.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Mjedisi!

nga Safa

Unë jetoj në një apartament, dhe kjo është 118 (m²), ne kemi pesë dhoma, dy banjo, një ekran të sheshtë, dy kompjutera dhe një laptop, katër automobila, një pjatalarëse dhe ne ndajmë makinë larëse me neigbour tonë e cila është shumë e mirë për Mjedisin. Ne të blerë rroba çdo muaj, sidomos mua më pëlqen pazar. Ne kishim dy makina, por tani kemi vetëm një shkak baba im shiti makinën tjetër, ai mendon se ne kemi nevojë vetëm për një të tillë. Nëna ime merr autobusin çdo ditë për të punuar. Ne përpiqemi për të blerë ushqime ekologjike sa më shumë që të jetë e mundur, por nganjëherë ne e gjejnë shumë të shtrenjta dhe nuk zgjedhin për të. Normalisht ne do të shkojmë në ato pushime ose dy herë në vit me aeroplan. Ne të braktis mbeturina në vendin e duhur, por ndonjëherë ajo merr në vendin e gabuar. Ne kemi vënë në composte në një qese të veçantë plastike, të cilat ne do të marrë nga pronari. Unë mendoj se ne jemi miqësore me mjedisin, por unë do të përpiqet të jetë më mirë në përdorimin e ujit. -Çfarë Është që të bëj, që ndikon në mjedisin dhe si e bën atë të ndikojë në mjedisin?
Më pëlqen për të ngrënë crisps dhe makarona në Itali, dhe unë mund të hani atë shpesh, por unë do të duhet të mendojnë për pasojat ndonjëherë, sepse ajo duhet të transportohen për llojin Sweden.This e transportit është Në varësi të karburantit .Të më të hamë nga këto mallrave, aq më shumë ne të paguajnë për të ndotin atmosferën me dioksid karboni transportion lëshojnë. Tregon çdo ditë për 30 minuta .Përveç larë, lahen dhëmbët e mi, turret tualet me ujë unneccssary. Kjo është vetëm e keqe për mjedis, sepse ajo kërkon më shumë energji dhe ujë. Gjëja më e keqe
Është se uji më i pastër është përdorur në dush dhe në toilets.There janë vende si Skara Summerland dhe të tjerët që ju duhet një makinë për të marrë për Ne përdorin benzinë
në makinën tonë, dhe it'sa shumë të keqe, sepse burimet e botës naftës janë shteruar. Unë nuk mund të jetojnë pa telefonin tim dhe mp3 time dhe unë nuk mendoj se ajo ndikon në mjedisin aq shumë si për shembull makina. Por sigurisht ajo merr një shumë të prodhimit të sasisë për mjedis Sepse celular është nga metali dhe IT smith Machine. Rrobat e prekur mjedisin, sepse Saj-të kryer nga një tjetër vende. Ajo një parti shumë e madhe e industrisë së botës është rroba të prodhimit.
-Çfarë Mund të bëj se përmirësimi Mjedisit?
Unë me të vërtetë do të ndihmojë mjedisin në qoftë se unë vetëm blerë ushqim suedez dhe mish të sëmurë lopë. Nëse unë përdorni dush varfër ujit forexample dhe vinç, kështu it'sa duhet të ulet përdorimin e ujit me 40% Ajo është shumë i shëndetshëm për të ecur dhe për të marrë ciklin. Që unë mund të përmirësojë It'sa për të mbledhur tins koks në shtëpi dhe pastaj të merrni paratë mbrapa për t'u kthyer bottels. Ne duhet të ketë për pak ngrohtësi nëse kishim dritare të izoluar dhe muret. Ne mund të blej ekonomizimit makinë elektrike ose më pak electronies .It'sa zgjidhje të mirë për energjinë dhe përdorimin e energjisë elektrike.
-Pse është më e mirë për mjedis?
Dyqanet shesin atë që njerëzit do të kenë .Të më shumë kemi blerë mollë forexample, thats më dyqan blerë Apple. Nëse unë blej vetëm Suedisht ushqimi do të jetë më pak që kanë nevojë për zakone të hahet të huaj. Nëse të gjithë do të bëjë që, dyqanet blejnë më pak zakonet e të hahet të huaj, dhe kjo do të decrase mallrave, dhe kjo decrase dioksidit të karbonit shkarkimin withsome qind .Përveç switching off llambat kur i largohen nga dhoma, unë do të jetë më mirë për të kaluar të makinës. një aluminiumtin mund rifituar në 100%. Është meansthat çdo kthim bottels kallaji, ajo të jetë një kallaj .Without re se fabrika ka nevojë për të përfunduar një matrial të re.

Sot, njerëzit janë dembel, sepse ata duhet të përdorin makina si kompjutera dhe makina. Se pavarësisht nga një manypeople dëshiron të përmirësojë çështjen inverometal.
Unë mendoj se ajo duhet të jetë më shumë njerëz që punon me rikuperim dhe përzgjedhjes. Është dhënë mërzit punon për njerëzit dhe cosequence mirë për mjedis.

/ Pas bërë këtë punë kam filluar të mendojnë për mjedis. Unë do të thotë, para se unë vetëm përdorur sasinë e për shembull ujit që kam kërkuar. Kur unë showered kurrë nuk kam menduar për mjedis. Unë nuk kujdeset për mjedis. Por tani unë të përpiqen të përdorin më pak ujë dhe të jetë më mirë kur lëvizin jashtë makina. Kjo është në lidhje me jetën tonë kështu që ne kemi për të mbrojtur mjedisin tonë. Unë shpresoj se të gjithë ne bëjmë atë.

based on 13 ratings Mjedisi: 2.2 nga 5 bazuar në 13 ratings
Shkalla e Mjedisit!


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me mjedisin! Ose në asnjë mënyrë në lidhje me Mjedisit !.

Koment Mjedisit!

« | "