.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Djegje

Hipoteza exp 1: parashikojnë se qiri do të digjen në mënyrë më efikase Kur tilted me kokë poshtë, dhe pak efikase Kur up.I ngurta drejt parashikojnë se turi letër nuk do të digjen dhe se uji nga kupa nuk do të rrjedhje jashtë.

Unë gjithashtu parashikojnë se drita do të dalë Kur enë është vënë mbi të.

Hipoteza exp 2: parashikojnë se asgjë nuk do të ndodhë kur ne sasi e vogël e tallash metali mbi furrë Bunsen

Unë parashikoj se leshi çeliku do të ndizet kur Ne të mbajë një qiri për të.

Hipoteza exp 3: Parashikoni se do të ketë një shpërthim dhe se kapak do të fluturojnë jashtë.

Hipoteza exp 4: parashikojnë se leshi do të humb në masë. Unë gjithashtu parashikojnë se leshi do të digjen mirë.

Hipoteza exp 5: parashikojnë se drita do të dalë para ne kemi derdhur lëngshme mbi të. Me fjalë të tjera unë parashikojnë se një gaz do të bëjë zjarri dalë.

Hipoteza exp 6: Parashikoni se shumë shkumë do të formohet dhe se një gaz do, por zjarri do të dalë nga një gaz që nuk mund të shihet.

Prev exp 1: Kur ne të mbajtur ndeshjen e drejtë ajo doli shumë shpejt. Megjithatë, kur Ne të mbajtur atë me kokë poshtë ai djegur shumë shpejt dhe nuk dalin deri karburantit ishte zhdukur.

N / A

Drita doli pas rreth 1 sekondë pas kemi vënë krem ​​mbi të.

Para exp 2: tallash metali hekuri lit up dhe ajo dukej si një shkëlqyeshme.

Çelikut Lesh shkrirë, si flokët e bën Kur ndezur.

Prev exp 3: Nuk ishte një zhurmë e madhe dhe kapakun e kanaçe fluturoi jashtë.

Para exp 4: leshi çeliku fituar në masë. Ajo shkrihen si flokët e bën Kur Ne kemi vënë ndeshjen për të.

Prev exp 5: Kur kemi bërë përzierje, shkumë të trasha formuar. Pastaj ne derdhur atë në xhami, por para se të ku në gjendje të derdh atë në qiri, qiri doli.

Prev exp 6: Kur kemi bërë shkumë përzierje derdhur mbi gotë, kur ai erdhi afër të mjaftueshme për dritën ajo doli, pa shkumë prekur qiri.

Përfundim:

Këto eksperimente të gjitha rastet gjatë reagimet e djegies. Reagimet Djegie janë reaksionet kimike. Në jetën e përditshme, ne e quajmë këtë djegien. Në një reagim të djegies, ka reagime Redox. Redox MJETET reagime reduktim (dhe) oksidimi. Kjo është kur as oksigjen ose elektronet janë marrë ose larg ose dhënë. Për oksidimi për të marrë vendin, reduktimi është e nevojshme. Ata janë me fjalë të tjera në varësi të eachother. Në disa prej eksperimenteve, ne kemi nxjerra Kjo zjarri ka nevojë për oksigjen për të djegur. Për shembull, kur ne kemi vënë krem ​​mbi zjarr. Zjarri shpejt doli. Ai e bëri, megjithatë djeg për një të dytë ose dy para se të shkojnë jashtë. Kjo është për shkak se sasia e vogël e oksigjenit brenda akull qelqi përdorur deri.

Ne e bëmë një eksperiment ku ne të ngurta ndeshjet dy mënyra të ndryshme. Së pari, kemi mbajtur një ndeshje drejt deri. Ndeshja shpejt doli për shkak të ngrohjes ishte duke udhëtuar përpjetë Dhe nuk kishte karburant për atë për të djegur në. Pastaj kemi mbajtur një ndeshje me kokë poshtë, kjo shkoi mirë, dhe ndeshja dogji shumë shpejt. Kjo është për shkak se tani ndeshja u zhvillua me kokë poshtë, flaka shkoi lart, por tani nuk ishte një karburant për atë për të djegur në.

