.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Charles Darwin

Hyrje:

Le të shikojmë mbrapa në Suedi 1250-së. Kisha vendosi mbi vendin dhe kishte një web merimangë e telave të energjisë që shtrihej nga qendra e qytetit të gjithë rrugën jashtë në vend, në shtëpitë e thjeshta dhe ndërtesat më madhështore prej guri. Telat e saj të energjisë snaked nëpër rrugët me kalldrëm në salla të mëdha të kështjellës së. Ata coaxed mbretërimit të mbretit, si një mace që pret jashtë fshehur Rat dhe të kërkojë. Kisha vendosi pushtetin e krishterë, pushtetin politik mbi popullin dhe mbi pasuritë e mëdha. Kisha jetuar në pushtet dhe Papës, peshkopët dhe priftërinjtë mund të bredhin në mesin argjendi kishës dhe sallat kushtueshëm.

Por çfarë ishte ajo që ka ndodhur në mes të arit kishës stoli makttid të shpresojmë devotshëm shoqatës frytshëm sotme. Ka pasur shumë hapa të dhimbshme poshtë për pozitën e tyre në shoqërinë e sotme, pothuajse të gjitha të shkaktuara nga fuqia e cila vazhdimisht hedh poshtë çdo gjë që Kisha predikon për: shkencë. Gjatë ditëve të fuqishme e kishës ishin shumë vrasjet e shkencëtarëve të shquar si Sokratit. Shkenca hodhi poshtë se toka kurrë nuk kishte qenë e përmbytur, planetet dhe dielli nuk sillej rreth tokës, që Perëndia krijoi kafshët, por kafshët kanë evoluar në atë që ata janë sot dhe ajo është këtu që Darvini vjen në.

Metoda dhe burimet:

Unë filloi të punojë për të mbledhur informata të besueshme nga burime të ndryshme se unë shkruajnë fund, dhe pastaj unë të fillojë duke studiuar për një kohë për të mësuar lëndën dhe kur unë mund të, unë filloni të shkruani tekstin faktike. Unë marr nga disa burime që tregojnë të jetës së Darvinit dhe përdorimin e tyre si një template dhe kontrolloni datat dhe detajet prej tyre. I përdorur pjesën më të madhe të një burim të librit. Fakte marra nga librat janë pothuajse gjithmonë të besueshme dhe për këtë arsye unë kam qenë shumë i bindur se informacioni u ngrita dhe shkroi poshtë ishte i saktë. I përdorur edhe nga disa burime të internetit që janë në përputhje me njëri-tjetrin dhe për këtë arsye mund të ndihem i sigurt edhe pikë.

Darvini si një person është shumë i njohur, i njohur dhe i njohur, dhe për këtë arsye nuk kam pasur ndonjë vështirësi në gjetjen e dokumentacionit të jetës së tij, e gjithë puna rrodhi në heshtje dhe pa probleme.

Fakte Tekst:

Charles Robert Darwin, një njeri i cili gjatë jetës së tij përgjithmonë ndryshoi pikëpamjen njerëzimit e krijimit. Unë do të në këtë letër të folur për babain e teorisë së evolucionit.

Kur djali i vogël, 12 shkurt 1809, ka lindur në një pasuri të dashuroj rezidencë në Uells, askush nuk dyshonte se ai një ditë do të bëhet njeriu që përmbysi teori mbi 1200-vjeçare e krijimit dhe zëvendës Adami dhe Eva me "lidhjen e munguar". Kur ai u rrit deri në pasuri, më shumë në sytë e shërbëtorëve të se sa prindërit e tij, mund të në shikim të parë, duke gjetur se ai ishte një numër tipik PAK i cili donte të jetë kudo dhe kanë të gjithë sytë në admirim drejtuar atë. Ai shpesh u zhvillua rreth në pyje duke luajtur dhe të zgjedhur në çdo gjë nga vezë të shpendëve në shkëmbinj. Ai ishte për një kohë shpesh mosbesuese, kur ai shumë shpesh gënjeu për të tërhequr vëmendjen për veten e tij, ai mund të thotë se ai mund të ketë vjedhur furnizimin e frutave apo kanë parë zogjtë më të çuditshme dhe lule, por që do të kishte menduar se qëndron i lindur nga një djalë të vogël fantazi do të bëhet realitet konkret një ditë.

