. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

I zgjedhuri

Subject: Suedisht

Monoton, siç është komuniteti ku libri është vendosur, është e bazuar në atë të gjithë duhet të jenë të barabartë dhe çdo gjë të jetë e drejtë. Shkencëtarët dhe madje edhe të manipuluar gjenet për njerëzit për të parë të njëjtën gjë. Banorët e jetës monotone të komunitetit dhe të gjithë ka një qëllim nga koha që ata janë të lindur. Jonas është një djalë dymbëdhjetë vjeçar i cili është gati për të njohur misionin e tyre, punën e tyre kur fillon libri.
Ai është zgjedhur në roja kujtesës. Kjo është shumë e veçantë, sepse ka vetëm një brez kujtesës. Asnjë nga monotoni të vërtetë e di se çfarë minnesbevararen bëjë, vetëm se ajo nuk është shumë e rëndësishme. Jonas u zgjodh sepse ishte padyshim trim, i mençur dhe kishte aftësinë për të parë përtej. Përfundimisht ju të kuptojë se kjo është aftësia për të dalluar ngjyrat dhe pastaj shohim ata gjithë kohës.

Nga minnesbevararen ish, i quajtur donatorin, kujtimet Jonas nga ditët e vjetër. Ora e vjetër është ajo që ne jetojmë në tani, të paktën botën tonë. Këtë herë shihet nga monoton si një kohë të tmerrshme ku çdo gjë ishte kaos dhe çrregullim. Kujtimet janë të dyja të mira dhe të dhimbshme. Ngrohjes, të ftohtë, moti, uria, lufta, dashuria, muzika, dhe e fundit por pothuajse e çuditshme, ngjyra të fitojnë Jonas marrë parasysh për herë të parë. E gjithë kjo është tërhequr për shkak se, sipas shoqërisë, duke e bërë jetën gjerësisht më të mirë për të gjithë. Marrja e një kujtim të një këmbë të thyer të thotë se Jona ka për të shkuar nëpërmjet dhimbjen e veten e tij, kur ai merr kujtesës. Kjo është arsyeja pse ajo duhet kurajo që të jetë e kujtesës-roja. Kujtimet, Jonas ruajnë gjithë jetën e tyre dhe nuk e ndajnë me askënd. Ajo do të jetë puna e tij. Kur Jonas merrni kontakt me ndjenjat e tyre të vërteta, rezulton se ai nuk është i përshtatshëm për profesionin sepse ai lë monoton. Unë do të kishte bërë të njëjtën gjë.

Gjëja e parë që më bën përshtypje është se si për të shtypur kundërshtarin emocionet, jetike si dashuri dhe fut seksual. Më duket shumë e çuditshme që kjo është kundër ligjeve të natyrës ...
Edhe kur unë të kuptojë se është e qartë për mua se shoqëria është tërësisht i sëmurë dhe krejtësisht e pamundur për të jetuar në, për një person pa çrregullime mendore. Atëherë është e qartë se ajo është një botë imagjinare që nuk mund të vijnë e vërtetë.

E drejta në fillim, mund të merrni përshtypjen se është një shoqëri e idilike, ku dhuna, varfëria, paragjykimet dhe padrejtësia nuk ekzistojnë. Pastaj ju do të shihni njerëz si robotët për mua. Ata kanë absolutisht asnjë vizion për jetën pa vetëm të pranojë jetën ashtu siç është dhe vetëm duke bërë çdo gjë që ata kanë qenë të ngarkuar për të bërë. Kjo nuk është vetëm e panatyrshme, por edhe poshtërues për të racës njerëzore. Ne duhet të nderojmë diversitetin dhe dallimet. Unë do të jetë tepër e mërzitur e monoton, kryesisht për shkak se njerëzit janë kaq të pa gjemba. Ata nuk mund të jetë çdo gjë tjetër, duke pasur parasysh njohuritë që ata kanë pak në krahasim me një njeri "normal". Libri gjithçka shkon shumë larg: të bëhet shumë joreale dhe e ekzagjeruar. Një kontroll i tillë kjo shoqëri nuk mund të krijohet, ne njerëzit janë shumë rebelë. Njerëzit kanë ide se çfarë ata janë të humbur. Ata jetojnë në realitetin e tyre ku ata mendojnë se janë duke jetuar jetë të fundit të lumtur dhe kjo është e gjitha që ka rëndësi.

Njësia e familjes është i mbledhur në grupe nga katër persona: një çift me një djalë dhe një vajzë. Kjo është një rregull që tregon qartë mungesën e lirisë për të zgjedhur.

