.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Energji

Hidroenergjia

Përfitimet:
- Digat përmirësuar kushtet për ujitje.
- Ofron përmbytje.
- Zgjat një ujë të pijshëm.
- Mund të bëjë lumenj lundrueshëm.
- Ofron energji elektrike me kosto të ulët, kur diga është në vend.
- Hidrocentraleve është në dispozicion gjatë gjithë vitit e cila ofron stabilitet për konsumatorët e energjisë elektrike.
- Nuk emisioneve të rrezikshme të ndodhë dhe hidrocentralet është një formë e pastër të energjisë.
Cons:
- Digat kanë pasoja negative sociale, mjedisore dhe ekonomike.
- Hydropower do të thotë ndërhyrje të mëdha në natyrë dhe përreth florës dhe faunës dëme të.
- I migracionit salmon kthehet në baza të tyre hedhje vezëve janë të shqetësuar nga centrali vibrimeve
Lëshon.
- Jetesa e shumë njerëzve janë të prekur negativisht nga efektet e mëposhtme
digës: përkeqësuar peshk, cilësia e dobët e ujit, nivele më të ulëta të ujit në lumë dhe të reduktuar
pjelloria e tokës bujqësore dhe pyjeve, si rezultat i qasjes reduktohet në natyrore
plehra dhe ujitje nga përmbytjet sezonale e lumit.
- Digat gjithashtu përhapet sëmundjet e ujit-përballohen si malaria.

Biokarburanteve

Përfitimet:
- Aspekti pozitiv i biomasës është kryesisht se përfitimet dy mjedisore dhe ekonomike nga ajo.
- Ajo nuk kontribuojnë në efektin serë dhe kështu shkakton asnjë emetimet e squfurit, të tilla si nafta,
bëni.
- Biokarburantet janë të rinovueshme, që do të thotë se ata mund të rikrijuar.
Cons:
- Problemi më i madh është se ka, si fitimprurës, për shkak të mos pasur
burime të mjaftueshme si kërkesa se nuk është aq e madhe.
- Pas djegies është emetimi i oksideve të azotit dhe pluhurin. Jo për të shfrytëzuar tokën pyjore
Në ushqyese kështu hiri mund të kthehen dhe të shpërndarë gjerësisht mbi pyll dysheme.

Erë

Përfitimet:
- Fuqia e erës është e rinovueshme.
- Kjo e bën nuk ka efekte försurande- ose eutrofike.
- Kur hequr kështu lënë era nuk ka gjurmë në peisazhet tona.
- Fuqia e erës gjithashtu kursen natyrën nga minierat e qymyrit, uraniumit dhe shpërndajnë të hirit.

Cons:
- Ata kanë nevojë duke përfshirë qëndrojnë në zonat e hapura dhe ato vende nuk është kudo.
- Ata të tingëllojë e madhe dhe mund të shkaktojë ndërhyrje televizion.
- Wind pushtet ka treguar edhe për të siguruar disa probleme për shpendët tona, fluturon në fast
propellers rradhës.
- Wind pushtet kërkon kushtet e duhura, dmth se ajo është shumë erë (5-25 m / s), përndryshe ajo nuk do të
Efekti është veçanërisht i madh.

Bërthamor

Përfitimet:
- Energjia bërthamore është shumë miqësore me mjedisin, në mënyrë që vendndodhja nuk po ndodh aksidente me mbeturina radioaktive.
- Energjia bërthamore është e lirë për të vepruar dhe ka një të jepnin shumë të lartë të energjisë
- Fuqia bërthamore lëshon asnjë gazra toksike në atmosferë.
- Centraleve bërthamore të prodhojë shumë më tepër energji elektrike sesa shembull. turbinat e erës të bëni.
- Ajo kërkon sasi të vogla të uraniumit për të marrë një sasi të madhe të energjisë.
- Nuk do të ketë gjurmë të karbonit të energjisë bërthamore.
Cons:
- Energjia bërthamore është e shtrenjtë për të zgjeruar.
- Mbeturinat energjia bërthamore është radioaktiv dhe për këtë arsye të dëmshme për të gjitha gjërat e gjalla. Është e vështirë të
dyqan mbeturinave.
- Shqetësimi më i madh me energjinë bërthamore është se ka ende një rrezik që një aksident reaktorit
mund të ndodhë.
- Emisionet që janë duke u bërë shumë e rrezikshme nëse nuk trajtohet si duhet.
- Kemi kohë para se të karburantit shpenzuar bëhet i parrezikshëm.

Lëndët djegëse fosile

Përfitimet:

Gazi natyror:
- Emisionet më të ulët të dioksidit të karbonit dhe dioksidi i azotit, në krahasim me djegia e qymyrit dhe të naftës.
- Flexible
- Efektive
- Lirë
- Nuk përmban substanca të rrezikshme të tilla si metale të rënda

Të naftës dhe qymyrit:
- Lehtë për të trajtuar
- Easy për të transportuar
- Lirë

Cons:
- Lëndët djegëse fosile janë pakësuar burimet e energjisë, pra ata do të dalë jashtë para se ai ka formuar
të reja.
- Djegia e lëndëve djegëse fosile është një kontribues i madh për efektin serë
- Djegie shkakton acidifikimin.
- Derdhjet e naftës.

based on 20 ratings Energji, 3.4 nga 5 në bazë të 20 ratings
Shkalla e Energjisë


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me burimet e energjisë, ose që janë në asnjë mënyrë në lidhje me burimet e energjisë.

Koment Energjisë

« | "