.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Të dhëna

Hyrje në rrjetet kompjuterike

Kompjuter Komunikimit ka n 'qytet ka qenë gjithmonë f "ekspertët e kompjuterave r, por kjo nuk ishte f" interesante Rr "† np
1980 se me të vërtetë b "rjade të marrë off. D †, nuk ka pasur zakonisht ka f "ofthe përfunduar
komunikimit që k 'në, por ajo mori SJ "shtesë LV ose" ndryshim në pamjen e softuerit. NE
mesi i viteve '80 b "rjade për të lidhur kompjuterat personale në 't, f" r të ndajnë printera p †
dhe media storage përbashkët. F "kompani si IBM dhe Novell b" të mëdha rjade zhvillojnë f "ofthe përfunduar
Produkte F "s komunikimit. Të dhënat e përdoruesve të sotëm NDS "dhjetë framf" f "shpërndarjes li i vlen informacion r.

Gjenerali "Komunikimi n

Inneb komunikimi "është për të lëvizur informacion kuptimplotë nga † n një fund" përdoruesit për një marrës.
M Marrës † ste atëherë në gjendje për të interpretuar informacionit p † saktë është "tt. Problemet p † v "gjen" NGA K †
- T "ju NK një person për të folur në lidhje me n † mori f" r një person tjetër. Ne tani do të shohim p † cilat probleme
se d † uppst † r.

Nëse TV † persona janë në të njëjtën dhomë mund të flisni direkt me njëri-tjetrin dhe për të
përdoruesve ", bën rasti † akull ajër si një të mesme f" është se "informacioni Verf" RA. Por nëse njerëzit janë
në televizion † l ndryshme "lidh m † ste të përdorë metoda të tjera. Dikush mund, për shembull, telefoni përdoruesve NDA ose ndoshta
radio. E vetmja kërkesë "është v" po ndjekin të njëjtën mesme. Një mesme zakonisht n "në MNS
Konteksti komunikimit "është 'r' ksignaler indianëve, p † d" rf "RG" r Unë gjithashtu †. Supozoni se ne
janë në v egër "e Mesme dhe SHBA duhet të dërgojë një mesazh për operatorët e kolonizatorit". Kjo bëhet
jo veçanërisht të suksesshme nëse kolonizatorit "tors f" RV "NTAR në një mesazh telegrafi dhe indianëve të dërguara
ksignaler R '.

Nëse ka njerëz të shumta në të njëjtën dhomë m † ste ajo e mirë "MMK të cilët për të folur për të.
Kjo mund të g "garë duke f" zë të qarë emrin e personit dhe pastaj b "rjar diskutuar. Nëse
lidh telefonin përdoruesve ka telefon f "R të mirë" MMA cilin ju doni për të komunikuar me
Letrat kemi adresat.

Një problem tjetër "r kohë në të cilën ai do të dërgojë një mesazh të veçantë. Dikush mund, për shembull, s 'të shkojnë në
çdo ditë në 16:03 p † b "rjar ne" Verf "Unaza e çmimeve aktuale të aksioneve me telefon. Tjetrit "tt" është se
f "RST l † marrë një ton-zile g † deri se g" është se marrësi e di se tani "është koha për të marrë sot
çmimet e aksioneve.

Çfarë spr përdoruesit † k "NDS" është gjithashtu † rëndësishme. B † † m da përdoruesve Ste 'NDA njëjtë spr † KF "është që të jetë
f "RST † njëri tjetrin. Nëse përdoruesit 'lidh Telegraph p m † † ste për të përdorur "e th njëjtë SPR † k, psh
këtë mëngjes. Nëse është "rekomanduar që çdo përdorues ketë kodin e tyre Morse, dhe marrësi nuk është quajtur" nd atë. Si funksionon kjo gjë
d †? E pra, nuk ka informacion do të jetë g † up!

Ne ste m † † gjithashtu të jetë "verens lidhje me atë që ne jemi duke folur rreth. Nëse është "rekomanduar që çdo përdorues, për shembull, i dërgon 10 5 13 3 2 11 9 kanaçe
ajo është interpretuar si † b R "tombol TT dhe fituese H" Starna në V75. "RD" RF "Është e rëndësishme të f 'zë të folurit
çfarë informacioni është rreth.

Ne shohim h "është se problemet mund të grupohen në grupe të ndryshme dhe të trajtohen ishte f" r vetë. Kjo është quajtur
layering. F "RST dhe për" MST ste m † ne jemi dakord për të mesme të NDAS shfrytëzuesve dhe të cilët ne duam
n †. D "refter në atë kohë ne duhet të dërgojë ose në qoftë se ndoshta ne duhet të japim disa sinjal n 'r ne duam" Verf "ra
informacion. Që të cilat spr † k, g do 'll. Së fundi, m † † ste ne gjithashtu e dimë se çfarë ne duhet të flasim për. F "r
çdo gjë për të m puna † ste të bihet dakord në çdo shtresë të si për të komunikuar.

Sigurisht që ka shumë pengesa p † v "gjen" n ata "Muzeu h" R n. Një problem i madh për të cilën mund të
n "MNase" st r "rningar. L ts † "ga ju jeni ulur në dhomë pushim dhe duke folur me një koleg. Pl "tsligt
s "macet n † dikush tjetër ug † ng një stërvitje ndikim. Ju nuk mund të h "ra ajo që kolegu juaj ka për të është" ga.
N "stërvitje r pastaj bie në heshtje, pyesni koleg tuaj për të kërkuar" tetë të gjithë së bashku një g † Këngë për. Ky shembull
tregon një s "tt R" tetë me gjilpërë "rningar.

