.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Ekologji

Ekologjia është shkenca e marrëdhënieve të qenieve të gjalla me mjedisin e tyre. Fotosinteza është kur bimët kthyer dioksidin e karbonit në oksigjen dhe sheqer. Cikli i ujit, uji është duke lëvizur në një cikël të drejtuar nga dielli. Nga liqenet, oqeaneve, tokës dhe bimëve të zhduket ujë me ndihmën e diellit dhe të bëhet avujt e ujit. Avujt e ujit shndërrohet në retë. Nga retë bie shi dhe borë, duke u bërë ujë në përrenj dhe lumenj. Rrjedhat e ujit të detit, dhe ajo fillon të gjithë përsëri. Cikli i karbonit, karbonit migron nga prodhuesit tek konsumatorët që hanë bimë të konsumatorëve të lartë që hanë konsumatorët dhe pastaj ju vdesin dhe pastaj hanë e decomposers, karbonit është pastaj marr frymë t'i marr si CO2 dhe bimët marrin frymë në të. Popullsia është e individëve të të njëjtit lloj që ekzistojnë brenda një zonë të caktuar në një kohë të dhënë. Një piramidë ushqimore ka hapa të ndryshme ose nivelet dhe tregon se sa shumë biomasa është në dispozicion në çdo nivel të ekosistemit, dmth sa ata qeniet e gjalla peshon në si. një vendbanim i veçantë. Web Food janë të lidhura zinxhirët e ushqimit në një ekosistem. Llojet e ndryshme të natyrës është vendi ku natyra duket shembullin ndryshme. pyll qumeshtit, pyjeve halore dhe savannah. Një ekosistem mund të bëhet i paekuilibruar në qoftë se ajo bëhet ex. një stuhi apo një skogsbrand.KOLETS CIKLI CO2 CO2 CO2 CO2

Web Food janë të lidhura zinxhirët e ushqimit në një ekosistem.

Kur një sistem jehonë është në ekuilibër, ajo është, për shembull, vetëm Dhelprat e drejtë numri të gëlltisë lepujt. Nëse nuk do të ishte shumë hares në një ekosistem, do të ishte më shumë dhelprat dhe pastaj nuk do të ketë më pak hares dhe kur ka më pak hares do të ketë më pak Dhelprat përsëri.

Falë fotosintezë, ne të merrni oksigjen dhe pa oksigjen nuk do të jetë në gjendje për të ushtruar.

Njerëzit kanë ndikuar ekosistemet e të gjitha kohërave. Një shembull është nga Arizona. Ku ajo vrau shumicën prej tyre ujq dhe Cougars në një fushë dhe pastaj numrin e dre rritur shpejt. Por të gjitha dre hëngrën dhe pastaj mori të gjitha bimët jashtë në mënyrë që dre vdiq nga mangësi ushqyese.

Nëse Råsvalen do të bëhej acid, ajo do të kishte qenë e mundshme që kjo ishte sepse ai kishte lëshuam shiun acid i cili e bëri ujit dhe tokës acid. Kur ju djeg qymyr dhe vaj formohen dyoksidet e sulfurit dhe oksidet e azotit. Këto gaze mixes veten e tij me ujë në retë dhe acid formë shiu të. Pastaj të gjithë ushqim deti zhduken dhe pastaj do të zhduken disa peshk. Nëse peshk zhduket, ajo bëhet më shumë insektet ujore dhe atëherë do të ketë më shumë zogj që jetojnë në insekteve ujore p.sh. majë.

Për të përmirësuar situatën, mund të shtoni ujë gëlqere. Por kjo është vetëm një zgjidhje e përkohshme që nuk do të zgjasë. Prandaj, duhet të shtoni liqeni gëlqere rregullisht.

based on 9 ratings Ekologji, 2.6 nga 5 bazuar në 9 vlerësime
Rate Ekologji


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me ekologjinë ose në asnjë mënyrë në lidhje me Ekologjisë.

Koment Ekologji

« | »