.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Etika dhe çështjet e jetës

Natasha Arrano

Kjo nuk mund të ndodhë

Më shpesh, në mënyrë që njerëzit të mbyllin sytë e tyre, kur ata shohin një person tjetër që ka nevojë për ndihmë. Ne njerëzit nuk duan të ndërhyjnë në problemet e njerëzve të tjerë dhe të na marrë shqetësim, ne mendojmë se mund të zgjidhim ato vetë. Tani këtu është një grua atje dhe kërkoni ndihmë. Çfarë të bëj? Unë mund të mbyll sytë e mi dhe i vetëm në këmbë të kaluarën, ashtu si në qoftë se unë ishin të verbër dhe të shurdhër. Cilat do të jenë pasojat në qoftë se bëj atë? Unë do të ndjeni asnjë faj? Pyes veten pse unë e bëri këtë? Çfarë jam unë për njerëzit të cilët janë në gjendje të ecin vetëm nga? Pse ishte ajo e trishtuar? Ku dhe pse ishte ajo lënduar? Si mund unë vetëm ecin? Në shoqërinë e sotme, ne jemi shumë të theksuar. Unë kam kohë për të ndaluar dhe të përpiqet për të ndihmuar e saj. A ka ndonjë ndjeshmëri apo simpati në mua në njerëzit rreth meje?

Ose unë mund të shkoj tek ajo dhe i pyet se si është ajo? Nevojë për ndihmë, unë mund të ju ndihmojë në asnjë mënyrë? Nga që unë mund të gjeni se ku qëndron problemi. Ajo mund të kenë nevojë për ndihmë duke marrë në spital apo në shtëpi ose diku tjetër. Apo vetëm flisni me të. A mund ta detyrojë atë për të kërkuar ndihmë dhe për të marrë trajtim? Jo, por unë mund të dëgjoni në përpjekje për të kuptuar këshillojë atë për të kërkuar ndihmë dhe për të marrë kujdesin që ajo meriton. Duke dëgjuar atë që unë mund të ndërtohet deri mendjen time dhe të veprojnë për të bërë atë që është e drejtë për të përpiqen për të ndihmuar e saj. E duke u përpjekur për të ndihmuar e saj, unë do të ndjehen mirë, sepse kam bërë një bast, unë e mori kohë dhe të përpiqen për të ndihmuar të gjithë ata që e nevojshme atë.
Organizimi dhe qasja është shumë e rëndësishme në punën tonë sepse ne kemi kontakt me pacientin dhe sëmundjet e tyre gjatë gjithë kohës. Ju duhet të jetë në gjendje të bisedoni duhur ndërsa për të dëgjuar për të kur të tjerët flasin për të kuptuar njëri-tjetrin. Me kontakt dhe komunikim, mund të gjeni zgjidhje për probleme të ndryshme. Ajo që ne duhet të bëni është që pacienti duhet të ndjehen të sigurt dhe të sigurt, dhe të tregojë respekt dhe ndjeshmëri thjesht sepse ne kujdes.

ETIKA

Etika janë idetë, rregullat dhe ligjet të cilat njeriu mund të bazojnë veprimet e tyre në.
Etika është në lidhje me të drejtën për t'u respektuar për të cilët ata janë aq kohë sa ju nuk do të bëjë ndonjë dëm. E drejta e dinjitetit njerëzor. Etika e kujdesit është për të qenë në gjendje të japin dhe të marrin kujdes, për t'u kujdesur për të dhe të ushqehen. Bëhet fjalë për të dëgjuar edhe se ju nuk mund të dëgjoni., Për të kënaqur nevojat e banorit. Si një caregiver, ju mund të vendosni etike kërkesat p.sh.. Paga e drejtë, ndihmat që lehtësojnë heqjen e rëndë, të thirrur kur keni nevojë për të procesit ndjenjat e vështirë, etj Etika në shkollë është në lidhje me krijimin e besimit në mes mësuesit dhe nxënësit. Në mënyrë që studentët të përqafojnë mësuesi ka për të mësuar.
Tre parimet për vlerësimet etike në kujdesin shëndetësor

