. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Fermentimi në një gotë me maja dhe lëng.

Subject: Kimi

Hipoteza: Unë parashikoj që reagimi brenda akullore do të jetë një reaksion kimik dhe që një substancë e re me pronat e reja do të formohet dhe që somekind e gazit do të prodhohen brenda në xhami. Pajisjet: Akullore
Bende gome
Petë plastike
Lëng portokalli
Maja
Spoon

Metoda: Së pari, të marrë qelqi dhe të plotësoni një të tretën e saj me lëng portokalli. Shto një sasi të moderuar
e maja. Merrni lugë dhe llokoçis mirë që ju mund. Vendos plastike mbi akullore, dhe mendjen thatthere A duhet të jetë një lloj kryeradhë në xhami. Sigurt plastike me një grup gome dhe të vënë në gotë kundër një radiator për disa orë.

Rezultatet: Rezultatet e këtij experimnet ishin: Para se të marrë plastike off akull kemi parë disa gjëra. Dhëmbëzim poshtë në të akullore kishin shkuar dhe u ngrit mbi akullore. Compund brenda akullore dukej Blobby dhe vini re përziera entirealy. Kur ne mori plastike jashtë ne mund erë erë e maja. Pastaj ne shijuar maja. Ajo shijuar si lëng portokalli ëmbël me në maja.

Konkluzione: Nga ky eksperiment që unë mund të përfundojnë disa gjëra. Së pari, në akullore procesi që zhvillohet quhet fermentimi. Fermentimi është një lloj decomposion. Ka Disa lloje: e fermentimit, Termike, Electrolicis dhe të lehta decomposion. Fermentimi është Kur një lloj molekule madh breakes poshtë në për llojet e tjera të molekulave. Në këtë rast ekuacioni duket si ky:
Energji  Dioksidi i karbonit + Acid laktik + Energjisë
C6H12O6  CO2 + C2 H5 OH + Energjisë
 3CO2 C6H12O6 + 2C2H5OH + Energjisë

Ky është procesi që zhvillohet në xhami. Siç mund ta shikoni energjisë Bëhet dioksidit të karbonit, të energjisë dhe acid laktik. Respirates maja. Akull Maja alsovery varësi nga temperatura. Nëse maja merr nxehtë mbi 40 C * atëherë ajo vdes. Kur temperatura bëhet e ulët atëherë ajo ndalet të marrë frymë, por nuk ndalet respirates living.Yeast duke përdorur një lloj nother të frymëmarrje se njerëzit. Ky lloj frymëmarrje quhet frymëmarrje anaerolic. Lloj ne njerëzit përdorin quhet frymëmarrje aerobic. Ekuacioni duket si ky:

Energjisë  Dioksidi i karbonit + + Energy Water
C6H12O6  CO2 + H2O + Energjisë
C6H12O6  6CO2 + 6H2O + Energjisë

Kur maja respires ajo prodhon acid laktik. Kjo është lloj i acidit që ne do të merrni në jashtë muskujt Kur ne havebeen duke punuar shumë me ta. Acid Kjo është prodhuar nuk kanë ku të shkojnë kështu që stayes, në muskuj. Kjo është arsyeja pse në një fazë ne do të duhet për të ndaluar Doig çdo gjë me muskujt tanë. Shënim Për shkak të dhimbjes, por sepse nuk ka energji mbetur në muskujt tanë.

Diskutim: Kjo lidhje eksperiment në disa situata të përditshme, kur ju piqem bukë. Maja në të respirates dhe prodhon acid laktik dhe vazhdon për të prodhuar atë deri maja ka dalë jashtë trupit. Kjo është arsyeja pse dangeroud brumë akull për të ngrënë. Kur ne kemi le maja vdesin, duke e vendosur atë në furrë është e sigurt për të ngrënë atë pasi ajo është e Ded.

Gjithashtu, kur ju jeni duke bërë verë ju përdorni maja si një ingrediant. Ju përzierje ingrediant shije me maja dhe thith. Kur suguar mixes me maja procesi bën të dioksidit të karbonit dhe acid laktik. Acidi laktik është alkool. Kur ju pastaj të ketë një enë me alkool ju ngrohjes atë për të marrë të gjitha stuff keqe provë nga e verës. Pastaj ju ruani atë për të marrë një shije të mirë.

Rate Fermentimi në një gotë me maja dhe lëng.


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me të fermentimit në një gotë me maja dhe lëng., Ose në asnjë mënyrë në lidhje me fermentimit në një gotë me maja dhe lëng ..

Koment mbi fermentimit në një gotë me maja dhe lëng.

« | »