. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme dhe shkollën e mesme
Punë në shkollë Search

Evropë

Topic: Gjeografia
| More

Fe

Evropa është një kontinent të krishterë kryesisht.
Në Evropën Juglindore në Evropën Perëndimore pjesën veriore të Evropës Evropa Jugore
+ Ortodokse muslimanët në veçantiTurqia Protestantët Protestantët katolikët

Krishterimi filloi të përhapet në Evropë e 300 - shek. Ka pasur dy pjesë të mëdha, katolike dhe doktrinës orthodhokse. Katolike e kishte selinë e saj në Romë dhe ortodokse në Konstandinopojë. Doktrina protestante erdhi së pari në 1500, kur Luther filluan të ankohen në lidhje me besimin katolik

Gjeografi

Pjesën veriore të Evropës (Skandinavi) janë të ndara nga Deti Baltik. Evropa, në Mesdhe, e cila është një kufi natyror midis kontinente të ndryshme dhe në lindje janë Uralet, që është kufiri midis Evropës kontinentale dhe të Azisë.
Në pjesën jugore të Evropës janë malore. Më në veri, në veri të vargjet malore të lartë të Pyrenees, Alpet dhe Karpatet ul sipërfaqen e tokës përmes zonat kodrinore poshtë në fusha të madhe të ulët, të cilat janë shumë të mëdha në lindje.

Klimë

Evropa ka klimat të ndryshme, nga subtropisktklimat mesdhetare për të klimës Arktik në pjesët veriore të Evropës. Pjesët perëndimore të Evropës, klima bregdetare me një temperaturë mjaft të uniforme. Me shirat e rëndë dhe dimër të butë dhe verë.Kjo klimë është e mirë nga e shqetësim në rritje dhe ka përfituar në këtë mënyrë për një të mirë të zhvilluara dhe të favorshme bujqesore. Evropa Lindore ka një klimë kontinentale, me dimër me dëborë të ftohtë dhe verë të shkurtër të ngrohtë. Në veri është klima e Arktikut me dimër të ftohtë dhe verë jo aq të nxehtë. Evropën Jugore ka një subtropisktklimat me dimër të butë dhe të gjatë me shi, verë të nxehtë.
Në Evropën Juglindore në Evropën Perëndimore të Europës Jugore Europa Veriore
Druri Peshkimi Turizmi Industry
Wine Turizmi Turizmi naftës
Wine Oil Gruri plantacione Peshkimi
Minerale minerale
Turizëm

Ekonomia e tregut e planifikuara

Europa Perëndimore ishte e parakohshme të industrializoj vetë dhe u bë i pasur.
Evropa Lindore ishte komunist, kështu që për këtë arsye ata janë të varfër.

Të ardhmen

Shpresojmë, më afër Europës Lindore për në Evropën Perëndimore ekonomikisht, kur komunizmi ka rënë për më shumë demokraci dhe ekonominë e tregut. Edhe pse zgjerimit të BE-së do të ketë një ndikim të madh pozitiv mbi zhvillimin. Kjo ka rritur tashmë e turizmit dhe një industri të zhvilluar në një numër të vendeve të Evropës Lindore.

Evropë, 0.8nga 5 të bazuar në 2 ratings
Rate Evropë


Related shkollore
Në vijim janë punën e shkollës që ka të bëjë në Evropë apo në ndonjë mënyrë në lidhje me Evropën.

Koment në Evropë

" | »