.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Përpjekjet e para për të fluturuar

Përpjekjet e para për të fluturuar

Përpjekjet e para të bëra për të përpiqen për të fluturuar u bë nga kineze për rreth 1 000 vjet më parë me ndihmën e kites dhe balona të ajrit të nxehtë. Në Evropë, Leonardo da Vinci skicuar harton parë për një avioni; një dizajn bajame-powered me krahë flapping, pothuajse si krahut të një zogu. Ai gjithashtu bëri skica e para të një dizajn helikopter-si dhe një parashutë. Për fat të keq, kjo ishte puna e Leonardos jo më shumë se skica në letër për shkak se ju nuk mund të gjeni çdo lloj të burimit të energjisë që mund të marrë "avion" në ajër. Më vonë filluan të skemë dhe eksperimentojnë në balona ajrit të nxehtë. Gjatë 1700 shpikur në balona hidrogjenit, të cilat çuan në filloi të eksperimentonte me lëvizje. Aeroplanët e parë të vërtetë doli i pari me motorë pistoni, të cilat ishin shpikur rreth 1900. Gjatë 1800s filloi të eksperimentonte në drejtime të ndryshme me fluturues dhe me parimin e rëndë sesa luft.Otto Lilienthal ishte ndoshta personi i parë për të Fly një Glider qarkulloi lirisht. Ai bëri shumë eksperimente dhe matjet në modele të ndryshme dhe testuar edhe me fluturime Manning kaloj. I cili shkoi si kjo. Para se ai arriti të përfundojë të provuar teoritë e tyre të fluturimit me ndihmën e një pistoni motor helikë kështu që ai u vra gjatë një eksperiment. Përpjekjet ishin gjithashtu në studimet aerodinamike dhe gjykimet në Francë dhe Angli, por askush nuk pati sukses për shkak se ka dështuar për të gjetur ndonjë burim energjie që ka punuar mjaft mirë. Ajo testuar përdorimin e motorëve me avull, por makina me ajër u bë shumë e rëndë për të hequr pastaj.
Disa informacione në lidhje me vëllezërit Wilbur dhe Orville Wright

Të dy vëllezërit janë të njohur më mirë me emrin "Vëllezërit Wright" për shkak se ata ndajnë nderin e Aerodinamika eksploruar. (Aerodinamika është studimi i rrjedhës së ajrit përreth si p.sh. avionit) Vëllezërit Wright u zhvillua një dyqan biçikletë në Dejton, Ohajo, por kishte eksperimentuar gjatë dhe studiuar fluturim. Pas vdekjes Lilienthal veproi vëllezërit Wright për të eksperimentuar me planet e tij. Ata dukej përmes përpiqen dhe të strukturave që përfundimisht lejuar ata për të ndërtuar avion pa motor parë Lilienthal. Kjo ka ndodhur në vitin 1900. Disa fluturime janë kryer dhe i inkurajuar nga rezultatet e bënë vëllezërit Wright ndërtuar një plan të madh. Ata filluan të eksperimentojnë me disa modele të ndryshme dhe dizajnuar një motor me djegie të brendshme të instaluar në një biplan me dy propellers shtyjnë. Vëllezërit Wright solli një avion të interesit botën. 14 dhjetor ishte përpjekja e parë nga Flyer 1, por që nga Wilbur ishte mbi udhëzues si ai ngriti aeroplanin e tij ashpër në mënyrë që aeroplani u rrëzua, aeroplani u rrëzua, por u riparua sa më shpejt.

17 dhjetor 1903 në Kitty Hawk ishte fluturimi i parë me motor, avioni u quajt më vonë për "sprovë". Orville fluturoi për 12 sekonda dhe distanca e fluturimit ishte 36.5 metra.

