.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Analizë

Subject: Suedisht

Abstrakt

Unë kam bërë një ese në të cilën unë jam duke vepra "The kastë më të lartë", të shkruar nga Carina Rydberg dhe "Doktor Glass", të shkruar nga Hjalmar Soderberg. Edicioni i parë i "Doktor Glas", u lirua në vitin 1905. "The kastë më të lartë", u lirua në vitin 1997, ajo është një dallim shekuj midis origjinalet.

"Dr Glass" është një roman rreth vetmuar Gabriel qelqi, ai nuk ka grua apo miq të ngushtë. Një duhet të ndjekë jetën e tij duke lexuar ditarin e tij gjatë një periudhe gjashtë mujore.

"Kastë më të lartë" është një roman autobiografik në të cilën Carina Rydberg shkruan për jetën e saj, ajo thotë se ajo e përdorur emrat e vërtetë dhe ngjarjet reale.

Unë kam fokusuar veten në temën e vetmise, ndjeva se pavarësisht shekujve diferencë, diferenca gjinore dhe mënyrën disa ndryshim nga zhanër, ka shumë gjëra që lidh së bashku këto vepra. Prandaj, unë kam zgjedhur për të analizuar se si autorët portretizojnë vetmia e karaktereve të tij, me qëllim të krahasimit dhe të dallojnë ata hëngrën.

Ese është e ndarë në tri pjesë, unë e bëri sepse e ndjeja se ajo ishte tre aspektet më interesante në pyetjen time. Pjesa numër një është për arsyet e vetmisë të të dy personazheve kryesore, pikëpamje tjetër është i bazuar në atë se si personazhet shihet nga shoqëria, statusin e tyre social, në fjalë të tjera. Pjesa e fundit merret me xhelozinë e të dy karaktere ', dhe se si ajo nga ana e tij ishte e lidhur me vetminë.

Rezultati i analizës sime ishte se Carina Rydberg që mund të shihet si një individ shumë të vetmuar, nuk u ndjenë domosdoshmërisht kështu. Gabriel Glass cili ishte një mjek i respektuar, të drogës nuk tërheq të njëjtin lloj të vëmendjes që Carina Rydberg. Kjo është për shkak se ajo nuk mundi dikush te mjeku në qytet, puna e të cilit është për të ndihmuar të tjerët, gjithashtu mund të kenë nevojë të ndihmojë ndonjëherë. Prandaj, ai mbeti vetëm.

Paraqitje

Kjo letër është një zgjerim i bazuar në romanet "Dr. qelqi" dhe "kastë më të lartë", të shkruar nga Hjalmar Soderberg dhe Carina Rydberg. Novela janë të shkruara në të njëjtën mënyrë, të dy kanë një transmetues që përshkruan jetën e tij. "Dr Glass" është një punë e fiction, ndryshe nga "The kastë më të lartë", e cila është një roman autobiografik i bazuar jetën Carina Rydberg-së.

Në letër, unë shqyrtuar se si Hjalmar Soderberg dhe Carina Rydberg portretizon vetmia e romaneve të tyre përkatëse. Personazhet kryesore në romanet kanë disa karakteristika të ngjashme siç e kam përshkruar nga disa aspekte. Arsyeja që unë zgjodhi këto vepra është pjesërisht për shkak të Diferenca kohore dhe në diferencën gjinore. Edicioni i parë i "Doktor Glas", u lirua në vitin 1905, ndërsa "kastë më të lartë", u lirua në vitin 1997. Unë për këtë arsye do të jetë në gjendje të dalloj se si vizioni i njeriut bashkëkohor-së i vetmisë ndara ndaj gruas bashkëkohore.

Romani "Doktor Glas" është në lidhje me një njeri i vetmuar, ai nuk ka as grua, miq të ngushtë apo kontakte me të afërmit e tyre. Ajo është e bazuar në kushtet që ai jeton jetën e tij, dhe ju duhet të ndiqni atë me ndihmën e ditarin e tij. Kur një grua tregon deri në kirurgji e tij dhe duke kërkuar për ndihmë, ai më në fund pak për të menduar. Emri i gruas është i Helga dhe ajo është e martuar me Pastor Gregory. Por ajo ka takuar kohët e fundit një njeri të ri ajo ra në dashuri me të; Prandaj, ajo kthehet te mjeku, ajo gjithçka përfundon me Gabriel Glass bie për të.

