.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Ese

Si mund të jetë që disa tregime nga e kaluara ende ekzistojnë në shoqërinë e sotme, mësohet studentëve, e bëri filmin pa pushim? A ka diçka ekstra në këto tregime që kapin interesin tonë? A është kjo mënyra e modës së vjetër të tij gjithçka që e bën atë interesant?
Tristan Isolde dhe, Romeo dhe Xhulieta, Pyramus dhe Thisbe është 3 tregime nga e kaluara që ende jeton sot. Ata janë të gjithë në lidhje me një burrë dhe një grua bien në dashuri, por janë penguar nga të qenit të goditur për shkak të rrethanave të caktuara. Megjithatë, ata nuk mund të jenë veç e veç, duke sfiduar të gjithë që të jenë së bashku. Të gjitha 3 përfundon trishtim në tragjedi kur burri i saj vdes për shkak të keqkuptimeve dhe gratë e vrasin veten kur ajo nuk mund të jetojnë pa të dashur të tij. Të tre nuk janë të njëjtë, por të ketë të njëjtat blloqe ndërtimi.
Pyramus dhe Thisbe ishin dy njerëz të cilët ishin në dashuri, por ishin të ndaluara për të takuar prindërit e saj. Megjithatë, komunikuar ato përmes një çarje në një rrugë dhe vendosi një takim në një pemë. Thisbe arriti i pari dhe pa një të ushqyerit luan në plaçkës së tij. Ajo iku për jetën e tij, por luani arriti ta kapte topin e disa prej mantelit të saj. Kur Pyramus pa luan me mantelin e përgjakshme, ai mendonte më të keqen dhe mori jetën e tij me një shpatë. Thisbe mbërriti pak më vonë dhe pa të dashur të vdekur e tij, dhe mori jetën e tij.
Romeo dhe Xhulieta takohen në një top ku ata do flash në dashuri, megjithatë, i takon të dy familjet janë në armiqësi me njëri-tjetrin. Ata ndalojnë dy të dashuruar të rinj për të përmbushur. Megjithatë, ata takohen dhe martohen në fshehtësi në një donut. Shoku më i mirë Romeo-së, më vonë u vra nga Julia kushëriri çuar në Romeo vret atë. Kjo e bën atë të jashtëligjshëm dhe ai është i detyruar të largohen nga qyteti. Pas disa kohe murg sugjeron se Julia duhet të marrë një helm që e bën të saj duken të vdekur për të gjithë, por se pas dy ditësh zgjohen përsëri. Ideja ishte se Romeo do të dëgjoj për vdekjen e Juliet dhe të vijnë përsëri në qytet ku u njoftua të planit. Por, diçka shkoi keq dhe Romeo nuk e ka marrë informacionin. Ai mori jetën e tij me një kamë, kur ai e pa Juliet e tij të dashur të gënjejë vdekur. Pasi Julia u zgjua ajo gjeti Romeo e saj të vdekur, kështu që ajo mori kamë tij dhe mori liv.Tristan dhe Isolde takohen tij rastësisht kur Tristan ishte goditur nga një shtizë helmuar dhe e pyeti mbretin e tij Marc për të dërguar atë jashtë në një anije me të dërdëllis për të vdekur. Megjithatë, ai erdhi në Irlandë, ku ai i shëroi bijën e mbretit Isolde me flokë të artë. Kur ai u shërua, ai kthehet mbretit të tij në Cornwall. 2 swallows mbanin një flokë të artë vjen Mbretit Marc dhe ai kërkon Tristan të shikoni këtë grua, i cili pastaj Isolde me flokë të artë. Ata kthehen në Cornwall, por ndodh gjatë udhëtimit të pini një ilaç dashurie të destinuara për mbretin Marku dhe Isolde. Ata takohen në fshehtësi, por mbreti do mbi ta dhe do t'i dënojë me vdekje. Megjithatë, ata arrijnë të shpëtojnë dhe pastaj të jetojnë në pyll. Por Marc gjen ato, por le të jetë. Tristan Isolde pastaj transmeton të Mbretit që martohet, por atë.
