.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Claude Monet

Subjekti: Biografitë

Monet ka lindur në 1840 dhe vdiq 1926.Monet u rrit në anglisht Channel, ai mori përshtypjen e hershëm të piktorëve në natyrë dhe dhe ndërrime atmosferë dhe ndikimin e peisazhit. Ajo ishte në vitet 1800 si Monet u takuan Manet të Monet u përpoq për të matem dhe Pissaro, Renior, Sisley si ai u përpoq për të matem. Gjatë 1870, arti i tij do të bëhet më emocionale dhe të pjekur dhe të shprehurit me goditje të shpejtë furçë dhe përvojën e lojës së ngjyrës dhe shkëlqim drite e ujore sipërfaqeve, qielli, rrugët, stacionet hekurudhore dhe portet. Dhe por koha kur ai është vlerësuar nga populli dhe i nderuar nga populli për pikturat e tij.
Piktura e tij më e famshme ishte Näckrosdammen siç bëri në 1898, ai pikturuar ujë dhe misterin e natyrës. Sa më gjatë Monet jetuar në shtëpinë e tyre të madhe prerë TRAGARDEN kështu gjithnjë e më shumë finer. Ai mbjellë shumë lule. Dhe pastaj ai përdori kopsht në pikturat e saj. Ai dukej edhe të ndërtuar një liqen të vogël në kopsht në mënyrë që ai mund të mbjellë zambakëve të ujit pikturë e atje dhe ai ndërtoi një urë japonez mbi pellg .Ai ishte me një ish Alice quajtur Camille dhe ata kishin një djalë me emrin Jean dhe ata do të martohen, por ata nuk janë lejuar të baba Monet-së dhe ata patën me djalin pas quajtur Michel. Monet ishte i martuar me emrin Alice, dhe tetë pati fëmijë të vegjël Jean Pierre Michel, Jean Jacques, Marthe, Susann, Gremanie. Michel djali i vogël Monet çdo të drejtuar mbi kalatë Seine, kur ai ishte 88 vjeç. Kur muzeu ishte për të trashëguar të gjitha pikturat që ai nuk kishte fëmijë. Dhe Camille çdo i sëmurë nga tuberkulozi dhe pas Michels ka lindur, ku ajo ishte më keq dhe vdiq, ai nuk mund të pikturoj më dhe Alice kishte për të marrë Monet e tij dhe dy foshnjave dhe gjashtë fëmijët e tjerë me fat se Alice ishte atje. Dhe Monet kishte për të filluar pikturë përsëri për të marrë paratë dhe ai e mori atë dhe ai mori disa para dhe shkoi dhe shikoi në një shtëpi të re dhe kur ai e gjeti shtëpinë e tij ëndërr ajo prerë shtëpinë dhe shtëpia ishte bosh dhe shkoi me qira dhe e gjithë familja u zhvendos në atje. Ai filloi duke bërë kopsht. Pas Ernest vdiq mund Alice martuar, por njëri-tjetrin dhe e varrosën Ernest në Giverny. Dhe pastaj kam marrë martuar dhe mori një punë pak dhe kjo papëlqyeshme Monet.1840 Monet lindur në Paris 14 nëntor
1846 Monet u zhvendos në Le Havre me prindërit e tij
1859 Monet udhëton për në Paris për të studiuar pikturë
1867 Monet, fëmijët me Camille Doncieux, djali i tyre Jan
1870 Martohet Camille
1877 Ernest Hochede mbajë në Belgjikë Jean-Pierre është i lindur
1878 Monet, Camille, Alice dhe fëmijët me qira shtëpitë e pushimit në Vethuil. Michel Monet lindur
1879 Camille vdes
1883 Monet qiratë shtëpinë në Giverny. Lëviz familjare në
1890 Monet përballojë për të blerë Huste
1891 Ernest Hochede vdes dhe varroset në Giverny
1892 Alice dhe Monet, si dhe Suzanne dhe Theodore Butler martohen. Kampion kopshtarit Felix punësuar
1893 Monet blen tokë për pellg zambak
1897 Blanche dhe Jean martohet
1900 Theodore Butler martohet Marthe
1908 Monet fillon të duket më keq
1911 Alice vdes 19 maj
1914 Jean vdes. Lufta e Parë Botërore shpërthen
1916 studio e madhe e plotë. Pikturë Monet fillon näckrosmåln.
1921 pamje të dëmtuar
1923 kirurgji Monet për katarakte
1926 piktura zambak i qartë.
Monet vdes më 5 dhjetor

based on 11 ratings Claude Monet 1.6 nga 5 bazë të 11 ratings
Shkalla nga Claude Monet


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Claude Monet, ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Claude Monet.

Koment Claude Monet

|