Romani "kastë më të lartë" është rreth Carina Rydberg, i cili jeton në Stokholm. Puna është e ndarë në dy pjesë; I parë zhvillohet në Indi, ku ajo i plotëson Kaizad. Pjesa e dytë ka të bëjë me kohën kur ajo do të kthehet në Stokholm, ku ajo i plotëson avokatin Rolf. Asnjë nga romances mbijeton. Prandaj qëllimi autobiografi ishte pak e një fushate hakmarrje kundër dy burrave, sepse ajo mendonte se ata kishin trajtuar atë keq.

Unë kam zgjedhur për ta ndarë letër në tri pjesë; Në pjesën e parë, unë të diskutuar arsyet për vetmi, në pjesën e dytë, personazhet parë nga një perspektivë sociale dhe seksionin e fundit bazohet në vijim dokumentet e vetmisë së krijuar. Kjo është për të portretizuar shëmbëlltyrat dhe dallimet në mes të romaneve në mënyrën më të qartë të mundshme.

Arsyet e vetmisë

Të dy personazhet kryesore në romanet janë dy individë të vetmuar. Ato ndryshojnë nga njëri-tjetri nga disa kënde, por pavarësisht dallimeve të tyre, të përbashkët vetmia dhe për këtë arsye edhe të ngjashme me njëri-tjetrin në shumë mënyra. Aspekti i parë Kam planifikuar për të zhvilluar është arsyeja pse Gabriel Glass dhe Carina Rydberg të jetojnë si ata e bëjnë, me fjalë të tjera, pse janë ata vetëm?

Në shënimet e Gabriel Glass ditari ndodh që kujtimet e fëmijërisë pops up, duket se që ishte vendi ku ajo filloi të gjithë.

"Shqisat e mia u zgjua shumë vonë në një kohë kur vullneti im ishte tashmë vullnetin e një njeriu. Unë kam qenë shumë ambicioz si një fëmijë. "1

Gabriel Glass thotë se ai ishte gjithmonë djalosh më i ri në klasë. Dikush mund prandaj të supozojmë se shokët e klasës e tij mund të ketë pasur interesa të tjera përveç tij. Studimet në vijën mjekësore kanë kërkuar edhe shumë punë, nuk ka pasur prandaj nuk ka kohë dhe mundësi për një marrëdhënie më të ngushtë me dikë, nëse ajo ishte me një vajzë ose një mik të vërtetë.

Kështu vetmia ishte një pjesë e madhe e jetës Gabriel Glass. Por zgjedhja e tij e studimeve nuk ishte vetëm shkaku. Ai ishte gjithashtu një pak më ndryshe, të paktën kjo ishte mendimi i tij vet.

"Unë u kthye herët në vetë-kontrollit, duke bërë dallim midis më intim tim dhe gatishmëri të vazhdueshme, dhe kjo ishte dëshira e momentit, moment i dëshirës; për të dëgjuar një zë dhe të përçmojë tjetrin. "2

Kjo ishte se si ai u dallua nga njerëzit e tjerë, me vetë-kontrollit të tij të veçantë. Mos harroni kur ai u takua me një dilemë dhe gjithmonë e bëri të sigurt për të dëgjuar dëshirën e tyre më intim dhe të vazhdueshme. Ajo mund të ketë qenë se ai është parë si një person i matur, i cili gjithashtu mund të keni vënë të shurdhër.

Edhe kujtimet Carina-së fëmijërisë të shfaqen në disa raste. Ngjarje e cila nga ana e bëra të saj duke vepruar në mënyrë pasive apo agresive kundër njerëzve të caktuar në situata të ardhshme, vetëm për shkak se kujtimet ishin më të fortë. Një shembull i qartë se si kjo mund të punojnë është kur ajo gjatë një pikë në të romanit të vijnë të gjithë një bandë e fëmijët në Indi.