Një do të mendojnë se një njeri i tillë i njohur gjerësisht, Charles Darwin do të jetë e veçantë për inteligjencën dhe aftësitë e tyre gjatë shkollimit të tyre, por e vërteta është një tjetër. Tashmë në moshën nëntë ai ishte vendosur në një shkollë me konvikt dhe mësuesit e perceptuar atë si më pak se inteligjencës normale. Shkolla ishte askush Darvini i pëlqente. Ai flinte në një dhomë me tridhjetë studentë të tjerë, ku erë e keqe e urinës dhe feces ishte e pashmangshme. Armëve, kërcënimet dhe hekurosje ishte një pjesë e jetës së përditshme në shkollë me konvikt dhe u ndal në kontrast të plotë me doktrinën fetare dhe studimit të vështirë. Ai ishte shumë i pakënaqur me pamjen e tyre dhe në rastin e tij të veçantë, sipas tij, hundë të madhe.

Në moshën gjashtëmbëdhjetë vendosi atin e Darvinit ndaj Darvinit ri do të bëhet një mjek të shquar. Ai u dërgua në një universitet në Edinburg, megjithatë, ishte duke qëndruar atje diçka krejtësisht të ndryshme se Darvini kishte pritur. Ai mori për të dëshmuar se si për të prerë deri kufomat e vrasësve dhe njerëzve të varfër për qëllime studimore dhe ai nuk mund të qëndrojë në sytë e gjakut, diçka që nuk kishte mënyrë shumë të. Çfarë fund mori Darvinin për të ndryshuar mënyrën ishte kur një operacion i një fëmije të vogël kryhet. Vuajtja e fëmijës ishte më shumë se ai mund të mbajnë, dhe ai e la shkollën mjekësore për të mirë.

Ndoshta kjo ishte që njerëzit në shoqëruesit e tij ishin mosbesuese atë nga fillimi në lidhje me shkollën, ose ai preferoi thjesht se jeta pa shkollë. Ai u lind në një familje të pasur dhe e dinte pse ai mund të jetojnë një jetë ndonjëherë pa pasur nevojë të shqetësuar në lidhje me paratë. Ai mbijetoi shtënat dhe gjuajtur kryesisht gjatë kohës së tij të lirë që nuk zgjati aq kohë sa ai mund të dëshironi për të. Babai i tij ishte zemëruar kur kuptova se Darvini kishte lënë studimet e tyre, por vendosi të bëjë një ndryshim në të. Ai dërgoi përsëri, jashtë Darvini, kësaj here në një shkollë ku u menduar se ai do të studiojnë si një prift, por ai nuk ishte mendimi i Darvinit. Ai kaloi shumicën e kohës ku piknik dhe të pijshëm si dhe të vënë një shumë kohë në kërkim dhe studiuar Beetles dhe insektet e tjera. Ndoshta kjo ishte themeli i zbulimet më të mëdha ai do të bëjë në të ardhmen e tij. Por studimi i insekteve dhe kafshë të egra ndoshta mund të llogaritet më shumë si një hobi për Darvinit rinj. Ajo mori hapin vendimtar nga hobi në hulumtim dhe hapi i erdhi me Beagle anije.