- Presë njerëzore është në thelb të gjithë njerëzit kanë vlerë të barabartë, kjo vlerë i jep të drejtën për kujdes shëndetësor në kushte të barabarta
- Nevojat dhe parimi i solidaritetit është sickest dhe më në nevojë nga kujdes është gjithmonë e ish
- Parimi Efikasiteti Kostoja e trajtimit të barabartë është zgjedhur në më pak kosto dhe konsiderohet financiarisht i matur në afat të gjatë.
Parime morale

Morali është ajo që ndan njerëzit nga kafshët, d vs aftësinë për të menduar në aspektin e të drejtës dhe të gabuarës, të mirë dhe të keqe, dhe të pyesni pse. Kafshët të ndjekin instinktin e tyre, ata nuk kanë rregulla dhe ligje. Njerëzit mund të në çdo situatë të zgjidhni kurse të ndryshme të veprimit, kjo është ajo që është morali.

Etika dhe morali = ajo që ne themi zbulon etikën tonë, ndërsa veprimet tona zbulojë moralin tonë
VLERAT

Me vlerat ne do të thotë dy vetë akti të vlerësoni diçka, por edhe kritikat, opinionet dhe perceptimet e asaj që është e drejtë, e gabuar, e mirë apo e keqe. Kuptime kokë pas mënyrën se si ne të veprojë dhe si sillemi. Një vlerësim nënkupton një perceptim të një vlere.

Determinizëm

Do të thotë se çdo gjë është e paracaktuar, që ligjet e natyrës përcakton se çfarë ndodh në çdo moment. Pritës është një sistem mekanik ku nuk ka vullnet të lirë, ku njeriu është një makinë dhe të bëjë çdo gjë automatikisht.

Indeterminism

Do të thotë se vullneti ynë është i lirë. Një vullnet i lirë mund të ketë pasojat e saj. Ne kurrë nuk do të jetë në gjendje të parashikojnë ose të llogaritur si ne ose të tjerët do të veprojë në momentin e ardhshëm.
Fitimi ETIKA

Është rreth duke u përpjekur për të parashikuar rezultatin ose pasojë një veprim mund të merrni. Por si mendoni ju e vlerësoni atë vetë, shtetërore ose Perëndinë, ai është epshi, lumturi apo detyrë për të kontrolluar vlerësime.
Etika situatë

Është një mënyrë për të marrë vendime. Kur kam dyqan, është e rëndësishme për të vendosur se çfarë është e drejtë dhe e gabuar. Kjo vetëm për shkak se të tjerët janë të mashtrimit në një provë, ju nuk duhet të bëni atë. Kjo qasje është quajtur zakonisht etikës situatë.
Sinn LLOJ ETIKA

Lloj mendja e njeriut parasheh vullnetit, angazhim emocional, qëllimet dhe mendimet. Me një mendje të etikës goditje të thotë se një akt përcaktohet nga qëllimi apo motivi pas aktit. Kjo është gjithçka që ju doni një njeri të bëjë për ju, ju do të bëni për ta. Problemi është se motivet e mira nuk janë gjithmonë veprime të mira.
STRESI

Është kur ka një çekuilibër në trup. Kur ju nuk e dini se çfarë burimet që ju keni atë që kërkon të tjerët ose veten imponon në vetvete. A është kërkesa shumë të larta ose shumë të ulët, ju mund të ndjeheni stresin. Kjo shkakton trupit për të perceptojnë situatën si një kërcënim, dhe pastaj reagon me një luftë, të drejtuar ose të luajë të vdekur.
KONFLIKTI

Konflikti është
- Brenda vetes, dmth, ne të dy duan dhe nuk duan shumë gjëra.
- Midis njerëzve, për shembull. se si ne të marrë së bashku në shtëpi ose në punë
- Në mes të grupeve, për shembull. Racizmi, greva, lufta civile.
- Midis vendeve në rastin më të keq në formën e luftës
Rezoluta varfër konflikti
- Ne bëjmë si struci, varrosur kokën në rërë dhe të pretendojë asgjë: rreziku është se ne jemi ulur në një bombë dhe se ajo godet kur ne të paktën presim atë
- Ne e bëjmë të kundërtën ne le zemërimi ynë, zemërim dhe zhgënjim fluturojnë lirisht në ajër.
- Ne jemi duke u përpjekur për të gjetur një kokë turku që fajësohet për gjithçka, por ne të zgjidhur asgjë.

