. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Delfinë

Bottlenosedolphin është shumëllojshmëri më të njohur të delfin. Kjo është një not i përhershëm dhe kafshëve të gjallë. Këto delfinët janë miqësore dhe inteligjente. Gjuha e tyre përbëhet nga lloje të ndryshme të bilbilave, ne, qeniet njerëzore mund të dëgjoni disa prej këtyre tingujve. Por disa prej tyre janë kaq të larta që ne nuk jemi në gjendje për të kuptuar ata.
Delfinët bottlenose jetojnë ose në grupe prej gjashtë apo vetëm një në një përzierje të meshkujve, femrat dhe fëmijët. Ata gjithmonë të ndihmojnë njëra-tjetrën, kur ata janë të gjuetisë, dërgesat dhe me të sëmurët. Delfinët nuk mund të qëndrojë që jetojnë vetëm. Periudha shoku për bottlenose akull Dolphins Gjatë pranverës dhe verës. Fëmija është i lindur në ujë, por femra është shtatzënë në mes të 10-12 muaj para se të lind. Gjatë dorëzimit një femër mund të marrë ndihmën e femrave të tjera, fëmija qëndron me nënën e tij të paktën 16 muaj. Nëse një delfin është plagosur, ai qan për të marrë ndihmën e delfinëve të tjera, kështu që ai mund të vijë deri në sipërfaqe dhe të marr frymë.

Delfinët hani shumë lloje të peshkut, metoda gjuetia është mbiçmuara ndryshme me peshqit të ndryshme. Delfinët gjithmonë cooprate Kur Ata sulmojnë grupe të peshkut, është e mundur që ata përdorin bilbilave e tyre për të ngatërruar e peshkut. Ata gjithashtu hanë oktapodin dhe nënujore të tjera të jetesës peshk. Bottlenosedolphin mund të rritet deri në 3 metra, 9 dhe peshojnë deri në 200 kg. Ata mund të jetojnë deri në 50 vjet.
Këto delfinët jetojnë në Afrikën e Veriut, Evropë Jugore, Britania e Madhe dhe në Shtetet e Bashkuara. Ata nuk janë në rrezik të zhduken.

Dolphin PËRBASHKËTA:

Delfin përbashkët është më e shpejtë e delfinëve vogla. Ajo mund të notosh aq shpejt sa 44 km / h Ata jetojnë në tufat e mëdha të qindra kafshëve të ndryshme. Këto kope janë të përziera dhe nuk kanë një udhëheqës. Kjo Dolphin është e pakta, dhe trupi i saj është përshtatur mirë për not. Ajo është penguar zezë në vizatimet mbrapa dhe e bardhë me ngjyrë kafe poshtë dhe violet mbi palët, por ngjyra mund të ndryshojnë. Lëkura e delfin është shumë i qetë dhe nuk bëjnë asnjë rezistencë në ujë. Këto delfinët si të jetojnë në ujërat e ngrohta pranë bregdetit. Ata kurrë nuk janë gjetur në drejtim të veriut si Dolphins bottlenose.

Delfin përbashkët kalon ditën e tij të gjuetisë së peshkut dhe duke luajtur, por ajo kurrë nuk mund të qëndrojnë në ujë më shumë se 3 ose 4 minuta. Ajo merr frymë një frymë lug-vrimë. Nga ana tjetër Dolphins bottlenose mund të qëndrojnë nën sipërfaqen Gjatë 15 minutash. Të gjitha delfinët pëlqen të luaj, por delfin përbashkët është e sigurt më e gjallë e të gjitha. Disa njerëz kanë parë shumë prej tyre duke kërcyer nga uji në harqe të larta dhe frymë në sametime. Megjithatë, ata janë shumë të vështirë për të zbutur.

Zakonshme delfinët shoku nga tetori deri në dhjetor, femra lind 10 muaj pas reparte. Ushqimin e tyre përbëhet nga lloje të ndryshme të peshkut dhe oktapod, por shumica e të gjithë Ata hanë harengë dhe sardelet.

Armiqtë e tyre më të këqija janë balenat vrasje (Orcas) të cilët janë mbiçmuara një lloj delfin. Delfin zakonshme peshon deri në 85 kg dhe rritet deri në 2, 4 metra. Ajo mund të jetojnë deri në 25 vjet.

based on 1 rating Delfinë, 5,0 nga 5 në bazë të 1 vlerësim
Delfinët Rate


Schoolwork ngjashme
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë delfinët ose në ndonjë mënyrë lidhur me delfinët.

Comment delfinë

« | »