.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Taoizmit

Në Kinë ushtron njerëzit fe Taoizmit. Njerëzit nuk kanë nevojë të zgjedhin midis feve të ndryshme, por ata mund të besojnë në shumë feve dhe zotave. Taoizmit ka dalë në Kina u shfaq në 400 pes. Pas Krishtit, kur Lao Zi jetuar sipas disa. Islami, Budizmi dhe Krishterimi kanë ardhur në Kinë nga vendet e tjera. Ne kemi studiuar Taoizmin në bazë të "çelësat fetare" të cilat janë simbolet, ceremonitë, ndërtesat, parimet dhe besimet.

Simbolet

Yin dhe Yang është një simbol i cili është i ndarë në dy pjesë. Pjesët e ndryshme janë të kundërta. Yang qëndron për shembull për dritë, mashkullorësi, aktiviteti, etj, ndërsa yin është e errët, feminitet, pasiviteti dhe kështu me radhë. ... Simboli është gjysma e bardhë dhe gjysmë i zi, por në fushë të bardhë nuk është një dot zezë, dhe anasjelltas. Përzierje ndihmon që njerëzit të marrin ekuilibrin në jetën e tyre dhe për të krijuar harmoni, e cila është daoismens qëllimi.
Simboli paraqet ndërveprimin midis Yin dhe Yang e Taoism.

Festimet dhe Traditat

Festimet dhe traditat janë të rëndësishme në një fe, sepse ata lidhin njerëzit së bashku. Ata krijojnë komunitetit dhe përkatësisë.

Në pranverë, duke vizituar shumë varre kineze të fenerë të vdekur dhe të ekspozuar, të vënë nga fruta dhe bëjnë vepra të mira rreth varrit. Kjo është një festë e ngjashme me të gjithë shenjtorët këtu në Suedi.

Një festë popullore festohet në Kinë, duke festuar shpirtrat largua. Sakrifikojë dhe lutuni për ata.

Në të kaluarën njerëzit besonin në Kinë që shpirtrat ishin vendosur në kafshët guri dhe bimëve, dhe të ofrohen për këto shpirtrat e natyrës në malet e shenjta në Kinë. Një herë në vit, duke vizituar shumë njerëz kineze këto male, por ka disa që besojnë si më parë.

Festimet tjera që shumica e njerëzve në Kinë festuar Festën e Pranverës në kineze Vitin e Ri, kur ajo nderon fuqinë perandorët kinez, drakbåts festival në maj dhe Partinë e hënës së plotë në gusht, kur ardhja e vjeshtës po festohet.

Ndërtesat / Places

Në një daoisttempel ndalur më çdo ditë dhe të luten dhe të sakrifikonte perëndive dhe shpirtrave. Nuk ju mund të gjeni fotografitë e Lao Tzu, Buda dhe Konfuci. Përveç këtyre, ju lutem edhe për mijëra perëndive të tjera dhe shpirtërore.

Një nuk lutet në një tempull, por kjo është në rregull për të kërkuar p.sh. në shtëpi. Një kinez të cilët ndjekin traditat e vjetra të ofrojnë gjithmonë në shtëpi.
Në shtëpi ka një pjatë e vogël që ka emra të paraardhësve të saj të vdekur 'gdhendur. Pjatë është thënë të përmbajë shpirtin stërgjyshore, dhe fli, pra, fryte atje.
Mal i shenjtë është një vend i shenjtë për shkak se njerëzit e përdorur për të besuar se shpirtrat ishin vendosur aty.

Për jetën

Parimet lidhin Komunitetin dhe i jep kuptim dhe drejtim në jetë. Ata tregojnë se si të jetojnë dhe të mendojnë.

Taoism filozofike përpiqen të jetojnë si themeluesi Laozi kërkuar. Ai tha se njeriu nuk duhet të përpiqen shumë ose të dëshirosh pa qenë i butë dhe i përpunueshëm si uji. Pastaj një do të arrijnë harmoni, e cila është qëllimi.
Tipar i veçantë i Taoizmit në Kinë është se nuk ka rregulla të besojnë në vetëm Zotit dhe fesë, por ju merrni për të zgjedhur. Kanunet janë me të vërtetë ka rregulla në Taoizmit, por ju duhet vetëm të jetë dhe nuk ka ndonjë kërkesat.

Besoj

Ka dy ndarje në Taoizmit. Pjesërisht filozofike, e cila është shkenca e saj siç ka thënë Lao Zi. Nëse jetoni në një mënyrë të caktuar, dikush mund të marrë një kuptim të asaj që është Tao, dhe kjo është qëllimi.
Lao Zi tha se do të ndjekë brendshme e saj dhe të bëjë atë natyrore në vend të paturit e një shumë të kërkesave dhe në përputhje me të gjitha rregullat dhe detyrimet në shoqëri. Nëse ju bëni atë vullnetin natyrore dhe të lirë në ekuilibër. Nëse jetoni në këtë mënyrë do të merrni një pjesë të Dao, që do të thotë rrugë. Kjo është rruga që të çon në harmoni, si të gjithë Taoism qëndron për.
Taoism popullor është ajo Taoism erdhi për të do të thotë duart zakonshme människ-. Në Taoizmit popullore në mënyrë të luten dhe të sakrifikojë për qindra e perëndive dhe shpirtrave. Ata e shohin, inter alia, Lao Zi si një zot dhe i luten atij, ashtu si ata e bëjnë me perënditë e tjera.
Ne mendojmë se Taoizmit është një fe e veçantë që është i ndryshëm nga shumë feve të tjera, por ka shumë të përbashkëta me Budizëm.
Ajo që ne mendojmë se është e madhe me Taoizmit është pjesa filozofike. Që ne besojmë se shumë mund të përdorni pa pasur nevojë të bëjë pjesë në një fe të caktuar. Kjo i jep një mesazh të mirë dhe të japë njerëzit ndihmojë për të gjetur rrugën e tyre të jetesës dhe ndjenjë të mirë. Dao thotë rrugë dhe simbolizon rrugën për të shkuar përmes jetës. Kjo është një mënyrë e mirë për të jetuar dhe u jep njerëzve një kuptim.
Ne gjithashtu mendojmë se liria në këtë fe është e mirë. Gjithkush ka një zgjedhje të lirë dhe të gjithë duhet të besojnë në atë dhe se si ata duan. Kjo marrëdhënie mes njeriut dhe Zotit krijon një lirë-respekt që mund të çojë në Dao harmonike.

based on 22 ratings Taoizmit, 2.2 nga 5 në bazë të 22 ratings
Shkalla Taoizmit


Projektet Related shkollore
Më poshtë është schoolwork bëjnë Taoizmit apo në asnjë mënyrë në lidhje me Taoizmit.

One Response to "Taoizmit"

  1. Mattias Maple më 3 shtator, 2008 at 11:30 #

    Falë fo një tekst i mirë ka ndihmuar shumë me shkollë ;)

Koment Taoizmit

« | »