.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Etika dhe çështjet e jetës

Tema: Etika

Kjo nuk mund të ndodhë

Zakonisht ju mbyllni sytë popullin tënd, kur ata shohin një person tjetër që ka nevojë për ndihmë. Ne njerëzit nuk duan të ndërhyjnë në problemet e njerëzve të tjerë, dhe për të fituar problemet, ne mendojmë se mund të zgjidhim ato vetë. Tani këtu është një grua atje dhe kërkoni ndihmë. Çfarë të bëj? Unë mund të mbyll sytë e mi dhe i vetëm në këmbë të kaluarën, ashtu sikur të isha i verbër dhe të shurdhër. Çfarë do të jenë pasojat në qoftë se unë bëj atë? A do të ndjeni asnjë faj? Pyes veten pse unë bëj atë? Çfarë jam unë për njerëzit të cilët janë në gjendje të ecin vetëm të kaluarën? Përse ishte ajo e trishtuar? Ku dhe pse e kishte ajo dhemb? Si mund unë vetëm shkoj me? Në shoqërinë e sotme, ne jemi të theksuar shumë. Unë kam kohë për të ndaluar dhe të përpiqen për të ndihmuar e saj. A ka ndonjë ndjeshmëri apo simpati në mua në njerëzit rreth meje?

Ose unë mund të shkoj tek ajo dhe i pyet se si është ajo? Nevojë për ndihmë, unë mund të ju ndihmojë në asnjë mënyrë? Bazuar në këtë, unë mund të gjeni se ku qëndron problemi. Ajo mund të ketë nevojë për ndihmë për të shkuar në spital apo në shtëpi ose diku tjetër. Apo vetëm flisni me të. A mund ta detyrojë atë për të kërkuar ndihmë dhe për të marrë trajtim? Jo, por unë mund të dëgjoni për të kuptuar këshillojë atë për të kërkuar ndihmë dhe për të marrë kujdesin që ajo meriton. Duke dëgjuar atë që unë mund të ndërtojnë deri mendjen time dhe të veprojnë për të bërë atë që është e drejtë në përpjekje për të ndihmuar e saj. Duke u përpjekur për të ndihmuar e saj, unë do të ndjehen mirë sepse kam bërë një bast, unë mori kohë dhe të përpiqen për të ndihmuar të gjithë ata që e nevojshme atë.

Organizimi dhe qëndrim është shumë e rëndësishme në punën tonë sepse ne kemi kontakt me pacientët dhe sëmundjet e veta të gjithë kohës. Ju duhet të jetë në gjendje të bisedoni siç duhet, ndërsa për të dëgjuar njerëzit që flasin në mënyrë që të kuptojnë njëri-tjetrin. Me kontakt dhe të komunikimit, mund të gjeni zgjidhje për probleme të ndryshme. Ajo që ne duhet të bëjmë është që pacienti duhet të ndjehen të sigurt dhe të sigurt, dhe të tregojnë respekt dhe ndjeshmëri thjesht sepse ne kujdesemi.

ETIKA

Etika janë mendimet, rregullat dhe ligjet të cilat njeriu mund të bazojnë veprimet e tyre në.

Etika është rreth të drejtës për të respektuar për të cilët ata janë aq kohë sa ju nuk do të bëjë ndonjë dëm. E drejta e dinjitetit. Etika e kujdesit është gati të qenë në gjendje të japin dhe të marrin kujdes, që të ushqejë dhe të ushqehen. Është për të dëgjuar edhe se nuk mund të dëgjojë., Për të kënaqur nevojat e banorit. Si një caregiver, ju mund të vendosni standardet etike, psh. pagat e drejtë, pajisje që lehtëson pesha të rënda, të thirrur kur keni nevojë për të procesit ndjenjat e vështirë dhe kështu me radhë. Etika në shkollë është në lidhje me krijimin e besimit ndërmjet mësuesve dhe nxënësve. Në mënyrë që studentët të përqafojnë mësues ka për të dhënë mësim.

