.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Claude Monet

Claude Monet ishte një artist francez që i përkiste të pikturoj Impressionists grupit të thotë shprehjet piktorë. Jeta e tërë ai përkushtuar dhe të tjerët për të "kapur dritën" në imazhet e tyre. Ai ishte që të bëhet një nga më kryesorja dhe më të famshme të të gjithë atyre në grup. Claude Monet Oscar u lind në Paris më 14 nëntor 1870. Familja e tij përbëhej nga babai i tij, një bakall, nënën e tij dhe vëllain e tij të vjetër. Familja u vendos në jug nga atje në qytetin port të Le Havre në anglisht Channel. Claude pëlqente të qëndrojnë në afërsi të detit dhe ai e donte për të parë se si drita reflektohet në nivelin e detit. Claude nuk e pëlqen shkollën, por një punë ai kishte në shkollë u bërë karikaturat e shokëve të tij. Ai mund të shpejt të shihni tipik i popullit ai pikturuar të. Një artist i quajtur Eugène Boudin pashë këto karikatura dhe ai ftoi Claude të bëhet një piktor. Në 1861 u shkrua nga Claude në ushtri, por pas një viti ai u bë i sëmurë dhe kishte për të lënë atë. Ëndrrat e tij për t'u bërë një artist nuk ishte zhdukur. Ai ka marrë para nga familja e tij dhe shkoi në moshën 22 në Paris për t'u bërë një artist. Në Paris ai u takua artistë të tjerë të rinj. Ata shpenzuar shumë nga koha e tyre së bashku dhe të pikturuar. Në vitin 1870, i martuar me Claude Camille Doncieux ai gjithashtu bëri një portret të, që e quanin "Zonja në Gjelbër fustan". Pikturë mori kritika shumë të mirë. Çifti u zhvendos shpejt në Londër në Paris, ishte një vend i pasigurt, sepse Franca ishte në luftë me Gjermaninë. Në Londër, studioi Claude natyrës piktura nga artistë anglisht. Ai shpesh pikturuar Thames ndërsa që jetojnë atje. Në vitin 1871 Claude lëvizur në një qytet të vogël pranë Parisit. Atje ai ndërtoi një studio lundrues për të studiuar se si drita ndikon në sipërfaqe. Claude dashur të jetë jashtë dhe bojë, në të gjitha stinët.
Claude dhe miqtë e tij formuan një shoqatë për artistë të pavarur. Grupi u bë i njohur si Impressionists, që do të thotë shprehjet piktorë. Emri i grupit erdhi nga një pikturë nga Claude vetë kishte bërë në portin e Le Havre. Pikturë quajtur Sunrise, një përshtypje. Grupi përfshinte artistë të njohur të tilla si Manet, Renoir, Sisley, Cézanne, dhe Berthe Morisot. Bojra Grupi pikturuar me brushstrokes shpejta dhe pikturat janë përfunduar shpejt. Tregtarët Art mendonin se pikturat e tyre ishin të lëngshëm dhe nuk tregojnë ato në galeritë e tyre. 1874 organizohet për shkak grupit ekspozitën e tyre. Impressionists pasur disa ekspozita pas i pari edhe pse ata kishin vrimë të madhe në portofolin tuaj. Familja Monet tani ka pasur probleme të mëdha financiare. Ata u zhvendos në me një mik, Alice Hoschede dhe fëmijët e saj në qytetin e Vetheuil. Claude qëndroi me dy familje për të mbështetur, me një total prej 8 fëmijë. Ai shpesh eci për në fshat rreth shtëpinë e tij të re për të pikturuar. Në vitin 1879 vdiq gruaja e tij Camille pas një vuajtje të gjatë. Katër vjet më vonë, Claude dhe Alice zhvendos në Giverny, pranë Parisit. Ai e donte kopshtin e tij të ri të madh dhe pikturë aty. Ai filloi pikturë të njëjtën skenë shumë herë, dhe ai donte të tregojë se si drita ndryshon peisazhin në kohë të ndryshme të ditës. Ai pikturuar të gjithë seri të njëjtin motiv. Disa nga këto seri janë Rouen Katedralja, Them Ensenada rien, japoneze ura dhe ujit zambakëve. Gjatë 1880 ajo ishte Claude jashtë në shumë udhëtime nëpër Francë dhe pikturuar, pikturuar dhe ri-pikturuar pikturat e peisazhit. Ajo nuk ka rëndësi se çfarë moti ishte. Kjo mund të jetë shi, moti i keq, kohë e mirë dhe kaos dëborë. Asgjë nuk e ndaloi atë. Kur Claude ishte mbi 60 vjet ai vazhdoi udhëtimet e tij në Spanjë, Holandë, Angli dhe Itali. Një vend i preferuar ishte Venecia, ku ai donte të gjitha shtëpitë që ngriheshin drejt deri nga uji. 1911 vdiq Alice. Claude mori në një rënie ekonomike dhe ishte i trishtuar dhe në depresion. Ai gjithashtu filloi të shohin keq dhe kishte probleme me shikimin rëndë për shkak të një sëmundje të syrit. Monet gjetur të vështirë për të pikturuar dhe përdoret gjithnjë e më shumë ngjyra të errëta në pikturat e tij. Disa janë shkatërruar për shkak të tij. Vitet e tij të fundit ai ka jetuar në shtëpi të izoluar në Giverny. Në kokën e tij ai ende kishte mendimet e dritës dhe formë. Ai vdiq 5 dhjetor 1926, vjeç 86. Impressionists të tjera kishte vdekur shumë kohë para. Disa nga veprat e fundit Claude ishin piktura të mëdha të zambakëve të ujit që ai ishte bërë për shumë vite. Monet nuk shesim shumë piktura, kur ai ishte gjallë. Impresionizëm nuk ishte kaq popullore atëherë. Sot kushton një pikturë të atij miliona dollarë. Muzeu që ka më pikturat e Impressionists është Musée d'Orsay.
Analiza image