"Ata janë gjashtë deri në shtatë dhe unë të bëhet cuditerisht mërzitur duke pasur takë e tyre." 3

Më kujtojnë një grup djem që gjatë viteve të saj të shkollave të drejtuar pas dhe bërtiti taunts. Në një rast të tillë ajo i kujtohet se sa e vështirë ishte gjatë atyre kohërave, ndjenjën e tmerrshme e duke u keqtrajtuar. Jo vetëm se, ajo gjithashtu u bë i izoluar. Kjo duket të jetë kujtimin e fëmijërisë më e vështirë ajo bart me vete.

"Që nga pjesëmarrja është një ndjenjë që e ka mohuar gjithmonë mua" 4

Fëmijëri tregon deri në disa vende në të dy romanet, bëhet e qartë se ajo është një nga faktorët më të rëndësishëm për vetminë. Që nga fëmijëria e ngritur shpesh janë vitet e domosdoshme shkollore.

Gjatë viteve Carina s shkollore, ajo e përshkruan veten si shumë të shëmtuar, diçka që shpesh mund të jenë thelbësore për të hierarkisë në klasë.

"Por me moshën e pjekurisë, unë gjithashtu u bë gjithnjë e më të vetëdijshëm për mungesën time të atraktivitetit. Unë kisha qenë gjithmonë i shëmtuar - të paktën kjo ishte ajo që unë kam mësuar nga klasa e parë "5.

Se ajo kishte disa miq nuk ishin problemi më i madh. Ajo thjesht nuk ishte e miq me popullin ajo më të kërkuar që të jetë me të. Carina dashur të bërë listat, për t'u renditur objekte të ndryshme dhe njerëz. Çfarë pastaj u ngjit tek ajo ishte se ajo socializuar me të, ishin më të ulëta në listë se sa vajzave të tjera, të atyre me status të lartë në klasë, se ajo nuk rri me të vetëm për shkak se statusi i saj nuk është e mjaftueshme. Ndodhi një herë që ajo e mori guximin dhe e pyeti një nga vajzat popullore në klasë nëse ata do të mund të luajnë pas shkollës. Ajo dukej sikur ajo do të shpëtoj, por ajo u refuzua nga Anette në momentin e fundit, me një justifikim shumë të dobët. Për të duruar e izolimit gjatë viteve shkollore mund të ketë prekur jetën e saj të rritur dhe ndihmoi vetminë e saj.

Por një duhet të kujtojmë se ajo në fakt kishte nja dy miqtë. Carina më tregoi për një mik ajo u takua kur ajo u zhvendos përsëri, ishte fqinji i saj i cili ishte disa vjet më i vjetër. Por vetëm për një periudhë të shkurtër u bë Carina deselected me një tjetër vajzë, jo plotësisht, por gjithmonë të zgjedhur në vendin e dytë. Me të vërtetë e bën Carina i vetëm është se ajo nuk merr një marrëdhënie të vërtetë të fortë me dikë. Vetëm kontaktet sipërfaqësore që vështirë se ka rëndësi.

Ky fenomen është diçka që vlen edhe jetën Gabriel Glass sociale. Ky det i kontaktit sipërfaqësore me botën e jashtme. Por nuk është vetëm miqësi karakteret kanë probleme me. Çështjen e tyre dashuria as nuk ka marrë një fund të lumtur.

Arsyet për Gabriel Glass nuk e gjeti gruan e jetës së tij të larmishme. Një përsëri duhet të kthehemi në vitet shkollore për të zgjidhur problemin. Mendimi i tij është një faktor kryesor në dramën, atëherë ai do të vlerësojë dhe të ndjehen për të kufizuar çdo herë ai ka shansin për të dashur, minimizon kursin e romancave të tij.

