.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Energjisë, të burimeve, Hetimit

Hyrje

Kjo është një ese mbi një krahasim i dy burimeve të energjisë: të energjisë së erës dhe të naftës. Unë do të analizojnë Këto dy dhe të paraqitura fakte shkencore por mbiçmuara mendimet e mia. Unë do të shkruaj në lidhje me historinë e dy burimeve, si ato janë përdorur, se si ata kanë ndikuar në jetën tonë, etj Për më tepër, unë do të vlerësojë punën time në një mënyrë kritikonte diskutuar se çfarë kam mësuar; Nëse unë kam dhënë një imazh të drejtë të tyre mërzit dhe shumë më tepër.

Energjisë së erës

Energjisë së erës është një burim të ripërtëritshme, që do të thotë se ka një sasi të pafund të këtij burimi në Tokë.
Siç ilustrohet në të djathtë, era drejton blades rreth një rotor cila është e lidhur me bosht kryesor. Bosht kryesor pastaj vishet një gjenerator për të krijuar energji elektrike Cila është sentthrough linjat e transmetimit dhe shpërndarjes në shtëpitë tona.

Historia e Wind Power

Energjia e erës ka qenë përdorur për shekuj me radhë. Në det, era është përdorur nga sails. Kur anijet më të mëdha janë ndërtuar, ishte e mundur që të udhëtojnë distanca të gjata në një shortamount kohe dhe ka kontribuar shumë në zhvillimin e teknologjisë e botës.
Në vend, WINDPOWER është përdorur në fillim të erës fuqisë që drithëra porta. Në zonat ku mungesa e ujit streaming dhe kushte shumë të mira era kombinojnë, për shembull, në ishullin e Oland, Suedisë, e erës kanë qenë me rëndësi të madhe. Gjatë revolucionit industrial, përdorimi i WINDPOWER Ulur si burime të reja të energjisë të tilla si motor me avull janë zhvilluar. Kjo nuk ishte deri në fund të shekullit të 20 që WINDPOWER u përdor edhe një herë si një plotësues për burime të tjera të energjisë.

Vaj

Naftës është një lëng i djegshëm ndodh natyrshëm në pjesë të themelit. Ky lëng është një përzierje e qindra e hidrokarbureve të ndryshme, të cilat janë bërë nga po shkatrrohen e kafshëve të ngordhura dhe bimëve. Ky proces merr rreth 100 000 vjet për të përfunduar. Naftës është një nga burimet tona më të rëndësishme të energjisë. Kjo është një komponent bazë në të shumta të produkteve që ne përdorim çdo ditë. Naftës së papërpunuar në formën e tij të pastër është pothuajse e kotë, por me anë të rafinimit të naftës në një proces të quajtur distilim i pjesshëm, një tërësi shumë të produkteve të reja janë bërë. Naftës është një përzierje e zinxhirëve të ndryshme të karbonit, dhe për t'i ndarë nga eachother, të naftës duhet të jetë ndezur. Zinxhirët ndryshme shkëputur në shkrimet e ndryshme tempera, në varësi të kohëzgjatjes së zinxhirit. Hapi i parë në distilim është se naftës së papërpunuar është vonë në një enë e cila mund të përshkruhet si një furrë e madhe. Në enë, të naftës është ndezur për 600C. Në këtë pikë, asfalti është krijuar. Kur temperatura bie një çift e diplomave, akulli naftë Marrë. Në rreth 350 C lubricating naftës është formuar. Ndalesa tjetër është në 270 C ku naftë është bërë. Në 150C, parafine, një karburantit, akull formuar dhe në 100C, kompleksin më të rëndësishme që benzinë ​​është hequr. Kur temperatura ka rënë në rreth 20C dhe të ulët, naftës të lëngëzuar dhe kimikate të tjera janë krijuar.

Në pyetjen se si për të krijuar energji nga nafta e papërpunuar, ka tre mënyra për ta bërë këtë dhe këto janë:
• avull Konvencionale - Oil është digjen për të ngrohur ujin në avull drejton një turbinë që të energjisë elektrike generatesHTML.
• Djegia turbinë - Oil është djegur nën presion të lartë për të prodhuar gaz të nxehtë shter cila vishet me një turbinë që krijon energji elektrike
• teknologji me cikël të kombinuar - Kjo është një kombinim i të dyjave më sipër. Naftës është ndezur për herë të parë në një turbinë me djegie, duke përdorur gazrat e nxehtë për të gjeneruar energji elektrike. Këto gaze janë gjetur më pas dhe të përdoret për të ngrohur ujin në avull Cili elektrike generatesHTML.

