. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme dhe shkollën e mesme
Punë në shkollë Search

Charles Darwin

Tema: Biografia
| More

natyralist anglisht
mjekësi f 'rst, teologji, atëherë gjeologji, zoologji, botanikë
1831 - 1836-Tokë vajtje-ardhje
vullnetarisht, për të mbledhur material vërejtje. "Një shkencëtarët natyrore të udhëtuar në botë", pas, llafe disertacion "daljen koral ars.
1837 - Species f "r" kryen
Publ ka 'p.ga n d † h Lig "LSA & tr. sj "lvkritik, vazhduar të mbledhin materiale., ndër të tjera duvavel. 1 Eftr një pjesë të madhe brevv "shkronja të tr 2a vet.m 'n" ffade Alfred Russel Wallace arriti në të njëjtën gjë.
1857 - Në Origjina e llojeve nga Mjetet e selektimit natyror
(Në qoftë se origjina e llojeve nga seleksionimi natyror). Eftr "vertalning v" nner. E bëri atë v "rldsber" md. Ai sqaroi specie r "rf" "kryejnë vijë, ata e ngritur † fr n n tjera ata tani jetojnë, se ky zhvillim është i qeverisur nga seleksionimi natyror, seleksionimi. F 'të ri të respektuar një specie ishte e "r" lidh linjës dhe m = † Nga n' r krijuar.
veprim e brendshme St '
Çdo "operacioni kryesor ishte vërtetuar se evolucioni" gt dhomë, "bindës jo-partiake.
Darvinizëm
utvecklingsl e tij "ra quajtur Darvinizmi, publ r † † fr n se brenda llojeve ka variacion gjenetik, DSEL f '" verskott. Përzgjedhja favorizon b "me porosi rr, ato nuk është e përshtatur d" r jashtë.
Në "Origjina e mner 'n' Species ai nuk ka asgjë në lidhje me m 'Mans dashje, më vonë në" Descent of Man (1871), "ishte teoria e tij e m' qenie njerëzore ka lindur. rezistencë të fortë në mesin e nd fr † "MST m` Kisha, n fr "MST m se" njeriu erdhi fr majmunët † n. Ende të mëdha për t'i rezistuar † nd në disa të Darvinit ra evolutionsl ".

based on 5 ratings Charles Darwin, 0,7 nga 5 në bazë të 5 ratings
| More
Rate Charles Darwin


Related shkollore
Në vijim janë punë shkollë që është në lidhje me Charles Darwin, ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Charles Darwin.

Koment Charles Darwin

« | »