.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Dëmshme nga dhuna argëtuese

Ka qenë një shumë e tmerrshme e dhunës në media vizive dhe ndikimi i saj të jetë e mundur për ne. Gjatë shtatëdhjetë viteve ajo ka kryer një hulumtim mbi dhunën në media ka botuar mijëra studime të dhunës imagjinar. Në përgjithësi, të dyja fillestare dhe duke përfunduar kërkimin dhe debatin mbi dhunën në media me një dënim të përmbajtjes së mediave për efektet e saj të supozuara mbi fëmijët dhe të rinjtë.
Herë pas here, thekson se çdo gjë është komercizlizëm gabuar. "Nuk ka dhunë aq shumë sa që ajo shet," tha ajo. Film dhe TV tregjet janë, në fund të fundit, tregjet komerciale ku konsumatorët dëshirojnë që është shitur. A ka më shumë dhunë në film dhe televizion, kjo është për shkak se dhuna është e popullarizuar, por ka nevojë për popullariteti do të thotë se vetë të rinjtë të fillojnë të ushtrojnë dhunë? Unë nuk e besojnë atë, por është e qartë atyre që mendojnë ndryshe. "Dhuna argëtuese është e ekzagjeruar dhe joreale," unë kam për mua se kam dëgjuar dikush them. Dhe unë mund të pajtohen se ajo është. Një njeri nuk do të mund të marrin dhjetra rrahje në fytyrë dhe më pas kthimin e tyre në sasi të barabartë. Në fakt, ai mund të bëhet i pandërgjegjshëm, pas një goditje të vështirë të mjaftueshme dhe të drejtuara mirë në fytyrë. Rregulli mund të trajtojë atë edhe për një kohë, por një duzinë? Vështirë, atëherë ju jeni në vend të gurit të vdekur.
Për t'u kthyer në pyetjen: Sa jemi të prekur nga dhuna në TV dhe filma? Përgjigja që unë mendoj se është i ndryshëm nga personi në person. Vështirë se mund të vënë të gjithë njerëzit në të njëjtën kategori, as nuk mund një gjinia apo mosha na kategorizuar në këtë çështje. Unë mendoj se kjo varet nga gjendja mendore e individit. A jeni ndikuar lehtë si jeni. Pastaj nga alkooli dhe droga të tjera ka një efekt mbi njerëzit është krejt gjë tjetër. Unë nuk kam fakte konkrete për këtë, por të mjaftueshme, njerëzit në përgjithësi janë më agresivë kur ata kanë alkoolit në trupin tuaj. Por ky fakt nuk ka bërë asgjë për dhunën argëtim na prek të bëni, nëse ju të marrë drogë dhe të kërkoni në film Dhunës në të njëjtën kohë. Atëherë dikush mund të merrni gjërat ide, gjëra që normalisht ju nuk ëndërruar edhe për të bërë. Për të shkuar jashtë në qytet me një baseball druri në të gatshme dhe të kthehet për të gjitha njeri ecën kaluara nuk është një person normal do të merrni hedhur ideja për të bërë. Në këtë situatë, nuk duhet të jetë diçka tjetër përveç film dhunës që ka një dorë në lojë. Alkooli dhe droga, përgjigjja ime për këtë pyetje. Kjo nuk do të thotë që të gjithë me alkool në gjak sillet kështu.
Unë nuk mendoj se ne kemi marrë një përgjigje konkrete për pyetjen se sa larg na ndikon dhuna argëtuese. Alkooli, droga dhe testosterone tepërt, unë mendoj se më tepër ajo shkakton të gjithë dhunën e kemi sot ... dhe se njerëzit janë budallenj, natyrisht. Çdo gjë bezdisur se dhuna argëtuese shtrembëron pikëpamjen tonë të jetës dhe rezistencën e trupit të njeriut që unë mendoj se është krejtësisht i panevojshëm. Nga rruga, pa marrë parasysh se sa politikanët se NAG, dhuna argëtuese do të vazhdojnë. Pjesa më e madhe sepse ajo është aq popullor dhe kështu të shitur mirë. Dhe thellë poshtë, nuk kishte qenë jeta e mirë e shurdhër pa filmat e veprimit?

based on 3 ratings Dëmshme nga dhuna argëtuese, 2.5 nga 5 bazuar në 3 ratings
Shkalla e dhunës dëmshme argëtuese


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë dhunë dëmshme argëtuese apo në asnjë mënyrë në lidhje me dhunën rrezikshme argëtuese.

Koment dhunën dëmshme argëtuese

« | »