Kjo ishte kur ai ishte 22 vjet që Beagle u moored dhe ai mori ofertën për të Bordit dhe vlerat e udhëtimit rreth me të. Oferta erdhi nga një profesor botanikë i cili do të bëjë një circumnavigation dhe studiuar jetën zoologjik dhe biologjike në mbarë botën. Kjo nuk do të jetë një udhëtim kënaqësi, shënimet do të sillet dhe materialet do të mblidhen dhe të etiketohen si duhet, por Charles Darwin pranuar. Ndoshta ai ishte i lodhur e vetëm noton përreth dhe të bëjë atë që ai donte, ndoshta ai më në fund e kuptoi se ai nuk mund të vazhdojë kështu për jetën, ose kështu që ai donte të ndoshta të lënë gjurmët e tyre për brezat ... dhe kjo nuk ishte diçka që ai dështoi.

Pas shumë përgatitjeve mund të më në fund Beagle peshojnë spirancë dhe të marrë Darvinin në udhëtimin e jetës së tij. Udhëtimi zgjati për më shumë se katër dhe një gjysmë vjet dhe gjatë kësaj kohe ai e pa gjërat që ai vetëm mund të ëndërrojnë në imagjinatën e tyre wildest. Ishte gjatë udhëtimit se dyshimi për versionin biblik të Ngjalljes filloi të buis, edhe mendime në lidhje me natyrën, male, dete dhe lugina ngadalë të ndryshojë filloi të rritet, por zbulimet më të mëdha që ai bëri në ishujt Galapagos. Ai gjeti 14 lloje të ndryshme të finches, të cilat kishin ngjashmëri të mëdha, por janë përshtatur të gjitha të ushqimit që ata jetonin në.

Ai udhëtoi rreth me Beagle në pesë vjet para se ai u kthye në shtëpi përsëri, dhe pastaj filloi të punojë për të zgjidhur punën dhe filloni të shkruani historinë dhe zbulime gjatë udhëtimit. Kjo ishte punë e vështirë, por gjashtë vjet më vonë ai botoi tre vepra gjeologjike mbi vëzhgimet e kishte bërë gjatë udhëtimit. Librat tërhequr pa shumë vëmendje dhe Darvini vazhdoi me hulumtimet e tij. Ai tani ishte i sigurt teoria që kafshët të zhvilluar nga secili ai mund të mendoni se si ajo ishte kur Darvini ishte 29 vjeç, ai mori një përgjigje për pyetjen që kishte menduar gjatë në lidhje. Ai lexoi një libër në lidhje me demografinë, ku u tha se një rritje e popullsisë në qoftë se nuk ka pengesa, por ata të ndaluar në rritje, kur ushqimi nuk është e mjaftueshme për të gjithë, atëherë ajo është vetëm më i forti që të mbijetojnë. Darvini e kuptoi se ajo ishte se ata që ishin i aftë të mirë që mbijetuan dhe ishte në gjendje të kalojë në tipare të mira për gjeneratën e ardhshme, dhe se i dobët me tipare inferiore vdiq shpejt dhe nuk kishte asnjë shans për të mbajtur në lëvizje të mira në. Së fundi mund të ndryshohet një specie në mënyrë që devijimet nga "urarten" ishte aq e madhe që ata kishin humbur aftësinë për të martohem me njëri-tjetrin ... dhe kështu kishte një specie e re u shfaq. Ai shpejt e kuptoi se kjo ishte ajo që kishte ndodhur në finches në ishujt Galapagos, një finkart kishte ardhur në ishull dhe kur ajo ishte e shkurtër e ushqimit të përshtatur disa finches ndaj insekteve dhe disa fara.

Darvini në fund e kishte zgjidhur misterin e evolucionit, por ai nuk ka publikuar teoritë e tij. Ndoshta kjo ishte sepse ai ishte i shqetësuar për atë që Kisha do të vendosë të bëjë, kur ai kundërshtoi teorinë e krijimit. Për njëzet vjet, ai vazhdoi për të bërë kërkime në lidhje me gjërat e parëndësishme si barnacles dhe insektet e tjera dhe le pushim zbulimet e tyre, dhe ndoshta ata kurrë nuk do të jetë i njohur në qoftë se nuk ishin për Alfred Russel Wallace.

