forcat Evolution

Evolucioni biologjik është kontekstin e procesit që ndryshimet e organizmave të gjatë periudhave shumë të gjata kohore. Nga brezi në brez. Si një shembull i forcave evolucionar, unë të marrë kastor. Featured bävrars gjyshin, gjysh, stërgjysh, gjysh, stërgjysh, gjyshi, gjyshi, etj .... (Mijëra e brezave kastor anyway) Featured Beavers nuk duken tamam si Beavers për njëqind mijë vjet më parë. Dallimet nuk janë ndoshta aq e madhe, por ishte ndoshta më pak të dhëmbëve bisht kastor ose më pak. Është e vështirë të di dallimin. Por ajo shkon edhe më tutje, ndoshta një milion vjet, kështu që ju ndoshta mund të gjeni dallime edhe më të madh.
Por pse është kjo kështu? Kafshëve dhe bimëve ndryshojnë gjatë periudhave shumë të gjata kohore? Përgjigja është thjesht që të bëhet më e lehtë për të mbijetuar. Kastor ka nevojë për dhëmbët më shumë për të ndihmuar të marrë ushqim, bisht merr më, sepse ajo është më e shpejtë për të notuar. Ju mund të gjeni shumë shembuj ku organizma kanë evoluar në diçka që mund të përmirësojnë mjedisin në masë të madhe aktuale mjedisore. Pra, kjo është në të shumtën e rasteve e mjedisit rreth e individit që të ndikojë si ajo zhvillon. Nëse një kafshë të mbijetuar me forcë dhe nuk kërcënuar kështu që nuk ka nevojë të zhvillohet aq shumë. Merrni për shembull një krokodil: krokodili për 1000000000 vjet më parë duken gati tamam si krokodilat e sotme. I vetmi ndryshim është se ka rënë ndjeshëm në përmasa, por vetëm për shkak të ushqimit të saj (kryesisht dinosaurët) për një kohë të gjatë më parë nuk ishte e mjaftueshme. Dinosaurët u shua dhe krokodilat mund të jetojnë për një krijesa pak më pak, të vrarë edhe një numër të madh të konkurrentëve kur është fjala për të blerë mish dhe krokodilat ishin pothuajse monopol të tregut. Që nga ajo kohë e deri më sot mund të them se pothuajse crocodilians kanë qenë dhe rënie, ose diçka të tillë anyway. I vetmi rrezik real e krokodilat kanë pasur ndonjëherë kanë ardhur në vitet e fundit - nga ne, njerëzit. Ndërsa unë jam që hyn në njeri të mirë, unë mund të flasim pak për henne.Med aftësinë tonë të pabesueshme për të menduar asgjë nuk ka arritur të na marrë për të qëndruar. Është pothuajse krenar për të qenë njerëzor. Nga fillimi ne u monkeys, varur në pemë dhe hëngrën banane dhe gjëra të tjera të ngrënshëm që ne mund të merrni përsipër. Pas dorën (ose këmbët), ne kemi zhvilluar krijesa kalimtare dhe kemi mësuar për të ruajtur më shumë në të energjisë vikiga. Edhe më tej në të ardhmen është rritur hjärnintelligensen dhe kemi përdorur mjete të thjeshta, si shtiza. Ne kemi jetuar si gjuetarët dhe gatherers dhe një ditë ajo ishte një wacko që varrosur një fara disa e disa bishtajore, dhe u kthye pas nja dy muaj. Oddball e pa se kjo ishte rritur disi në vendin e saktë ku ai varrosur fara, ai e kuptoi me inteligjencën e tij të mahnitshme të trurit që duhet të ketë një lidhje. Sot ne oddball të falenderoj për këtë ne të jetojmë siç jetojnë, kështu që le të thërrasë atë një vend zanash mençur. Një gjë me rëndësi të përmendet është zbulimi që nuk mund të kultivojë në tokë ka të bëjë me evolucionin, megjithatë, është rezultat i evolucionit.

