.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Etologjia

Kafshët mund të sillen në shumë mënyra, ata kanë sjellje të ndryshme, dhe një prej tyre është aktet instinkti dhe nyckelretningar. Një ngacmues kryesore është kur diçka shkakton një instinkshandling bir p.sh. në qoftë se ju shkundur pak në qëndrimin e një zogu do fëmijët të fillojnë të çuditem. Acarim kyç është lëkundje e pasurisë dhe instinkshandlingen është kur chicks të fillojnë të çuditem. Ata e bëjnë këtë për shkak se në qoftë se ata vetëm do të bërtas grabitqarët out'd drejt të gjetur fole, kështu që nëse nëna tokat në fole kështu që fillon për të shkundur kur chicks dinë që nëna e tyre është ku ata fillojnë të çuditem pas ushqimit. Kur ata fillojnë të bërtas për ushqim si ata kryejnë një akt instinkt për veten e tyre, por një ngacmues kyç për nënën që më pas fillon të ushqyerit fëmijët (komplot instinkt). Ndonjëherë kafshët duhet të ketë një motivim për të kryer një akt instinkt si shembull ata kanë një territor të mbrojtur një robin pa mungesës territoriale motivimin për të mbrojtur diçka dhe nuk janë aq agresive sa ata me territorin. Dokumentet dielektrike një shumëllojshmëri sjellje tjetër të lindur ata zakonisht ndodhë kur kafshët janë në një situatë të vështirë, ku ata nuk mund të vendosë se çfarë të bëni, kjo mund të bëjë kafsha bën një aktivitet zhvendosje si kruarje ose preening pendët e tyre, lesh. Karakteristika të ndryshme të kafshëve mund të përmirësohet me përvojë, shumica e kafshëve të mësojnë me kohë për të bërë gjërat më të efektshme dhe më të shpejtë ndoshta më të fuqishme. Gjykim dhe metodën gabim është një nga mënyrat që ju bën të mësuar dhe zhvilluar si shembull një qen duhet të kalojnë një lumë, për herë të parë kjo mund të shkoni direkt nëpër dhe merr njomje lagësht dhe i lodhur për shkak se rrymat ishin të fortë, në mënyrë që herën tjetër do të kalojë përsëri atje kështu që ndoshta ai e sheh një urë këtë kohë, dhe pastaj provë qen atë dhe njoftimin një herë se në qoftë se ai merr urë kështu që ai nuk do të jetë i rraskapitur dhe njomje lagësht. Ajo është gjithashtu shumë shpejtimin nëpër urën mbi lumin. Shumica e kafshëve e shpendëve karakterizojnë fëmijët e tyre, që do të thotë se fëmijët mësojnë duke studiuar prindërit e tij dhe për të ndjekur ata derisa ata janë të vjetër të mjaftueshme për të qëndroj për veten e tyre. Pra, nëse një rosë do të shoh një person direkt, kur ai çelur frymë do të mendojnë se njeriu ishte prindi i tij, dhe do të kishte ndjekur atë. Shumë kafshë përdorin cilësitë e tyre për të mbijetuar në natyrën, p.sh. gjarpërinjtë ata janë shumë të aftë në zbulimin dridhje dhe ngrohjes, kjo u jep atyre një aftësi unike për të kuptuar armikut / pre është e sulmuar atë. Si mund shkop shohin në errësirë? E pra, ata përdorin diçka të quajtur ultratinguj. Ultratinguj është diçka që tingëllon aq me zë të lartë që ne njerëzit nuk mund ta dëgjojnë atë, shkop po e përdorin këtë dhe tingulli i shkop kërcej jashtë mureve të shpellave përsëri lakuriqve të natës të cilët pastaj mund të llogaritur se sa kohë u desh nga vetja e tij në mur dhe përsëri kjo e bën kështu ata mund të "shohin" rreth. Zogjtë të lundruar edhe pse në një mënyrë krejtësisht të ndryshme, madje edhe në qoftë se ata fluturojnë si shkop, për përdorimin e një busull mini quajtur edhe kuptim magnetike kjo e bën, në mënyrë që ata gjithmonë e di se ku në veri është. Kafshët me një hundë të mirë, si qentë mund erë vetë gjërat, çfarë është dhe si. Dogs shënojnë territorin e tyre me urinë që e bën këtë një tjetër qen mund ta joshë me të dhe e di nëse ai është mashkull apo femër, ka shumë kafshë të tjera përdorin erë për të shënuar territorin e tyre. Dreri është një prej tyre ata kanë gjëndra në ballin kështu që kur Gore në terren, ata lënë mënjanë aroma e tij rådjurar mënyrë tjetër e dinë në lidhje me të. Për ujqit, është e rëndësishme të dini se ku dikujt renditen në hierarkinë në mënyrë që ata të luftojnë mjaft shpesh, por pretendon shqetësuar, kur ata janë të vogla. Nëse një ujku do të luftojë kundër një ujk dhe humbjes ajo pastaj mund të shfaqin në kanë hequr dorë duke treguar pikën e saj më të rrezikuara, qentë do të jetë