Historia e naftës

Kur Kolonel Edwin Drake shpuara e parë i suksesshëm naftës në Titusville, Pensilvani në vitin 1859, objektivi i tij kryesor ishte për të gjetur një burim i vajgurit që do të përdoret për ndriçim karburant dhe jo për nxjerrjen benzinë. Benzinë ​​ishte vetëm një produkt të mbeturinave të prodhimit të vajguri. Kjo nuk ishte deri në shpikjen e automobilave që benzinë ​​do të përdoren më gjerësisht.
Lufta e Parë Botërore kishte një ndikim të madh në përdorimin e benzinës në botë. Kur filloi lufta, mënyra kryesore e transportit në ushtri ishte ende kuaj. Kjo i dha mjaft një problem që një kalë kërkon dhjetë herë sa më shumë ushqime si një ushtar. Në kohën Britania hyri në luftë, kishte vetëm rreth 800 automjete. Nga fundi i luftës, Britania kishte 56,000 kamionë dhe 36,000 makina. Motorizuar transporton ndryshuar në mënyrë dramatike natyrën e luftës për rritjen e prodhimit të naftës.

Avantazhet dhe disavantazhet

Këto dy burime të energjisë janë të dyja të përdorur në mbarë botën, por pyetja është, që një prej tyre është e preferueshme për të përdorur, duke pasur parasysh mjedisin, ekonomi, etj, dhe pse.
Avantazhet e naftës
Një avantazh i madh që i naftës ka është se ajo mund të përdoret në shumë mënyra të ndryshme Plastikë, benzinë ​​dhe alkoolet janë të gjitha shembuj të produkteve që rrjedhin nga naftës së papërpunuar. Naftës është një pjesë shumë e madhe e jetës sonë të përditshme për shkak të shkathtësi të saj. Makina ne drive është mundësuar nga tërthorazi vaj; Kompjuter Unë jam duke punuar në si dhe shumë gjëra të tjera rreth nesh janë aty për shkak të naftës. Është alsovery i dëgjueshëm për shkak të formën e saj të lëngshme. Ajo mund të ruhet Moonrise në shumë enë të ndryshme dhe transportohen nëpërmjet tubacioneve. Nëse e krahasojmë këtë me qymyr, për shembull, ne shohim se nafta është shumë më e lehtë për të transportuar. Ajo mbush çdo hapësirë ​​të vogël në dispozicion dhe ka parat maksimizon efektivitetin e transportit ndërsa qymyrit do të lënë boshllëqe të ajrit në enë. Tani ju jeni me siguri duke menduar se disa boshllëqe e qiellit nuk do të bëjë që ndryshim të madh, por unë nuk pajtohem me respekt. Disa mangësi të vogla quickly've të bëhet një tërësi shumë të hapësirës Kur ne jemi duke folur për mijëra e kontejnerëve.
Një tjetër avantazh është se kjo është një burim shumë i besueshëm i energjisë. Ai siguron një rrjedhë e qëndrueshme të energjisë në shtëpitë tona dhe fabrikat tona dhe të tilla. Ndryshe nga të energjisë së erës, vaj gjithmonë jep njëjtën sasi të energjisë, ska rëndësi se ku në botë që ju jeni.

Vaj Disavantazhet

Një fakt që nuk mund të mohohet është se nafta nuk është shumë miqësore me mjedisin. Kur të naftës dhe nënprodukteve të saj janë të digjen, ata lirimin e CO2 në atmosferë dhe të shtoni në efektin serë. Rezervat e naftës të botës nuk janë të pafund aq herët ose vonë të naftës do të dalë jashtë dhe ne do të qëndrojmë atje, duke mos ditur se çfarë të bëni.
Kur transportin e naftës nga deti, një rrjedhje të naftës është e rrezik të madh ndaj natyrës shkak se gjithandej e naftës në ujë dhe kafshët që jetojnë në apo afër dhia e ujit prekur. Kur një zog për shembull zhytet në ujë, ndoshta në kërkim për gjahun, të naftës qëndron puplat dhe është e pamundur për zogjtë themeselves për të hequr. Vaj zvogëlon aftësitë izoluese pendë dhe kafsha do të marrë një kohë të vështirë ballafaqimin me shkrimet më të ulëta tempera. Vaj pastaj hyn në sistemin e tretjes zogu Kur kafsha Përpjekjet për të mburrem. Kjo shkakton malfunctions mëlçisë dhe acarim të tjera për zorrët. Shumica e kafshëve të prekura nga një derdhje të vdesin nëse njerëzit ndërhyjë.