"Unë kam qenë gjithmonë shumë më i ri se unë realizuar në asgjë që fillon kur ata flisnin për gjëra të tilla, dhe sepse kam kuptuar asgjë, unë u përdorur për të mos dëgjuar. Kështu që unë mbeti "i pastër". "6

Çfarë nënkuptohet me këtë ishte se gjatë rinisë së tij kurrë nuk të vërtetë të marrë për të përjetojnë diçka më vete, por ka vepruar si një vëzhgues i dashurisë dhe romance. Por ai nuk i ka shpëtuar dashurinë ndaj të plotë, në një moment në rininë e tij ai gjithashtu mori për të përjetojnë intimitet të një gruaje. Pa incidentin, marrëdhëniet e tij me gratë nuk u ndal si ajo e bëri. Për atë e çuan atë në ëndërr e grave të tjera, por vetëm ata që ishin tashmë në dashuri. Të gjithë të tjerët dukej pështirë jashtë, dhe në qoftë se ai i interesuar vetëm në gratë që janë tashmë në dashuri, kjo do të thotë se ai vetëm i pëlqen gratë që ndoshta nuk shtoni vënë re atë. Kjo e bëri jetën e tij pa ndërprerje nga një perspektivë romantike, shumë spartane.

Gabriel Glass mori për të të thënë që të përjetojnë dashurinë e jetës, ajo ishte gjatë viteve të tij të hershme në një natë mes i verës. Pastaj ai u takua me një vajzë me të cilën varur jashtë me gjatë gjithë natës. Ajo ishte e mrekullueshme, ai kurrë nuk e kishte ndjerë në këtë mënyrë për një vajzë para. Por, vetëm disa ditë pasi ata u takuan ajo u mbytën në një aksident. Ai e harruan përsëri, dhe çdo mes i verës ai mendon përsëri natën me të.

I gjithë incidenti duket të jetë një faktor i rëndësishëm se pse ai përfundoi vetëm, edhe nëse ka pasur arsye të tjera për ta bërë këtë. Besimi është një pronë të rëndësishme, dhe një që dukej se u mungon Gabrieli. Gjatë një nga spekulimet e tij të shumta ka peshuar mbi nëse duhet të ndërtojë një shtëpi. Argumentet që ai duhet të përmbahen bëhet shumë, por në fund të fundit ai do të arrijë në përfundimin se ne duhet të kemi një grua në atë rast. Por sepse atëherë ai do të duhet të fle me të, ajo ndoshta nuk ishte një ide e mirë.

"Unë kam qenë aq e vështirë të tolerojnë idenë që dikush duke kërkuar në mua, ndërsa unë fle. Gjumë të fëmijës është e bukur, një grua e re shumë, por vështirë se një mans.7 "

Me një mungesë të tillë të besimit të vetë, është e kuptueshme se ai përfundoi vetëm. Duke pasur të vështirë për të edhe imagjinohet fjetur pranë një gruaje e bën atë të gjithë e komplikuar.

Carina Rydberg gjithashtu kishte problemet e tyre me dashuri, i gjithë romani është i bazuar krejtësisht në marrëdhëniet e saj të ndryshme. Një prej problemeve të saj të madh ishte se ajo vetëm u bënë miq me djemtë në rrethinë. Ajo tregon se si djemtë filluan të tregojnë interes në saj pasi ajo u kthye nga India. Megjithatë, periudha provuar të jetë jetëshkurtër, ajo gjithçka përfundoi me që ajo u bë një nga djemtë, të cilat nga ana e tij çoi në disa kontakteve sipërfaqësore.

Kur ajo filloi të shkruante me kohë të plotë, ajo u ndal takohen djema, të paktën në këtë mënyrë ajo donte. Kjo ishte një pikë e re kthese për Carina, për fat të keq një njeri negativ. Por shumë i rëndësishëm për vetmi. Carina Rydberg pastaj përdor një citim nga Doktor Glas, për të përshkruar ndjenjën e sesionit të saj të ri authoring:

"Kam ecur jetën e kaluara" 89
Kjo vjen si u tha nga shënimet e Gabriel Glass ditari, ajo është nga data e parafundit. Ai është bërë e zymtë për shkak të Helga, që ai roman të rënë në dashuri. Por ka ai kupton se ajo kurrë nuk do të jetë e tij. Dhe se ai kurrë nuk do të gjeni dashurinë e tij, dhe për këtë arsye mbeten vetëm.

Karakteret nga një perspektivë sociale

Carina Rydberg dhe Gabriel Glass ndjerë në vetëm disa herë. Por si e bëri ata përreth tyre në lidhje me të, ata mendonin se personazhet ishin të vetëm? Aspekti tjetër që unë kam zhvilluar është se si shokët e karaktere pa dhe e menduar rreth tyre. Sa i vetmuar ata ishin me të vërtetë, dhe ata mund të për ndoshta kanë fshehur vetminë ata vuajtur nga?

