.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Komunikimi kompjuter

Ju i përmbushni shumë njerëz në një mënyrë apo në një tjetër kanë frikë të teknologjisë. Këta njerëz lehtësisht të merrni ndjenja se ata të cilët mund të trajtojë teknologji e re do të shtypte ata që nuk mund të trajtojë atë. Fakti se teknika e re i jep rregullon mundësinë më të madhe për të na kontrolluar. Pastaj e konsiderojnë shembullin e mëposhtëm. Një revolucion i madh ishte kur ju keni filluar me shkrim. Atëherë lindi një elite të vogël të shoqërisë me njerëz që nuk mund të shkruajnë, dhe ata u përpoqën për të shtypur ata që nuk mund të shkruaj. Por më në fund arriti të marrë artin e të shkruarit do të jetë diçka që të gjithë zotëruar, dhe të gjithë ishte në gjendje për të filloni të shkruani letra për njëri-tjetrin dhe jo më në gjendje për të kontrolluar çdo gjë që është shkruar. Revolucioni ardhmja teknologjik ka evoluar në diçka që e bëri më të vështirë për ata që janë në pushtet për ta mbajtur atë anyway, ose të paktën ata ishin më të vështirë që të ketë pushtet krejtësisht okontollerad mbi popullin.

Ne e shohim të njëjtën prirje sot. Ky komunikim kompjuter është ende diçka e re, dhe jo të gjithë zotëruar atë. Por çdo gjë tregon se edhe komunikimi kompjuter në të ardhmen do të jetë diçka që të gjithë ka të bëjë me. Kjo gjithashtu do të thotë se ajo do të jetë e vështirë për regjime të mashtrojë njerëzit.

Teknologjitë e reja të komunikimit janë përdorur edhe tashmë këtë. Në Lars Truedson dhe Gellert Tallås artikullin "E-mail-i është kurrizit kërthizës im në botën e jashtme" në Z Revista 1995: 3 jep një shembull të mirë për këtë. Ajo tregon për një zyrë postare jozyrtar në Sarajevë, i cili ka filluar nga disa si ndër të tjera, donte për të shpërndarë letra mes njerëzve që jetonin në Sarajevë dhe ata që ishin në arrati në vendet e tjera.

Ka gjithashtu tha se sa e rrezikshme mund të jetë në teknologji të reja për të kontrabanduar shkrime dhe imazhe nga vendet më represive në vendet e tjera. Rreziku i tillë është dukshëm më i lirë me të për shembull e-mail. Ajo është shumë më e vështirë për regjime të kontrolluar teknologjinë e re informative. Cilla Lundstromit, i cili vetë ka ndihmuar, për shembull, lëvizja për të drejtat civile Karta Çekosllovakisë 77 për të kontrabanduar shkrime në Perëndim, thotë në artikullin: "jemi më të përparuar njerëzit e zakonshëm mund të bëjnë në atë kohë, ishte fotografuar dokumentet që ata do të marrin më pak hapësirë. Sot, ne mund të dërgojë një skedar binar, të mbrojtur me një fjalëkalim, nga një kompjuter portativ në një kabinë telefoni. Është pothuajse e pamundur për të ndaluar ", thotë ajo.

Anders Lundberg në NordNet rrjetit kompjuterik po ashtu vë në dukje se "Sot është shumë më e lehtë për të dal, për shembull, sistemin elektrik të vendit se sa për të censuruar të komunikimit."

Një duhet të mbani në mend se ka edhe një dallim në përgjithësi mes përhapjen e artit të të shkruarit, dhe komunikimet kompjuterike. Parë mund të shkruaj zakonisht nuk ishin qëndrimi që arti i të shkruarit është diçka që do të shpërndahen për publikun e gjerë. Sot, kur është fjala për komunikimet kompjuterike, ekziston një qëndrim i përgjithshëm në mesin e designers, programuesit dhe teknikë të llojeve të ndryshme që kjo është diçka që ju duhet të përpiqen për të përhapur sa më shumë që të jetë e mundur në mesin e publikut të gjerë. Çfarë këta njerëz kanë kundër tij është në të vërtetë vetëm ekonomia. Por, pasi që sistemi ekonomik ndoshta edhe duhet t'i nënshtrohet një modernizim të madh në të ardhmen, unë personalisht besoj se kjo nuk do të bëhet një problem.

Shumë humanistët flasim shumë për gjuhën nuk do të ndryshojë shumë, kur sasia e informacionit është rritur me shpejtësi. Një që e përshkruan atë mirë është linguist Jan Svensson në gjuhën artikull dhe planifikimin gjuhësor në Shoqërinë e Informacionit (Språkvård 1/89). Ai shkruan për sistemimin e formularëve mund të çojë në njerëz duke u detyruar që të përshtaten përgjigje të komplikuara për përgjigje të drejtë. Kjo është padyshim një problem, por unë personalisht mendoj se ne do të vijnë të gjithë atë edhe në qoftë se ne nuk kemi shoqërinë e kompjuterizuar. Ai gjithashtu shkruan për rritjen e përdorimit të numrave, kombinimet e letrave dhe shkurtesave të, ajo mund të shkaktojë probleme për shumë. Ky është një problem që unë gjithashtu mendoj se mund të zgjidhet me një vullnet pak të mirë. Ajo nuk duhet të jetë aq e vështirë për të shprehur veten në mënyrë që njerëzit të kuptojnë.

Unë mendoj se është e madhe në qoftë se njerëzit mund të komunikojnë me njëri-tjetrin në një mënyrë shumë të thjeshtë. Ajo mund të hiqni shumë paragjykime të çuditshme dhe shtypjes në shoqëri.

based on 5 ratings Komunikimi Computer, 4.6 out of 5 në bazë të 5 ratings
Rate Data Communications


Lidhur me schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me komunikimin e kompjuterit apo në asnjë mënyrë në lidhje me komunikimet kompjuterike.

Koment mbi Kompjuterike komunikime

« | »