qafë. Qeni humbur pastaj mund të u shtri në tokë dhe të tregojnë qafën për të fituar për të treguar se ai ka fituar dhe ai e vë jetën e dikujt për të qen fitues. Ka edhe shumë sinjale të tjera ujq emetojnë në qoftë se ju shikoni në bishtrat e tyre kështu që ju e dini, një bisht duke treguar drejt qiellit të tregojnë vetë-besimit dhe vetë-siguri, në qoftë se bishti është i relaksuar, që tregon paraqitjen dhe nëse bisht mes këmbëve bën ujku tregon nënshtrim dhe rädsla.För kafshët e tjera, ose përdorni kontakt fizik për të treguar dashamirësi e tyre, renditjen dhe më shumë. Kjo është gjithashtu një mënyrë e mirë për të forcuar lidhjen e grupit. Shumica e insekteve përdorni të shëndoshë për të komunikuar, karkalecat janë njëri prej tyre, ato krijojnë tingujt me fërkim këmbët e tyre kundër njëri-tjetrit. Zogjtë këndojnë edhe për të tërhequr zogjtë e seksit motsatsa. Antenat insektet "është një mjet për të kapur të tingëllojë ajo kap vetëm kafshët nga dikujt garën e vet për ta për të sunduar nga tingujt e tjera që janë të parëndësishme të insekteve. Kur ndryshimet e mjedisit në mënyrë që kafshët duhet gjithashtu mund të ndryshe ata vdesin, kafshët mund të përshtatet shpejt të ketë shansin më të mirë për të mbijetuar këtë e bën në mënyrë që ata që nuk kanë "pronat" e mjaftueshme po vdesin dhe ata të mbijetojnë. Për të marrë më të shpejtë, zgjuar, më të fortë, etj, Nuk janë kafshë që lejon vetëm meshkujt e fortë martohem me femra. Luanët janë një shembull i mirë i një kafshe që është kështu, që të kalojë në gjenet e tyre mundohet të martohem me sa më shumë femra të jetë e mundur, por në qoftë se udhëheqja mashkull është i dobët, një tjetër mashkull që të marrin lidershipin dhe të bëhet lider në FLOC. Për të rritur shanset e mbijetesës kështu zakonisht kafshët të jenë egoistë si këlyshët schasas U nisën nga FLOC kur ata janë mjaft të vjetra, mund të ndodhë që, kur një lidershipi mashkull rrëzuar mund të ri udhëheqës mashkull vrarë fëmijët e tij për të marrë nënat në ngrohjes përsëri. Kjo është e njohur si një sjellje egoiste, kështu që nëse ka një sjellje egoist, duhet të ketë një sjellje vetëmohues, dhe nuk ka. Grerëzat dhe Dhelprat janë një prej tyre, Grerëzat, nuk është një mbretëreshë, meshkujt dhe bletët e punës të cilat nuk mund të martohem. Grerëzat të kujdeset për njëri-tjetrin nga CHRYSALIS në grenzë, ndërsa Dhelprat mbesin me prindërit e tyre për të ndihmuar ata me pjellë e ardhshëm. Shumica e kafshëve kanë tendencë për të zakonisht jetojnë në grupe, por ka edhe shumë njerëz që preferojnë të jetojnë vetëm, në mënyrë për të fshehur mirë, ajo kurrë nuk do të shkojë në qoftë se keni qenë të shumta, si ajo do të marrë shumë kohë për të fshehur të gjitha ato para predator do të vijë. Kjo është më e lehtë për të ndarë ushqimin shumë në qoftë se ju jeni vetëm kur ju vetëm duhet të kujdesen për veten, por ka përparësi për të qenë në një grup sikur një armiku do të sulmojë mund të ndodhë që kafshët në ndihmon grupit. Kjo është më e lehtë për të ndjekur, shumë, dhe kjo do të jetë e vështirë për të dalluar individët nga grupet. Ka shumë mënyra për të mbrojtur veten kundër grabitqarët metoda më e zakonshme është për të kandiduar larg kur vjen grabitqar dhe të fshehur, ndërsa ka kafshë që kanë "ndërtuar vende të fshehur" si breshkë e vështirë për të të jetë në gjendje vetë kundër nofullat e forta. Kafshët e tjera mund të kenë tunele dhe shumë zogj terren-fole të pretendojë të jetë plagosur për të joshur larg grabitqarët larg folesë së tyre, dhe pastaj ata fluturojnë larg, kur ata ndjehen grabitqar është mjaft larg larg nga foleja. Disa kafshë kamoflouera veten për të fshehur nga kafsha dhe infeksionit larg pa u zbuluar kameleon është një nga kafshët, ndërsa kafshët e tjera kanë armë që hedgehogs me gjemba gjemba në anën e pasme apo insekte të gjallë dhe kafshët. Grerëzat janë një nga ata me një të ashtuquajtur parandalues ​​sinjal paralajmërues që tregon se unë jam i rrezikshëm, ju pranë meje të dëmtojë ju. Grerëzat me shirita mbrapa, bretkosat vërtetë helmuese dhe ka rattlesnakes që lëkund bishtin e tij, ai duhet predator për të "mos harroni", duke u përpjekur për të ngrënë një gjarpër me zile.