Ai ishte katërmbëdhjetë vjet më të rinj se Darvinit dhe hulumtuar intensivisht në lidhje me origjinën e specieve. Në vitin 1858, ai lexoi të njëjtin libër që Darvini kishte lexuar njëzet vjet më parë dhe gjithashtu pa model tij. Në dy ditë, ai shkroi poshtë teoritë e tij, por të kërkuar një biolog i njohur do të lexoni nëpërmjet tyre para se ai botoi ato dhe ironi, ai zgjodhi pikërisht Darvinin.

Darvini ishte tronditur kur lexoi teorinë Wallace, ai ishte i shqetësuar se do të humbasë upptäckarrätten në punën e tij, sepse ai ofroi për të paraqitur teoritë e tij së bashku me Wallace, dhe kështu që ishte. Libri ngjalli asnjë vëmendje të vogël, qoftë nga njerëzit apo nga kisha, pastaj vendosi të Darvinit për të vënë përpara të gjitha kartat e tyre. Ai shkroi një libër të quajtur "Origjina e llojeve me seleksionimit natyror" dhe kjo ishte si për të filluar një lumë votash. Ajo ka marrë vëmendje të madhe nga të dy skeptikë dhe mbështetësve. Libri vë Darwin zhvilluar teorinë e tij se njeriu duhet të jetë zbritur nga majmunë priftërinjtë dhe peshkopët është zemëruar për atë që ata e konsiderojnë të jetë pohim qesharake, ata e shohin atë si blasfemi dhe sulmuar fort Darvinin, por Darvini ishte bërë i sëmurë seriozisht si një nga pasuesit e tij , Zoologu Huxley dërguar veprimin e tij në mesin e profesorëve të zemëruar. Pavarësisht kundërshtimit shumë të fortë sa ishin të bindur nga teoria e evolucionit dhe ajo ka provuar të jetë tani në fund.

Darvini shkroi disa vepra të më shumë para se zemra e tij dha 19 Prill në vitin 1882. Në fund kisha u detyrua të pranojë teorinë e Darvinit dhe ata e lejuan atë për t'u varrosur në Westminster Abbey, në mesin e gjenive më të mëdha të botës.

Trashëgim: Pamja dhe karakteristikat trashëgimore të një individi ulur në ADN dhe gjenet është një sekuencë e ADN-së. Nuk janë gjenet që lejojnë pasardhësit një kafshë e kanë pothuajse të njëjtën pamje të si prindërit, por pas një kohe të gjatë, pamja po ndryshon ngadalë. Një kafshë mund të ndryshojë dhe ndoshta të marrë një ngjyrë të ndryshme, këmbët më të gjata ose shell vështirë, ajo është quajtur evolucion. Nuk është rastësi që kjo ndodh. Në qoftë se ne përdorim shembullin elefantët. Ata kanë një mjedis të vështirë, e thatë për të jetuar në. Dielli djeg në ditën dhe ushqimi është i vështirë. Ajo është e lindur dy elefantët, secili për një fëmijë elefant ka lëkurë pak hollë dhe më i shkurtër se feçkë "urelefanten" dhe fëmijë tjetër elefant lindur me lëkurë të trashë dhe pak feçkë më të gjatë. Elefant kec me feçkë të gjatë dhe lëkurë të trashë mund të trajtojë më lehtë diellin djegur dhe mund të arrijë më të larta deri në pemë për ushqim, ajo i jep kec elefant një shans më të mirë për të mbijetuar dhe kryer gjenet e tyre në kurse fëmijë elefant me lëkurë të hollë dhe feçkë të shkurtër vdesin lehta dhe pastaj të ketë më pak shans për të vënë gjenet e tij në. Ajo është një proces i ngadaltë duke u zhvilluar në shumë mijëra vjet, por ajo ka formuar kafshët e kemi sot, dhe kjo na ka krijuar.

