.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Edith Nesbit: Phoenix dhe Carpet

"Phoenix dhe Carpet" është rreth katër fëmijë, Cyril (i madh), Anthea, Robert dhe Jane (i riu).
Ju merrni për të ndjekur katër vëllezërve dhe motrave nëpër aventurat e tyre kur ata Fshati dhe burri aksidentale Phoenix kurdisje duke e vendosur atë në zjarr të ngrohtë, dhe kur ata gjejnë se ata kanë marrë një Carpetright dëshirojnë në Living Room-kat Tyre.
Me ndihmën e Phoenix Ata fillojnë një udhëtim nëpër kohë dhe vend - dhe asgjë nuk rezulton si Ata planned..¤ ¤ ¤

Phoenix është një zog nga të zakonshëm. Nuk është vetëm një zog në llojin e vet.
Phoenix është në lidhje me madhësinë e një shqiponjë, Ajo ka pupla të bukur të artë dhe ajo flet. Kjo është një zog i mirë-zemre që ndihmon katër fëmijëve nëpër kohë të vështira. Duke folur Zog mendon se ai është krijesa më inteligjente dhe të mrekullueshëm të të gjitha kohërave, dhe ai nuk është i trembur për të dhënë lë të kuptohet se në lidhje me atë që duan të dëgjojnë atë nga të tjerët.

Robert është ai që nga aksidenti suvatimin vezë të çelin në zjarr. Ai është një djalë tipik skocez. Ai, Cyril, Anthea dhe Jane janë gjithmonë shumë të sakta në lidhje me të paturit e ka jashtë-dyer-rroba, kur ata të shkojnë diku në qilim uruar. Ata veshin rroba nga të rreptë në lidhje 1800'ds unë mendoj.
Ai dhe vëllai i tij më i vjetër Cyril KA mori ndeshjet në xhepat e tyre dhe janë të lumtur që ata janë të lejuar të kenë ato, pasi që shumica e djemve moshën e tyre nuk janë. Robert dhe vëllai i tij dhe motra janë me të vërtetë e bukur për të eachother nëpër të gjithë librin. Unë nuk mund ta imagjinoj se ndodh në mesin e "të vërtetë" Vëllezër dhe motra.

¤ ¤ ¤

Edith Nesbit nuk ju tregon Cili vit ajo është në libër. Unë mendoj se është diku rreth 1800'ds ose në fillim të 1900.
Historia fillon në diku në nëntor në Skoci, por Katër fëmijët udhëtojnë në të gjithë botën me qilim uruar.

¤ ¤ ¤

Unë mendoj se autori ka shkruar këtë libër në mënyrë që ju mund të bien në një ëndërr-botë me uruar qilima dhe duke folur zogj. Dhe për të na mësuar që të ketë ëndrrat.
Unë mendoj se ajo mbiçmuara akullin duke u përpjekur të na mësojnë të jenë të sjellshëm ndaj dhe respektojnë eachother.

¤ ¤ ¤

Mendova se libri ishte në rregull. Ajo është mjaft zbavitës në parti kjo, por unë do të dëshiroj për më shumë portrete të stafit dhe më shumë përshkrime të natyrës rreth tyre. Ndoshta ju duhet të jetë pak më i ri se unë me të vërtetë e vlerësojmë këtë libër.
Më pëlqen llojin e librave e cila ka një grimë e magji në to, ku çdo gjë mund të ndodhi me veten dhe për të formuar një pasqyrë për mënyrën se si vendi duket.

¤ ¤ ¤

Edith Nesbit jetuar në mes të 1858-1924. Kur ajo ishte një vajzë e vogël ajo ishte një fëmijë i djallëzuar i cili u rrit deri në jetë një i rritur të pazakonta.
Rrobat e saj, prerje, mënyrën e jetesës dhe zakon të shprehur veten me forcë tregoi se ajo ishte një grua që ishte duke u përpjekur për të thyer jashtë nga e zakonshmja, myk e cila kërkoi shoqërinë angleze në atë kohë.
Pasi duke qenë një shkrimtar i suksesshëm i pjesëve të shkurtra për revistën për të rritur nja dy vjet, ajo filloi të shkruajë fëmijët-libra. Ajo shkruan me një kombinim të vërtetë të jetës situatës, humor dhe magji.
Edith ka shumë fëmijë librave nëpër vite, të tilla si "The Enchanted Castle" "pesë fëmijë dhe ajo" dhe "Bota Magjike" me shkrim.

Shkalla e Edith Nesbit: Phoenix dhe Carpet


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Edith Nesbit: Phoenix dhe qilim apo në asnjë mënyrë në lidhje me Edith Nesbit: Phoenix dhe qilim.

Koment Edith Nesbit: Phoenix dhe Carpet

« | »