Rezoluta e mirë e konflikteve
- Mos e fshij problemin nën qilim sjellë atë direkt.
- Le përpunimi konflikti të lejohet të marrë kohë.
- Bëni një inventar të problemeve të le të gjithë flasin për pikë.
- Le të të gjithë të flasin për atë që ata të ndjehen në lidhje me konfliktin. Të jetë i qartë, por nuk e fajësojnë.
- Përcaktimi i jo të rënda, ajo vetëm krijon borxh
- Bëni një programe kufitare kthehen: çfarë janë qëllimet tona? Si jemi duke punuar në? ETJ

Ndjeshmëri

Do të thotë të qenit në gjendje për të theksohet se me ndjenjat dhe nevojat e një personi tjetër. Për të plotësuar një person tjetër me ndjeshmëri është për të shkuar përtej vlerave të tyre dhe të shohin situatën dhe problemin e gjendjes së pacientit. Për të ngritur vlerat e tyre mënjanë.

Simpati

Ne mund të ndjehen simpati, mëshirë dhe mirëkuptim, por ne nuk do të shkojnë në ndjenjat e tjetrit, por ruan një distancë të caktuar.

FORCE
Është se kur kujdestari është i detyruar të zgjedhin për të pranuar se pacienti nuk dëshiron ta dhe le të atij / asaj të vdesin ose të detyruar të pacientit në kujdesin që ai / ajo ka nevojë. Por shtrëngim në kujdesin nuk është i lejuar sipas ligjit të kujdesit shëndetësor.

SOLIDARITETI NË SHËNDETËSI

Solidariteti publik është se ne zakonisht janë në solidaritet kundër ligjeve, rregullave dhe rregulloreve që qeverisin punën tonë dhe shoqërinë.
Solidariteti private është diçka që vjen nga zemra dhe manifestohet në formën e kujdesit, të respektojnë për ndjenjat, për të afirmuar ndjenjat, përgjegjësinë, mirëkuptim dhe të jenë përkrahës të koncepteve të rëndësishme në të gjithë punën e kujdesit.
MAN 50 vjet
Ky njeri ka rënë në një krizë për shkak se gruaja e tij ka vdekur. Ai vuan nga probleme psikologjike dhe nuk di se si të jetojnë pa e saj, e cila është normale kur ju humbni dikë që e doni të cilët janë të afërt. Ai duhet të jetë në gjendje të kalojnë nëpër këtë proces zisë në mënyrë që të ndihet më e sigurt për të. Çfarë ai ka nevojë tani është që të përpiqet të jetë atje për të kur ai ndihet i braktisur, i vetëm, i pasigurt dhe kështu me radhë. Tregoni respekt se ai ndjehet keq dhe kanë nevojë për mbështetje dhe ndihmë. Trego respekt për gruan e tij që ka vdekur se ajo ishte një njeri që e donte / dashuri, por ajo nuk është më aty dhe është e vështirë për të që të vazhdoni të jetoni pa e saj. Ai ka nevojë për dikë që i dëgjon dhe inkurajon atë se jeta nuk ka përfunduar mendojnë së ato momente të mëdha që ai kishte me gruan e tij. Se ka një jetë të tani, edhe në qoftë se ai nuk ka gruan e tij pranë tij. ishte mirëkuptimi, dhembshuria, respekti dhe të jenë të ndjeshëm. Në punën tonë është ngrohtësia, afërsia dhe kujdes një tipar themelor që ne të tregojnë çdo ditë për pacientin që të ndjehen të vlefshëm. Më pëlqen kujdestarët duhet të jetë një person pozitiv i cili tregon respektin që kam kujdes dhe të përfshijë veten në të. Unë do të dëgjoj, të parë afërsinë dhe nuk distancohet. Unë do të tregoj ndjeshmëri dhe të jenë në gjendje të jetojnë vetë në emocionet e pacientit të përjetojnë gëzim, trishtim, frika, etj Mundohuni të kuptoni atë.
Një qëndrim i mirë mund të bëjë një njeri i lumtur.

