.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Të dhënat Kujtimet

Kujtimet mund të ndahet në kujtesën primar dhe sekondar kujtesën për qasje të të dhënave dhe vendosjen e një sistemi kompjuterik. Kujtimet mund të ndahen sipas parimit të qasjes, qëndrueshmëri regjistrimit me kalimin e kohës dhe pas kokës së të dhënave përshtatshmërisë.

Accessibility

Për përpunimin e të dhënave njësi mund të arrihen në një të vetëm faza, dy faza apo multi-fazë operacion. Koha e qasjes varet nga numri i hapave.

Kujtesës kryesore është drejtpërdrejt të arritshme nga njësia e procesit, dmth, në një hap, ndërsa kujtesës mesëm është i arritshëm vetëm nëpërmjet kujtesës parësore, dmth, nga dy hapa. Pjesë e kujtesës mesme të dhënat duhet së pari të transferohen në kujtesën kryesore të jenë të përpunuara nga njësia përpunuese.

Kapaciteti Accessibility Qasja Koha

Për të hyrë në të dhënat në një hap

Qindra cache e KB 0,1-0,5 SHBA

Memorie Primar disa MB 0,5-1 SHBA

Memorie zgjeruar kryesore shumë MB 1-2 SHBA

Qasja dy faza elektronike

Memorie të mesëm deri në disa GB 10-30 SHBA

Qasja në dy ose më shumë hapa

Paraqesë sekonda qindra GB memorie

Tape minuta Arkivi mijëra GB

Politika e qasjes

Nëse dikush e konsideron kujtimet në lidhje me parimin e tyre të qasjes, njerëzit flasin e kujtimeve Random Access (RAM, Random-Access Memory), kujtimet ciklike dhe kujtime vijues.

RAMS karakterizuar në atë që çdo pjese e memories është arrihen në të njëjtën kohë, koha aksesi është konstante, kjo eshte tipik i përfshijnë kujtime primare.

Kujtimet ciklike të karakterizuara nga një deri në lexuar një pjesë të memories në kohën periodik. Këto përfshijnë, ndër të tjera, hard drives dhe CD-ve.

Kujtimet sekuenciale karakterizuar në atë që vetëm lexues të dhënave në një sekuencë të caktuar, në seri. Këto përfshijnë, për shembull, shirit magnetik. Koha qasje ndryshon dhe varet se ku je në media.

Rezistencë

Kujtimet e paqëndrueshme ose të paqëndrueshme janë të ndara nga jo-të paqëndrueshme ose të vazhdueshme. Dallimi është se kujtesa paqëndrueshme është e varur në furnizim të vazhdueshëm me energji për të mbajtur të dhënat.

Memorie të paqëndrueshme është i ndarë në kujtimet läsflyktiga, kohë kujtime kalimtare dhe të tensionit të varur.

Shembuj të kujtesës jo-paqëndrueshme është një shirit magnetik që mund të ruhen për vite pa humbur të dhënave.

Që mund të ndryshohet

Ky klasifikim është i bazuar në lehtësinë e të shkruarit në kujtesë (modifikuar të dhënat). Llojet më të zakonshme janë të përhershme dhe erasable. Një kujtesë e përhershme nuk mund të ndryshohet pa pajisje speciale. Drives krimb (shkruaj-dikur-lexuar-shumë-Times), ose kujtimet embossed mund të shkruhet një herë, por nuk fshihet.

Një kujtesë tipik i përhershëm është lexuar vetëm kujtesës (ROM, read-only-Memory) që kanë programe nga prodhuesi aplikimet ndërtuar tashmë. Një memorie që mund të ngarkohet nga konsumatori me mjete të posaçme e qitjes të quajtur programueshëm lexuar vetëm kujtime, PROM (Programmable ROM). Kujtimet optik të tipit kujtimet gjysmë të përhershëm mund të pastrohen me dritën ultravjollcë.

Shembuj të kujtimeve erasable lexohen-shkruajnë kujtesës (RWM, read-vetëm-kujtesës), me të është e lexim dhe shkrim koha është e njëjtë.

Së fundi, mund të klasifikojë kujtime pas funksionimit fizik, kjo mund të përmenden ndër të tjera, kujtesës gjysmëpërçues dhe kujtime kryesore.

Gjysmëpërçues Kujtimet

Një gjysmëpërçues është një material me një përçueshmëri elektrike mes metaleve dhe izolatorëve. Silic dhe germanium janë elementet më të rëndësishme të këtyre pronave.

