Parë e Norrbotten

Tema: Shoqëria
|

Kjo është vetëm kohët e fundit, në lidhje me zgjerimin e hidrocentraleve, të cilat arkeologët zbulim Norrbotten '. Ne kemi gjetur shumë monumente të lashta, dhe ka filluar të marrë një rrokje në ndërtesat e veriut të lashtë.
Shumica e asaj që ne e dimë vjen nga mjetet dhe armët që kemi gjetur në vendbanime. Ne nuk kemi gjetur shumë varre, të cilat janë specifike për Norrbotten. Ishin njerëz Stone Age varrosur të vdekurit e tyre? Ata kishin djegur ata do arkeologët kanë gjetur hiri, dhe ata kishin varrosur ata, ata do të kishin gjetur skelete. Ndoshta tokë të varfër gëlqeror shkatërruar të gjitha mbetjeve.
Dëshmi më të hershme, ne kemi gjetur se njerëzit që jetojnë këtu kanë dru dhe älgskelett cila është mbi 6.000 vjet të vjetra. Shkencëtarët nuk janë të sigurtë të origjinës së ata që kanë jetuar këtu erdhi. Ata besojnë se kjo ka ekzistuar të paktën tre grupe etnike: Finno-Ugric të cilët kishin ardhur nga Siberia Lindore, 3000-1800 para Krishtit, i cili erdhi Lappish 1800-500 pes, dhe båtyxfolket të cilët kishin ardhur këtu me anije nga Suedia jugore vulat dhe për të gjuajtur peshk i Vitet 2000 pes.
Parë Stone Age njerëz në Norrbotten ishin ndoshta gjahtarët dhe peshkatarët për më shumë se 2000 vjet. Pastaj, në Vitet 1800 para Krishtit, ata filluan të angazhohen në administrim të kafshëve. Para se, gjysmë-nomadë. Nga rënia deri në fund të prill-maj, ata qëndruan në bregdetin fiord dhe fished dhe vulat gjuajtur. Gjatë korrik-gusht fished rozë në të verdhë në lumë, dhe në shtator-tetor ndjekur renë të egra. Njeriu gjuajtur me hark dhe shtizë. Vendin e vërteta në plazh Lansjärvs ishte ndoshta një lloj të prerjes-inxhinierike edge. Prerë edges Njeriu dhe grihë dantella, dhe pastaj tërhoqi këshilla e rrjedh me rrëshirë që përtypet ishte i butë. Ajo ka gjetur rrëshirë me dy gishtat ngjitet dhe gërryerje shenjat më. Daggers me merret në formën e krerëve të kafshëve janë shumë të zakonshme në Norrbotten.
Është kryer mbi tregtinë e shkëmbimit me dy Finlanda, Norvegjia, Danimarka dhe Suedia jugore. Ajo trajtohet me akset strall, bizhuteri Amber, lëkure, fågeldun, valrosskinn dhe veprojnë, dhe shumë më tepër. Shumica e tregtisë është bërë nga deti më flotës thjeshtë. Është e vështirë të dini kur Norrbotten vendbanime ishin ndërtuar, sepse ato janë përdorur për shekuj me radhë, ndoshta mijëvjeçarë, në qoftë se ata ishin baza të përshtatshme peshkimit.

|
Rate Norrbotten fillestare

- (streck)IG (icke godkänt)G (godkänt)VG (väl godkänt)MVG (mycket väl godkänd) (Not yet rated)
Loading ... Loading ...
Shkollë-punë lidhur me:
Më poshtë është punë e shkollës është e parë e Norrbotten, ose që janë të lidhur disi me të parë të Norrbotten.
  • Asnjë mesazh i lidhur

Koment më i parë i Norrbotten

«Shoqërisë indiane | Dalahästen»


Shkollë punon me një vlerësim maksimal

Më të lexuar skolarbeten