Disa marrëdhënie Carina Rydberg me rrethinat e saj tashmë është përmendur. Nuk janë të ashtuquajturat kontaktet sipërfaqësore ajo grumbullojnë. Romances saj janë jetëshkurtër, diçka që bëhet një dhimbje në afat të gjatë. Por si për të shihet si një person në shoqëri nuk është i gjykuar zakonisht sa i fortë kontakt ata kanë me miqtë e tyre. Të huajt të shohin më shumë për person gëzon të kompanisë whatsoever, e cila Carina shpesh kishte gjatë romanit. Ajo është parë duke përdorur Stokholm pikat e nxehta. Por ajo pengon kursin e saj jo nga ndjenja të vetmuar.

Marrëdhëniet Gabriel Glass sociale duket të kenë të njëjtin status, pavarësisht nga dështimet e tij romantike, ai nuk ishte konsideruar si një njeri i vetmuar. Ju duhet të mbani mend se ai ka jetuar gjatë fillim të viteve 1900, dhe ishte gjithashtu një mjek. Diçka që ne mund të supozojmë ishte një simbol të statusit. Kur ai shkon jashtë në mes të popullit të qytetit, përshëndet më tek ai. Por kjo nuk është asgjë domosdoshmërisht pozitiv. Ai goditi edhe nga vetëm që këto kontakte sipërfaqësore. Por kjo nuk është lloj i kontaktit Doktor Glas kërkoni. Ai është në kërkim në vend për një marrëdhënie më të ngushtë.

"I wish I kishte një mik të besoj në. Një mik që unë të mund të konsultohen. Por unë nuk kam asnjë të .. "10

Prandaj, ai mbetet një individ i vetëm, por siç ka qenë e përmendur më parë, nuk duket shokët e tij si kjo. Ata e shohin një mjek, dikush ata kërkojnë vetëm kur ata kanë nevojë për ndihmë. Në një rast ai shprehet qartë se si në të vërtetë mendon që të jetë i vetëm, ku dëshirë e madhe e tij për një marrëdhënie me një grua të adresohen:

"Unë, i pajisur me liçensë në mjekësi Tyko Gabriel qelqi, të cilat nganjëherë i ndihmon të tjerët, por kurrë nuk kanë qenë në gjendje për të shpëtuar veten, dhe që në moshën tridhjetë e tre vjet nuk kanë qenë asnjëherë kur një grua." 11

Ish marrëdhëniet e tij shoqërore ka qenë gjithashtu i humbur, ata që ai me të vërtetë i interesuar për. Të afërmit e tij të ngushtë ishin pak i humbur që nga. Kjo e bën periudha e tij e vështirë mund të jetë shumë e vështirë. Për të afërmit e ato momente mund të kishte mbështetur atë janë zhdukur. Ose ai do të kishte nevojë për një mik i ngushtë, por tani ai nuk ka asnjë. Në vend të kësaj, ai mund të jetë i kënaqur me edukatë sipërfaqësore kur ai shkon jashtë në qytet.

Gjatë viteve Carina-së shkollës, ajo ishte e izoluar, i ndryshëm nga pjesa tjetër e klasës. Por kur ajo rritet ajo do të jetë vetëm në një mënyrë të ndryshme. Ajo merr më shumë marrëdhënie, por ata janë sipërfaqësore. Por kjo ndodh që ajo merr një marrëdhënie të ngushtë me dikë. Si me Kaizad ose Rolf. Por në fund asgjë nuk do të vijnë të gjitha. Ajo gjithmonë përfundon me që ajo fillon të shkruaj. Kjo është se si ajo zhduket nga jeta shoqërore, siç shkruan ajo, ajo është e vetme.

