.nu

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Vetë-monitorimi

Titulli: Psikologji

Detyra 2

Ju duhet të gjeni faktet se si provë presion bërë. Ju jeni për të shkruar një çështje e të paktën pesë pyetjet dhe përgjigjet atyre. Diskutoni në grupe dhe shkruani një përgjigje të përbashkët.

Të jetë jashtë e parë që ju të merrni pllaka presion?
2 Çfarë do të pjatat e ndryshme?
3 Si mund të përdorin ato?
4 Në sa gradë duhet të mbajë të mostrave?
5 Sa kohë duhet të mbajnë targat presion?
6 Si përgjigjet e testit në pjatë Endo-agar?

Përgjigje:

Pllaka presion e parë për të marrë të laboratorit të ushqimit të afërt.
2 Ka dy lloje të këtyre janë TGE - dhe Endo agar - agar
3 Për të marrë mostrat e targave presion e bën atë në mënyrë që ju të pastër si zakonisht dhe pastaj kështu që merr këto pllaka dhe shtypni ato kundër workbenches tilla, thika, prerja bordet, etj
4 Kur provuan në vende të ndryshme dhe të objekteve në sistem kështu që merr dhe ju vënë në kavanoz dhe ruajtur atë në + 37º
Një 5-të duhet të mbajë pllaka në + 37º në 1 deri në 2 ditë.
6. Endo - pjatë agar duket ndoshta të ashtuquajturat bakteret coli, dhe ata kanë një shkëlqim të veçantë metalike

Detyra 3

Ju duhet të gjeni faktet në lidhje me se si një ekzaminim mikrobiologjik shkon për
Diskutoni në grupe dhe shkruani një përgjigje të përbashkët.

Përgjigje:

Një studim mikrobiologjik punon është se vetë sipërmarrës të nxjerrë mostra nga një ose disa produkte dhe pastaj t'i nis për të studiuar në laborator. Për të hetuar nëse ndonjë organizmat mikrobiologjike që kontribuojnë në një ushqim i nënshtrohet mbeturina dhe acidifikimin, ajo gjithashtu mund të shfaqin trajtimin papërshtatshme e ushqimit. Dhe një studim i tillë është i financuar tërësisht nga sipërmarrësi.

Detyra 4

Ju duhet të shpjegojë se çfarë është një kontroll pastrimi dhe si funksionon. Diskutoni në grupe dhe shkruani një përgjigje të përbashkët.

Përgjigje:

Një verifikim pastrim mund të bëhet në mënyra të ndryshme në varësi të nivelit të kontrollit Por ju bëni gjithmonë një formë e pastrimit inspektim të paktën një herë në javë dhe pastaj ju shkoni rreth kur pastrimi dhe kontrolluar mjetet, grupe, burimet termike, puse dhe kështu me radhë duket në rregull dhe për të shkruar të gjitha deri dhe pastaj të nënshkruajë. Në qoftë se ata të ndodhë me një ushqim helmimi ndodh, ajo është përgjegjësi e personit që nënshkruan letër. Por, në intervale të rregullta e bën atë edhe kontrolle më të plotë, duke përfshirë një formë të kontrollit të kontaktplatts tilla si pllaka presion ose tubave.

Verifikimi i tillë është bërë si një mënyrë për të kontaktuar kompaninë që shet mostër të tilla si pllaka shtypjen dhe rendit.
Pastaj, kur ju të merrni mostër ju duhet të kryejë këto kontrolle si përshkruhet në sipërfaqet apo objektet që dëshironi të kontrolloni. Sipërfaqet që duhet të testohen, do të pastrohen me një rutinë të rregullt, sipërfaqet duhet të jetë plotësisht e thatë. Pastaj të bëjë testin dhe vulose mostër. Që atëherë mostrat janë etiketuar në përputhje me rrethanat dhe të vazhdojë me pip paketim që ishte atëherë mbajtësi duhet të nënshkruajë.
Pastaj sapo mostrat dorëzuar në laborator ose ngroh në kutinë e tyre të nxehtë në përputhje me udhëzimet e prodhuesit.
Detyra 5
Shpjegoni se çfarë një kontrolli ofrimit të është dhe çfarë nënkuptohet me një zinxhir i pathyer të ftohtë.
Përgjigje:
Kontroll i dorëzimit është një kontroll për të bërë dorëzimin e mallrave atëherë përdorura për të parë se nuk ka objekte janë dëmtuar gjatë transportit. Se të gjitha mallrat e listuara në faturë dhe se të gjitha mallrat e porositura ju janë të përfshira. Dhe se ata janë të etiketuara si duhet dhe më shumë. Një zinxhir i pathyer do të thotë se një ngrirje të jetë që të ketë të tilla -3 A janë të njëjta temperatura gjatë gjithë udhëtimit deri sa të arrin në restorant dhe marrja e mallrave bën një kontroll të temperaturës.
Detyra 6
Kur Si dhe pse e bëni një të ngrohjes dhe të ftohjes kontrollit? Diskutoni në grupe dhe shkruani përgjigjen përbashkët.
Përgjigje:
Nxehtësia kontrollit: kontrollit Nxehtësia është bërë në lidhje me kontrollet e tjera të mëdha të tilla si frigoriferët dhe ngrirësit. Kjo do të thotë që ju të bëni atë në lidhje me një herë në javë.
Ftohjes kontrollit: Kjo është bërë kur të ftohtë të drejtë gatuar, të tilla si pancakes kështu që merr para se të vendosur produktin në një frigorifer kështu që merr temperaturën bazë dhe pastaj pas katër orësh ju duhet të marrë temperaturën e frigoriferit përsëri dhe atëherë temperatura duhet të kishte rënë në rreth +8. Nëse ftohje është shumë i ngadaltë, ka rrezik që bakteret lulëzojnë.

Detyra 7

Çdo ditë: CEPS në dysheme, fshij kate, grupe, tharje të gjitha makinat, WC, zbrazjes të gjitha puset, pastrim nga pjatalarëse

Hënave: Duke parë temp të gjithë frigoriferët dhe ngrirësit
Marteve: pastër dollap fshesë
E mërkurë: marr rendin në depo të thatë
E enjte: pastër kujdes pjatalarëse shtesë
E premte: Duke parë temp e frigoriferë dhe ngrirësit, pastrimin në mënyrë që në coolers dhe frigorifer.

based on 2 ratings Vetë-monitorimi, 3.5 nga 5 në bazë të 2 ratings
Vlerësoni Selfcheck


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me vetë-kontroll ose në asnjë mënyrë në lidhje me inspektimin e shtëpisë.

Koment mbi Vetë-kontrollin

« | »