Të dhënat Etologi

1.a. Çfarë është një ngacmues i rëndësishëm?
Një sinjal që shkakton intinktshandlingar

1.b Çfarë është një veprim instinkt?
Kjo është një veprim që keni kryer, me apo pa vetëdije pas një ngacmues kyç.

2. Përshkruani ndërveprimin midis nyckelretningar dhe aktet e instinktit në lidhje me një zog të ushqyerit të rinj të saj.
Kur fole tokat zog nëna e tronditur është nyckelretningen për fëmijët këtë e bën në mënyrë që ata të kryejnë një veprim instinkt nga çuditem e cila është gjithashtu një ngacmues kyç për nënën që më pas gjithashtu bën një veprim instinkt duke vjella deri ushqim dhe t'i jepte për fëmijët e tyre.

3. Jepni shembuj të ngacmues kyç në njerëz.
Kur ne shohim dikë buzëqeshje mendojnë se personi është miqësor, i lumtur.

4. Kur një motivim robin për sjelljen e sulmit kundër Robins tjera?
Kur një robin kërcënojë territorin tjetrit. Kjo lejon robin me territor duke motivuar për të sulmuar rödhakarna të tjera që kërcënojnë territorin e tij.

5. Çfarë është një aktivitet zhvendosje?
Një dokument të cilën ajo kryen në dyshim, ose kur një heziton p.sh. për para është një vepër e tillë.

6.A Jepni shembuj të aktiviteteve të zëvendësuese në kafshë.
Preen lesh e tyre apo pupla

6.b Jepni shembuj të arcing veprimet e njerëzve.
Kruarje, thonjtë thumbues.

Zgjidhni një kafshë dhe të japin shembuj të
7.a sjelljen kongjenitale të kësaj kafshe.
Qentë Mashkull ngre këmbët e tyre të pasme gjatë urinimit.

7.b mësuar sjelljet e kafshëve.
Dikush mund të mësojnë të ulet, përpjekje për të kapur villains.

8. Shpjegoni se çfarë nënkuptohet me të mësuarit me anë të përpiqen dhe metodën gabim.
Kafsha mëson nga gabimet e tij dhe mëson rrugën e effektivas

9. Jepni një shembull se si një kafshë të mëson diçka nga të përpiqet dhe metodën gabim.
Nëse një qen të bllokuar në një dhomë të mbyllur dhe aksidentalisht hidhen dhe të drejtuar për dorezën kur ai mëson se dorezën është mënyra për të hapur derën.