"Ajo është aq me shkrimtarë të cilët nuk mund të shkruajnë. Ajo përpiqet për të jetuar në vend dhe ajo shkon natyrisht në ferr. Unë duhet të shkruaj përsëri. Unë duhet të ndaluar jetesën. "12

Pasi ajo filloi me shkrimet e saj ishte ajo që ajo e imagjinuar. Edhe miqtë e saj më të ngushtë mohuar atë, në se ajo ishte një autobiografi bë më nervoz. Carina Rydberg japin kuotën e tyre nga romani Hjalmar Soderberg-së dy herë në veprat e veta. Kur ajo flet për frikën e të ashtuquajturave miqtë e saj, ajo e përdor edhe këtë citim:

"Ju doni të jenë të dashur, duke dështuar që, admiruar, duke dështuar që, kishte frikë;. Dështuar që, urryer dhe i përbuzur" 1314

Dokumentet e mëvonshme

Vetmia të dy me përvojë përfundoi me një të kaluar në emocione të tjera. Xhelozia shfaq, i cili u pasua më pas nga ngjarjet dramatike. Pas një periudhe të gjatë të vetmisë fitojnë karakteret kokë turku. Kjo është kur ata patën në fazën ku ju keni pasur mjaft e ndjenjë vjen keq për veten e tij në vend se duke fajësuar dikë tjetër. Prandaj, aspekti i fundit i esesë si xhelozia është pjesë e vetmuar.

Carina ka dy romances në roman, një në Indi dhe një kur ajo erdhi përsëri në Stokholm. Asnjëri prej dy kushteve të mbajtur, dhe pasi që ata ndaluan mërzitur saj shumë për mënyrën se si burrat kishin sjellë ndaj saj. Ishte ata që kishin bërë kokë turku. E gjitha çoi në një akt të ashtuquajtur e hakmarrjes. Nëse ajo nuk ka qenë aq i vetmuar sa ajo ishte në raste të tilla, ajo nuk mund të ketë vepruar në një mënyrë të tillë. Mbylle miqtë janë zakonisht në gjendje për të mbështetur një në ngjarje të tilla, por ajo kishte marrëdhënie saj sipërfaqësore dhe të parëndësishme, që do të thoshte se ajo kishte për të mbijetuar vetë.

Kastë më e lartë është një roman autobiografik nga Carina Rydberg, ajo është nga rruga ajo u kundërpërgjigj.

"Unë e bëj jo me karrige se ka disa njerëz unë duan të lënduar me këtë libër" 15

Tha këtë ajo gjatë një interviste me Crister Enander. Duke shkruar për dy burrave, ajo mori hak e saj. Kjo ndoshta nuk është një veprim tepër dramatike, por kjo është sigurisht asgjë Kaizad dhe Rolf thuhet se ka vlerësuar.

"Kjo është fuqi. Dhe kjo është kaq e thjeshtë, të paktën për mua. Një stilolaps dhe një fletore. Kjo është arma ime, një tim të vetëm. "16

Hjalmar Soderberg shkruan në vend të karakterit të tij imagjinar, Gabriel qelqi, e cila është ndoshta arsyeja pse ajo përfundoi pak më dramatike në roman.
Vetmia Gabriel Glass rritet në një kuptim të xhelozisë. Ai nuk ka grua, kjo është diçka që ai shpesh mendon të, dhe ai dëshiron dikë që të mbajë atë në këtë mënyrë ai dëshiron më shumë se çdo gjë tjetër.

Kur Helga tregon deri në pritjen e tij nuk do të jetë e gjatë derisa ai bie për të. Mjeku i ka urryer gjatë pastorin e qytetit, dhe kur ai bëhet personi i cili është i lidhur me grua Gabriel Glass rënë në dashuri, xhelozia do të natyrshëm. Ajo përfundon duke thënë se ai do të të vrasë priftit. Kjo është pjesërisht mendimet e tij të shtrembëruar dhe vetminë e vazhdueshme dhe pjesërisht për shkak se ai nuk ka një mik për të diskutuar idetë e tyre me të, i cili kontrollon atë për këtë akt të ekzagjeruar.

