. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Claude Monet

Figura 1: Claude Oscar Monet ishte një artist i njohur i cili ka jetuar në Francë. Ai ka lindur në 1840 dhe kur ai ishte 5 vjeç ai shkoi në Le Havre, një qytet në veri të Francës, ku ai u rrit. Ai ishte djali i dytë i madh. Edhe si një Claude pak ishte i interesuar në pikturë. Në fillim, ai pikturuar më karikaturat dhe imazhet e peisazhit dhe i pari ai e shiti kur ai ishte vetëm 15 vjeç. Mamaja e tij të vërtetë i pëlqente që ai pikturuar dhe ajo e mbështetën atë. Kur ai ishte 16, ajo e dërgoi atë në një shkollë arti.
Kur ai ishte 19, ai kishte vendosur që të bëhet një artist kur ai shkoi në Paris për të studiuar pikturë. Ajo ishte në Paris se ai u takua Camille. Camille dhe Claude më pas i martuar dhe kishte dy fëmijë. Por, Camille vdiq kur fëmija më i ri ishte vetëm një vit. Kur kjo ndodhi, Claude shkoi me gjithë fëmijët në Giverny, një qytet në fshat. Ishte këtu se ai ndërtoi kopshtin e tij të madh dhe të njohur me pellg zambak. Figura 2: Pas kësaj ngjarje ka filluar Claude bojë näckrostavlor, ai ka pikturuar shumë e shumë piktura zambak uji dhe piktura me lule në të gjitha. Një nga pikturat e tij më të famshme është një pikturë që ai e pikturuar nga kopshtin e tij, ajo është një urë (një urë Japanese) që kalon pellg zambak. Figura 3: së pari pikturë e tij të madhe ai e pikturuar në 1865, është quajtur mëngjes në fshat
Kur pikturë Monet, Figura 4: shumti pikturon me ngjyra të lehta e sfondit dhe ai pikturon në arna. Edhe pse ishte pak më e vështirë kështu që ai pikturuar alla prima, që do të thotë ai i pikturon çdo gjë në një herë dhe nuk e le bojë thatë në mes të ngjyrave.
Claude Monet ishte ai që filloi të gjithë stilin ai pikturuar. Stili në të cilin ai e pikturuar quhej impresionizmit dhe ai themeloi në vitin 1870 kur ai ishte 30 vjeç. Ngjyra e para qark ai ishte në u quajt Impressionists, kjo ishte një qark i disa piktorëve francezë dhe ata ishin të gjithë artistë shumë të talentuar. Ajo ishte Claude Monet dhe disa nga shokët e tij i cili filloi pikturë qark.
Dy vjet më vonë, Monet show e tij të parë, ajo u mbajt në Paris, ku ai tregoi deri përshtypje, Sunrise. Figura 5:
Midis 1883 dhe 1908 Monet udhëtoi për në Mesdhe, ku ai pikturuar monumentet, peisazhet dhe liqenet si Bordighera. Gruaja e tij Alice vdiq në 1911 dhe djali i tij Jean në 1914. Monet kishte cataracts në sy dhe iu nënshtrua dy operacioneve në vitin 1923. Është interesante të theksohet se pikturat janë bërë kur katarakt prekur shikimi i tij në përgjithësi ka një ton të kuqe, e cila është karakteristikë e vizionit të njerëzve me cataracts. Ajo mund të jetë se pas operacionit ai ishte në gjendje për të parë gjatesi vale të caktuara të dritës ultravjollcë që janë të përjashtuara normalisht nga lenteve të syrit, ai mund të ketë pasur një efekt mbi ngjyrat ai perceptuar. Pas operacioneve, ai pikturuar disa nga këto piktura.
Monet vdiq 5 dhjetor 1926 në moshën 86 vjeçare dhe është varrosur në varrezat në Giverny. Shtëpia e tij i famshëm dhe kopsht me pellg saj waterlily dhe urës në Giverny janë një destinacion popullor për turistët. Në shtëpi ka shumë shembuj të kopje japoneze klishe në dru të mureve.

based on 14 ratings Claude Monet, 2.3 nga 5 në bazë të 14 ratings
Rate Claude Monet


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Claude Monet apo në ndonjë mënyrë në lidhje me Claude Monet.

Një përgjigje të "Claude Monet"

  1. Emmis më 6 prill, 2008 at 03:30 #

    Cili ishte Monet claude për stilin when've pikturuar?

Koment nga Claude Monet

« | »