.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Demokracia dhe Diktaturë

Në qoftë se ne fillojmë për të marrë stalinizmin dhe nazizmi në mënyrë që ju të shihni shumë ngjashmëri të dy se si ata punonin dhe udhëheqësit e tyre. Hitleri dhe Stalini, dy liderët shumë të fortë që e abuzuar pushtetin e tyre.
Hitleri dhe Stalini ishin ngritur si në familjet e varfra, të dyja të etërve të tyre kishte një problem të pijshëm dhe abuzuar bijtë e tij, dhe të dy nuk kishin vëllezërit e motrat të cilët ishin në jetë. Ata ishin studentë të mirë, por u bashkuan shpejt të politikës, kur ata nuk janë duke marrë ndonjë provim.
Të dy u përpoqën të nxjerrë në pah vendin e tij nga vështirësi të rënda financiare, por e bëri këtë në një propagandë shumë negativ sätt.Genom, ajo ishte shumë e lehtë për ta për të ndërroj pikëpamje e dikujt njerëzit dhe për të marrë pushtetin në mbarë vendin, duke larguar lirinë e shtypit dhe lirinë e të shprehurit lehtë mund të kontrollojë të gjithë vendin për shkak se ishte vetëm njerëzit e informacionit mund të merrni të mbajë të. Ata që u rebelua kundër reformës së re të Stalinit, ata të kërcënuar nga rruga duke djegur fshatra të tëra, duke vrarë njerëz, dhe tërë bagëtia. Ata vënë miliona njerëz në punë të madhe për të sjellë Bashkimin Sovjetik në një vend industrial.

Hitleri u bashkua me ushtrinë gjermane gjatë Luftës së Parë Botërore dhe ai ishte një luftëtar trim, ai nuk ka si Lufta e Parë Botërore ishte e gjatë, por ai dhe partia e tij fajësoi hebrenjtë për vështirësitë ekonomike që kanë ekzistuar pas Luftës së Parë Botërore. Që nga Hitleri ishte një folës i mirë kështu vepruan disa pasuesve NSDAP dhe përfundimisht u bë i NSDAP partia më e madhe në Gjermani, Hitleri u bë kancelar. Së shpejti, ai hoqi të gjitha partitë e tjera në mënyrë që vetëm NSDAP u la, në mënyrë që Stalini vrau të gjithë të marrin tij mbi kundërshtarët të cilët ishin një kërcënim për të.
Hitleri donte të krijosh Gjermaninë e madhe që ka ekzistuar më herët para Luftës së Parë Botërore dhe ai filloi të vrarë dhe të vënë hebrenjtë dhe të tjera të njerëzve "inferiore racore" në kampet e punës.

Çfarë ju nuk e dëgjoni aq shumë është se miliona njerëz vdiqën në të ashtuquajturin "planin pesë-vjeçar" si Stalini vënë, të paktën jo aq sa ai mëson në lidhje me Holokaustin, edhe pse numrat janë të njëjta, nëse jo më keq.

Për ne për të ruajtur demokracinë tonë, ne të gjithë duhet të jenë aktive dhe të votojnë kur ka zgjedhje, një mund p.sh. Pikëpamja mbi zgjedhjet në Francë në vitin në të cilin partia e krahut të djathtë ka qenë votues shumë aktive për të prodhuar Le Pen si president, ndërsa votuesit Shirak ishin oaktiva dhe pastaj ju mund të rrezikojë marrjen e një presidenti që ju të vërtetë nuk duan në vend.
Demokracia në mënyrë që të mbijetojnë, çdo aksionar ka të drejtë të votojë në mënyrë që ata mund të mbajë liritë e tyre, nuk është e mundur të injorojë politikën atëherë kështu që ndoshta një ditë ju zgjoheni në një botë të frikshme diktatorial.

based on 4 ratings Demokracia dhe Diktaturë, 1.1 nga 5 bazuar në 4 vlerësime
Shkalla Demokracia dhe Diktaturë


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me demokracinë dhe diktaturën, ose kur është në asnjë mënyrë në lidhje me demokracinë dhe diktaturës.

Koment mbi Demokraci dhe diktaturës

« | »