.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Një lule në shkretëtirë Afrikane

Një lule në shkretëtirë Afrikane është një autobiografi e Somalisht Waris zezake, në lidhje me fatin e jetës së saj dhe udhëtimet e saj nëpër botë. Çdo gjë fillon në Somali, ku ajo, së bashku me familjen e saj, që jeton një jetë nomade. Kur Waris 13 vjet duke u përpjekur për të atin e saj u martua me të jashtë, kështu që ajo shkon larg nga shtëpia. Ajo arrin të marrë në kryeqytet dhe më pas në Angli, ku ajo fillon karrierën e saj si një supermodele. Waris është i gjatë dhe i bukur, i hollë dhe të errët çehre të bukur. Ajo është një grua e thekur, që u durojnë shumë gjatë fëmijërisë së tij. Ajo është e fortë dhe të qëndrueshme, dhe ndryshe nga familja e tij në shumë mënyra. Waris është e drejtpërdrejtë në rrugë, i patrembur dhe nganjëherë ajo duket e drejtë të hutuar.

Libri shpaloset siç thashë fillimisht në Somali, në shkurret. Por pas modelimit me karrierën e saj ka marrë jashtë për të marrë të ndjekur atë në qendrat më të mëdha të modës në botë, Paris, Londër, New York mf Atje ajo vazhdon aktrime të ndryshme dhe galas modës dhe emrat e përmendura si Naomi Campbell, Cindy Crawford dhe shumë të tjerë.

Nuk është një ngjarje që e bën librin paharrueshme. Është pastaj Waris synet. Ajo e përshkruan në hollësi të madhe në lidhje me atë që po ndodh, i ashtuquajturi "grua kasap" me brisk të ndryshkur rroje saj, dhimbje dhe frustrimit. Ajo ndihet aq e tmerrshme është se ai në fakt ka ndodhur, dhe në kohën e duhur ajo ende ndodh.

Unë mendoj se është, ndër të tjera për shkak të kësaj ngjarjeje që ajo shkroi librin, në një përpjekje për t'i dhënë fund rrethprerjes në Afrikë. Nëse ajo që problemet që shkaktojnë dhe se nuk ka të vërtetë nuk ka bazë për ta përveç për të kënaqur njeri. Në fund ajo statistika mbi sa shumë njerëz janë të rrethprerë në situatën aktuale. Ajo ishte një figurë tronditëse, 6000 vajzat e vogla, çdo ditë. Waris duke u përpjekur për të bërë njerëzit të kuptojnë dhe të veprojnë kundër syneti, me anë të këtij libri.

Gjuha e librit është e thjeshtë dhe nuk është veçanërisht bindëse. Është e dukshme se Waris nuk është një shkrimtar. Nuk ka fjali direkte që janë "tipike" tregon nga të gjithë. Por, megjithatë, pika e librit ishte se ajo do të jetë i shkruar, por për të marrë mesazh të gjithë me të.

Të gjithë ata që janë të interesuar në botë dhe fatet paracaktuara njerëzve mund të lexoni këtë libër. Një nuk duhet të jetë veçanërisht e njohur me gjëra pa u bërë i njohur si ju lexoni.

Një duhet të mendojnë për dhe rreth një lule në shkretëtirë Afrikane. Për mënyrën se si disa njerëz e kanë atë, që nuk do të marrë zgjidhje në jetën, ose të vendosë vetë. Kam menduar shumë për këtë gjithsesi, se sa e tmerrshme do të ishte që të ketë jetë të shënuar nga lindja.

Në përgjithësi, unë i pëlqente librin shumë. I nxorrën në një histori të bazuar në realitet. Kjo sidomos është i veçantë, sepse ajo ishte personi që e ka shkruar atë, dhe se ajo është transmetuar aq shumë. Disa pjesë ndoshta nuk ishte aq i përhapur, por pjesë të Afrikës do të thotë se ajo është e lartë në listë.

based on 8 ratings Një lule në shkretëtirë Afrikane, 2.9 nga 5 bazuar në 8 ratings
Vlerësoni Një lule në shkretëtirë Afrikane


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me një lule në shkretëtirë afrikane apo në asnjë mënyrë në lidhje me një lule në shkretëtirë Afrikane.

2 Përgjigjet për të "një lule në shkretëtirën e Afrikës"

  1. Simon më 10 mars 2010 në 22:13 #

    Gjeni mjaft qesharake se ju shkruani gjuha e librit është e thjeshtë dhe nuk është veçanërisht bindëse.

    Vetë kështu që unë njoftim shumë qartë se ajo nuk e kanë shkruar librin, por me ndihmën e Cathleen Miller, i cili është një gazetar. Kjo e bën atë shumë më të mirë të shkruar.

    Ajo është përkthyer edhe nga Eva Trägårdh, që do të thotë se libri është shkruar për nga një vend ku shkrimtarët paguhen nga sa shumë fjalë që ata shkruajnë, pastaj të shkurtojë kjo në gjuhën suedeze pa ndryshim është e pamundur.

  2. Byrek Chicken më 25 gusht, 2010 at 11:26 #

    Na falni, a keni me të vërtetë "zezake" në punën tuaj në shkollë? i cili thotë se fjala në ditët e sotme ... Sa vjeç jeni? 60?

Koment Një lule në shkretëtirë Afrikane

« | »