Diskutim:

Se kafshët evoluar në atë që ata janë sot dhe se ata nuk janë krijuar të gjitha në të njëjtën kohë është për ne një fakt, por kjo nuk ishte 200 vjet më parë. Kur ishte krijimi i teorisë që të gjithë besonin në evolucionin dhe ishte për shumë pakuptimta moderne.

Darvini u bë pas vdekjes së tij u varros në Westminster Abbey, në mesin e gjenive më të mëdha në botë, por ... ai ishte me të vërtetë një gjeni i tillë i shquar, ose ai ishte vetëm e para e shumë për të ardhur në teorinë e evolucionit. Nëse nuk Darvini erdhi në atë do shumë të ngjarë që dikush tjetër menjëherë pas tij ka botuar të njëjtën teori, e cila Alfred Russel Wallace në fakt e bëri. Unë thjesht të supozojmë se ajo ishte vetëm koha e evolucionit.

Por çfarë do të kishte ndodhur nëse askush nuk erdhi teorisë evolucionare? Kisha dhe Bibla do të ishte më i besuar, sepse teoria e evolucionit është shpjeguar Adamin dhe Evën si mite. Kjo do të çojë në kishë do të jetë më i fuqishëm, tani në vend mori pasuesit shkenca. Njohja gjenet dhe evolucionin dha njeriut dëshirën për të vetë-lojë me natyrën. Ajo ishte nga atje se race evoluar, sepse ata e dinin se ai ka punuar ata filluan të ngjall kafshët më të mëdha (Belgjikë blu) dhe lule të bukura (geraniums shirita), sot të gjitha racat e qenve origjinën nga ujqërit dhe janë rezultat i mbarështimit.

Ka edhe shumë tmerre që janë të bazuara në doktrinën e evolucionit, të ashtuquajturës Darvinizmit. Mendimet e Hitlerit janë të bazuara në kuotën klasik që ju shpesh dëgjoni lidhur me Darvinizmit "mbijetesa e më të fortit". Hitleri kishte një perceptim se vetëm raca njerëzore fortë do të mbijetojë, raca ariane, dhe kjo e bën një çudi në qoftë se Hitleri mund të ketë pasur mendimet e teorisë së Darvinit ... Ndërsa idetë e Darwinit ishin të drejtë, ai do të, në raste të tilla, Hitleri mori ata në rrugën e gabuar, dhe ajo është ende hidhërim dukshme dhe mjerimi nga shqip.

Përmbledhje:

Darvini ishte një burim i shkencës dhe kërkimit. Ai e vuri teorinë e evolucionit Rolling Stone, dhe provuar botës se pse kafshët janë gdhëndur në mënyrë të përkryer pas natyrës sonë të hollësishme. Ai ka lindur në fillim të viteve 1800, duke e lënë botën me sekretet e saj 73 vjet më vonë. Hera e tij e fundit në jetë, kjo nuk ishte vetëm zemra e tij e keqe që rrënuar atë, por edhe skeptikët të panumërta që të dy e shau dhe bëra shaka me atë për zbulimin e tij revolucionare, por ata u detyruan më në fund ta pranojë atë si gjeniu ai ishte kur ai u varros në Westminster Abbey. Gjatë jetës së tij ai bëri vetëm një udhëtim të madh, por ajo ishte e mjaftueshme për një jetë të kërkimit, por ajo nuk ishte udhëtim që dha përgjigje për misterin e evolucionit, përgjigje që ai mori kur ai ishte për të shijuar veten lexuar një libër mbi popullsinë. Kur ai "i kënaqur veten", ai zgjidhet një nga misteret më të mëdha të njerëzimit.

Charles Darwin është një njeri i cili, në sajë të zbulimin e tij, nuk do të harrohet hark koha e njeriut është e gjatë.

based on 14 ratings Charles Darwin 2.8 nga 5 në bazë të 14 ratings
Shkalla e Charles Darwin


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Charles Darwin ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Charles Darwin.

Koment mbi Çarls Darvin

« | »