.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Kompjuter - Basic

Moduli 1: aftësitë përgjithësi janë gjëra që ju duhet të dini në lidhje me kompjuterat të tilla si ajo ndahet
një Superkompjuteri në një mainframe. Ajo mund gjithashtu të jetë ajo që e bën një sistem operativ. Ose në qoftë se printera të ndryshme p.sh. çfarë një matrix printer janë dhe se çfarë është një printer lazer është. Ajo mund edhe të jenë të gjitha gjërat e ndryshme në procesor kompjuter, motherboard, karta grafike, etj Moduli 2: Sistemi operativ dhe menaxhimin fotografi (Windows XP, Windows Explorer, extensions fotografi)

Sistemi operativ (OS): Sistemi operativ është një ose më shumë programe që ju nuk e shihni veten, por në qoftë se nuk ishin atje, nuk do puna kompjuteri! Sistemi operativ menaxhon kompjuter, programet drejtuar dhe tregoni atë se çfarë duhet të bëni. OS gjithashtu merret me menaxhimin e skedarëve.

Menaxhimi i dokumentit: Menaxhimi i dokumentit është kur sistemi operativ është drejtimin e një program të tillë si Fjalë, por për sistemin operativ të dini që aplikimi fotografi për të kandiduar në dosjen duhet të ketë një zgjatje. File extensions mund të jetë "doc", që ju lejon të filloni Word, "xls" që lejon Excel fillon, "exe", që fillon programin.

Explorer: Explorer është vetëm ajo që tingëllon si. Ajo shqyrton kompjuterin për aplikime, dokumente ose gjëra të tjera. Ju arrijnë atë me Start.menyn - All Programs - Accessories - Windows Explorer (në Windows XP).

Moduli 3: Fjala Përpunimi (Word)

Programet word processing janë programe që merren me fjalë (tekste). Fjala është një nga ato ku ju shkruani detyrat e shtëpisë, tregime, mirë, pothuajse asgjë. Fjala është një program shumë i mirë mund të shtoni imazhe në tekst, p.sh.

Moduli 6: Paraqitja (Power Point)

Prezantimet janë bërë në Power Point që lidh imazhe, tinguj dhe tekst, dhe shton efekte në mënyrë që rezultati përfundimtar është një produkt i mirë-looking.

Moduli 7: Informacioni dhe Komunikimi (Internet dhe E-mail)

Interneti është një shumë e mirë, ju mund ta përdorni atë për të kërkuar për informacion, të bëjë emërimet, luaj lojra, etj E-mail-i është gjithashtu një mjet i mirë për të dërguar mesazhe pa bllokime letër, por duhet të kini kujdes se nuk ka viruse ose hakerat hyjnë .

based on 11 ratings Kompjuter - Basic, 1.8 nga 5 në bazë të 11 ratings
Vlerësoni Kompjuter - themelore


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me kompjuterë - bazë ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Kompjuter - bazë.

Koment Kompjuter - themelore

« | »