. Tani

Schoolwork dhe ese nga shkollat ​​e mesme
Kërko për projektet shkollore

Vdekje e lehtë

Subject: Anglisht , Shoqëria
|

Për eutanazisë

(Normalisht ne i përdorim shprehja "vdekje të ndihmuar" kur flasim për të ndihmuar për t'i dhënë fund jetës. Por Kur ju flisni për këtë në një mënyrë shkencore mjekët përdorin eutanazisë fjalën.)

Unë besoj se të gjithë të drejtën për të shpejtuar Vendos gjatë jetës së tij ose të saj. Unë gjithashtu mendoj se Secila shpejtësi personale të drejtë të zgjedhë se si të jetojnë dhe vdesin. Nëse nuk duan të jetojnë më, dhe ne jemi incurably sëmurë, është Vendimi ynë nëse duam të përfundojë jetën tonë apo jo. Pastaj nuk është një pyetje e madhe:

A pacienti të vërtetë e di se çfarë ata duan?

Sepse pacienti mund të mos jetë në një gjendje shumë të mirë kur ata janë shtrirë në spital, dhe kjo është ajo që shumica e "kundër" anën është e thënë. Se në qoftë se pacienti nuk e kanë atë mirë ekonomikisht dhe shoqërisht emrin e mirë Ata mendojnë për vdekjen. Nga njëra anë unë nuk mendoj se është kaq e lehtë për të marrë p.sh. një injeksion vdekjeprurës sot, pasi është e paligjshme, por nga ana tjetër unë mendoj se është një situatë shumë e zakonshme që pacienti janë duke menduar për vetëvrasje.

Një gjë që unë jam dakord me "kundër" anën është se jeta është një dhuratë e mrekullueshme dhe askush, por Perëndia duhet të marrë atë nga ne. Por nëse një pacient vuan padurueshme nga një sëmundje e pashërueshme dhe është në dhimbje të pakontrollueshme dhe të vështira që e bën vetë jetën patolerueshme dhe shkatërron çdo cilësi të jetës. Atëherë unë nuk mendoj se është e gabuar për t'i dhënë atij një gjumë të mirë gjatë natës, kjo është sigurisht në kërkesën e tij ose të saj vetë konsiderohet dhe të vazhdueshme. Sepse VES (Shoqëria Vullnetar Eutanazi) ka bërë një sondazh që tregonte se të paktën 5% e dhimbjes terminal nuk mund të kontrollohet plotësisht, madje edhe me kujdesin më të mirë. Kjo do të thotë se jo çdo njëri vdes mirë.

Unë nuk e di se çfarë "kundër" është pala që do të thotë duke thënë "Eutanazi është vrasje", kjo është në kundërshtim Për shkak se mjekët nuk bëjnë asgjë, derisa ata kanë leje për të. Dhe ata janë vetëm Ndihma e pacientit nga vuajtje. Unë mendoj se është shumë më mirë se i lënë pacienti vdes në spital.

Eutanazia është praktikuar gjerësisht në Holandë, dhe nuk ka pasur probleme deri tani. Ka havebeen Performed 2300 vrasjet Mercy vit atje. Dhe Ata kanë katër udhëzime shumë të mirë të rrepta, të cilin e kanë vënë në dukje me një koment të vogël:

Parë Një mjek duhet të interpretues i kec - (Sigurisht fëmijë duhet të kryhet nga një mjek me përvojë)
Dytë Pacienti duhet të kërkojë Vuajtja dhimbje të padurueshme - (unë kam tashmë që koment)
Tretë Pacienti duhet të ketë njohuri të gjendjes së tij shëndetësore - (Mjekët duhet të them absolutisht pacientin e tij / gjendjen e saj.
Katërt Një mendim i dytë profesional është gjithashtu e nevojshme - (Kjo është një rregull shumë i mirë, kështu që të afërmit nuk mund të fajësojnë vetëm mjekun e për fëmijët)

Unë mund të flasim shumë i rreptë se unë jam plotësisht për vdekje e lehtë, por nëse dikush p.sh. pyeti mua këtë pyetje: - person nuk është një që është në gjendje kome të vërtetë më mirë OFF VDEKUR? - Unë do të përgjigjem ndryshe në përgjithësi, sepse besoj se askush nuk me shpejtësi të drejtën për të gjykuar se jeta e tjetrit nuk është vlerë e gjallë. E drejta themelore të jetës nuk duhet të jenë shkurtuar Sepse dikush Vendos që cilësia dikush tjetër e jetës "është shumë i ulët. Pasi ne i mbështesim të drejtën e jetës në "cilësinë e jetës" standardeve, nuk ka vend logjike për të nxjerrë në linjë. Gjithashtu, njerëzit nuk duhet të jetë vrarë për të "vënë ato nga mjerimi tyre", kur ata janë të sëmurë rëndë Pothuajse të gjithë dhimbje mund të lirohet nga teknikave moderne mjekësore, kështu që nuk është e nevojshme për të vrarë pacientin i cili nuk mund të shërohet.

Shumë njerëz janë kundër një formë e eutanazisë, por duan të legalizimit forma të tjera. Këto të meta janë kundër saj për një arsye, e cila ne duhet të marrë të kujdesshëm në konsideratë. Unë dua më shumë hulumtime në lidhje me këtë temë e kërkimit, për njerëzit e zakonshëm. Shumë njerëz nuk kanë dëgjuar për "Eutanazi" fjalë. Atëherë është e vështirë për të formuar një opinion mbi këtë problem.
Problemi sot është që të përgatisë një ligj që ka të bëjë të gjithëve, i cili mbulon nevojat e të gjithëve dhe opinionet. Sot kjo është e pamundur. Ajo që ne duhet të bëni është të shikoni mbi kujdesin 'në fund të jetës.

|
Eutanazi Vlerësoni


Schoolwork ngjashme
Në vijim janë punë shkollë që është rreth eutanazisë, ose në ndonjë mënyrë në lidhje me vdekje e lehtë.
  • Asnjë mesazh i lidhur

Koment mbi eutanazisë

" | »