Tre parimet për vlerësimet etike në kujdesin shëndetësor

- Njeriu është në thelb të gjithë njerëzit kanë vlerë të barabartë, kjo vlerë i jep të drejtën për kujdes shëndetësor në kushte të barabarta

- Nevojat dhe parimi solidariteti ajo është sickest dhe më nevojë jashtë kujdesit është gjithmonë ish-

- Parimi Efikasiteti Kostoja e trajtimit të barabartë është zgjedhur së paku me kosto dhe konsiderohet financiarisht më të mençur në afat të gjatë.

Parime morale

Morali është ajo që e ndan njeriun nga kafshët, d vs aftësinë për të menduar në aspektin e të drejtës dhe të gabuarës, të mirë dhe të keqe, dhe për të kërkuar pse. Kafshët të ndjekin instinktin e tyre ata nuk kanë rregulla dhe ligje. Njerëzit mund të në çdo situatë, zgjidhni kurse të ndryshme të veprimit, kjo është ajo që është morali.

Etika dhe Morali = atë që themi zbulon etikën tonë ndërsa veprimet tona të zbulojë moralin tonë.

VLERAT

Me vlera, ne do të thotë edhe aktin e vlerësimin diçka, por edhe mendimin, opinionet dhe perceptimet e asaj që është e drejtë, e gabuar, e mirë apo e keqe. Kuptimet Shef prapa mënyrën se si ne të veprojë dhe se si ne sillemi. Një vlerësim nënkupton një ide e një vlere.

Determinizëm

Do të thotë se çdo gjë është e paracaktuar, që ligjet natyrore të përcaktuar se çfarë ndodh në çdo moment. Kjo bazë është një sistem mekanik ku nuk ka vullnet i lirë, ku njeriu është një makinë dhe të bëjë çdo gjë automatikisht.

Indeterminism

Do të thotë se vullneti ynë është i lirë. Një vullnet i lirë mund të ketë pasojat e saj. Ne kurrë nuk do të jetë në gjendje të parashikojnë ose të llogaritur se ne ose të tjerët do të veprojë në momentin e ardhshëm.

REZULTATET etika

Përfshin duke u përpjekur për të parashikuar rezultatin ose pasojë e një dokumenti mund të merrni. Por si do të vlerësojmë atë vetë, shtetin ose Perëndinë, ai është epshi, lumturi apo detyrë që do të kontrollojë vlerësimet.

Etika Situata

Është një mënyrë për të marrë vendime. Kur unë dyqan, është e rëndësishme për të vendosur se çfarë është e drejtë dhe e gabuar. Se vetëm për shkak se të tjerët janë të mashtrimit në një test kështu nuk e bëjmë atë. Kjo qasje është quajtur zakonisht etikën e situatës.

Sinn LLOJ ETIKA

Për të goditje mendjen gatishmërisë së një njeriu të vlerësuar, përkushtim emocional, qëllimeve dhe mendimeve. Me një mendje etikës goditje ne do të thotë se një dokument përcaktohet nga qëllimin apo motivin e aktit. Kjo do të thotë të gjithë ju duan që një njeri duhet të bëjë për ju, ju do të bëni për ta. Problemi është se motivet e mira nuk janë gjithmonë vepra të mira.

STRESI

Është kur ekziston një çekuilibër në trup. Kur ju nuk e dini se burimet në dispozicion të kërkesave të tjerët ose veten poshtë në veten e tyre. A është kërkesa shumë të larta ose shumë të ulët, ju mund të ndjeheni stresin. Kjo i lejon trupit për të perceptojnë situatën si një kërcënim dhe pastaj reagon me një luftë, fluturim, ose të luajë vdekur.

KONFLIKTI

Konflikti është

- Brenda vetes, dmth ne të dy duan dhe nuk duan shumë gjëra.

- Në mes të njerëzve, për shembull. se si ne jemi dakord në shtëpi apo punë

- Në mes të grupeve, për shembull. Racizmi, grevat, lufta civile.

- Midis vendeve në rastin më të keq në aspektin e luftës

Rezoluta Poor konflikt

- Ne e bëjmë si struci, varrosje kokën në rërë dhe të pretendojë asgjë: rreziku është se ne jemi ulur në një bombë dhe se ajo godet kur ne të paktën presim atë

- Ne e bëjmë të kundërtën ne le zemërimi ynë, zemërim dhe zhgënjim fluturojnë lirisht në ajër.

