.nu

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Enzo Ferrari

Enzo Ferrari ka lindur në 18 shkurt 1898 në Modena në veri të Italisë.
Ai e filloi karrierën e tij si shofer provë dhe si një shofer garash. Pastaj në vitin 1920 ai filloi të punojë për Alfa Romeo dhe ai të avancuara të shefit për ekipin gara.
Në vitin 1929 ishte ekipi gara Scuderia Ferrari themeluar nga Enzo Ferrari.
Ekipi Gradualisht u bë pjesë e ekipit të Alfa Romeo-së garash. Gjatë Luftës së Dytë Botërore në vitin 1940 ishte Fabrika Se ndërtuar makina për mbajtur topin prodhimit bombed.But në vitin 1946 ajo u rindërtua, afterwhich Ata filluar të prodhojë Ferrari parë.
Kompania u bë një kompani e kufizuar në vitin 1960, dhe në vitin 1969 u bë pronar FIAT e gjysmë. Sot e 90 për qind të pjesës së kapitalit, dhe familja Ferrari 10 për qind.

Trademark popullor Ferrari, me rritje kalë vjen nga një dekoratë për një
aeroplan nga ACE më të famshëm të Italisë fluturues nga Lufta e Parë Botërore. Francesco Barrara ishte emri i tij dhe ai ra në luftë, por Enzo Ferrari takuar prindërit e tij 1923. Ata donin të havetheir simbol birin për të dekoroj makina Ferrari. Kali u alreadycreated zezë por sfond të verdhë u zgjodh nga Enzo Ferrari Modena Për shkak se ishte ngjyra.

Sot Ferrari ka rreth 1700 të punësuar, dhe ka 1350 që punon në fabrika në Maranello dhe Modena, dhe 350 janë të punësuar me ekipin Racing. Me fabrika në Maranello ka një 3 milje provë të gjatë udhë, Fiorano. Ferrari ka mbiçmuara e garash gjurmët më të madh në Mugello, veri të Firences.

Të gjitha nga fillimi Ferrari ka projektuar dhe ndërtuar sportive fantastike dhe veturat për gara në Itali. Emrat legjendare si 250 California, F40, F50, dhe 288 GTO. Enzo dha disa emra makina nga Dino, i biri Enzo Ferrari. Dino vdiq rreth 20 vjet pasi ai ka lindur për shkak të një sëmundje.
Një nga makinat më të mëdha Ferrari ishte Ferrari Enzo. Ferrari Enzo është ndërtuar Kur Enzo vdiq 14 gusht në vitin 1988.

Vlerësoni Enzo Ferrari


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Enzo Ferrari ose të cilët janë të lidhura disi me Enzo Ferrari.

Koment Enzo Ferrari

« | »