.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Charles Dickens: Oliver Twist

Subject: Anglisht , Reviews

Historia është për një djalë të vogël. Nëna e tij vdiq vetëm pasi ai ka lindur. Djali e merr emrin Oliver Twist.
E vetmja gjë që ai zotëron është një kapak në ari të pastër, me një pamje të gjyshes së tij. Grua që zotëron takimi ku Oliver Punon, Thotë Se Will ai të marrë kapakun në ditëlindjen e tij të dymbëdhjetë. Por vetëm në qoftë se ai është një djalë i mirë.
Një ditë të gjithë fëmijët që jetojnë në shtëpi e të varfërve të hanë së bashku në dhomën e ngrënies. Kur Oliver ka mbaruar drekën e tij, ai kërkon më shumë. Lady në krye zemërohet dhe hedh atë jashtë. Tani Oliver është e gjitha vetëm në botën e madhe, pa prindër, pa shtëpi, pa ushqim dhe ai nuk i ka marrë të mbuluar ose. Oliver do që të ketë kapakun mbrapa me çdo çmim. Në natën ai shkon përsëri në shtëpi dhe shkon në heshtje në dhomën e gra. Ai e gjen kapakun dhe si ai është i uritur ai merr disa ushqim shumë. Tani ai fillon udhëtimin e tij për qytetin e Londrës.
Në Londër, Oliver plotëson mashtrues i cili është një jetim shumë. Dodger tregon atij rrugën për në shtëpi Fagin-së. Oliver mendon Fagin është një njeri i mirë i vjetër i cili kujdeset për djem të vegjël. Por ka somethingthat nuk është ashtu siç duhet të jetë. Fagin është koprac, por të gjithë djemtë të marrë ushqim dhe një krevat. Oliver qëndron me Fagin, mashtrues dhe të gjithë djemtë e tjerë për diku. Ai mëson se si të vjedhin, dhe ai bëhet një hajdut xhepash.
Një Ditë Kur Oliver akull në librari, Dodger tregon atij për të marrë diçka në xhepin e një njeriu. Mbesa e burrit britmat Kur ajo e sheh se Oliver është duke marrë një orë nga xhaxhai i saj. Në konfuzionin që vijon, Dodger merr orë dhe shkon larg. Oliver merr kapur dhe është marrë në ndërtesën e gjykatës. Miss Rose, mbesa e njeriut, është një dëshmitar dhe i tregon gjyqtarin Kjo Oliver është i pafajshëm. Oliver është i lirë për të shkuar.
Miss Rose dhe xhaxhai i saj sjell Oliver për theirhome, një shtëpi të madhe në pjesën e pasur të Londrës. Në shtëpi të madhe Oliver është marrë edhe kujdesin e. Në darkë Oliver shikon një foto në mur dhe ai mendon lady duket si gjyshen e tij. Ai pyet Miss Rose WHO Ajo është dhe ajo i tregon atij. Pastaj ai spjegon çdo gjë në lidhje me kapak dhe ai thotë se Fagin KA marrë atë prej tij. Miss Rose mendon Kjo Oliver Mund të jetë vetëm i madh-fëmijë e vjetër e njeriut dhe trashëgimtar.
Ndërkohë Oliver akull në shtëpi të madhe Fagin gjen se si për të marrë atë përsëri. Një ditë Oliver është në rrugë, në rrugën e tij në librari. Disa nga miqtë Fagin-së, Bill Sikes dhe gruaja e tij të marrë atë përsëri në shtëpinë Fagin-së. Oliver vërtetë dëshiron të kthehet për të afërmit e tij dhe tregoni atyre se çfarë ka ndodhur atij. Por Fagin dhe Sikes nuk do të le të shkojë Kjo Easy. Gruaja Sike-së shkon në shtëpi të madhe dhe i tregon gjithçka të humbasë Rose dhe xhaxhai i saj. Ajo e bën një takim me Mis Rose. Ata do të takohen në Londër Ura në mes të natës dhe ajo do t'ia dorëzojë Oliver atyre.
Çdo gjë nuk shkon si i planifikuar. Sikes gjen nga aeroplani gruas së tij dhe e vret atë. Në unknowingness e vrasjes, Dodger thotë Oliver për të pyetur në London Bridge në mesnatë. Ka HE A do të takohen të afërmit e tij. Së pari, Oliver dëshiron të marrë kapak e tij përsëri për të vërtetuar të vërtetën rreth familjes së tij. Prandaj ai shkon përsëri në shtëpinë e Fagin-së. Ai merr kutinë me të gjitha gjërat e shtrenjta brenda, thats Fagin KA fshehur. Në rrugën e tij jashtë ai takohet Sikes që merr kutinë. Pas një kohe Fagin hapa brenda shtëpisë së tij dhe ai e sheh Se Sikes KA kutinë e tij.
Tani policia janë duke qëndruar jashtë dyerve. Bill merr Oliver në çati dhe përpiqet për të shpëtuar. Ai bie poshtë dhe merr litarin rreth qafës së tij. Çdo gjë punon jashtë gjobë për Oliverit dhe ai merr kapak e tij prapa. Ai është mbiçmuara ribashkuar me familjen e tij. Dodger shkon në burg, ku ai dëshiron të jetë. Ai dëshiron të mësojë më shumë gjëra për vjedhje. Ai vendos të kërkojë një hajdut në të ardhmen.

based on 4 ratings Charles Dickens: Oliver Twist, 2,3 nga 5 bazuar në 4 vlerësime
Rate Charles Dickens: Oliver Twist


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Charles Dickens: Oliver Twist, apo në asnjë mënyrë në lidhje me Charles Dickens Oliver Twist:.

Koment mbi Charles Dickens: Oliver Twist

« | »