Reagimet Djegie janë ekzotermik, por një sasi e vogël e nxehtësisë është i nevojshëm për të marrë reagimin e sipër. Kjo quhet energji shkaktojë. Çdo karburantit ka nevojë për një sasi të ndryshme të energjisë të shkaktojë. Ngrohjes bën atomet në lëvizje e karburantit. Ngrohjes është transportuar më pas nëpër tërë objektin.

Në eksperimentin e tretë, ne ishim dëshmitarë të një shpërthimi. Një shpërthim është në fakt një reaksion me djegie Kjo ndodh shumë shpejt. Një shpërthim duhet të bëhet më shpejt se 2000 m / s

Ne e bëmë dy eksperimente Cili whereabout aparatet zjarri. Unë nuk e di me të vërtetë se si një bombol gazi zjarrfikës ka punuar më parë. Qëllimi i një bombol gazi zjarrfikës është për të zëvendësuar oksigjenit të nevojshme për djegien për të bëhet me CO2. Kjo do të ndaluar djegien Sepse nuk do të ketë oksigjen për të ushqyer zjarrin. CO2 është prodhuar në bombol gazi zjarrfikës. Kjo është një reagim neutralizimi. Një acid përzihet me një alkali. Kur kjo ndodh nuk është gjithmonë një kripë dhe një gaz i prodhuar, në këtë rast CO2.

Ne gjithashtu bëri dy eksperimente ku kemi vënë Eamon në një kuti të madhe televizive. Në këtë eksperiment, ne pamë se sa të ngrohjes prodhuar trupi në të vërtetë. Djegia (djegie) është duke u zhvilluar brenda nesh gjatë gjithë kohës. Djegie të penguar nevojë rezultuan të larta tempera, por në trup ka një photocatalyst Kjo është dhurata në reagimet, por nuk ka ndërhyrë me reagimin. Katalizator bën të mundur që të ketë djegies në shkrimet e ulët tempera.

Nga ky eksperiment, unë mund të mbiçmuara të konkludojmë se solids djegur me një shkëlqim si të gazeve të djeg me një zjarr. Kur ne e bëmë eksperimente ku ne lara tallash metali të vogla hekuri mbi zjarr, pamë ndez. Kjo është se si janë bërë fishekzjarre. Metale të ndryshme japin ngjyra të ndryshme. Pra, në varësi të asaj ngjyra ne duam të shohim Kur Firework shpërthen ne kemi vënë në metale të ndryshme.

Diskutim:

Ka disa rregulla të përgjithshme e djegies:

-Kur Gjitha karburantet djegura janë të oksidohet
Reagimet -Të Djegie janë reaksionet ekzotermike dhe Redox
-Për Djegie të ndodhin, një karburant, një agjent oxidizing dhe ngrohjes është e nevojshme
-The Reagent oksidohet quhet Reduktimi Agent
-The Reagent quhet agjenti oksidues
-Para Jesh digjen nevojat reagent për të arritur pikën e saj të ndezjes
-Të Gjitha reagimet Djegie japin oksidet jo-metalike
-Të Zjarri shuan: hiqni një ose më shumë kërkesave të nevojshme

Këto janë disa mënyra për të përshpejtuar një reagim djegies:

-A Catalyst
-Duke Përdorur pastër Oxygen
Reagent -Pulverizing
-Mixing Karburantit me agjent oxidizing
-Rritja E temperaturës

Në jetën e përditshme, ne përdorim me djegie më shumë se sa ne mendojmë. Në dimër shumë prej nesh combust dru për të marrë të ngrohjes. Gjithashtu, Kur Ne dritë një qiri nuk ka djegie.

Një shpërthimet raketa off nga pad nisjen e saj në Cape Canaveral, Florida. Shumica e raketa mbushet me lëndë djegëse të lëngshëm dhe një agjent oksidues lëngshme. Karburantit dhe oxidizing agjent përzierje dhe ndez në dhomën e djegies; Prania e agjentit oxidizing siguron që karburantit djeg shumë më tepër se në mënyrë efikase Ajo mund të nëse ajo varet në ajër përreth për oksigjen.

Shkalla e Djegie


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me djegie apo në asnjë mënyrë në lidhje me djegies.

Koment Djegie

« | »