Në transistorëve 50 të përdorur si një alternativë për të gypave, pasi disa transistorëve ndërlidhura veprojnë si relays, dmth pushim dhe të ndaluar rrjedhin.

Gjatë 60 shpiku qark të integruar e cila shkaktoi një zhvillim gjithnjë në rritje e më shumë dhe më të sofistikuara qarqet. Kjo lëvizje është baza për prodhimin në masë të caktuar të plotë të Mikroelektronika bazuar produkteve që përbëjnë jetën tonë të përditshme.

Në vend të trasistorer njësive bashkim individuale më të mëdha, këto të ndërtuar direkt në një pjatë të vogël silic. Sepse në një komponent të vetme zbaton një rreth të plotë quhet qarqeve të integruara.

Në fillim u mbajt jo më shumë se një duzinë transistorëve në çdo Platte me disa anë milimetër. Me vitin 1970, numri në 100 vende. 1984 kaloi pragun ëndërr e një milion transistorëve në një pjatë.

Industria gjysmëpërçues është bërë gjithnjë e më të sofistikuara dhe të specializuara. Tani konsumatorët mund të urdhërojë qarqeve përshtatur nga prodhuesit për aplikime të ndryshme. I bëri Sigurisht edhe komponentet e përgjithshme qarqeve për prodhuesit e kompjuterit. Kompjuterat sot janë ndërtuar duke përdorur qarqeve komponentët komerciale në dispozicion të kombinuara në një arkitekturë.

Prodhim

Në prodhimin e qarqeve të integruara mund të ndërtohet një model instalime elektrike në një meshë silic me teknikë fotografike. Modeli është ndërtuar duke shtuar shtresa e hollë e materialeve të ndryshme. Hapat gravurë janë të kontrolluara nga një filtri optik bërë nga një sistem CAD / CAM.

Stoqet janë vetëm disa angstrom trasha, të cilat nganjëherë e bën shumë qarqe për të hedhur larg, sepse ajo do të mjeshtëri.

Qarku i mbyllur në një kapsule. Këmbët kapsulë të bëjë kontakt me qark me tela të hollë ari. Një bord të shtypura qark përbëhet nga një numër i qarqeve të mbledhur në një (qark) kartë.

Në mënyrë që të dal komponentët më tej zhvillon teknika të reja për gdhendje lazer të drejtpërdrejtë.

Skiktminnnen magnetike

Të gjitha kujtimet shtresa përdor një shtresë ferrite magnetized në vende të vogla dhe tërheqje e tyre mund të caktojë një dhe zero. Leximi është bërë nga një kokë read shqisat spote magnetized. Një kokë printimi pastaj punon anasjelltas, duke i dhënë të rritet në një fluks magnetik dhe një hyrje në shtresën ferrite.

Disk

Disc Memory është kujtesa e mesme më të përdorur për shkak se ajo është e lirë, ka një kapacitet të lartë magazinimit dhe një kohë të shkurtër qasje. Ajo përbëhet nga një numër i disqe rrethore magnetike janë bërë të rrotullohen rreth boshtit të saj.

Të dhënat është organizuar në mënyrë që një faqe fizike disk është i ndarë në një numër të pista rrethore koncentrike i cili nga ana e tij është e ndarë në një numër sektorësh. Logjikisht organizuar në blloqe të dhënave. Një bllok përfshin një numër edhe të sektorëve. Kjo është njësia më e vogël e adresueshme në disk. Dosja përbëhet nga një numër i blloqeve të cilat nuk duhet të jenë të njëpasnjëshme.

Ka lloje të ndryshme të skivminnnen, p.sh., disqe floppy, të cilat zakonisht strehon 1,44 MB, dhe kujtimet Winchester kanë madhësive të ndryshme, zakonisht rreth 1 GB.

Çlirët disqe përbërë nga një disk plastike të veshura me material magnetizable e cila është e mbyllur në një mbulesë. Në një makinë disk është kreu magnetike kundër ferrite disk i cili vesh në disk.

Winchester Kujtimet janë përmbledhur, disqe fikse. Shpesh quhet hard disk.

Për të hyrë në një vend të veçantë në disk duhet të kalojnë nëpër tre hapa:

1. Pozita e lexoni / shkruani kokat në rrugën e duhur.

2. Prisni për rrugën kalon.

3. Shkruaj / të dhënat e lexuar.

Dy Hapat e parë janë larg nga slowest që ata janë elektromekanike.

Në disqet moderne disk gjithandej lexojnë dhe shkruajnë kokat e grimcave të ajrit si sipërfaqja e rradhës tërheq larg dhe për këtë arsye nuk prek shtresa ferrite.

