.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Daniel Defoe

Daniel Defoe

Daniel Defoe ishte një autor britanik, i cili shkroi përfshirë Robinson Crusoe.

Ai ka lindur në 1659 dhe vdiq më 24 prill 1731

Ai shkroi libra gjatë Iluminizmit, dhe para se ai ka punuar si spiun / gazetar politik.

Kur ai ishte 60 ai shkroi Robinson Crusoe, bok my favorite

Ndonjëherë Defoe paguajnë shtrenjtë për se autoritetet nuk e pëlqen librat e tij.

Robinson Crusoe është në lidhje me një njeri që është shipwrecked në një ishull të shkretë në Karaibe dhe është atje për 28 vjet, ai kishte një shok të cilin e quajtur e premtja, sepse ai të gjeni atë në ditën e premte të javës.

Besohet se emri Crusoe nga shok klase Defoe-së Timothy Cruso i cili gjithashtu shkroi libra, ndoshta i frymëzuar Defoe e Cruso në "Robinson Crusoe".

Emri Daniel Defoe ishte Daniel armik, por ai shtoi "", sepse kjo do të jetë pak më shumë "fisnike"

Kur kam lexuar kapitullin "gjurmët e këmbëve në plazh" Mendova se ishte e trishtuar, kur ajo ishte e gjatë më pëlqen shumë ajo ishte emocionuese, misterioze, funny dhe shumë

Është e vështirë për të shpjeguar.

Kështu që unë dua të lexoj tërë librin shpejti.

Dhe pse ai të fillojë shkrimi i tyre ishte kur ai ishte 35 vjeç më pas u bashkua me biznesin e familjes së tij në falimentim dhe kjo ishte një nga arsyet që ai shtoi "The" në emër.

Në fillim u mendua se Defoe do të jetë një predikues, por në vend të kësaj ai shkroi disa 20 gazetave si gazetar.

Ai pëlqente të udhëtoni shumë dhe shpesh udhëtoi nëpër Europë.

Madhështia Defoe si një tregimtar qëndron në realizëm dhe tregon gëzimin.

Ai madje filloi gazetën e vet se shkoi mirë.

Ai ishte si kaq shumë njerëz Iluminizmit dhe ishte shumë ironik dhe satirik.

Të gjithë nuk e pëlqen atë kështu që ai kishte për t'u ulur një natë në burg, që kishte thënë se ishte shumë në siklet sepse ai ishte claustrophobic, dhe pastaj mund të imagjinohet se kjo nuk ishte kështu mund të imagjinojmë se ajo nuk ishte aq e këndshme.

based on 12 ratings Daniel Defoe, 2.8 nga 5 bazuar në 12 ratings
Shkalla Daniel Defoe


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Daniel Defoe, ose në ndonjë mënyrë lidhur me Daniel Defoe.

Koment Daniel Defoe

« | »