Avantazhet WINDPOWER

Një avantazh i madh për fuqinë e erës është fakti se ajo është një burim të ripërtëritshme, era nuk do të ndalet defekt. Në kundërshtim të naftës, të energjisë së erës është shumë miqësore me mjedisin. Të vetmet liron CO2 shkaktuar nga të energjisë së erës është ndërtimi aktual i turbinave dhe në krahasim me sasinë e energjisë që ato gjenerojnë, është një numër shumë i vogël.
Rreziku për të pasur një aksident dhe ndoshta një vdekje në një turbinë me erë është gati e pamundur pasi që nuk ka njerëz që punojnë me ta pasi ata janë në vend. Ato funksionojnë në mënyrë të pavarur pas instalimit Cili mbiçmuara e bën atë një burim shumë të lirë të energjisë. Mënyra e vetme për një turbinë me erë mund të dëmtojë një qenie e gjallë do të pyesni nëse një zog fluturoi drejtë në rotors. Kjo në fakt ndodh nga koha në kohë, por sasia e zogjve që vdesin prej saj është më pak se shuma e njerëzve që vdesin formë laps shkopinj.

Disavantazhet WINDPOWER

Shumë njerëz nuk e pëlqejnë WINDPOWER sepse ata mendojnë se turbinat shkatërrojnë mjedisin. Pyetja nëse një turbinë ere është e bukur për të parë apo nuk është një çështje e mendimit të njeriut, por kjo është një fakt që ata janë të zhurmshme dhe që shumica e njerëzve nuk duan të jetojnë afër tyre.
Një dëm i madh me Windpower është se ajo është mjaft i paefektshëm dhe jo të besueshme. Era nuk goditje në të njëjtën shpejtësi vazhdimisht, por kjo ndryshon nga asnjë era në të gjitha për të stuhive apo tufanet dhe një turbinë e vetme ka nevojë për të paktën 7 mph për të pyetur përdorshëm kështu që në qoftë se nuk ka asnjë erë fare, rotors nuk tjerr dhe në qoftë se ka shumë erë, turbinë çaktivizohet vetë. Sasia e energjisë së prodhuar nga një turbinë është rreth 4 MW në vit në krahasim me një centrali bërthamor Cili generatesHTML rreth 2000 MW në vit. Për të energjisë së erës të jetë në gjendje për të konkurruar me energjinë bërthamore ka wouldhave të jetë 500 turbina në punë.

Përfundim

Siç mund të shohim, si të energjisë së erës dhe të naftës ka pro dhe kundra. Energjisë së erës është ekologjikisht miqësore, por jo shumë efikase, ndërsa vaj është më efikas, por jo shumë të mirë për mjedisin. Unë personalisht besoj se asnjëri nga këto dy do të luten përshtatshme për t'u përdorur në vetvete. Energjisë së erës është shumë joefikase dhe të naftës është e keqe për mjedisin dhe nuk do të zgjasë përgjithmonë. Ata duhet të plotësojnë eachother. Unë mendoj se të naftës dhe nënprodukteve të tij duhet të jetë burimi kryesor i energjisë ndërsa burime të tjera të rinovueshme, të tilla si energjisë së erës dhe të hidrocentraleve, duhet të përdoret si plotëson. Nëse kjo ka punuar jashtë, ajo do të blejnë shkencëtarët e sotme diku për të dalë me ose një burim të ri të energjisë ose përmirësimin e atyre që kemi sot. Energjisë diellore për shembull, ka një potencial të madh që dielli do të shkëlqejë Derisa gjatë pasi njerëzit janë të zhdukur. Aktualisht, ne jemi duke përdorur një pjesë e vogël e sasi masive e energjisë Dielli lëshon çdo ditë. Pra, për të përmbledhur çdo gjë lart unë mendoj naftës duhet të jetë burimi kryesor i energjisë, me plotëson, deri sa shkencëtarët kanë motive nga një zgjidhje të mirë për problemin.

Ndikimet

Zhvillimi i naftës dhe WINDPOWER ka ndikuar tek njerëzit në mënyra të ndryshme. Në seksionin follo krahut, unë do listë disa prej tyre.

