.nu

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Historia e Egjiptit

Memphis

Memphis ishte kryeqyteti i Egjiptit në kohën e Keopsit dhe ishte më pas edhe mbi 15 km zonën e plazhit të gjatë nga ana e Nilit. Memphis të ulët në të gjithë Gizehplatån shterpë, ku vetëm piramidat thyer horizontin fatin.
Keopsit vendosi dy mbretëri të bashkuar sipërme dhe të poshtme të Egjiptit nga një pallat madhështor në Memphis.
Epërme dhe të Ulët Egjipt shtrihen nga Deti Mesdhe pastaj në jug të kataraktit të parë Nil-së (ujëvarë).
Memphis, me pallatet e tij, stormanshus, punëtori, zyra, magazina dhe objektet e portit kanë kohë që të bëhet zhavorr; tani ka vetëm një lerhyddeby rrethuar nga pemët me pluhur palme.
Por ju hap në qetësi të ftohtë e një prej varreve njeri i madh e Box-si rrethojnë piramidat, kështu që të merrni në lågrelieferna në muret e saj dekoruar, një pamje magjepsëse të gjallë të Egjiptit siç ishte dikur.

BUJQËSIA

Bujqësia në Egjiptin e lashtë ishin të shtyrë kryesisht në zonën përreth Nilit. Toka këtu ishte veçanërisht pjellore sepse Nil përmbytur çdo vit.
Pastaj mblidhen llum domethënë shumë ushqyese në tokë bujqësore.
Prandaj, fermerët morën në Egjipt korren mëdha.
Por kjo nuk është e mjaftueshme, të lashtat duhet edhe të ujit të rritet. Prandaj, e ndërtuar kanale për të ujitur fushat.
Kur korrur në Egjipt, fshatari shkoi para gruas së tij dhe të prerë grurë me një drapër të bëra prej druri, e cila kishte fije strall.
Gruaja e tij, i cili erdhi pas shkoi me një shportë dhe mblodhi prerë grurin.

Hieroglifet dhe Papirusi

Në Egjipt ata kanë përdorur hieroglifet kur ju ka shkruajtur. Këto mund të ketë qenë egjiptianët interpretimi i shkrimeve nga Mesopotamia që kishin ardhur disa qindra vjet më parë.
Fjala hieroglifet që do të thotë "karakter të shenjtë".
Hieroglifet gjetur kryesisht në muret e piramidave apo në papirus, e cila është përdorur edhe për të ndërtuar anije. Sot në papirus të rrallë.

Bimore Papirusi është një shqirë që rritet në Afrikën tropikale dhe në vende të caktuara rreth Mesdheut. Ju mund të hani rrënjët e bimore papirus, dhe kjo ndoshta nuk ishte e pazakontë në atë kohë.
Por ajo që e bëra kryesisht papirus i njohur është se egjiptianët gjetur një mënyrë për të përdorur papirus rrjedh për të prodhuar një material me shkrim, një lloj letre.

Ata bënë papirus nga prerja e gjeth papirusi në gjatesite e 40-50 cm dhe peeled off shell vështirë jashtme.
Palca u la gojën një në strip, i cili do të jetë sa më e gjerë. Pas renditjes kujdesshme përhapur atë papirus pranë njëri-tjetrit në rreshtat vertikale në një bordet lagështirë. Që la njeri një shtresë në majë të nivelit.
Pastaj ngjyhet të gjitha deri me ujë, dhe ngushtuar kushineta kundër njëri-tjetrit dhe mbylli ato siç duhet, për të marrë dy shtresa të siguresave së bashku. Por kjo nuk është e mjaftueshme, për të marrë një sipërfaqe të qetë dhe madje, por zbutur me një copë fildish ose me një gojë pastaj veshur atë në fund me një lloj zam për të dhënë në sipërfaqe një "fund" përfundimtar.

Në kohët moderne, ajo ka qenë gjithashtu i ndërtuar anije papirus. Më i njohur është "Ra" dhe "Ra2" Thor Heyerdahl-së.
"Ra" u mbyt në Oqeanin Atlantik, kur Thor Heyerdahl u përpoq të lundrojnë me papyrusbåt nga Afrika në Amerikë. Ai pasoi vonë me "Ra2".

Zgjidhje hieroglifik

Në vitin 1798 është zbuluar një gur ku ishte edhe një mbishkrim në gjuhën greke dhe një me hieroglifet, e Napoleoni dhe trupave të tij.
Napoleon gjithashtu kishte me vete 175 burra dhe artistëve mësuar.
Ky gur do të jetë faktori vendimtar për zgjidhjen hieroglifik shkrim.
Guri u gjet në Trëndafiltë qytetit në deltën e Nilit dhe është i njohur tani si Rosetta Stone.
Grek e gurit ishte e lehtë për të lexuar, për greke dhe ishte edhe më pas, një gjuhë e njohur, por hieroglifet do të jetë e vështirë për të goditur.
Shumë burra mësuar përpoq të deshifroj gur, por jo deri në 1822 plasaritur misterin. Njeriu që e bëri këtë ishte një gjeni francez gjuhë, me emrin Jean-Francois Champollion. Ai erdhi më pas 11 vjet pune të vështirë.
Në gur, ajo ishte ndër të tjera se priftërinjtë nga e gjithë Egjiptit mblodhën në Memphis është 196 f.kr të kuptoj se si për të paguar haraç për të mbretit Ptoleme për të gjithë punën e tij për tempujt dhe priftërinjtë. Në takim u vendos që ajo do të ngrejë një statujë të tij në të gjitha tempujt në të gjithë Egjiptin.
Ata gjithashtu do të udhëtojë një shkëmb, ku u tha në lidhje me vendimin e tyre.
Jean-Francois Champollion ishte në gjendje për të tërhequr këtë off, sepse ai e kuptoi se hieroglifet ishte i bazuar jo vetëm në karaktere, si ata sigurisht e bëri që në fillim, por ata e bënë karakter përfundimisht rrokje dhe të shëndoshë.
Bashkëtingëllore hieroglifik është ndërtuar-në, por ata nuk e shkruajnë zanoret.

based on 2 ratings Historia e Egjiptit, 2.0 nga 5 në bazë të 2 ratings
Historia egjiptian Vlerësoni


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me historinë e Egjiptit, dhe në asnjë mënyrë në lidhje me historinë e Egjiptit.

Koment mbi historinë e Egjiptit

« | »