. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme dhe shkollën e mesme
Punë në shkollë Search

Dënim me vdekje

Subject: anglisht , Shoqëria
| More

Çështja e dënimit me vdekje është një subjekt të përbashkët të diskutimit të gjithë botën, edhe në vendet që nuk kanë kërkoi dënimin me vdekje për moshat. Nga të përbashkët, dua të them Natyrisht PeopleSoft Diskutoni eventhough Nuk Ata janë prekur jo nga ajo. Një shembull është ne suedezët, ne e bëjmë atë edhe pse ne jemi shënim prekur. Dënimi me vdekje është e zakonshme në vendet më pak të civilizuar e cila është ende i varfër dhe Ndoshta në luftë. Por disa nga vendet e nivel të lartë si SHBA diku shtete, etj janë ende duke përdorur këtë dënim e cila i pëlqente të thirrur të modës së vjetër dhe nga data.

Për të marrë për mendimin tim në lidhje me dënimin me vdekje, e cila është një fjalë më formale për dënimin me vdekje, unë mund të qartë them se unë jam kundër saj. Pa marrë parasysh atë krim fajtor personi-të kryera, ai ose ajo duhet të Never Get realizuara si dënim. Për shembull nëse një person vret një person tjetër, ekzekutimin e vrasës nuk do të sjellë përsëri të vrarë person as emrin e mirë të justifikuar atë.

Një jetë në burg është një dënim më të duhur. Sipas sondazheve amerikane ajo është edhe "pak e shtrenjtë se kapitali dënimi alternativë. Ekzekutimit kushton rreth pesë herë më shumë se një dënim të jetës. Një tjetër gjë e mirë për gjatë gjithë jetës në shërbim është që të dënuarit merr për të menduar për atë që ai ose ajo dhuruar peng, i jetës dhe subjekteve të tjera të ndryshueshme ThinkCentre. E vetmja anë negative që unë mund të gjej me të është se nuk ka gjë të tillë si një dënim të jetës, sepse "pas 20 viteve apo më shumë, një është liruar. Ajo kanabisi edhe luten më të shkurtër si 10 vjet, gjoja një ka qenë një i burgosur të mirë. "Unë besoj se shumica e njerëzve, jashtë S. U. Sigurisht, Pajtohem me mua.

Por si ka dy anët e kësaj çështje, njeriu duhet të diskutojnë pse Përdorimi i kanabisit dënimin me vdekje të duket si gjë e drejtë për të bërë, eventhough I Am Personalisht kundër tij. Paramendoni se keni humbur vajzën tuaj ose dikush i cili ishte shumë i afërt për ju, sepse "dikush të vrarë Ky person dhunshëm, jo rastësisht. Ju do të kërkoni të zemëruar, dhe gjoja nga mendjen tuaj. Nëse do të isha e babait, mik apo çfarëdo qoftë ajo ishte, unë do të të duan vrasës të vdesin nga dënimin me vdekje, apo edhe më keq, me dorën time. Por unë ende mendoj se, pas një kohe, që Kid Ky person nuk do e bërë, mikun tim të bijës së birit, ose një të dashur prapa. Në të kundërtën ju-mund ende të zemëruar dhe të kërkojë nga mendjen tuaj dhe ende dua qiell apo të saj të vdesin. Dhe mënyrën se diku, edhe pse unë jam kundër saj, unë mund ta kuptoj pse do të mendojnë diçka të tillë. Edhe pse në qoftë se dënimi kapital është i lejuar unë mendoj se të afërmit janë ata që duhet të paguajë për ekzekutimin, pasi ajo është një proces shumë të shtrenjta.

Disa njerëz që e mbështesin dënimin me vdekje është i vërtetë të krishterë ose katolik që besojnë në Dhiatën e Vjetër dar ajo thotë se diku e ngjashme me një dhëmb 'për një dhëmb, një sy për një Theory-eye' Cili ishte shumë e shpeshtë në shekujt e mëparshëm.

Për të përmbledhur të gjitha, dënim me vdekje mund të dyja i mirë dhe jashtëzakonisht e keqe. Pasi që numri i njerëzve të pafajshëm të dënuar me vdekje është shumë i madh, ne duhet të lutemi shumë me kujdes të veproni nga ky lloj dënimi, e cila unë personalisht nuk mendoj se është dënim drejta për të dhënë.

| More
Dënim me vdekje Rate


Related shkollore
Në vijim janë punën e shkollës që ka të bëjë me dënim me vdekje, ose në ndonjë mënyrë lidhur me Dënimit me Vdekje.

Koment mbi dënimit me vdekje

" | »