- Ne jemi duke u përpjekur për të gjetur një kurban që është fajësuar për çdo gjë, por ne do të zgjidhë asgjë.

Zgjidhjet më të mira për konflikt

- Mos e fshij problemin nën qilim të marrë atë direkt.

- Le përpunimin e konflikteve lejuar për të marrë kohë.

- Bëni një inventar i problemeve të le të gjithë flasim për pikë.

- Le të gjithë flasin për atë që ata të ndjehen në lidhje me konfliktin. Të jetë e qartë, por nuk e akuzojnë.

- Caktimi jo horr krijon borxh

- Bëni një kthim programe kufitare: çfarë janë qëllimet tona? Sa jemi duke punuar në? ETJ

Ndjeshmëri

Do të thotë të qenit në gjendje për të theksohet se me një tjetër ndjenjat dhe nevojat e njeriut. Për të plotësuar një person tjetër me ndjeshmëri është për të shkuar përtej vlerave të tyre dhe të shohin situatën dhe problemin e gjendjes së pacientit. Për të vendosur vlerat e tyre mënjanë.

Simpati

Ne mund të ndjehen simpati, mëshirë dhe mirëkuptim, por ne nuk do të shkojnë në ndjenjat e tjetrit, por mban një distancë të caktuar.

FORCE

Është se kur kujdestari është i detyruar që të zgjedhin për të pranuar se pacienti nuk dëshiron dhe lejuar atë / saj të mos vdesin ose të detyrojë pacientit për kujdesin që ajo / ai ka nevojë. Por shtrëngim në kujdesin nuk është i lejuar sipas ligjit të kujdesit shëndetësor.

SOLIDARITETI NË SHËNDETËSI

Solidariteti publik është se ne zakonisht janë në solidaritet kundër ligjeve, rregullave dhe rregulloreve që qeverisin punën tonë dhe shoqërinë.

Solidariteti privat është diçka që vjen nga zemra dhe manifestohet në formën e kujdesit, të respektojnë për ndjenjat, për të afirmuar ndjenjat, përgjegjësinë, të kuptuarit, dhe të merrni të jetë një mbështetje në konceptet të rëndësishme në të gjithë punën e kujdesit shëndetësor.

MAN 50 VJET

Ky njeri ka rënë në një krizë për shkak se gruaja e tij ka vdekur. Ai vuan nga probleme psikologjike dhe nuk e di se si ai duhet të jetojë pa të, e cila është normale kur ju humbni dikë që e doni të cilët janë afër. Ai duhet të jetë në gjendje të kalojnë nëpër këtë proces pikëllimin në atë mënyrë që ndihet më e sigurt për të. Çfarë ai ka nevojë tani është që të përpiqet të jetë atje për të kur ai ndjehet i braktisur, i vetmuar, i pasigurt dhe kështu me radhë. Tregoni respekt se ai ndjehet keq dhe kanë nevojë për mbështetje dhe ndihmë. Trego respekt për gruan e tij që ka vdekur se ajo ishte një njeri i deshi / dashuri por se ajo nuk ekziston më, dhe është e vështirë për të që të vazhdoni të jetoni pa të. Ai ka nevojë për dikë që e dëgjon dhe inkurajon atë që jeta është jo mbi mendojnë të atyre momenteve të mira që ai kishte me gruan e tij. Se ka një jetë të tani, edhe në qoftë se ai nuk ka gruan e tij pranë tij. ishte të kuptuarit, dhembshurisë, respekt dhe të jenë të ndjeshëm. Në ngrohtësi punë tonë, intimitetit dhe kujdes një tipar themelor që ne të tregojnë çdo ditë për pacient të ndjehen të vlefshëm. Më pëlqen kujdestarët duhet të jetë një person pozitiv i cili tregon respekt se unë kujdesur dhe jam e shqetësuar për të. Unë do të dëgjoj, të parë, afërsinë dhe nuk distancohet. Unë do të tregojnë ndjeshmëri dhe të jetë në gjendje të jetojnë veten në ndjenjat e pacientit të përjetojnë gëzim, trishtim, frika, etj Mundohuni të kuptoj atë.