10.a Shpjegoni urdhra embossing.
Embossing është kur fëmija diçka porsalindur mëson nga një prind i cili kujdeset për atë, ai mëson nga prindi dhe si të merren me situata të ndryshme.

10.b Jepni shembuj të embossing e çdo specie të kafshëve.
Pulat, rosat

10.c Çfarë përfitimi ka kafshë që karakterizohen?
Ata studiojnë prindërit e tyre dhe të mësojnë se si të mbijetojnë në egra.

10.d Si mund kafshë shtypur në njerëz?
Kur zogth është i lindur kështu që do të sigurojë personi i parë pastaj zogth për të besuar se personi është prind i tij

10 që shkencëtarët të famshëm futur konceptin e imprinting?
Konrad Lorenz (1903-1989) nga Austria

11. Jepni shembuj të disa kafshëve dhe të përshkruajnë se si përvoja e tyre e botës është i ndryshëm nga njeriu.
Qeniet njerëzore përdorin në harresë për shumicën e gjarpërinjtë duke përdorur vibracionet, qentë erë, karkalecat tinguj, shkop të përdorë gjithashtu edhe të shëndoshë.

12.a Sigurimi shembuj të sjelljes aggresionshämmande e çdo kafshe.
Për të treguar pika e tij të prekshme të ndërgjegjshme.

12.b Jepni shembuj të sjelljes aggresionshämmande tek njerëzit.
Smiles, qeshur

13. Shpjegoni se si ujq të komunikuar me njëri-tjetrin (me bisht, me ansiktsutrycker etj).
Nëse bishti është lart, kjo do të thotë vetëbesim, nënshtrim të relaksuar dhe bishtin mes të këmbëve të frikës dhe dorëzimin e tij.

14. Përshkruani se si kafshët mund të komunikojnë duke përdorur sinjale parfum.
Dogs urinoj për të shënuar territorin e tij qentë e tjerë mund të erë, Dreri godet ku territori i tyre është se ata kanë gjëndra parfum mbi ballin.

15. Individët vdesin, por gjenet jetuar. Dërgo një shpjegim për këtë pohim.
Edhe në qoftë se një kafshë vdes, do të jetojë edhe gjene kaluar poshtë nëpër / Hons tij fëmijë.

16. Çfarë nënkuptohet nga seleksionimi natyror.
Kafshët kanë sjellje të mirë mbijetojnë, ata me inferiore nuk e bëjnë. Mënyra e natyrës për të zgjidhur më të fortë.

17. Jepni shembuj të sjelljeve egoiste e luanëve.
Lideri Luan vret fëmijët e liderit luani kaluar vetëm për shkak se femrat do të jenë në përshpejton ngrohjes dhe kështu kreu i ri mund të sjellë gjenet e tyre.

18. Jepni shembuj të sjelljes vetëmohues të ndonjë kafshe.
Dhelprat dhe hyenas zakonisht qëndrojnë me prindërit e tyre deri pjellë e tyre të ardhshëm.

19 Jepni një shpjegim se pse disa kafshë janë të gatshëm të sakrifikojnë jetën e tij për të shpëtuar p.sh. fëmijët e vet, ose vëllezërit e motrat.
Në mënyrë që të ketë një marrëdhënie të gjakut, ose ata duan të rrisin shanset në gjenet e tyre do të vazhdojë.

20. Cilat përfitime mund peshku duhet të jetojnë në shoals?
Ata mund të ngatërrojë grabitqarët dhe bëhet më e vështirë për të synojnë për një individ

21. Jepni shembuj se si kafshët mund të shpëtojnë armiq.
Maskuar, helm, paralajmërim, ngjyra, të shpejtë kockave, shell, kthetrat, spikes, brirë, dhëmbë, etj

based on 8 ratings Etologjia, 2.8 nga 5 bazuar në 8 ratings
Shkalla Etologjia


Projektet Related shkollore
Më poshtë është schoolwork bëjnë Etologi apo në asnjë mënyrë në lidhje me Etologi.

Koment Etologjia

« | »