Më 3 mars 1908 u nënshkrua një marrëveshje me francezin Lazare Weller. Marrëveshja ishte që Wilbur Wright do të bëjnë teste të caktuara të shkathtësive dhe kur ata ishin mbaruar do të shitur kompanitë Lazare Wellers dhe duke përdorur makinat Wright fluturues në Evropë. Vëllezërit vendosën të Orville do të depërtojnë në tregun amerikan në të njëjtën kohë u hap deri ndërsa Wilbur shkoi në Francë. Më 8 gusht 1908 Wilbur fluturoi fluturimin e tij të parë demonstrim në garat Hunaudieres. Disa airmen aktive ishin në mesin e spektatorëve. Wilbur filluar dhe hapa, bëri një kthehet pak dhe u ul pas 1 minutë e 45 sekonda. Për arsye të hapësirës, ​​biznesi u zhvendos disa javë më vonë në një terren të trajnimit ushtarak në Auvours. Kishte ndërtuar edhe një hangar të thjeshtë për Flyer IV tij. Më 28 shtator, 1908, Wilbur fituar një çmim prej 5000 franga duke fluturuar 24 oborre mes dy shenjat në 1 kilometra larg. Për feat, ai mori medaljen e artë francez Aero Club-it. Kompania franceze ka vendosur se do të prodhojë 50 copë Flyer IV për tregun evropian dhe se Wilbur do të trajnojë tre pilotëve. Ajo filloi një shkollë fluturues në Pau.
Në shkollë fluturimi në Pau do Wilbur vëllezërit e motrat e Katherine dhe Orville, ku Katherine vepron si sekretar të tyre. Pranvera 1909 Shko Wilbur, Orville dhe motra e tij Katherine në Romë, ku ajo kryen një sërë tregon ajrit dhe edukon dy oficerë italianë të pilotëve. Në maj 1909, ata të udhëtojnë mbrapa në Dayton për të ndërtuar një avion të ri që është menduar për ushtrinë amerikane. Pasi kontrata e shitjes nënshkruar në gusht të vitit 1909 udhëtojnë Katherine dhe Orville në Berlin për të vazhduar marketingut në Evropë, ndërsa Wilbur lodhur e fluturimit, qëndroi në SHBA për të trajnuar disa policë të Korpusit të Signal Ushtrisë. Pasi ata dorëzuar makinat e para ajrore të SHBA në ushtrinë amerikane, Wilbur vendosi të tërhiqet nga fluturimit, dhe operacionet bimore. Ai vdiq në vitin 1912 nga ethet e tifos.

Një gazetë Anglisht vënë një çmim prej 1,000 paund në flamurin e parë mbi Kanalin Anglez. Fituesi ishte francezi Louis Blériot fluturoi rrugën në korrik 1909. Pas kësaj filloi industria e aviacionit po zhvillohet me shpejtësi. Shpikje Wright brothers "ishte një sukses, njeriu mund të tani për herë të parë të fluturojnë! 1931 ndërtoi aeroplanin e parë që ishte drejtuar nga katër motorët, të cilat në total do të mund të marrë 16 pasagjerë dhe mund të fluturojnë në 2 000 metra. Luftërat botërore ishin të tmerrshme, por ai i dha zhvillimin e avionit një shtytje gjatë Luftës së Parë Botërore ka qenë një sukses i projektuar një aeroplan që mund të arrijë 200 km / h dhe në të dytën një aeroplan që mund të fluturojnë mbi 650 km / h.

Foto tregon vëllezërit Wright në një nga fluturimet e tyre.
Avioni

Avioni është emri i një avioni të përdorur për të transportuar njerëzve dhe mallrave. Shoferi i quajtur pilotin. Një avion duke marrë off dhe ulje zakonisht në një aeroport. Një avion pasagjerësh është një avion qëllimi i të cilit është për të kryer pasagjerë dhe bagazhet e tyre. Një aeroplan mallrash është përdorur për të transportuar mallrat. Avioni mund të jenë të armatosur dhe të përdoret si avion luftarak.