Shirit magnetik

Kasetë është medium dominuese për të dhënat e arkivit. Ajo përbëhet nga një spirale me një shirit plastik. Grupi plastike është e veshur me një shtresë ferrite. Bandat kanë gjatesite standarde të 400, 600, 1200, 2400 dhe 3600 këmbë. Një makinë kasetë është përdorur për të lexuar dhe shkruar në kasetë.

Në kasetë është një karakter i ruajtur vertikalisht si 7 ose 9 copa. Një numër i karaktereve janë mbledhur në një bllok. Çdo bllok fillon dhe përfundon me karakter të veçantë që përcakton fillimin bllok dhe bllok fund. Gjatësia bllok tregon se sa shumë karaktere, fjalë ose të dhënat në një bllok. Midis çdo bllok është një interval bllok i cili është një shtrirje e zbrazët e brezit.

Dendësia e magazinimit është e përcaktuar në 'bytes per inch. Dendësia më e lartë e magazinimit korrespondon me rreth 2460 karaktere për centimetër. Kapaciteti i magazinimit të një kasetë mund të shkonte në disa 100 MB. Shkalla e transmetimit varion midis 0,1-2 MB / s. Kur leximin transferuar një bllok në një kohë të një zbutësi. Gjatësia e madhe bllok ofron shpejtësi të lartë.

Avantazhet e kasetë është se ata janë të lira, të lehtë për të ruajtur, i thyer dhe i montuar lehtë. Jo për grupet do të veshin jashtë mbahet ferrite një e qindta e një milimetër nga kreu lexoni / shkruani. Band është i përshtatshëm për arkivimin dhe ruajtjen afat-gjatë.

1984 IBM nisur një kujtim magnetike në fishek ka një dendësi paketim prej 38.000 BPI. Shkalla e transmetimit të këtij grupi është 3 Mbyte / s.

Disqet optike

Kujtimet më të reja optike bazuar në teknologjinë lazer. Këto janë në dispozicion në dy madhësi: disk optodisketten dhe optike, të cilat ky i fundit është më i madh. Në optoskivorna hershme mund të shkruaj vetëm një herë. Kjo ishte për shkak të një vrimë në sipërfaqe u shënua. Kur vrima u godit nga një rreze të reflektuar jo këtë.

Në një optoskiva deri në 4 GB e magazinimit. Kjo ofron mundësinë e përdorimit kujtesë të re kur diçka duhet të ndryshohet në disk. Me teknologji të reja është edhe rishkrimin e mundur.

Një optodiskett mban rreth 500 MB ose 1 GB. Ka edhe kujtime të përhershme optike. Një shembull është në CD-ROM. Avantazhi i

CD-ROM është se magnetizëm nuk ka ndonjë efekt.

Regjistrat ndryshim

Regjistri Shift është një kujtim me ka lëvizur pjesë. Ajo përbëhet nga një grimë regjistrat e gjatësi relativisht të madhe. Një orë kontrollojnë impulset e tyre të zhvendosur të gjithë regjistrit. Regjistri ndryshim është ndërtuar e gjysmëpërçues. Kujtimet e ndërtuar nga një numër i madh i regjistrave ndryshim mund të arrijnë kapacitet 1 MB dhe kanë një kohë relativisht të shpejtë qasje.

Llojet e tjera të kujtesës

Memorie linjë Vonesa përdoret si memorie kryesore në vitet '50 e hershme. Ajo u bazuar në fenomeneve akustike.

Memorie daulle eshte nje memorie magnetike shtresë ku shtresa magnetizable ndodhet në një sipërfaqe mantel cilindër. Ajo është përdorur si memorie kryesore në 50-së.

Memorie Core përbëhet nga një numër i matricave ferrite lidhur në telat e 3-4 me anë të të cilit cores mund të lexohet dhe të shkruar. Kujtesës përdoret nga shekulli i 50 deri në shekullin 70.

Bubble Memory është një kujtim me flluska të vogla në ferrite. Flluska mund të krijohen në mënyrë elektronike dhe më vonë u zhvendos, lexojnë dhe të vrarë.

based on 1 rating Të dhënat e kujtesës, 2.5 nga 5 bazuar në 1 vlerësim
Shkalla e të dhënave Kujtimet


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Kompjuterike Kujtimet apo në asnjë mënyrë në lidhje me të dhënat e kujtesës.
  • Asnjë mesazh i lidhur

Koment Data Kujtimet

« | »