.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Evolucion

1. Kur, ku dhe si e bëri jetën? Përshkruani teoritë që ekzistojnë dhe të specifikojë se cilat një që ju mendoni se është më e mira. Të motivuar! (madje edhe një subjekt i seminarit)

Jeta është zhvilluar për rreth 4 miliardë vjet më parë, dhe se si ajo u ngrit e di se edhe sot akoma nuk e bëjnë, por është pothuajse e sigurt se është krijuar në det ose një burim me ujë të nxehtë.
Por ka disa hipoteza rreth asaj se si ndodhi dhe këto hipoteza janë,

1. plotfuqishmërisë
Që mbinatyrore diçka na ka krijuar
2. Uralstringsteorin
Çdo gjë u shfaq spontanisht.
3. Hapësirë
Jeta erdhi nga hapësira
4. kimikisht
Jetën shkaktuara nga substanca të thjeshta si hidrogjen, karbon, azot, fosfor, dhe oksigjenit në një raport të paracaktuar.
Tre nga hipoteza e parë është refuzuar për shkak se ajo nuk duket për të bërë kuptim.
Hipoteza e katërt është se ne besojmë në sot dhe me siguri do të vazhdojë për kohë të gjatë, unë do të marrë dy teori për këtë hipotezë dhe kjo është teoria kemolitotrofa dhe teoria kemoorganotrofa.

Teoria Kemolitotrofa

Teoria kemolitotrofa supozon se jeta filloi në një mjedis të nxehtë, ku squfur, hekur dhe hidrogjeni ishte energjitë, dhe se dioksidi i karbonit ishte burimi i karbonit.
Në këtë teori ata janë bazuar në urcellen vetë mund të prodhojë më të madhe të substancave që ajo të nevojshme për të mbijetuar. Të jesh në gjendje të shfrytëzojnë komponimet inorganike Oksiduese për energjinë e quajtur kemolitotrofi tyre dhe shembuj të kemolitotrofi ekziston sot vetëm në bakteret.

Që kjo nuk është e mjaftueshme që jeta të lindë dhe për këtë arsye vazhdon teorinë se komponimet e thjeshta organike shkoi me polimerizim e zinxhirët molekulare të tilla si aminoacidet etj

Teoria Kemoorganotrofa

Teoria kemoorganotrofa supozon se jeta filloi për shkak të një supë të madhe fillestare
Kështu, për shkak të shkarkimeve elektrike, dritës ultravjollcë, temperaturë të lartë apo të presionit të lartë.
Gjatë viteve 1900, është dëshmuar se aminoacidet mund të formohen e substancave të thjeshta inorganike nëse marrëdhënia ishte e drejtë. Më vonë, rreth viteve 1950, u tregoi se aminoacidet u formuan duke kaluar shkarkimet elektrike të rrjedhin përmes amoniaku, metani, uji dhe hidrogjen. Edhe pse ishte treguar se i njëjti është i formuar nga drita ultravjollcë të fortë apo presion të lartë dhe temperatura siç është psh në burimet e nxehtë në katin e oqeanit.

3. Përshkruani kafshëve dhe jetën e bimëve në atë epokë që janë caktuar [Proterozoik]

Në epokën isha caktuar ka pasur flatworms, cnidarians, alga jeshile, cyanobakter dhe mikrobet përbashkëta me siguri më shumë, por gjatë asaj kohe nuk kishte asnjë jeta bimore në tokë, por çdo gjë ishte në det, dhe deti ishte një vend ku ajo lulëzoi jetën dhe ku evolucioni mori saj shpejtësi.

4. Pse dinosaurët u shua? Përshkruani teoritë që ekzistojnë dhe të specifikojë se cilat një që ju mendoni se është më e mira. Të motivuar!

Kur bëhet fjalë për mënyrën se si dinosaurët u shua, ka shumë teori
Një prej tyre është se Toka u godit nga një meteorit i madh, dhe ndërsa shpërtheu shpërthime të dhunshme në gadishullin indian, dhe për shkak të kësaj ishte e mbuluar atmosferë nga një shtresë e pluhurit dhe hirit shtresat që do të thotë se rrezet e diellit nuk mund të depërtojnë në sipërfaqen e tokës.
E gjithë kjo çoi në det shpejt u bë acidifikuara, të errët dhe të ftohtë. Kjo çoi në shumë lloje janë zhdukur për shkak të tij.

Sëmundjet teoritë e tjera, konkurrenca e gjitarëve janë të gjitha të refuzuar për shkak se ata nuk kanë arritur të gjejnë diçka që Styrkar atë, sepse në qoftë se nuk do të jetë konkurrencë e gjitarëve nuk do të shohim gjurmët e dhëmbëve të vogla në skelet dinosauri që ata nuk e kanë bërë. Atëherë kur është fjala për teorinë se dinosaurët u shua për shkak të sëmundjes u refuzua edhe sepse zogjtë janë një pasardhës i drejtpërdrejtë i dinosaurëve, dhe të gjithë vdiqën me përjashtim të zogjve, kjo është shumë e vështirë.