Për një avion të fluturojnë duhet të gjenerojë një forcë heqjen barabartë me peshën e saj dhe një forcë elastik është të paktën po aq i madh sa rezistencës së saj ajrore. Një avion i projektuar posaçërisht për aerobatics shpesh kanë një Aerofoil simetrike të ketë manovrimit të mirë në të gjitha mënyrat e fluturimit, madje edhe në pozicionin e shtrirë në shpinë. Ka dy lloje të motorëve, qofshin motorët helikë ose motorë jet. Motori reaktiv punon me kompresorë të compress e ajrit në motor dhe shtypni atë në dhomat e djegies nën presion të lartë. Ku karburantit injektohet dhe digjen vazhdimisht. Avioni operuar duke ndikuar në lumë e ajrit me timon zvarritës skaj të krahëve, fin dhe stabilizator, ailerons, timon dhe ashensor. Ailerons zakonisht ulet në majë të krahëve dhe avioni mund të tilted anash për të lehtësuar kthimin. Fin merrni avioni për të ndjekur në drejtim të qiellit dhe i ardhur timon në bisht piloti fin kontrollit të saktë në shmangie nga kursi. Ashensor në mënyrë të pavarur rregullueshme në stabilizator horizontal, udhëzues hunda e avionit lart ose poshtë dhe përdoret kur avioni është që të rrisë ose të zvogëlojë kendin e sulmit. Gjatë fluturim dhe ulje, dele nga flaps në buzë zvarritës. Kjo gjithashtu ofron një rrjetë më të lartë, duke ndihmuar planet për të ngadalësuar për ulje. Ju mund të merrni rezistencë shtesë erës me frenat e ajrit, e cila zakonisht ulet në krye të krahut dhe është përdorur kur avioni është ngadalësuar pas zbritjes apo në ajër.
Një avion

Zhvillimet

Gjatë viteve, avionët janë bërë më moderne, më të mëdha dhe më të sigurt. Teknika është pothuajse e njëjtë, disa kanë avion me më shumë karakteristika, por shpikje vëllezërit Rait mbetet në avion moderne. Askush nuk e di se sa një avion do të duket si në 20 vjet. Unë mendoj se kjo do të jetë edhe më moderne, me ndoshta dyqane, restorante etj në bord. Ndoshta ka pilotë Kontrollin e avionit pa këto
sunduar nga robots nga kulla fluturimit në tokë. Një gjë është e sigurtë dhe kjo është se zhvillimi është duke vazhduar, por ndoshta jo gjithmonë për të mirë ...
Avioni ka lidhje me të njëjtën strukturë si kur vëllezërit Wright ndërtoi aeroplanin e parë. Natyrisht, disa gjëra kanë ndryshuar, por bazat janë ende të njëjta. Një prej pjesëve kryesore avionit janë krahët. Krahët do të shkaktojë avionin të heqë off terren dhe për të mbajtur veten ende në ajër.
Aircraft dhe mjedisi

Avioni sot janë të dy një rrezik mjedisor dhe shëndetësor. Nëse jetoni pranë një aeroporti, ju mund të dëgjoni motorët e aeroplanit si një zhurmë. Aeroplani gjithashtu lirimin e ndotësve. Pavarësisht nga kjo, ndotja e tokës në Suedi më keq se emetimet e avionëve. Dikush mund erë vajguri për milje nga aeroportet. Vajguri është bërë nga nafta e papërpunuar, çfarë ndodh nëse naftës së papërpunuar një ditë të dalë jashtë? Kjo është një pyetje që shumë janë duke u përpjekur për të shmangur, por që është me rëndësi jetike. Prandaj, ne njerëzit duhet të gjejnë urgjentisht një mënyrë për të vepruar këto Gadgets naftës varen nga ne i përdorim në mënyra të tjera. Avioni është gjithashtu negativ në se karburantit prek shtresën e ozonit të tokës, veçanërisht avionë fluturues në lartësi të larta. Ky është rreziku më i madh mjedisor, kur është fjala për avionët. Nëse ne nuk do të vijë në një mënyrë të ndryshme për të vepruar avionin me, shtresa e ozonit me kalimin e kohës të bëhet më e hollë se ajo tashmë është. Pa shtresën e ozonit, ne djegur njerëzit në tokë up. E njëjta gjë vlen edhe për makina, aq më shumë me makinë, aq më shumë rritet rreziku që toka do të mbinxehje një ditë e shtresës së ozonit është shumë i hollë. Transporti i naftës ndot natyrën. Dhe si e bën atë të duket në qoftë se një avion u prish? Mijëra pjesëve të avionit janë të përhapur në tokë.