Vaj

Vaj na ka prekur njerëzit në shumë mënyra të shekullit të kaluar. Unë do të thonë se ajo ka thjeshtuar jetën tonë jashtëzakonisht. Naftës është themeli për të në thelb të gjitha llojet e transportit sot, të dyja në tokë dhe në det. Kjo lidh pjesë të ndryshme të botës dhe lejon njerëzit të udhëtojnë në distanca të gjata në një periudhë të shkurtër kohe. Vaj ka bërë kryesisht shoqërinë tonë gjithë më efikase, për shembull linja e montimit, shpikja revolucionare që ka mundësuar prodhimin në masë, u mundësuar nga benzinë, që është një nënprodukt i naftës. Edhe pse të naftës ka bërë jetën e shumë prej nesh shumë më e lehtë, të tjerët havebeen prekur më negativisht prej saj. Në vendet në Lindjen e Mesme, të naftës ka qenë arsyeja për shumë luftëra. Lufta e Gjirit për shembull, ka filluar Sepse Irak kërkuar kontrollin e pasurive të naftës të Kuvajtit. Praktikisht të gjitha konfliktet në Lindjen e Mesme shekullin e fundit ka qenë për shkak të naftës.
Vaj nuk e ka atë ndikim shumë estetike në mjedis. Nxjerrja e naftës është bërë jashtë në det apo në shkretëtirë në mënyrë që njerëzit penguan nuk e vërejnë atë. Njerëzit mund të mendojnë se një litarë të naftës duket e shëmtuar, por kjo nuk do të ndikojë në jetën e tyre të përditshme që nga rigs kaq shumë milje në det.
Një argumentet etike kundër naftës është se ajo është shumë e keqe për mjedisin dhe opozitën e përdorimit të naftës po bëhet më e fortë si njerëzit janë gjithnjë e më të vetëdijshëm për probleme ajo është duke shkaktuar. Edhe në qoftë se shkencëtarët ishin të gabuara dhe djegia e karburanteve fosile nuk doli të jetë i keq për mjedisin, unë besoj se përdorimi i naftës ende duhet të reduktohet. Pas këtij arsyetimi është se nevoja për naftë po bëhet më e madhe në sametime si furnizimet janë të bëhet më i vogël dhe kjo do të rezultonte në konfliktet mes vendeve Kur të gjithë do një pjesë e "arit të zi".

Energjisë së erës

WINDPOWER ka qenë e një rëndësie të madhe për njerëzimin gjatë gjithë historisë. Era powered anijet që udhëtoi detet, tregtare me kulturat e tjera dhe zbulimin e botëve të reja. Ju mund të them se WINDPOWER lidhur botën. E gjithë kjo është bërë pa ndonjë ndikim negativ në mjedis.
Shumë njerëz që jetojnë në vende ku të energjisë së erës është përdorur në një shkallë më të madhe mendon se turbinat e erës duken të shëmtuar dhe se ata të shkatërrojnë ambientin aty pranë plotësisht. Unë lutem që të diferencimit në këtë pikë. Unë mendoj se këto turbinat janë shumë estetike dhe janë paqësore për të parë dhe unë uroj që ne në Suedi do të ketë më shumë prej tyre.
Nuk janë me të vërtetë ndonjë argument etike kundër energjisë së erës. Kjo është një burim të rinovueshme dhe miqësore me mjedisin. Një argument mund të jetë se kostot e ndërtimit të një turbine janë relativisht të larta në krahasim me sa energji elektrike ajo generatesHTML por unë besoj se është e vlefshme Sepse kjo është Praktikisht vetëm kosto të përfshira. Pas ndërtimit të hidrotermale vetë.

Portretizim Media

Burimet e energjisë janë një temë e nxehtë në mediat e sotme dhe lëndëve djegëse fosile si veçanërisht të naftës ka qenë në rendin e ditës për një kohë mjaft. Të naftës dhe fosile karburantet në përgjithësi, janë kryesisht të portretizuar negativisht, por me të gjithë të drejtë. Unë besoj se mediat duhet të inkurajojë njerëzit që të angazhohen në pyetjen mbi mjedisin dhe të shkurtuar në gjëra që janë të lidhura disi në lëndët djegëse fosile si duke marrë biçikletë në vend të makinave. Ndonjëherë media ekzagjeron Kur flasim për çfarë do të ndodhë në qoftë se ne vazhdojmë përdorimit të lëndëve djegëse fosile, por në përgjithësi unë mendoj se imazhi Ata japin është e drejtë.
Penguar Media thotë se të energjisë së erës është shumë e besueshme që të përdorin në shkallë më të gjerë. Se kjo është një teori e mirë, por kjo nuk funksionon në praktikë. Kjo nuk është plotësisht e vërtetë. Sigurt se do të jetë i pabesueshëm nëse turbinat ishin friendlyness rastësisht në mbarë vendin, ku era ka qenë më shumë të ndryshme, por ne nuk jemi aq të marrë. Në qoftë se një turbinë me erë do të kërkojë friendlyness diku, dikush do të bëjë surethat Kjo është një vend ku era është pak a shumë konstante. Në qoftë se të energjisë së erës është përdorur siç duhet, ai mund të jetë një plotësues i madh për burime të tjera të energjisë, si në Spanjë, ku të energjisë së erës qëndruar për 40% të prodhimit të përgjithshëm të energjisë. Unë do të thoja akoma se imazhi i medias është dhënë nga WINDPOWER është i drejtë, sepse ajo përshkruan mërzit avantazhet dhe disavantazhet në një mënyrë të mirë.