"Çfarë ishte ajo që kisha ëndërruar?
Përsëri e njëjta. I vrau priftin. Se ai duhet të vdesë, sepse ai tashmë e ndjeu si, dhe se ishte detyra ime si një mjek për të bërë atë ... "17

Si ju të vini re këtë, ëndrrat e çuditshme si këto, ai do të kishte të nevojshme folur rreth, por tani ai beson se në vend të kësaj ata do të thotë diçka. Nëse ai ëndërronte që ai vrau priftit, kjo ishte edhe gjëja e drejtë. Ju mund të mos jetë në gjendje të argumentojnë se ai e bën këtë vetëm për shkak se ai është i vetëm. Por përsëri, ai nuk mund të qëndrojë për të diskutuar mendimet e tyre të gjitha vetëm. Askush nuk mund të shpjegojë ose të bindë atë për çfarë është e drejtë dhe e gabuar, ai i bën këto diskutime me veten e saj, ku çdo gjë është ende e përgatitur. Dëshira e tij më e brendshme do të përcaktojë, siç ai vetë ka shpjeguar. Ajo përfundon me atë bëra shaka veten e tij, atëherë ai ka një diskutim me veten e tij, ai beson veten të jetë i paanshëm, por kjo tregon qartë se si ai e transferon dëshirën e tij më i thellë për të marrë përsipër, e cila përfundon me pastor, të vriteshin.

Përfundim

Detyra ishte që të krahasojnë dhe dallojnë dy veprat dhe karakteret e tyre kryesore. Tani, pasi unë kam ekzaminuar fusha të ndryshme, unë mund të tërheqë një konkluzion se si Hjalmar Soderberg dhe Carina Rydberg e ka portretizuar vetminë e romaneve të tyre përkatëse.

Pyetja e parë që unë hulumtuar ishte pse personazhet ishin vetëm. Unë kam ardhur në përfundim se fëmijëria ishte një shkak i vetmisë. Të gjitha problemet dhe vështirësitë Carina Rydberg dhe Gabriel Glass kishte në, pra, që kohë ishte një bazë për vetmi. Gabriel Glass ishte gjithmonë studenti më i ri në klasën e tij, ai ka studiuar shumë për t'u bërë një mjek, i cili i dha atij kohë të çmuar pak si një fëmijë, por edhe të bëjë miq. Carina gjeti veten të qenë i shëmtuar, ajo u bë gjithashtu izoluar nga kolegët e tyre për një periudhë të gjatë fëmijërisë së tij. Këto elemente kanë qenë për këtë arsye thelbësore për jetën e tyre të rritur, që nga ajo e themeluar vetminë e tyre.

Si unë mund të shoh se nuk ishte dallim seksi veçanërisht i madh, megjithatë, ka pasur ndryshim të statusit të një rëndësie më të madhe. Personalitetet e tyre ishin në të vërtetë mjaft i ngjashëm pavarësisht diferencës një shekullit, por si i kësaj kohe diference mori status të ndryshëm në shoqëri, dhe ishte për këtë arsye të ndryshme.

Një mjek në fillim të viteve 1900 mund kuptim kishte një ndikim më të madh se një shkrimtar bashkëkohor. Por që nga ajo kohë ka ndryshuar po nuk punon statusin në të njëjtën mënyrë, në ditët e sotme ajo qëndron jashtë duke qenë pak më ndryshe. Për të është njerëzit e zakonshëm që zhduket në turmë, dhe lejon për njerëzit rastësishëm dhe radikale për të dalë jashtë. Si Carina Rydberg, ajo është një shkrimtar cilin shumë e konsiderojnë si shkoi pak mbi kufirin. Por vetëm për shkak se ajo vënë re më shumë! Ajo shpjegoi në romanin e tij se si ajo ishte mohuar nga grupet femra ka kërkuar vetëm për burrat. Dhe është ajo grua që gjithmonë qëndron jashtë, e mund edhe përfundimisht të pranohen nga shoqëria.

Aspekti tjetër unë me mendje të më i tezës ishte se si karaktere vetmuar ishin. Carina Rydberg nuk ka vepruar në të njëjtën mënyrë në të gjithë romanin, pasi ajo filloi të shkruajë, ajo ishte e gjitha vetëm. Kjo mund të jetë për shkak se ajo u ndal varur me bandat djemtë dhe vetëm u ul vetëm në restorant counter. Ajo u bë e zakonshme dhe për këtë arsye i shkrirë në turmë, sepse aty nuk ishte më aq shumë interesante që dallohen saj.