Ndërsa njerëzit janë bërë të vetëdijshëm ndotjes së mjedisit, avioni shpesh vuri në dukje si ndotësit e madhe, sidomos pas gjithnjë e më shumë makina me makinë hibride dhe katalizatorë dhe gjithnjë e më shumë autobusë filloi për të kandiduar në etanol në vend të naftës. Sugjerimet e bëra është që më shumë udhëtime të gjata, nëse është e mundur, duhet të bëhet me anije apo tren. Numri i fluturimeve dhe nisje aeroplanëve rënë poshtë pak në sajë të diplomacisë ndërkombëtare të përdorimit më të madh të video konferenca, në vend se të takohen në person në çdo mbledhje. Në të njëjtën kohë industria avioni të përqëndrohet më shumë në duke u përpjekur për të zhvilluar më shumë avionë miqësore me mjedisin. Në ditët e sotme shumë kompani ajrore, aeroportet, industritë e hapësirës ajrore dhe agjencitë qeveritare investuar shumë për të përmirësuar performancën mjedisore të Aviacionit së, dhe ata kanë bërë për shkak të asaj fluturimit është transporti më të shpejtë udhëheqëse dhe ajo ka paguar. Asnjë mënyra të tjera të transportit është treguar aq i suksesshëm në përmirësimin e mjedisit në vitet e fundit. Zhvillimi ka qenë shumë e rëndësishme për mjedisin. Avionët më të reja kanë ardhur edhe deri me motorë qetë dhe më energji-efektive se më pak njerëz duhet të shqetësohet nga fluturim. Një tjetër gjë që trafiku ajror ka bërë për linjat ajrore të shqetësojnë më pak njerëz është se ata kanë shtuar shtigjet e fluturimit. Konsumit të ulët të energjisë gjithashtu ka çuar në atë avion lëshojnë më pak dioksid karboni dhe oksid azoti. Është llogaritur se emetimet e dioksidit të karbonit dhe oksidit të azotit për udhëtar gjithashtu ka përgjysmuar vitet e fundit. E gjithë kjo ka industri që e bën avionin, linjat ajrore fluturues ato, aeroportet dhe autoritetet kanë bërë për të marrë një mjedis më të mirë fluturimit. Rëndësia avionin për mjedisin në këtë mënyrë ka gjatë viteve të bëhet shumë më mirë dhe ne mund të kemi një ajër të pastër.

Plani i ri ndërton janë më miqësore me mjedisin se një të vjetër, por problemi është se ajo ndërton gjithnjë e më shumë aeroplanë, por i njëjti numër i avionëve të vjetër nuk braktiset, por në vend të bëhet më shumë avionë në total të cilat ne jemi duke përdorur për të fluturuar me. Një do të kanë zëvendësuar të gjithë planin e vjetër të re në mënyrë që të merrni rezultatet më të mira nga një perspektivë e mjedisit, por kjo është sigurisht shumë e shtrenjtë. Më shumë kompani ajrore të dalë nga reklamat e tyre tani që ata vetëm të fluturojnë me avion mjedisi miqësor si p.sh. Nova Airlines dhe Apollo udhëtime. Këto avionë janë ndoshta më miqësore se disa të tjerë, por krejtësisht të padëmshme për mjedisin, ata mund sigurisht të mos jetë. Ka ndoshta mund të ketë aeroplan aq kohë sa ju nuk vijnë në çdo lëndë djegëse tjetër përveç makinës avionin me.
Shoqëria