Shëndeti fizik
Do të thotë që të ketë një trup funksional, që të jenë të lirë nga lëndimi, sëmundje, etj Në mënyrë që të kemi një shëndet të mirë fizik duhet të ushqejë trupin tuaj duke pirë dhe të hahet të drejtë, duke ushtruar, dhe kështu me radhë.

Sëmundje fizike
Marrë nga pirja e duhanit, pirja e birrës dhe pijeve, vdes, të marrë drogë etj Kështu dëmtuar trupin e tyre

Mental Health
Kur ju ndjeheni të sigurt, të sigurt, të ndjehen mirë në trupin dhe shpirtin, ndjenja të lumtur, të shëndetshëm, të kenë ekuilibër të mirë në trupin dhe shpirtin.

Mendore sëmurë
Kur ju ndiheni të frikësuar, të pasigurt, mungon në besim, i shqetësuar, i trishtuar, çekuilibër në trupin dhe shpirtin, etj

SHËNDETI SOCIALE
Do të thotë të kesh marrëdhënie të mira me qeniet e tjera njerëzore dhe për të jetuar në një mjedis të kënaqshëm. Ajo si jep dhe kërkon mbështetje

SËMUNDJE SOCIALE
Si ju merrni ejections, ngacmohet, të ndjehen të vetmuar, ia kursej sukses, xhelozia e një burri tjetër dhe kështu me radhë.
RESPEKTI
Është për të pranuar veten dhe të tjerët si ata janë, të respektojnë një opinion nga dikush nuk të ndryshojë veten ose dikë tjetër për të respektuar që të gjithë është e ndryshme dhe kështu me radhë.

DASHURIA
Është të duash pa motive egoiste mëvonshëm. Dashuria është e durueshme dhe lloji. Dashuria është jo i vrazhdë, jo egoist, nuk vrumbullojë lart, kjo nuk do të dëmtojë. Dikush mund të të duan njerëzit në mënyra të ndryshme. Si një mik, prind, fëmijë, partner, etj

KRIZA
Ju mund të përfundojë në një krizë dhe mendoni se ju nuk guxojnë, se ju mendoni se ju do të dështojnë, se është e vështirë, kur ju keni vetëbesim të ulët. Ju mund të përfundojë në krizat financiare që paratë nuk është e mjaftueshme. Krizat mund të jetë shkaktuar nga sëmundja, vdekja, olyckhändelse, papunësia, etj

Vuajtje
Dikush mund të vuajnë psikologjikisht dhe / ose fizikisht. Të vuajnë psikologjikisht është që të ndjehen ankth, frikë, frikë, terror, panik. Trupi reagon duke palpitations, djersitje, të dridhura, dhimbje në stomak dhe dhimbje koke.
Vuajtje fizike është kur ju të dëmtojë trupin e tij dhe ajo dhemb si, për shembull. thyer një këmbë apo krah, duke rënë dhe duke marrë mm lënduar.
Hidhërim PUNA
Hidhërim Puna ka dy faza të ndryshme fazën shoku dhe faza e reagimit
Faza shoku kur ju merrni një lajm i një vdekje të përfundojnë kryesisht në shok që mund të jetë deri në një javë. Ata mohojnë se çfarë ka ndodhur dhe vuajnë shoku emocional. Njëri nuk duhet të largohet nga vajtuar vetëm, por nuk trajtojnë si një fëmijë të pafuqishëm.
Faza e Reagimi për të ndjehen zemërimin, pikëllimin, ankthi, nervozizëm, duke u përpjekur për të gjetur një kokë turku, dhe kështu me radhë. Është e rëndësishme për lirimin e këtyre emocionet e pikëllimit. Zona përreth mund të ndihmojë afërmit e të vdekurit për të pranuar humbjen.
Cilësia e jetës
Cilësia e jetës është dëgjuar shpesh kur njerëzit diskutojnë se si ata duan të jetojnë, të jetojnë, punojnë.
Cilësia e jetës është:
- Të ketë një copë bukë, kur ju jeni të uritur
- Për të përjetojnë paqe dhe mosmarrëveshje
- Për të ditur se dikush është me ju, kur ju keni të vështirë
- Për të gjetur paqe dhe të gëzojnë të hënën e plotë
- Të ketë një mik që guxon të thotë për ju
- Për të zbuluar një rrugë të re që të çon për të ndryshuar
- Për të guxojnë për të luajtur dhe të nxjerr një çmenduri pak të shëndetshme
- Për të siguruar kujdes dhe të jenë fqinj
- Për të falë dhe të qartë larg vjetër
- Për të bërë kërkesat për veten dhe të tjerët
- Për të hedhur off maskë dhe pranoj pasiguri
- Për të treguar se kush jeni në vend të asaj që ju keni
Guxim
Të guxoja të flas sinqerisht dhe hapur me dikë, që të ketë dikë që të besoj në. Mundohuni të kuptoni një person tjetër dhe të vënë veten në situatën e njerëzve të tjerë. Kur ankthi, nervozizmi dhe pasiguria ul. Kur ju mendoni veten dhe të qenit çon ndershëm për të balancuar dhe harmoninë e jetës.
Unë nuk dua që ndonjë >> <<