Unë kam zgjedhur për të bërë një analizë të një pikture të seri Monet së zambakëve të ujit. Që kur isha në shkollën fillore, unë kam shpenzuar mjaft lirik mbi zambakëve të ujit Monet-së. Unë e bëri si shumë imitime, ndonjë nga zambakëve të ujit dhe unë u përpoq për të pikturuar si atë impresionist siç bëri Monet.

Pikturat e zambakëve të ujit janë shumë të bukur dhe disa piktura kanë qenë e vështirë për të parë se ku zambakët e ujit mbaron dhe ku reflektimet e tyre fillon. Prandaj, ai duhet të qëndrojë larg dhe të shohim se pikturat e tij. Por në disa bordet nuk janë të zambakëve të dukshme në të gjitha. Kjo është drita që është në dukje. Si drita reflektuar në ujë, dhe kjo është kështu Monet pikturon, ai nuk dëshiron të shprehin në pikturë vetë objektin, por se si perceptohet nga drita. Ai pikturon impresionist. Unë kam qenë shumë e vështirë për të zgjedhur një pikturë e zambakëve të ujit, por unë të vendosë në fund të zgjidhni një pikturë të quajtur Sunset, e bërë në mes të 1914-1918. Pikturë është pikturuar në vaj mbi kanavacë. Ajo me të vërtetë kap vëmendjen time, sepse ajo është aq tepër e bukur me ngjyra të buta ngjyra të ngrohta. Në pikturë ai sheh praktikisht nuk zambakëve të ujit në të gjitha. Është shumë e paqartë në sy i pastërvitur, por nëse shikoni më afër dhe shqyrton atë e sheh shumë. Është muzg mahnitshme që merr vëmendjen tuaj në ujë. Unë mendoj se piktura me të vërtetë i apasionuar.

Moment Claude bojë si dielli duket si kur ajo shkon në ujë. Unë mendoj se është thellësia e drejtë. Dikush mund të shihni se si qielli është shumë rozë, të verdhë dhe të kuqe, dhe ndjej ngrohtësinë dhe bukurinë e këtij momenti është thënë se ka qenë në të vërtetë, e drejtë atëherë. Ai pikturon me teknologjinë që është fuzzy, duttande pak. Është pak i çrregullt dhe si foto gjithandej, si dhe së bashku kur ai përdor teknologjinë. Ajo është e thjeshtë dhe ende në mënyrë të thellë dhe të bukur. Unë vetë si të përdorin teknologjinë. Nëse unë studiuar atë nga afër, unë shoh se ai ka qenë duke përdorur brushstrokes shpejta pak gjithsesi, por ai është thënë se kanë zgjedhur pikërisht ngjyra dhe me shumë kujdes dhe për të marrë së bashku të gjitha hije të vërtetë i zoti. Ju shikoni pemë me degët dhe gjethet e tyre që varen poshtë dhe zambakët e ujit mund të shihni rrjedhin, top të gjelbër të ujit. Ju mund të shihni se ata dalin gjithsesi. Ju mund të shihni se ajo është gjithandej në krye të ujit. Ai ka bërë mirë. Por unë pyes veten në qoftë se piktura është bërë në vjeshtë, pranverë ose verë. Unë mund të imagjinojmë se ajo është bërë në fillim të vjeshtës.

based on 13 ratings Claude Monet 2.2 nga 5 bazuar në 13 ratings
Shkalla nga Claude Monet


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Claude Monet, ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Claude Monet.

Koment nga Claude Monet

« | »