Siç kemi kuptuar pas studimi i avionit, ajo ka një rëndësi të madhe në shoqërinë ne tani jetojmë. Në mënyrë për të shpejt lëvizin nga një vend në një tjetër avion është një mjet fleksibël. Në sajë të avionit, ne kemi qenë pa probleme gjendje për të eksploruar pjesë të botës si ne dikur nuk e di ekzistonte. Ai gjithashtu na jep një mundësi të madhe për të udhëtuar në të gjithë botën për pushime, për të vizituar miqtë në anën tjetër të globit, për të shqyrtuar mm botërore. Udhëtimi me aeroplan është bërë diçka që është e përbashkët për shumë personave, unë kam qenë jashtë vendit disa herë dhe shumica e herë ne kemi fluturuar në destinacion. Është gjithnjë e më e zakonshme për familjet për të marrë avionin për të marrë jashtë me pushime.

Ajrore të udhëtimit gjithashtu mund të jetë një mjet i dobishëm në luftë, si për të mbrojtur dhe sulm me. Por zhvillimi gjithashtu sjell disa gjëra negative. Për fat të keq, hulumtimi ka shkuar aq larg përpara se njeriu, në qoftë se ne duam të, mund të fshijë pjesë të mëdha të botës me ndihmën e bombave, çaj x bomba atomike dhe sulmet ajrore. Aviacionit ushtarak mund të ndahet përafërsisht në fluturim vëzhgimi, sulmuesit, përpjekje për të kapur të avionëve dhe të transportit avion. Këto kanë karakteristika të ndryshme që vazhdimisht zhvillohet për të mashtruar armikun dhe të jenë në gjendje të fluturojnë shpejtë dhe të pashqetësuar për shembull radar.
Pozitivisht nga avioni në situata të luftës është se ai mund të përdorin avionët për të transportuar ndihma për zonat e prekura nga lufta. Ajo ka ngarkuar avionët me batanije dhe nevoja të tjera të cilat më pas ka rënë nga ajri sepse një nuk ka ardhur për njerëzit që me të vërtetë nevojë për ndihmën e makinave të zakonshëm në rrugë. Pastaj aeroplanë ishin shumë të dobishme. Ka edhe avioni i cili i është dhënë si spitale me aktumottagningar, sallën e operacionit, etj dhe ju mund të fluturojnë në vende të ndryshme ku lindin situata emergjente dhe ku spitali lokal nuk është e mjaftueshme.

Shembuj të tjerë ku avioni është përdorur në një mënyrë pozitive është zjarr në pyll. Kjo është përdorur shumë në në SHBA dhe Australi, ku mund të ruaj një shumë të pyje dhe fusha në ditët e vjetër u shkatërrua plotësisht kur nuk avioni ishte në dispozicion dhe mund të shuajnë zjarret. Lufta kundër trafikut të drogës është një tjetër gjë që të aviacionit ndihmon me, aeroplan i Forcave Ajrore të SHBA Hercules për të ndihmuar me një radar të veçantë për të kërkuar për aeroplanë smugglande dhe anije.

Moti Zbulimit është gjithashtu një gjë që të aviacionit ndihmon shoqërinë, këta avionët kanë një radar të veçantë që mund të monitorojnë motit dhe të paralajmërojnë publikun kur ka ciklone dhe Erërat Stuhia në në çdo fushë.

Krijimi avioni ka pasur një ndikim të madh në individët dhe shoqërinë. Ëndrra e njeriut ka për shekuj qenë se zogjtë mund të fluturojnë. Me teknologjinë më të mirë dhe më të mirë dhe dërgesave të shpejtë, ne mund të transportit të mallrave dhe na merr pothuajse kudo ne duam botën në një kohë të shkurtër.

based on 34 ratings Përpjekjet e para për të fluturuar 2.1 nga 5 bazë të 34 ratings
Vlerësoni ajo së pari përpiqet për të fluturuar


Projektet e ngjashme shkollore
Më poshtë është punë e shkollës që është gati ajo të parë përpiqet për të fluturuar, ose në ndonjë mënyrë në lidhje me përpjekjet e para në fluturues.

Koment Përpjekjet e para për të fluturuar

|