.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Edward Gibbon

Edward Gibbon U bë 18 Century historia Greatest britanik si autor i "Historia e Rënia dhe Renia e Perandorisë Romake", një nga disa veprave të historike të epokës moderne në të krahasohen me veprat e mëdha klasike të Herodotit, Thukididit dhe Taciti - Të dy si histori dhe si letërsi. Fëmijëria Edward indected një sërë sëmundjesh, dhe më shumë se një herë ai gati vdiq. Por Kjo nuk e ndaloi atë nga bërja histori në vetë historinë.
Gjatë arsimimit të tij, Gibbon ka udhëtuar shumë në mes të Francës dhe Anglisë. Ndërsa qëndruar në Romë, Gibbon filloi të shkruajë "Historia e Rënia dhe Renia e Perandorisë Romake" cilėn u bë një nga veprat më të mëdha të historisë së shkruar ndonjëherë.
Rënia dhe Renia e Perandorisë Romake është ndoshta vetëm puna ekipore historike perëndimore Kjo është më shumë se njëqind vjet të vjetra dhe ende vazhdon të jetë e lexuar shpesh nga publiku arsimuar jo-Specializuara. Pse është kjo kështu? Për Man Perëndimore Në veçanti, ekziston këtu një magjepsje të veçantë: sepse nga hiri i Perandorisë Romake Perëndimore kanë lindur kombin modern të Europës. E përbërë nga 71 kapituj, 2136 Paragrafët, disa një milion dhe një fjalë e gjysmë, dhe afër 8000 fusnota, Rënia dhe Renia përfshin një mijëvjeçar e gjysmë të historisë.

Çfarë Pjesa e parë për rënie të Romës dhe në fund të fundit për të është e rastit? Gibbon zbuluar shumë shkaqe, që ai të diskutuarat në pjesë të ndryshme të punës së tij.
Një nga faktorët ishte romancë Kjo u bë për të rehatshme dhe filloi që të marrë gjëra për Dhënë. Dy të tjerë, dhe e sipas Gibbon, faktorët më të rëndësishme ishin
1) Pushtimi i barbarëve, dhe 2) rritja e krishterimit në Evropë. Për shkak të besimit të tyre brenda krishterimit të një Jetës Pas kësaj, shumica e të krishterëve nuk kishte ndërmend për të shërbyer shtetin dhe të mirën publike, por në vend të përqëndruar në botën tjetër, dhe shpëtimin e tyre private.
Unë mendojnë se Edward Gibbon duket të jetë një njeri shumë inteligjent dhe logjike. Mendimet e tij rreth "Rënia dhe Renia e Perandorisë Romake" Duket shumë më shumë të jetë e vërteta për mua. Ai duket të jetë i arsimuar mirë dhe kanë shumë të përvojave Lidhur në librin e tij botën e njohur. Fact Se jetën e vet nuk ishte si ai donte që ajo të kërkoj nuk e ndaluar atë që të bëhet një emër i njohur në historinë botërore. I Can Gjithashtu mentionable Se ai ishte historiani i parë i cili u lexua nga njerëzit "të zakonshme".

Ajo që unë mendoj Anais Nin MJETET nga quotion "Historia ... është me të vërtetë pak më shumë se regjistri i krimeve, marrëzitë, dhe fatkeqësive të njerëzimit." A është kjo në një farë mënyre, vetë historia ka formuar shoqërinë moderne. Ai do të thotë se historia Ndikon mendimin e njerëzve sot, se si ne të ndjehen për gjëra certainement dhe mënyrën se shoqëria është e ndërtuar. Është mbiçmuara një mësim në mënyrën se si për të shmangur të bërë të njëjtin gabim përsëri.

Rate Edward Gibbon


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Anais Nin ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Edward Gibon.

Koment mbi Edward Gibon

« | "