Gabriel qelqi, megjithatë, ishte i njohur në një mënyrë të ndryshme, shumica e njerëzve në qytet ai jetoi në njihnin atë sepse ai ishte mjek i tyre. Ai pastaj mori statusin e të qënit konvencionale dhe shembullor. Sipas mendimit tim, nëse koha është se në qoftë se një ishte i rastësishëm ishte ajo definitivisht jashtë, por nëse dikush është konsideruar si një njeri i vështirë, të punës, pa ndonjë ndryshe shfaqje ishin më të respektuar. Prandaj, ishte e dukshme kur Doctor Glas doli në rrugë, sepse ishte një mjek shembullor në qytet që ju dukej deri në. Vetëm për shkak se ju mund të gjeni se shumica nuk janë zbuluar vetminë e tij. Sepse puna e tij ishte për të ndihmuar të tjerët të mendonin ata nuk janë domosdoshmërisht që ai mund të ketë pasur një kohë të vështirë veten time. Ajo mund të prandaj gjeni Carina dhe Gabriel janë në të njëjtin nivel nga ky aspekt. Edhe pse ka arsye të ndryshme, të dy janë të padukshme për publikun.

Aspekti fundit kam varrosur veten në ishte se si xhelozia është pjesë e vetmuar. Ajo është bërë e qartë në pjesën e fundit të letrës si personazhet nuk mund të mbijetojnë vetminë, ata të dy u bënë në depresion dhe përfundimisht edhe të inatosur. Ajo ishte atëherë se vetmia ishte dinjitoz poshtë dhe xhelozia e mori, e cila nga ana do të thoshte se ata mendonin më vjen keq për veten e tyre. Në vend të kësaj, ata fajësuan dikë tjetër; Carina Rydberg e drejtuar zemërimin e tyre në ish-burrat e tyre dhe duke shkruar rreth tyre, ajo hak performancat e tyre. Gabriel Glass bë xheloz i pastorit në qytet që ai e kishte përçmuar të gjatë, dhe tani se pastori ishte i hutuar nga gruaja e donte ajo u bë e natyrshme që të urrejnë atë dhe për këtë arsye të shpenzojnë pjesën më të madhe të kohës së tyre për të planifikuar se çfarë ai do të bëjë me pastor.

Tani që të gjitha pyetjet janë përgjigjur, unë kam krijuar një konkluzion të përbashkët;

Carina Rydberg është konsideruar më vetëm, por nuk u ndjenë domosdoshmërisht kështu. Kjo ishte më shumë dështimet e saj në romancë që peshonte poshtë mendimet e saj. Ajo gjithashtu nuk ishte krejtësisht i vetëm deri pas marrëdhënien e saj të dytë, kryesisht për shkak se ajo e bëri në depresion e saj. Para asaj kohe ajo varur nga një shumë me disa grupe të njerëzve, dhe për këtë arsye u pranua për stilin e tij quirky. Vetmia Gabriel Glass nuk zgjatet në të njëjtën mënyrë, kishte një të njohur pak për atë që mendonin se ai ishte i vetëm, por nuk kujdesen mjaft për të bërë diçka në lidhje me të. Megjithatë ishte Gabriel Glass se ndjehet më i vetëm, ai shpesh u ul dhe mendimi i jetës së tij të vetmuar në tryezën e tij, pyesin nëse do të kishte ndonjëherë ndonjë ndryshim.

Dikush mund pra të imagjinojmë se vetmia është më së shumti i padukshëm, sepse ata që vuajnë prej saj janë njerëz që nuk i ndihmojnë dhe që nuk po shihet nga njerëzit e tjerë. Edhe pse ata do të shihet diku ajo nuk është e sigurt se ajo është e mjaftueshme për ta për të marrë ndihmën e nevojshme, për të ndihmuar shkallën nuk është gjithmonë diçka që njerëzit të dhënë për dikë që nuk mund të qëndrojë afër.
Alxander Jansson

based on 28 ratings Analiza, 2.6 nga 5 bazuar në 28 vlerësime
Rate Analiza


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me analizën apo në asnjë mënyrë në lidhje me analizën.

Koment Analiza

« | »