. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Një lule në shkretëtirë Afrikane

Trajtimi

Waris Dirie ka lindur në 1965 shkretëtirë Somali Familja e saj ishin nomadë. Kur ajo ishte gjashtë vjeç, ajo filloi të punojë për të mbrojtur kafshët. Kur ishte pesë vjeç Waris infibulerades, könsstymptes Waris. Ajo kishte parë se si motra e saj pësoi kur ajo könsstymptes dhe Waris u bë shumë e frikësuar. Por ajo ende donte për të shkuar nëpërmjet saj, sepse atëherë ajo do të jetë një "grua". Kur ajo ishte cigane Waris fat prerë grua (slaughters grua) i organeve gjenitale Waris me një brisk rroje. Pasi ajo qepi deri plagë, por la një hapje të njëjtën madhësi si një ndeshje për urinë dhe gjak menstrual. "Para se unë e dija atë, ajo filloi të prerë gjenitalet e mia. Kam dëgjuar tingujt e një teh sharre shurdhër mbrapa dhe me radhë përmes lëkurës, "tha Waris. Waris u la vetëm në një kasolle për të rimarrë. Për shumë vite ajo kishte të rënda menstrual dhimbje, shqetësim dhe zalisur për shkak të gjakut të akumuluar në trupin e pa qenë në gjendje për të marrë jashtë. Kur Waris ishte rreth moshës trembëdhjetë Waris baba vendosi të martohet me një burrë Waris 60-vjeçar. Në këmbim do të marrë dy daddy deveve, por në vend të kësaj, ajo iku në mes të natës larg në Mogadishu, ku të afërmit e saj jetuan. Ajo vrapoi dhe hitchhiked për ditë, por në fund ajo erdhi atje. Pas një farë kohe ajo ka jetuar me të afërmit e saj si ajo e kuptoi se ajo ishte një skllav të tyre. Përfundimisht ajo arriti të bindë një nga xhaxhallarët e saj për të marrë e saj në Londër. Bagazhi i saj i vetëm ishte pasaporta e saj dhe rrobat e saj ajo ishte veshur. Ajo shkoi për të jetuar me familjen e xhaxhait të tij dhe të jetë grua e tyre, derisa familja e tij pas katër vitesh do të shkojë përsëri në Somali përsëri. Kundër vullnetit të tyre, ajo mbeti edhe pse ajo mund të flitet çdo anglisht. Ajo u zhvendos në me një mik të ri-gjetur në YMCA pasi ajo u la vetëm në Londër. Ajo filloi duke punuar në McDonalds dhe studiuar. Një burrë iu afrua Waris dhe të kërkuar për të xhiruar atë dhe pastaj ajo filloi të punojë si model. Në mënyrë që të marrë një pasaportë britanike në mënyrë që ajo të mund të udhëtojnë nëpër botë dhe për të marrë punë të ndryshme modelimit ajo u detyrua të martohet me një burrë angleze ajo nuk ishte vërtetë i interesuar. Ajo përfundimisht përfundoi në Nju Jork, ku ajo u takua me Dana, një baterist jazz, dhe ai ishte djali i saj Aleeke. Ajo më vonë u largua Dana dhe shkoi në Vjenë, Austri. Laura Ziv, një gazetar nga Claire revistës modës Marie donin ta intervistonin Waris Waris vendosi që për të të treguar historinë e gjymtimit të tyre në vend të tregimit të zakonshme të Waris është bërë një model. Ziv u bë shumë i shqetësuar, dhe kur artikull është botuar ajo mori një përgjigje të madhe. Kjo do të thoshte se ajo ishte kontaktuar nga Kombet e Bashkuara me një kërkesë, ajo donte për të ndihmuar ata që të punojnë kundër gjymtimit gjenital femëror.

Gjuhë

Mendova se gjuha ishte në rregull. Ajo që unë mendoi se ishte mirë ishte se në disa pjesë të librit, kështu që nuk ka qenë fjala mjaft të shëmtuar, unë mendoj se kjo nuk ishte aq i mirë. Për këtë ka shumë fëmijë dhe të rinjtë që lexojnë këtë libër, dhe pastaj ata p.sh. të mësojnë fjalët e këqija që ju nuk duhet të bëni. Përndryshe çdo gjë ishte mirë që kam menduar. Ka pasur shumë dialogje në librin, që unë mendoi se ishte mirë. Sepse kjo do të jetë goxha e mërzitshme në qoftë se ajo ishte vetëm teksti të thjeshtë.

