.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Egjipt

Popullatë

Egjipti ka një popullsi prej 76.9 milion njerëzish.

Kapitali dhe popullsia

Kapitali i Egjiptit është në Kairo me 7.9 milion banorë.

GDP dhe shpenzimet ushtarake si një përqindje

Egjipti ka një GDP prej 1739 $ për frymë. 2.7% e PBB-së Egjiptit shkon në ushtri.

Shkollë

Shkolla fillore egjiptian është tetë vjet të detyrueshme. Fëmijët fillojnë shkollën kur janë gjashtë vjeç. Por ata janë të shumtë, të cilët braktisin shkollën pas kësaj, shumica e tyre nuk shkojnë as në shkollë si ata kanë për të shkuar në. Shumica e atyre që braktisin janë shumica vajza që jetojnë në zonat rurale. Në zonat e varfra të Egjiptit jugore është vetëm gjysma e fëmijëve në shkollë. Shkolla do të jetë i lirë me përfshirjen e shpenzimeve gjatë viteve 2000. Ka një mungesë të mësuesve dhe të materialeve, ka rreth 40-45 studentë në çdo klasë. Por ka edhe vende në Egjipt ku ka 60 studentë për mësues. Një alternativë është që të dërgojnë fëmijët në shkolla islame, ata janë shumë të popullarizuara në Egjipt. Në Egjipt, ka dymbëdhjetë universitetet publike dhe disa private. Krahasuar me vende të tjera arabe, ka shumë të diplomuar në Egjipt shumë, por ka edhe shumë analfabetë. Si shkollë e mesme dhe universitet në Egjipt është e mbipopulluar.

Fe

Në Egjipt, Islami është feja dominante, 94% e popullsisë janë myslimanë suni. Në Egjipt, ka pasur disa ekstremistë myslimanë të cilët kanë formuar grupet terroriste. Grupet terroriste kanë sulmuar kryesisht çdo gjë perëndimore, duke përfshirë dyqane dhe restorante. Por të gjitha terror islamik ka rënë që nga fundi i viteve 1990. Në Kajro ka një xhami e cila është konsideruar Këshillin Suprem myslimane sunite. Ka edhe të krishterët në Egjipt, shumica e tyre janë të krishterë koptike, COPT do të thotë egjiptian dhe koptike krishterët quajtur ato egjiptianët dhe të krishterët. Ka edhe greke ortodoksë, katolikët dhe protestantët. Çifutët janë shumë të pakta në Egjipt, ata kanë qenë luftëra mes Egjiptit dhe Izraelit në 1967, pasi hebrenjtë nuk janë të mirëpritur aq në Egjipt. Koptët dhe myslimanët kanë qenë gjithashtu të grindeshin.

Monedhë

Në Egjipt, një perdor monedhen Egyptian Pound

QEVERIA

Egjipti është një republikë socialiste demokratike. Presidenti i Egjiptit Hosni Mubarak, që nga viti 1981. Të gjitha vendimet e marra prej tij dhe politikanëve tij më të ngushtë. Ushtria është shumë besnik ndaj Mubarak. Çdo herë një president zgjidhet, ai kontrollon në gjashtë vjet. Partia e Mubarakut, lideri PDK dhe nuk ka njeri që mund të krahasohet shumë e tyre me Mubarak, por megjithatë ata përpiqen. Njerëzit si palë e Mubarakut. Është Ligji islam, Sheriatit është baza për të gjitha ligjet dhe rregulloret, por ka një ndikim francez. Policia mund të përdorin çdo teknologji që ata duan për të parandaluar terrorizmin, madje edhe të xhiruar me ta si rebelë dhe vandalizimin. Ata janë dënimi me vdekje në Egjipt. Njëri nuk duhet të kritikojë ose pyetje në Parlament apo ndonjë gjë që ata bëjnë, nuk është një dënim me burg për këtë. Ato janë grupe që vilë që ju duhet të hiqni këto.

Të cilën kontinenti

Egjipti ndodhet në Afrikën verilindore.

Fqinjët

Fqinjët i Egjiptit, Izraeli, Sudani dhe Libia.

Natyra dhe Klima

Më shumë se 90% e Egjiptit është i shkretë, ka edhe shkurre dhe bar clogs. Lumi më i gjatë i Egjiptit, dhe ndoshta më e famshme është Nil. Për shkak se ajo nuk do të bjerë shi aq shumë në Egjipt, Nil kishte për t'u kujdesur për nevojat e ujit egjiptianëve. Përgjatë Nilit nga veriu në jug është pothuajse të gjithë tokës së kultivuar. Në Egjipt ka kafshë në vijim; Bricjapi dhe lakimi ndryshme, rërë dhe shkretëtirë ndryshme dhelpra, çakalli, hyenas, leopards, dhe disa lloje të macet e egra (jo luani). Jeta Bird në Egjipt është lloj shumë i madh i ndryshëm nga lejlekët dhe Raptors ka shumë. Insekteve më i njohur egjiptian është beetle, scarbe. Ka edhe shumë kamxhik. Egjipti ndodhet në zonën subtropiska- dhe tropikale. Summers janë shumë të nxehtë 30 ° C, në dimër temperatura është 20 ° C. Në bregdetin e Mesdheut, klima është e lagësht. Stuhitë Pluhuri janë të zakonshme në shkretëtirat. Reshjet mesatare për të gjithë e Egjiptit është 250 mm për metër katror. Egjipti Jugore është gjithmonë e ngrohtë.

Burimet natyrore

Burimet natyrore në Egjipt është mbi të gjitha Nilit, por të naftës dhe gazit, nuk është një shumë. Qymyr, fosfat, mineral hekuri, gur gëlqeror, uraniumi, zink, mangan, krom, bakër, etj janë gjithashtu në dispozicion. Egjipti ka minierat dhe makina të tjera për të prodhuar të gjitha burimet natyrore. Ata janë dërguar në industrinë ose eksportohen.

Industrial

Egjipti, industritë më të zhvilluara në botë arabe, të tilla si ushqimore, tekstile, çimento, metalike, automobila, plehrave dhe kimikateve. Por për shkak se popullsia është aq shumë, ai merr një shumë të industrisë, shumë duan të kenë një punë dhe industria nuk mund të prodhojë sa më shumë produkteve të përfunduar dërguar për dyqane. Kërkesa është industria e lartë dhe lodhje. Ajo nuk eksportojë aq shumë për çdo gjë të nevojshme, por ato të importuara do të jetë konkurrencë për produktet e prodhuara në Egjipt. Ata janë bizneset private të vogla që janë liderët në Egjipt. Në të kaluarën, tekstilit dhe industrisë ushqimore udhëheqës, tani është industria e naftës që është në krye, por për të prodhuar një shumë si të qartë të tekstilit dhe ushqim. Këta tre faktorë janë dominant.

based on 30 ratings Egjipti 3.6 nga 5 bazuar në 30 ratings
Shkalla Egjipti


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me vendin e Egjiptit ose në asnjë mënyrë në lidhje me Egjiptin.

Koment Egjiptin

« | »