Të dhëna

Komunikimi në mes të kompjuterëve "† r SL vetëm si komunikim ndërmjet m" nniskor. Ajo m 'e
i njëjti shqetësim si më sipër me shtresa të ndryshme. Dy partitë † † m ste jetë unanim.

Por një ndryshim i madh ", është se kompjuteri nuk mund të drag n † bëjë konkluzionet e tyre. Mashkull ste m † saktësisht, deri në të fundit
detaje, përshkruajnë se si komunikimi duhet të bëhet. Nëse n † kemi marrë për të gaboj p † komunikim mungon ose s †
missf "RST kompjutera r † së bashku.

F "është se ajo nuk do të bëhet n † gra missf" RST † nd mes kompjuterëve s † krijuar përshkrime se p † një
saktësisht p "tt përshkruan se si çdo pjesë e komunikimit është që të g † të. Këto përshkrime quhen protokolle
dhe i atribuohet shpesh të organizatave ndërkombëtare "është i pavarur nga F" korporatat dhe fitimet kapitale.
Ideja "është se p † † m shumë si m" jligt atëherë f ", janë në vijim këto protokolle. Një protokoll g "qershi" në të gjithë
v "WORLD njohur standarde. Për shembull, në internet nuk është realizuar në qoftë se ata nuk kishin rënë dakord për
Protokolli për NDAS përdoruesve. Të gjithë kompjuterat "janë të lidhura me m Internet † ste f" të njëjtën protokoll LJA.

F "është për të përshkruar një p † h" është një proces i komplikuar se "është për të komunikuar në mes të ndryshme
Kompjuter Beh "ver ndani problemin në nën-probleme të vogla. Një † p nën-problemet e njëjta mund të jetë
mirë "MMA si të flasim për kompjuterët në një 't për të komunikuar me n. Grupim
Problemet në grupe dhe rregullon ato në një mënyrë të caktuar. Secili grup quhet f "shtresë r dhe e përshkroi
pastaj me një, ndoshta disa minuta.

Q "seksioni i kontrollit me layering komunikim" rm † NGA. Dikush mund të mjaft të l "tt zëvendësojë një protokoll në një
Shtresa nëse doli se protokolli është shkruar d † p † n "tt † Got-së. P † s mënyrë † nuk parandalon
zhvillimet teknologjike. Tjetër f "rdel" është një "shtresë është e pavarur nga shtresa të tjera. (Në praktikë,
m † NGA përjashtim të pavarësisë. Lidhja në mes të shtresave "është një.) Kjo MEDF" është se ju mund të ndryshojë
mesme pa f "r ajo do të" ndryshojë spr † k ose n † mori në shtresat e tjera. Dikush mund të përzierje
më shumë mediave të ndryshme në të njëjtën "Verf" rrjet. N "është duke bërë thirrje n † Gon 'A është e mundshme që ju përdorni" kryen
b † e rregullta koppartr † d dhe fibra optikë. Përveç kësaj, lidh përdoruesve në ajër në mes të kokës dhe
celularin si një medium f "r shëndoshë. Spr † Ket ju përdorni "kryer" është e vështirë varet nëse ju përdorni "Kryen
koppartr † d ose fibra optikë.

Modeli OSI

Çdokush i përfshirë me komunikimet n dhënave "mner gjithmonë OSI modelit. Modeli OSI përshkruan një
s † Dan H "është layering që kam përshkruar më lart. Protokolli ndryshme caktuar për shtresat e ndryshme të
Modeli OSI dhe ne f † është një "arkitekturë të komunikimit të hapura që MEDF" është se ne mund të "Verf" të dhënat e papërpunuara
në mes të llojeve të ndryshme të kompjuterëve dhe mjedisit të ndryshme të kompjuterit "s p † media të ndryshme. E kundërta e "sistemit të hapur" është një
Komunikimi d 's sistemi mund të zhvillohet në mes si mjedis kompjuterik "Ti dhe dhënë mediave vetëm. OSI st † r f "
"Tej f" r Open Systems Interkoneksionit.
OSI modeli r mirë † nga shtatë shtresa të ndryshme se foto e mësipërme tregon. Unë nuk do të f "Shpjegoni se çfarë çdo shtresë
përshkruan F "problemin r, por një paralele me shembujt e mi më lart mund të jetë kënaqësi. Të mesme
NDS përdoruesve dhe se si është trajtuar, është vendosur në televizion † shtresat e poshtme të modelit OSI. Trajtimin dhe
si marrës n † r vendoset në shtresën e tretë. Handlings e gjilpërës "rningar merr shtresa p † katër
dhe † spr që ne ndjehemi përdoruesit 'lidh shtresat e pesë dhe gjashtë. Ajo që ne duam është "ga përshkruar në" shtresa versta. Shtim
ka shumë karakteristika të tjera në shtresa të ndryshme.

N "qytet çdo protokoll që pyet" po komunikimit të të dhënave "është krijuar † utifr n një † p Dan H 's model.
Dallimi "është se disa duan sl † së bashku disa shtresa dhe për të lëvizur pjesë nga † n një shtresë në një tjetër,
por parimi i layering "është e gjitha" verens rreth.

based on 2 ratings Komunikimit të dhënave 3.0 out of 5 në bazë të 2 ratings
Shkalla e të dhënave


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me të dhënat ose në ndonjë mënyrë në lidhje me të dhënat e komunikimit.

Koment mbi të Dhënave

« | »


Warning: Unknown: e hapur (/ var / apachefs / seanca / sess_cdjhn5q2js5nqcflmaekbvkar1, O_RDWR) dështoi: Nuk ka mbetur në pajisjen (28) hapësirë ​​në Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed për të shkruar të dhëna sesion (files). Ju lutemi të verifikojë se vendosjen e tanishme e session.save_path është i saktë (/ var / apachefs / sesion) në Unknown on line 0