Tristan është dëbuar nga vendi dhe udhëtonte rreth si një hero para se ai të arrin në Brittany
ku ai martohet Isolde e duarve të bardhë. Megjithatë, duke u kthyer në Tristan und Isolde me flokë të artë, por kjo ka marrë nga martesa e Tristan dhe refuzon të flasë me të. Ai kthehet me trishtim në zemrën e tij. Ai është gati për të shkuar çmendur dhe të shkojnë përsëri kthehemi në Cornwall. Por, një tradhtar të parë atë dhe ai ikën përsëri, por përfundon në një luftë dhe të lëndohen. Ai dërgon për Isolde. A është ajo në anije, sails bardhë, përndryshe i zi. Pasi anija erdhi, Isolde me duar të bardha xheloz dhe tregon Tristan që lundrojnë është e zezë dhe ai heq dorë dhe vdes. Megjithatë, të bardhë dhe Isolde me flokë të artë të mbërrijë shumë vonë dhe vdesin të pikëllimit në anën e tij.
Ata janë shumë versione të ndryshme të këtyre historive, detaje të vogla që kanë ndryshuar me kalimin e viteve si. Ajo mund të jetë se një shkrimtar i cili vendosi për të shkruar një nga këto tregime do të ketë ngjyrë e vet dhe pastaj ndryshon pak. Dhe gjatë viteve ka pasur disa ndryshime këtu dhe atje, të cilat i ka krijuar versione të ndryshme. Ai gjithashtu mund të ketë bërë interpretimin e vet të tregimit.
Dashuria përzier me tragjedi, ajo mund të jetë një kombinim i mrekullueshëm? Është se ajo që e bëri historinë që gjendet për një kohë kaq të gjatë dhe vazhdon të bëhet nga e para? Imagjinata se dikush do të duan aq shumë sa që ata të refuzojnë jetën e një është pak romantike. Në shoqërinë e sotme, romanca nuk është e njëjtë, njerëzit të gjejnë më të vështirë për të treguar ndjenjat e tyre. Sipas mendimit tim, sidomos një vajzë. Këto ditë, gjithçka do të jetë macho, djemtë nuk duhet të qajë apo të tregojnë veten e tyre të dobëta. Por gjëja më qesharake të të gjitha është se ka njerëz që shkruan këto histori dashurie, William Shakespeare, Ovid, dhe Thomas D'Angleterre (megjithatë, Pyramus dhe Thisbe një mitologji greke që Tomas ka bërë gati)

Kur dëgjoj Romeo William Shakespeare dhe Juliet, gjëja e parë që unë të mendoj. Unë mendoj se historia është e ndërtuar mbi Pyramus dhe Thisbe histori .. Megjithatë, Tristan Isolde dhe histori aktuale ndryshe pak. Nuk ka prindër që i ndan ata veç e veç, por në vend të kësaj ajo është e të tjerët që qëndrojnë në rrugë të drejtë. Dashuria ka sigurisht pengesa të saj, mund të jetë një simbol i këtyre filmave të gjetur ilaç i tyre nuk është gjithmonë e lehtë dhe mund të pop-up kur ju të paktën presim atë. Dhe të gjitha kushtet duhet sigurisht pengesa e tyre. Ju vetëm duhet të marrë mbi pengesat dhe për të luftuar së bashku. Pyes veten se çfarë shkrimtarët menduar dhe ndjerë kur i shkruan ato.

Therese Rosvall

based on 14 ratings Ese, 2.3 out of 5 bazë të 14 ratings
Shkalla Ese


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim është schoolwork që kanë të bëjnë ese ose në asnjë mënyrë në lidhje me ese.

Komenti Ese

|