Unë mendoj se shumica e teorisë se dinosaurët u shua për shkak të meteorit
Që ka prova se ai është takuar rreth kohës se dinosaurët u shua dhe ka prova se vullkanet në nënkontinenti indian kishte shpërthimet vërtetë dhunshme vullkanike.
Dhe kjo thjesht tingëllon ndjeshme

5. Përshkruani se si dhe ku zhvillimi njerëzor dhe shpërndarja e Lucy të njeriut modern u zhvillua dhe se si ne janë të lidhura me majmunët e njeriut-si moderne.

Origjina e njeriut filloi në Afrikë për rreth 5-4.000.000 vjet më parë, kur primat para njerëzore filloi të dalë në dy këmbët pastaj Australopithecus Afarensis.
Këto ishin rreth 90-130 cm i gjatë dhe u chimp-si, por eci në këmbë.

Për rreth 1.7 deri në 0.3 milion vjet më parë dhe artin tonë të parë në linjën e evolucionit të njeriut
Ishte Homo Erektus dhe kjo ishte ata që emigruan nga Afrika,
Edhe aty ku Homo Erektus rreth 180 cm apo më të gjatë dhe truri vëllim ishte 900-1200 cm3.
Homo Sapiens evoluar ndoshta në Afrikë rreth 200,000 vjet më parë, Homo Sapiens atëherë arriti në Evropë rreth 40 000 vjet më parë dhe pas disa mijëra vjetësh zëvendësoi homo sapiens Neandertalit.

Ne e dimë se ne jemi të lidhura me majmunët anthropoid sotme për shkak të hulumtimeve moderne, duke bërë një test të ADN-së është vendosur që janë të lidhura me rreth 98%.

6. Si është evolucioni dhe si mund të provojë atë? Shpjegoni bazën e shembujt e mëposhtëm: Renë me këmbë të gjata të kandidojë më shpejt se sa ata me këmbët e shkurtra.
Në një kohë të caktuar vërejtur pastrojë një popullsi ku 20% kanë këmbët e shkurtra, 60% këmbën disi më të gjatë dhe 30% eshtra të gjatë
Reindeer running ngadalë kanë më pak mundësi për të shpëtuar grabitqarët e gjuetisë të tilla si Wolf. Disa gengenerationer vërejtur më vonë popullsinë përsëri. Tani ajo është vetëm 10% që i kanë kofshët të shkurtër, 40% këmbët disi më të gjatë dhe 50% këmbë të gjata.

Dikush mund të përpiquni për të provuar evolucionin duke shikuar në shembullin Në këto pastron struktura e kockave ka ndryshuar për të përshtatur mjedisin, dhe për të marrë larg nga një grabitqar. Më vonë, ata që kanë 60% disi këmbët më të gjata dhe 30% këmbë të gjata ata gjithashtu kanë një shans më të madh se sa ato me këmbët e shkurtra për të mbijetuar lejuar gjenet e tyre për këmbët më të gjata janë miratuar dhe të këqija të zhduket për shkak se ata janë ngrënë nga ujqërit.
Që nga kjo vazhdon derisa ata janë vërejtur përsëri.
"Mbijetesa e më të fortit"

7. Si mund të përcaktojë konceptin normal të specieve? Cilat janë dy mënyra janë atje për speciation? Termat artdefinitionen gjitha organizmat?

Arti është përcaktuar si një grup individësh të cilët mund të natyrshëm riprodhohen me njëri-tjetrin dhe se ata mund të marrin një pasardhës seks-praktike.

Speciation është aq e Darvinit teori origjinale nga ndarja gjeografike, që do të thotë një specie e ndarë nga shkaqe natyrore, atëherë evoluojnë grupe në drejtime të ndryshme dhe duke i shoqëruar me njëri-tjetrin. Kjo çon në një specie të bëhet dy lloje.

Artdefinitionen për çdo gjë në kafshë, bimë dhe minerale.

8. Çfarë ndikon në evolucionin organizmave sotme? Nuk është evolucioni në kuptimin origjinal të fjalës të fjalës? Merrni të gjitha njohuritë që ju tashmë keni në lidhje me evolucionin dhe vendoseni në një perspektivë të vërtetë, pra duke menduar për veten se si ajo ndikon në botën tonë sot.

Evolucioni vazhdon si ajo gjithmonë ka për të gjithë organizmat, por ne njerëzit nuk mund të vëreni atë për shkak të shpejtësisë janë. Ne mund të hulumtimit vetëm evolucionin në të kaluarën për të llogaritur evolucionin në të ardhmen. Dhe sigurisht kjo ndikon në botën tonë sot, organizmat përshtaten me marrëdhënien e tyre të ri është ende, për shembull, kafshët përshtatet me njerëzit përhapur mbi tokën, peshqit që përshtatet në ujërat helmuese të liqeneve, deteve. Ne njerëzit nxiton në evolucionin edhe me ndihmën e modifikimit gjenetik që ne do të jetë më mirë, por ju nuk e dini se çfarë evolucioni mund të çojë në.

based on 4 ratings Evolucioni 2.0 nga 5 bazuar në 4 vlerësime
Shkalla Evolution


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Evolucioni apo në asnjë mënyrë në lidhje me evolucionin.

Koment Evolution

|