Johnny e ka pasur një formë agresive e kancerit dhe nuk duan ndonjë terapi të hormoneve ose radiotherapy. Por ai dëshiron të jetojë për aq kohë sa të jetë e mundur pa ndonjë trajtim. Ku ai ndjehet si personi që ai është. Atëherë ju duhet të mendoni për këto rregulla etike. E drejta Johnny të jetë në gjendje për të vendosur atë që ai dëshiron të drejtat e tij njerëzore. Ju duhet ende të shpjegojë atij se si çdo gjë shkon se pse ata duan të japin me vete këtë trajtim dhe se si ata mund të ndihmojnë atë.
Rregullat etike
- Parimi Autonomia - e drejta për vetëvendosje
- Parimi Mëshira - duke bërë mirë, parandalimin dhe zvogëlimin e vuajtjeve
- Parimi i jo të keqe - nuk e dëmtojnë ose të shkaktojnë rreziqe të panevojshme
- Parimi i barazisë - e drejta e barabartë me kujdesin shëndetësor
1. Ju duhet të keni shëndetin e pacientit dhe mirëqenien si objektiv i tyre parësor.
2. Ata duhet të respektojnë privatësinë e pacientit dhe të drejtën e vetëvendosjes. Sekreti profesional dhe të drejtën e pacientit për privatësi.
3. Ju nuk duhet të ndikohet nga përkatësia etike dhe fetare të pacientit, mendimi politik, gjinor, orientimit seksual, statusit social etj
4. Marrëdhënia me pacientin do të udhëhiqet nga me ndjeshmëri dhe përgjegjësi.
5. Informon statusin e pacientit, trajtim, koston, dhe konstatojë pëlqimin e pacientit për trajtim.
6. Ju duhet të konsultoheni me një ofrues të kujdesit shëndetësor kur nevojat e pacientit janë jashtë kompetencës së tij profesionale.
7. Duhet të merren me shkencë dhe përvojë, dhe vazhdimisht të zgjeruar njohuritë dhe monitoruar zhvillimet e tyre në kujdesin shëndetësor.
8. Një duhet të mbani veten të informuar në lidhje me detyrimet e ligjit të përgjithshëm ose rregulloret e veçanta dhe kërkesat e imponuara nga profesioni kryejnë ing.
9. Ju duhet të keni një marrëdhënie të mira pune me kolegët dhe të tregojnë respekt për njohuritë e tyre. Duke pasur parasysh pacientit, kolegë dhe partnerë të tjerë.
10. Një duhet të reklamuar veten, shqyrtimin e tyre profesionale në një mënyrë të besueshëm, të saktë dhe objektive.

based on 35 ratings Etika dhe çështjet e jetës, 2.2 out of 5 në bazë të 35 ratings
Shkalla Etika dhe çështjet e jetës


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me çështjet e jetësEtikës dhe ose në asnjë mënyrë në lidhje me çështje të etikës dhe të jetës.

Koment mbi Etikën dhe çështjet e jetës

« | »