Autori / Key Person

Waris Dirie ka lindur në Somali, një familje nomade. Kjo do të thotë se ata jetojnë në shkretëtirë ku ata lëvizin gjatë gjithë kohës me kafshët e tyre janë të ardhurat e tyre i madh. Ajo kishte për të shkuar nëpër gjëra të tmerrshme në jetën e tij dhe vendosi të shkruajë një libër për të. Në këtë mënyrë, ajo donte të ndajnë historinë e saj me njerëz në botë, për të ndarë se si të tjerët e kanë atë në botë. Ju merrni të përjetojnë si Waris të fortë dhe të qëndrueshme është e fortë, ajo ka kaluar nëpër gjëra të tmerrshme në jetën e tyre. Waris është i gjatë dhe i bukur, të pakta dhe ka një lëkurë të errët të bukur. Mendova menjëherë Waris. Atë që ajo ka kaluar nëpër të shkojnë direkt në zemrën e një të tillë. Edhe pse ju jeni duke u përpjekur për të ndaluar FGM, ajo është ende aq e tmerrshme se vajzat kaq shumë kalojnë nëpër këtë ende.

Karaktere, Brenda / Jashtë

Waris përshkruan të gjitha personazhet në libër, por disa prej tyre do të gjeni pak më shumë për personazhet e tjera. Ajo thotë se gjërat negative dhe pozitive për të gjithë njerëzit, të tilla si babai i saj. Ai kujdeset për familjen e tij shumë mirë, kjo është një gjë pozitive, por negative është se ai martohet me gjithë bijat e tij njerëzve të panjohur të cilët janë shumë më të vjetër se ata. Ajo bëri Waris nuk ishte aq i mirë me babin e saj. Waris përshkruan gjithçka me shumë kujdes, në mënyrë që ju mund të pothuajse të merrni fotot e asaj që keni lexuar, mendova. Waris nuk përshkruan aq shumë vështrim është në karaktere të ndryshme në libër, kështu që ju imagjinoni veten se si ata shikojnë. Ajo do të jetë mirë në qoftë se ajo do të përshkruajnë pamjen e tyre më të, unë mendoj.

Mjedis

Në fillim të librit kështu gjithçka luhet në shkretëtirë të nxehtë të Somalisë, duke përfshirë shkurret. Dielli është aq e nxehtë se ajo pothuajse të gatuaj çdo gjë nga shkretëtira, njerëz bosh. Por në mbrëmje, u bë frigorifer. Waris nuk ishte aspak mësuar me qytetin e madh të Londrës dhe Nju Jork. Ajo ishte një ambient krejtësisht të ndryshme se ajo ishte in Por në fund, kështu që ajo u kthye atë.

Si ky libër është i strukturuar

Libri është i ndarë në kapitlar. Libri fillon me një parathënie që Waris ka shkruar dhe një përfundim ku ajo do të doja të falënderoj të gjithë ata që kanë ndihmuar e saj për t'u bërë një model. Libri është rreth jetës Waris, por ka njerëz të tjerë në libër, më së shumti ajo është nëna e saj i cili është me të. Për të mbajtur të menduarit e Waris saj dhe ajo më tha për të gjithë ata njerëz të rinj për nënën e saj, sepse ajo ishte një Waris model. Libër zë vend në të kaluarën dhe të tashmen për të gjithë kjo ka ndodhur tashmë dhe ajo flet rreth asaj se si jeta e saj ka qenë dhe se si ajo është tani. I gjithë libri është i bazuar në Waris tregon veten se si jeta e saj ka qenë që ajo ishte një fëmijë deri më tani, një autobiografi. Libër është më së shumti për atë që ndodh me të gjithë njerëzit, por edhe atë që ata mendojnë.

Ajo që unë mendoj se

Unë jam goxha i kënaqur me librin, një nga më të mirë kam lexuar. Por në fund mendova se ishte pak i ngadaltë. Fundi mund të ketë qenë pak më e emocionuese se kisha imagjinuar. Por Waris përshkruajnë gjithçka në detaje në mënyrë që ju të vërtetë kuptojnë çdo gjë. Libri është për atë që ka kaluar nëpër Waris në jetën e saj, dhe ajo ka pasur sukses. Pasi unë kisha lexuar një kapitull, kështu që unë nuk ulem dhe mendoj për atë kapitull ishte rreth, se Waris kishte thënë gjithçka në detaje sa më shumë të jetë e mundur dhe unë vetëm u bë gjithnjë e më kurioz pas çdo kapitull kam lexuar, sepse ajo ishte vetëm më dhe më interesante. Nuk ka shumë libra që unë huazohet aq e lehtë, kur, por unë mendoj se ky libër, "Një lule në shkretëtirë Afrikane" është me vlerë leximi. Në qoftë se unë mund të vënë një vlerësim 1-5 Unë ndoshta do të jap një 4: një rast në fund ishte më emocionuese atëherë unë do të vënë një 5: a Por ky libër është me vlerë leximi, unë mendoj.

based on 2 ratings Një lule në shkretëtirën e Afrikës, 3.3 nga 5 në bazë të 2 ratings
Një lule Shkalla në shkretëtirë Afrikane


Schoolwork ngjashme
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me një lule në shkretëtirën e Afrikës, ose në ndonjë mënyrë lidhur me një lule në shkretëtirë Afrikane.

Comment Një lule në shkretëtirë Afrikane

« | »