Një trajtim i mirë mund të bëjë një njeri i lumtur.

Shëndeti fizik

Do të thotë që të ketë një trup funksional, për të qenë i lirë nga lëndimi, sëmundje, etj Për të pasur një shëndet të mirë fizik duhet të ushqejë trupin tuaj duke pirë dhe ngrënë të drejtë, duke ushtruar, dhe kështu me radhë.

Paaftësia fizike

Marrë nga pirja e duhanit, birra dhe shpirtrat, nuhatje të pijshëm, të marrë drogë etj Kështu dëmtuar trupin e tyre

MENTAL HEALTH

Kur ju ndiheni të sigurt, të sigurt, të ndjehen mirë në trupin dhe shpirtin, ndjenja të lumtur, të shëndetshëm, të ketë ekuilibër të mirë në trupin dhe shpirtin.

Mental i sëmurë

Kur ju mendoni frikë, të pasigurt, të vetë-nderim të ulët, i shqetësuar, i trishtuar, çekuilibër në trupin dhe shpirtin e kështu me radhë.

SHËNDETI SOCIALE

Do të thotë që ju keni një marrëdhënie të mira me njerëzit e tyre shokët dhe të jetojnë në një mjedis të kënaqshëm. Ajo dyja jep dhe kërkon mbështetje

SËMUNDJA SOCIALE

Si ju merrni ejections, keqtrajtuar, ndjenja të vetmuar, ia kursej sukses, xhelozia e një burri tjetër dhe kështu me radhë.

RESPEKTIMI

A është për të pranuar veten dhe të tjerët si ata janë, për të respektuar një opinion nga dikush nuk ndryshojnë veten apo dikush tjetër për të respektuar që të gjithë është e ndryshme dhe kështu me radhë.

DASHURIA

Është të duash pa ndonjë motivet egoiste të fshehta. Dashuria është i durueshëm dhe i sjellshëm. Dashuria është jo i vrazhdë, jo egoist, ajo nuk vrumbullojë heqin dorë, ajo nuk do të dëmtojë. Dikush mund të të duan njerëzit në mënyra të ndryshme. Si një mik, prind, fëmijë, partner, etj

KRIZA

Dikush mund të përballet me një krizë dhe të ndjehen se ju nuk guxoj, se ju besoni se ju do të dështojnë, se është e vështirë, kur ju keni vetëbesim të ulët. Ju mund të përfundojë në krizat financiare që paratë nuk është e mjaftueshme. Krizat mund të jetë shkaktuar nga sëmundja, vdekja, olyckhändelse, papunësia, etj

Vuajtje

Dikush mund të vuajnë mendërisht dhe / ose fizikisht. Për të vuajnë psikologjikisht është që të ndjehen ankth, frikë, frikë, terror, panik. Trupi reagon duke palpitations, djersitje, të dridhura, dhimbje stomaku dhe dhimbje koke.

Vuajtja fizike është kur ju lënduar trupin e tij dhe ajo dhemb si psh. të thyer një këmbë apo krah, në rënie dhe duke marrë mm lënduar.

Zi

Kur humbin të afërmit kanë dy fazat e ndryshme fazor shok dhe faza reagim

Faza Shock kur ju merrni një lajm i një vdekje të përfundojnë kryesisht në shok që mund të jetë deri në një javë. Ata e mohojnë atë që ndodhi dhe vuajnë nga shoku emocional. Nuk duhet lënë vajtuar vetëm por gjithashtu nuk trajtojnë si një fëmijë të pafuqishëm.

Një fazë Reagimi ndjen zemërim, trishtim, ankth, shqetësim, duke u përpjekur për të gjetur një kokë turku, dhe kështu me radhë. Është e rëndësishme për të lëshuar këto ndjenja e pikëllimit. Mjedisi mund të ndihmojë në zi për të pranuar humbjen.

CILËSIA E JETËS

Cilësia e jetës është dëgjuar shpesh kur njerëzit diskutojnë se si ata duan të jetojnë, jetojnë, punojnë.