Vlerësim

Unë kam mësuar shumë nga ky hetim. Kur kam filluar me shkrim, kam besuar se nafta ishte e gjitha e keqe dhe WINDPOWER ishte e gjitha e mirë, por kur kam hulumtuar pak më shumë, unë kuptova thatthis nuk ishte rasti. Kam kuptuar se ne duhet të përdorim të naftës dhe të lëndëve djegëse fosile të tjera deri në zhvillimin e alternativave të tjera kanë shkuar përpara në mënyrë që ata të mund blerje. Sigurisht unë ende besoj se lëndët djegëse fosile nuk janë një zgjidhje afat-gjatë, kjo është thjesht një masë për të na blerë kohë të kuptoj se diçka të ndryshme. Burimet e ripërtëritshme të energjisë janë somethingthat duhet të përdoren në të ardhmen dhe ne nuk mund të shmangë se pa marrë parasysh se si ne e shohim atë. Për të mbuluar konsumin masiv energjisë e sotme, ne duhet të përdorin lëndët djegëse fosile, por ata nuk do të zgjasë përgjithmonë dhe kjo është arsyeja pse burimet e ripërtëritshme duhet të përmirësohen.
Unë mendoj se hetimi ime ofron një imazh të drejtë të mërzit burimet e energjisë. Unë nuk e le mendimi im personal Ndikojnë në portretizimin e dy burimeve, por unë ende të përfshijë ato. Unë mendoj se puna ime do të jetë interesante për të lexuar për një person që është kundër çdo gjëje Lidhur me lëndët djegëse fosile Sepse unë jap një imazh të qartë dhe të drejtë të gjendjes aktuale në botë dhe se çfarë duhet bërë.
Siç e përmenda më parë, unë besoj se kam bërë një përmbledhje të drejtë të asaj që unë mendoj se do të ishte e preferueshme të bëjë Lidhur me këtë pyetje. Unë mendoj se unë mund të hapë sytë e mërzit njerëzit që mendojnë të energjisë së erës është e vetmja zgjidhje dhe njerëz që besojnë të njëjtën gjë në lidhje me vaj. Unë nuk mendoj se një prej tyre është më e mirë për të përdorur, por një përzierje e tyre mërzit do të kërkojë preferueshme. Pika ime e parë është e njëjtë si shumica e shkencëtarëve studjon këtë zonë, unë besoj, kështu që unë jap një pamje profesionale të asaj që duhet të bëhet në këtë çështje. Që unë nuk kam zgjedhur një "preferuar" burim të qartë të energjisë, unë mendoj se do të jetë e vështirë për një kundërshtar të mos pajtohen me mua.
Unë besoj Hetimi im mund të shqyrtohet shkencërisht në një pikë të caktuar. Nëse një profesor ose të ngjashme do të shqyrtojë punën time, ai person ndoshta do të mendojnë se unë kam përdorur burime të varfër dhe për të gjetur defekte pak kudo, por unë besoj se unë kam bërë të mira unë mund të me burimet kam. Unë ndoshta nuk mund të shkruaj një hetim aq i mirë sa një profesor kolegj do, por për një student unë mendoj se kam bërë një punë mjaft të mirë.

Sebastian Marklund

based on 7 ratings Energjisë, të burimeve, Hetimit, 2.7 out of 5 bazë të 7 ratings
Shkalla e Energjisë, Burimeve, hetim


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Energjinë, burimeve, hetimi apo në asnjë mënyrë në lidhje me Energjinë, burimeve, hetimi.

Koment Energji, Burimeve, hetimin

|