.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Dr Mbreti

Subject: Anglisht

Fjalimi i Dr. Kingut Kur Martin mbërriti në Holt Rruga Kisha Baptiste ai gjeti një turmë prej rreth 5.000 njerëz. Kisha ishte e plotë dhe kishte shumë njerëz jashtë, too. Ka qenë një shumë të televizioneve dhe gazetave gazetarët me kamera, too. Martin ishte nervoz Kur ai u ngrit për të folur, sepse ai nuk kishte kohë për të planifikuar atë që ai do të thoshte. Ai Foli për gjëra Cili Njerëzit Zi kishte vuajtur për shkak të ndarjes. Pastaj ai vazhdoi duke thënë se ata duhet të bashkohen në luftën kundër racizmit. Ai u tha atyre se ata kishin të drejtë dhe drejtësia në anën e tyre. "Nëse ne jemi të gabuar, Gjykata e Lartë e këtij vendi është e gabuar. Turma ishte krejtësisht në një me Martin tani. Ai u tha atyre se nuk duhet të përmbushë të dhunës me dhunë. Njerëzit e zezë e Jugut kishte gjetur liderin e Tyre më në fund. Martin Luther King u kishte dhënë atyre kurajë, shpresë dhe unity.The Bojkoti vazhdon All nëpër insekte para të 1956 komunitet i zi, i vazhduar bojkotin e Tyre. Ata nuk e përdorin autobusët; nuk ecën. Njerëzit e bardhë u përpoqën të thyejnë bojkotin. Ata gjetën një ligj i vjetër Alabama, Cila saidthat bojkote ishin të paligjshme. Gjatë atij ligji, Martin dhe 88 njerëz të tjerë u arrestuan. Martin ishte personi i parë ndonjëherë që të gjendet fajtor sipas atij ligji.

Lëvizja Drejtat Civile rritet Të Protesta në Montgomeri ishte vetëm fillimi. Ajo i dha kurajo dhe shpresë për popullin e zezë në të gjithë shtetet jugore të Amerikës. Protestat dhe bojkotet Filloi në shumë vende. Martin ishte tani e qartë udhëheqës i lëvizjeve të Civil Rights Zi. Martin tërhoqi shumë fjalime dhe ka punuar shumë e vështirë. Ai kishte për të të treguar botës për problemet e njerëzve të zezë në Jug. Më 5 maj 1963 protesta jo të dhunshme bërë një fitim të rëndësishëm çështje. Zjarrfikës Policia dhe le të marshuesit të shkojnë përmes.

Vdekja e jo-dhunës Martin Luther King-së u vra nga një qitje vdekje 4/4 1968. Martin ishte një shok i tmerrshëm për njerëzit në të gjithë botën. Të gjitha ashensor i tij ai ishte përpjekur për të ndjekur rrugën e jo-dhunës, por pas vdekjes së tij nuk kishte trazirat shumë në të gjithë vendin.

Rate Dr. Mbreti


Related schoolwork
Në vijim është puna shkollë që është në lidhje me Dr. Mbret apo në asnjë mënyrë në lidhje me Dr King.

Koment mbi Dr. Mbretit

« | »