Sa herë nuk kemi parë një foto të një majmun me flokë që ecin në të katër këmbët dhe fazën e ardhshme, ai ecën drejtë, por me një flokë pak më pak? Faza e pas kësaj foto, ai është ende pak më të zhvilluar, dhe më në fund ai qëndron dhe përfaqëson njeriun e sotme (me një pjesë e pjerrët në dorë?) Unë jam i sigurt se gjithkush e ka parë atë dhe për këtë arsye më bën më shumë shembuj të qeshur.
Charles Darwin, ndoshta ne kemi dëgjuar për të gjitha. Ai ka jetuar shumë kohë më parë (nuk është e vërtetë për 30 miliardë vjet më parë, por 150 vjet më parë) Ishte ai që filloi të dyshuar se të gjitha kafshët dhe krijesa kanë evoluar nga një organizëm të vetëm. Ai e bëri një ditë kur ai erdhi nga anija në një ishull të huaj për të, ai gjeti krijesa fshehtën dhe të bimëve. Por ajo që i shtangur atë më të ishte një numër të caktuar të zogjve. Nuk kishte zogj në ishujt, që kishin parë ishte pikërisht i njëjtë në krahasim me ligjin. Näbbarn ishte në fakt shumë të ndryshme. Disa nga zogjtë gati identik ka një sqep të madhe dhe të fortë, ndërsa disa të kishte një sqep të vogël dhe të hollë. Ata kishin përshtatur me mjedisin e tyre.
Darvinit filluan të dyshojnë se zogjtë ishin rrjedhin me origjinë nga një zog të vetëm, por se ata kishin zhvilluar gjatë një periudhe të gjatë kohe. Ai mendonte se në qoftë se këto zogj të vërtetë erdhi nga individ të njëjtë, atëherë ajo nuk është krejtësisht e pamundur që çdo zogu të vetëm u zhvilluar fillimisht nga një zog të vetëm. përhapur idetë e tij dhe ju mund të shihni se si ai shpaloset. Ajo ishte Charles Darwin i cili e themeloi teorinë e evolucionit, që ne besojmë në sot.
Unë kam një hipotezë për mënyrën se si zogj evoluar. Ajo lexon si vijon. Lizards jetoi pranë një kodër, jo të pjerrta por pjerrta hon. Është një vend ödlerik dhe ata janë të dyja më sipër dhe poshtë malit. Kur është koha për të çiftëzimit dhe shikuar deri lizards tjera lizards dhe përhapet që duhet të jetë i natyrshëm. Disa nga lizards vijnë në anën e pjerrët malor dhe merr poshtë. E pra poshtë pas ngjit të gjatë dhe të energjisë duke kërkuar të marrë në konsideratë lizards të tjera për të përzier me. Ata bëjnë rrugën e tyre mbrapa deri mal pas një ngjitje shumë të gjatë dhe të vështirë. Kjo ndodh çdo vit. Dhjetë mijë vjet më vonë, ata kanë zhvilluar lehtë, qelizat banesë. Ata qëndrojnë në buzë shkëmb dhe duke hedhur veten jashtë, rrëshqitje fluturon një këmbë pak dhe kërcejnë gjatë gjithë kohës në rrugën poshtë malit. Njëqind mijë vjet më vonë, ai ka zhvilluar gjëra të vogla projektimin në lizards, krahë. Ata mund të kaloj gjithë rrugës poshtë. Kur njëqind mijë vjet kanë kaluar përsëri, krahë bëhet i madh sa të kaloj më shumë kilometra. Përplasje të vogla krahët e tyre për të mirë të përcaktuar se ku mund të tokës. Detaj i vogël i flapping krahut, shumë vite më vonë i dhanë të rritet në atë që ishin atëherë shpendët mund të heqë veten, por për të hedhur vetë nga një fund. Ata u përhap me shpejtësi në mbarë botën dhe përshtatjen e tyre me mjedisin rrethues. Evolution është pas çdo gjë.

Kur një trup është duke ndryshuar në sajë të evolucionit varet nga dy gjëra: përmirësimi i trupit ose zëvendësimin e funksioneve të trupit. P.sh. sy, një fazë të hershme të syrit për disa miliardë vjet më parë ishte që percepton syri dritë dhe organizmit të ishte në gjendje të përfitonte nga kjo. Sy të specializuar dhe më në fund u bë në sytë e sotme.
Nuk duhet të harrojmë se ajo është vetëm kafshët që janë evolucionar, ka edhe bimë. Pse disa shkurre ferra helmuese? E pra, natyrisht, për të kryer më mirë kundër të gjithë "buskätare"

Sot vështirë se njerëzit kanë nevojë të zhvilluara, por kush e di? Rreth njëqind mijë vjet, kur ne jetojmë në hapësirë, midhje veshët tanë janë dy herë më të mëdha. Sot ne mund të kemi arritur vetëm pikë në gjysmë të rrugës në mendjen tonë? Ndoshta ne si vizion të mirë si disa kafshë? Por kjo ndoshta nuk është e vërtetë, sepse ne vështirë se mund të mbijetojë më lehtë nga dëgjimi dhe duken më të mirë.

Evolution mund të krahasohet me pëshpëritje kuvertë. Njëzet fëmijë ulen në një rreth, një fëmijë vendos një fjalë, ajo përcakton fjalën "formimin e re". Fëmija pëshpërit ajo për fëmijën e ardhshëm të cilët, nga ana tjetër, për atë fëmijën të ardhshëm. Kur fëmija e fundit, më në fund thotë se atë që ai e dëgjuar, ai mund të jetë fjala "konfirmim për djem." Fjala ka evoluar. Sigurisht jo për të mbijetuar në të egra ose për t'i shpëtuar nga mishngrë, por se fëmijët ishin të gabuara. Një gabim.

David Cassidy

VN: P [1.9.2_1090]
Rating: 1,9 / 5 (4 vota të hedhura)
based on 4 ratings Forcat e evolucionit, 1,9 nga 5 bazuar në 4 ratings
Rate forcat Evolution

punën e shkollës në lidhje me:
Në vijim është detyrat e shtëpisë që është në lidhje me forcat e evolucionit ose në ndonjë mënyrë lidhje me forcat e evolucionit.

Koment mbi forcat Evolution

« | "

Shkolla punon me një vlerësim maksimal

Shumica e detyrave të shtëpisë Lexo


Çorape

i veshin fëmijët