. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

PAS LUFTËS

Tema: Lufta

Tani unë jam kthyer përsëri, përsëri në Gjermani për të ndarë me ju, lexuesit,
e ajo që unë shoh dhe dëgjoj. Tani unë qëndrojnë para Monumentit Memorial në Berlin,
Ajo është menduar të jetë ushtarë të cilët i dorëzuan armët e tyre, të marrë një pushim, tani për tani ajo Out! Mbrapsht në Gjermani!, Unë luftojnë për të qetë të jetë e mundur që të vijnë të gjithë të gjithë ranë boulders dhe ndonjë mbeturinat që mbetet në tokë pas luftës. Kjo nuk është një pamje e bukur në rrugë, por unë mund të sigurtë të garantojë që buzëqesh e popullit gjerman, tani që Hitleri është zhdukur dhe lufta është e gjatë, ndizet tërë qytetin. A mund të falënderojmë aleatët për këtë? Unë do të thotë se ishte, në fund të fundit, ata që zbarkoi paratrupave përmes Sicili, Italiane i cili më vonë u dorëzua. Më vonë erdhi pushtimi i Normandisë dhe më vonë vazhdoi më tani në Gjermani. Po, ajo ishte shumë e lehtë për aleatët për të kryer. Por si e bën atë të duket tani? Të gjithë Gjermania është shkatërruar, i cili tani do të rivendosë gjërat e duhura kudo? Vetëm shikoni në popullatën civile, ata kanë mbajtur mezi me atë që ka ndodhur, ata mbesin në të njëjtin vend si kur ajo filloi të gjithë, por kjo duket e pamundur si gjobë si atëherë. E pra, një gjë çoi në një tjetër, dhe në maj të vitit 1944, pastaj shkoi në Berlin, dhe Gjermania u dorëzua. Nuk ishte një shans në botë që Gjermania do të zgjasë me çdo gjë kështu që është kuptuar mirë. Konferencat, ata që organizuan të gjitha, konferencat në Jaltë dhe Potsdam. Ishin ata të cilët vendosën se Gjermania do të ndahet në katër zona pushtimi do të menaxhohet nga Mbretëria e Bashkuar, Bashkimi Sovjetik, Shtetet e Bashkuara dhe Franca. Mendoni se një krijim i vetëm i një perëndie të vetme mund të jetë i ndezur dhe u kthye në të gjitha mënyra të ndryshme, pa probleme, sa e drejtë është kjo? Kush është përgjegjës mbi tokë? Përgjigje e saktë: Jo, ne të gjithë e ndajnë atë. Nuk duket të jetë e vështirë për "sunduesit" për të kuptuar. Por pastaj erdhi shpëtimi, ata filluan të kuptojnë reparacionet gjermane të luftës do të ishte e plotë $ 20000000000. Kjo është shumë e shumë kur një lopë kushton dy dollarë, në qoftë se ju e dini se çfarë dua të them ... Po ku do të shkojnë paratë? Kush duhet të marrë paratë? E pra, kjo është "i dobët Bashkimi Sovjetik", do të marrë gjysmën e parave. Por çdo gjë që më bën të pyes veten është nëse sovjetikët me të vërtetë e meritojnë atë, ata nuk janë aq të pafajshëm, unë do të thotë se ishte, në fund të fundit, mbi 200.000 gjermanët vdiq në flash luftës jashtë, si e bëri ata të vdesin? Tani më lejoni të shpjegoj për ju, ajo ishte sovjetikët "të pafajshëm" i patën vrarë ata. Në qoftë se ju mbani mend këto "sunduesit" që kam shkruar në lidhje për rreth. pesëmbëdhjetë dënime më parë, tre prej këtyre sundimtarëve është Churchill, Roosevelt dhe Stalini. Ata donin për të siguruar një paqe të qëndrueshme në të ardhmen, e formuar më shpejt e cila me sa duket bëri thirrje për OKB-në, e cila duhet të jetë në gjendje për të zgjidhur konfliktet pa luftë. Pra, ne do të merrni këtë "paqen e përjetshme" në qoftë se jo tani që këto vende të fuqishme thyer premtimet dhe të bëhet i uritur për të lëndëve të para vendeve të tjera dhe të naftës. Por ne do të vazhdojmë gishtat tonë kaluar. Siç mund ta keni dëgjuar një kohë më parë në mënyrë Roosevelt vdiq, pasardhësi i tij ishte Harry Truman-së. Veprim shumë i keq SHBA, ky njeri do të jetë fundi i botës. Çfarë ndodhi me invaderingen kur një luftë përcaktohet? Pse ai nuk e ka përdorur rrugën e zakonshme, "normale", për të pushtuar dhe për të luftuar kundër atyre që në të vërtetë hynë në luftë, ata që duan të luftojnë? Jo, kjo "zgjuar" duhej të bjerë bomba atomike mbi njerëzit civile, kur ata ishin në rrugën e tyre për të punuar dhe të shkollës. Truman kishte një bombë atomike lirua të parë në Hiroshima dhe Nagasaki më pas. Mbi 200.000 civilët japonezë u hodh në erë në ajër. Ishte bërë humanizëm? Fëmijët e vegjël që ishin në rrugën e tyre për në shkollë, të rriturit që ishin në rrugën e tyre për të punuar, ashtu si ata kanë çdo ditë. Por ditën kur një dritë, të ndritshme se dielli doli dhe mori larg fuqinë e djallit, atë ditë ishte e ndryshme. Pas kësaj ngjarje, lufta përfundoi dhe Perandori japonez nënshkruar dorëheqjen dhe dorëzoi vendin. Kjo ishte një turp, shumë mendonin se ata nuk mund të jetojnë me të, kanë kryer vetëvrasje. Megjithatë, ajo ishte e pazakontë nuk Truman bëri vetëvrasje, si mund ai të jetojë me veten e tij, pasi që, ndoshta ai është një njeri me shpirt të vdekur, kjo është vetëm një "të atyre" të cilët mund të kryejnë një gjë të tillë.

based on 1 rating PAS LUFTËS, 2.5 nga 5 në bazë të 1 vlerësim
Rate PAS LUFTËS


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë PAS LUFTES ose në asnjë mënyrë në lidhje me PAS LUFTËS.

Duke komentuar PAS LUFTËS

« | »