Unë jam dikush që gjithmonë fillojnë të mendojnë e pyetjeve praktike se si funksionon shoqëria. Disa gjëra unë kam menduar për këtë nuk do të shihet në mënyrë të qartë në libër. Kjo ka të bëjë me jetën e zakonshme. Ajo që fëmijët të mësojnë në shkollë? Cilat janë ato për të rriturit që punojnë kanë? Bëhet nënat lindjes fekonduar vitro? Nëse ata nuk e bëjnë, ata kanë ata kanë njohuritë që ata kanë nevojë për të mbajtur të fshehtë për pjesën tjetër të popullsisë.
Të gjithë historinë e botës sonë dhe kafshët, nxënësit nuk mund të mësojnë. E as që kanë mësuar gjeografi dhe astronomi, dhe si. Të gjithë banorët kishin vende pune, ata sollën deri nënat e lindjes, paramedikeve, mësues të ndryshëm, kujdestare të vjetër, gjyqtarë, komitet i lartë që vendos, troughs dhe punëtor. Çfarë mund të ketë? Për mua duket se ka vende të mjaftueshme pune për kaq shumë njerëz. Ka edhe shumë punë të zakonshme në botën tonë që nuk është atje. Me sa duket nuk rritet komunitetin kështu që disa punëtorë ndërtimi nuk mund të ketë. E çuditshme se një djalë do të ishte një arkitekt pastaj!

Që nga libri do të luajë në të ardhmen, kështu që duhet të bëhet lindja nënat fekonduar vitro. Në qoftë se ata e dinë se si është me të vërtetë duhet të shkoni për të, ata mund të sigurisht mos i thoni pjesën tjetër të popullit.

Në çdo darkë, anëtarët e familjes flasin për ndjenjat e tyre për tjetrin. Libri përshkruan se si Lily (Jonas Sister) është i mërzitur për fëmijët që i thyejnë rregullat në shesh lojërash, dhe se si nëna e saj është e shqetësuar për një rënie në punë. Ata nuk duket të varet në në ndjenjat për një kohë të gjatë, kështu që ata nuk mund të jenë veçanërisht të rënda. Ndjenjat thellë janë si unë nuk ka thënë.
Çfarë e bën një qenie njerëzore është aftësia për të dashur. Populli i librit frikëson mua në egërsi e tyre.

Fjala Çlirimi ka një kuptim të bukur, si në botën tonë dhe në botë Jonas së.
Të gjithë njerëzit e monoton mendoj se ka diçka e mrekullueshme kur ata japin lamtumirën e vjetër në ceremoni çlirimtare. Më pas, personi duket harruar krejt dhe një fëmijë i ri merr emrin e së trashëgimlënësit. Po, i ndjeri, për çlirimin është tjetër vetëm se një ekzekutim. Asnjë duken të vdesin në moshë të vjetër. Pikërisht kur Jonas mëson kuptimin e vërtetë të çlirimit si ai i merr vendimin për të lënë monoton. Ideja e fjalës çlirimit është mjaft i mençur. Duke lënë Tokën është një lehtësim nga trupi kufizuar.

Jonas ka dy miqtë e tij Fiona dhe Asheri si ai përdoret për të luajtur me të në shkollë dhe në pak kohë të lirë që ata kanë. Ata duket sikur ata janë në bikes në komunitet dhe të luajnë topin dhe të tilla. Ata janë si fëmijët, ata nuk kanë marrëdhënie më të thella pa folur mjaft, vetëm për ndonjë gjë që është e rëndësishme tani.
Unë gjithashtu menduar se si ajo është me kontakt fizik në komunitet. Hugs spontane dhe sende nuk duket të jetë. Touch është jetike dhe unë nga botën tonë nuk mund të bëjë pa të.

Në të gjitha shtëpitë të familjeve, ka një libër reference dhe një libër të trashë rregull. Një nuk duhet të tregojnë pak krenar për veten e tij. Është të drejtat e bragging. Duke përdorur gjuhën e saktë është një rregull. Dënimi për fëmijën kur duke përdorur fjalët e gabuara, i fuqishëm. Një nuk duhet të largohet nga shtëpia gjatë natës dhe po, pothuajse çdo gjë, ka rregulla. Ata nuk do të marrin ndëshkimin për shkelësit por ata të përmendur se ju mund të përjashtohen nga të komunitetit.

Për të përmbledhur të gjitha deri, ka dy pika të mira dhe të këqija të ngritura në The Chosen. Kjo gjithmonë varet nga ajo që ju krahasoni me. Për mua bluaj një vend të çuditshme ku asgjë nuk ndryshon në një mjedis unemotional. Për banorët, kjo është një shoqëri të sigurt dhe të qetë që u jep atyre gjithçka që ata kanë nevojë.

Isabella Selin Norén

based on 2 ratings Zgjedhuri, 1.5 nga 5 në bazë të 2 ratings
Vlerësoni i zgjedhuri


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me zgjedhuri i, ose në ndonjë mënyrë lidhur me The One.

Koment mbi The Chosen

« | »