Cilësia e jetës është:

- Të ketë një copë bukë, kur ju jeni të uritur

- Për të përjetojnë paqe dhe përçarje

- Për të di se dikush është me ju, kur ju keni të vështirë

- Për të gjetur qetësi dhe të gëzojnë të hënën e plotë

- Të ketë një mik që guxojnë të flasin kundër teje

- Zbulimi një rrugë të re që çon për të ndryshuar

- Guximshme për të luajtur dhe të nxjerr një çmenduri pak të shëndetshme

- Për të siguruar kujdes dhe të jenë fqinj

- Të falësh dhe të qartë larg vjetër

- Për të bërë kërkesat për veten dhe të tjerët

- Për të hedhur off maskë dhe pranoj pasigurinë

- Për të treguar se kush jeni në vend të asaj që ju keni

Guxim

Guxojnë të flasin sinqerisht dhe hapur me dikë, kam dikë që të besoj në. Mundohuni të kuptoni një person tjetër dhe të vënë veten në situatën e njerëzve të tjerë. Kur ankthi, nervozizmi dhe pasiguria ul. Kur ju mendoni veten dhe të jetë i çon të ndershëm të bilancit dhe harmoni të jetës.

Unë nuk dua asgjë atje >> <<

Johnny ka qenë një formë agresive e kancerit dhe nuk dëshiron ndonjë terapi të hormoneve ose radioterapi. Por ai dëshiron të jetojë për aq kohë sa të jetë e mundur pa ndonjë trajtim. Atje, ai ndjehet si personi që ai është. Atëherë ju duhet të mendoni për këto rregulla etike. E drejta Johnny për të qenë i lirë të vendosë se çfarë ai dëshiron të drejtat e tij njerëzore. Ju duhet ende të shpjegojë atij se si çdo gjë shkon për pse ata duan të japin atij ata këtu trajtime dhe se si ata mund të ndihmojnë atë.

Rregullat etike

- Autonomia Parimi - e drejta për vetëvendosje

- Parimi i bamirësisë - duke bërë mirë, për të parandaluar dhe për të zvogëluar vuajtjet

- Parimi Non dëm - nuk e dëmtojnë ose shkaktojnë rreziqe të panevojshme

- Parimi i drejtësisë - të gjithë është e drejtë të barabartë në kujdesin shëndetësor

1. Ju duhet të keni shëndetin e pacientit dhe mirëqenien si objektivin e tyre kryesor.

2. Ju duhet të respektojnë privatësinë e pacientit dhe të drejtën e vetëvendosjes. Vëzhgoni konfidencialitetin dhe të drejtën e pacientit për intimitet.

3. Ju nuk duhet të ndikohet nga përkatësia etike dhe fetare të pacientit, opinionit politik, gjinor, orientimit seksual, statusit social, etj ..

4. Marrëdhënia me pacientin duhet të udhëhiqet nga ndjeshmëri dhe përgjegjësi.

5. Të informojë pacientin për statusin, trajtimin, kosto, dhe të konstatuar pëlqimin e pacientit për trajtim.

6. Ju duhet të konsultoheni me një tjetër ofrues të kujdesit shëndetësor kur nevojat e pacientit janë jashtë aftësitë e tij profesionale.

7. Një duhet të merren me shkencë dhe përvojë dhe vazhdimisht të zgjeruar njohuritë e tyre dhe ndjekin zhvillimet në kujdesin shëndetësor.

8. Një duhet të mbani veten të informuar nga përgjegjësitë e ligjit të përgjithshëm ose rregulloreve të veçanta dhe kërkesat e vendosura në profesionin kryen tion.

9. Ju duhet të ketë një marrëdhënie të mira pune me kolegët dhe të tregojnë respekt për aftësitë e tyre. Duke pasur parasysh pacientit, kolegë dhe partnerë të tjerë.

10. Një duhet të tregut veten e tyre, provim i tyre profesional në mënyrë të besueshme, të sakta dhe objektive.

based on 10 ratings Etika dhe jeta çështje, 3,7 nga 5 në bazë të 10 ratings
Rate Etika dhe çështjet e jetës


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me çështjet e jetësEtikës dhe ose në asnjë mënyrë në lidhje me çështjet e etikës dhe të jetës.

Koment mbi Etikën dhe çështjet e jetës

« | "