. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Krokodilat

Subjekti: Anglisht

Disa prej anëtarëve të familjes krokodili është largets jetojnë sot Reptile. Më i madh i të gjitha krokodilat është krokodili deti cilat i mund të arrijnë një gjatësinë prej rreth 7m dhe peshë rreth 1000kg. Por nuk ka raporte të pakonfirmuara të disa individëve deri në 9 metra.

Ku ata jetojnë?

Krokodilat akull anphibians cilat i thotë se ata jetojnë mërzit inwater dhe në tokë. Por krokodilat nuk mund të marrë frymë nën ujë Eventough Ata janë amfibet. Kjo është arsyeja pse ata të mbajnë hundët e tyre deri mbi ujë Kur Ato notojnë. Shumica e krokodilat jeton në zonat ujërave të ëmbla si liqene, lumenj dhe pellgje. Por disa spieces jeton në deti. Shumica e krokodilat është e rehatshme në ngadalshëm-rrjedhin lumenj, por një spieces disa pëlqen lumenjtë rrjedhin halla.

Si mund ata të përparojnë?

Krokodilat mund të përparojnë në tre mënyra të ndryshme. Mënyra e parë është që ata të shkojnë upstrait dhe withtheir bisht mbajtur mbi tokë. Një tjetër mënyrë ata mund të lëvizin akull kur ata të drejtuar. Krokodilat është shumë e ngathët në tokë dhe kur ata të drejtuar Ata penguar pengohen dhe të humbasin ekuilibrin e tyre. Mënyra e tretë Ata mund të lëvizin është nga zvarritje. Ata penguar zvarritje Kur Ata dëshirojnë të papritur një pre. Kur ata zvarritje Ata mund të kaloj në ujë pa zë pothuajse asnjë në të gjitha.

Çfarë bëjnë ata hani?

Krokodili ha insekte, bretkosat, merimangat, shellfishs, kërmijtë, zogjtë, zvarranikët fishs tjera dhe gjitarët. Por exatly Çfarë ata hanë varet se ku ata jetojnë, sa e vjetër është dhe çfarë lloj specie i takon. Të ri-lindur fëmijët hanë insekte, por mostely kur ata rriten Ata fillojnë kapjen kafshët gjithnjë e më shumë të mëdha.

Si mund ata të kapur dëmton tyre?

Krokodilat është zvarranik Avery zgjuar dhe nuk notuar përreth dhe të kërkojë për ushqim dhe energji të mbeturinave. Dëgjohet vetëm ata fshehin diku dhe të presin për gjahun e tyre të notosh nga. Kur krokodilat gjueti Ata penguar kthimin në një vend ku ata kishin kapur ushqim tjetër kohë më parë. Një krokodil cilat i parashtron vetëm nën sipërfaqen e ujit mund të shpejtë të hidhen deri nga uji dhe të kapur një kafshë Cili është gati për të pirë. Nëse është e nevojshme mund të kërcejnë krokodilat disa metra në ajër. Ata kërcejnë për shembull, kur ata është gati për të kapur një zog fluturues në ajër ose në qoftë se ata duan për të kapur një zog apo një tjetër të kafshëve akull ngjitje në një pemë lartësi mbi ujë. Nëse një cekëtinë peshku akull not ngjitur me mëngë se një çift të krokodilat mund të gjej së bashku dhe të detyrojë fishs kundër plazh në mëngë dhe kapur ata. Kur ata kishin kapur një peshk Ata sjellin ato deri në vendin ku fishs shpejt vdes. Kur krokodilat gjueti tigether Ata nuk janë të dhunshëm për të eachother. Krokodilat Shumë mund të ndajnë një pre e madhe për të vetëm një krokodil. Për shembull, një zebër nuk mund vetëm onecrocodiles vrasin në vetvete kështu krokodilat të tjera mund të vijnë për të ndihmuar. Kur ata vrasin Ata kishin Zebra pjesën mbiçmuara zebër mes tyre. Ata formojnë një rreth rreth pre e tyre dhe merr një kafshon pak secili dhe pastaj ata në gëlltitje dhe shkrihet pice mishit.

Sa shpesh ata hanë?

Shumë nga krokodilat cilat i ka kapur ka një stomak bosh. Ka disa boot shkencëtar mendoj se të ri-lindur krokodilat mund të jetojë pa ushqim për rreth katër muaj. Ata gjithashtu mendojnë se një krokodil i rritur mund të jetojnë deri në dy vjet pa asnjë ushqim në të gjitha. Por shumica e krokodilat ha për rreth një herë në javë. Gjatë dimrit Ata pothuajse nuk ha asgjë, sepse në dimër Ata janë gjysmë në gjumë.

Si mund ata shkrihen ushqimin e tyre?

Krokodilat ka dy barkun. Njëri është quajtur në stomak muskujve dhe përmban swallowd gurë cilat i ndihmon për të mish i grirë ushqimin e saj. Pasi ajo ka qenë grirë ajo shkon mbi të stomakut (stomakut glundular gjëndrave) ku ushqimi shkrihet me ndihmën e aciditetit të stomakut. Krokodilat ka aciditetin në stomak më shumë se kafshët e tjera CILAT ndihmuar të shkrihet krokodil ushqim të shpejtë dhe madje shkrihen poshtë kockat e kafshëve. Pothuajse të gjitha fuçi ata marrin nga ushqimi Ata dyqan në bisht të saj dhe së bashku shpinë të tij. Krokodili është kafshë shumë dembel dhe i pëlqen të jetojnë në bateri ata patën në fuçi e magazinimit të tyre. Kjo është arsyeja pse krokodilat gjithmonë lëvizin ngadalshëm dhe nuk e pëlqejnë për të lëvizur në vend. Ata gjithashtu rritet shumë ngadalë, sepse ata nuk hanë shumë shpesh.

Çfarë happends nëse ata humbasin një dhëmb?

Nëse një krokodili humbni një dhëmb disi, ajo fastly rritet nga një dhëmb të re. Ajo happends mjaft për të penguar krokodilat sepse kur ata nofullat clapps e tyre së bashku mbi një pre Ata ndonjëherë pickojnë në diçka e vështirë.

Vërtetë apo e rreme?

Shumë njerëz pretendojnë se krokodilat cath TYRE dëmton dhe pastaj fsheh pre e saj në pjesën e poshtme dhe pastaj të kthehen pak ditë pasi për të ngrënë atë. Por kjo nuk është e vërtetë, krokodilat nuk kthehen pas fshehjes atë, por ajo mund të ndodhi nëse një krokodilat ka kapur një pre e madhe për të ngrënë në vetëm një ditë. Në qoftë se happends krokodili mund të kthehen disa ditë pasi të hani atë që është e majtë.

Sourses Fact

I parë Unë kam vetëm një libër me emrin krokodilat gjendje të vështirë që libri është në gjuhën angleze dhe mund të gjeni në bibliotekë Gunnesbo.

Përmbledhje

Crcodiles është zvarranik i madh i gjallë sot. Ajo mund të rritet 9 metra e gjatë dhe mund të peshës ocer 1000kg. Krokodilat akull amfibet cilat i thotë se ata jetojnë mërzit në tokë dhe në ujë. Krokodilat jeton në zonat ujërave të ëmbla si liqene, lumenj dhe pellgje. Por ka disa spieces që jeton në deti, mbiçmuara në det.

based on 5 ratings Krokodilat, 3.0 nga 5 në bazë të 5 ratings
Krokodilat Rate


Schoolwork ngjashme
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë krokodilat ose në ndonjë mënyrë lidhur me Crocodiles.

Krokodilat comment

« | »