. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

File Sharing

Kur ata bëjnë fotografi e tyre të aksesueshme në kompjuterë të tjerë dhe rrjetit kompjuterik të tilla si internet, për ndarjen kopjimi, file.
Për një kohë të gjatë ajo është përdorur për ndarjen e kartelave të tilla si Zyra për të qenë në gjendje për të ndani fotografi dhe burime në mes të kompjuterëve dhe rrjeteve që janë të lidhura. Ju mund të ndani fotografi mbi internet me distancë shumë më të madhe, dhe çdo server interneti kryen shembullin e file-sharing i faqeve HTML. Dhe për shkak se ajo është më e madhe rrjet-file sharing. Dhe një ändvänder protokolleve të ndryshme për këtë.
Një protokoll kështu është bërë mjaft e madhe tani kohët e fundit, BitTorrent, duke përdorur përhapjen fotografi të mëdha pa e rënduar çdo kompjuter individual pritës, dhe kështu që është e vështirë për të parë se ku fotografi në të vërtetë vjen nga. Kjo është parë si një përparësi të madhe për të përhapur në disa raste pa lejen e autorit. Gjithë gjë është rritur në mënyrë të shpejtë pas kësaj se shumë njerëz kanë qasje në sasi të mëdha të info. Pjesë e madhe e saj që është shkarkuar është materiale me të drejtë autori që bëhet tillänglig pa pronari i autorit mund të kontrolloni ose pagesë, quhet pirateri
Ka midis 600,000 dhe 1.2 milion fotografi-sharers në Suedi, sipas burimeve të ndryshme.
File sharing është diskutuar në media, shumica e debatit mbi piraterinë. Ndarjen e paligjshme skedë është sot shumë e debatuar. Lojtarët debat kryesore përbëhet nga organizata të tregtisë Suedisht Anti-Pirateria Byrosë dhe të të drejtave të autorit tank kritike think Piratbyrån dhe të drejtën e autorit kritike Partisë Pirate.
Një protokoll i përdorur gjerësisht për ndarjen e kartelave është Bitorrent. P.sh. 'S BitTorrent tracker Bay Pirate në Suedi që është mbledhja më e madhe e materialit copyright.
Kazaa është gjithashtu një nga të programit e file-ndarjen, por ajo është bërë jopopullor për shkak se shumë fotografi të përbashkëta të përmbajnë viruse apo ata nuk punojnë.

Ka mendime të ndryshme rreth asaj se si file sharing dëmton artistë. Shitjet e fonogrameve kanë rënë në Suedi gjatë 2002-2006, por rezervime për koncerte live dhe festivale është bërë shumë më tepër. Shumë artistë kanë përdorur teknologjinë e file-ndarjen e për të shitur dhe për të promovuar muzikën e tyre. Një ndarje e tillë skedar nuk është e paligjshme. Por një skedar është i paligjshëm në qoftë se ajo është e mbrojtur me ligj të drejtën e autorit dhe të drejtat e autorit mbajtësi kundërshton përhapjen e lirë. Autori mund të miratojë shpërndarjen e punës së tyre duke licencimin e materiale me një licencë të lirë.
Për të kopjuar ndonjë copyright material për përdorim privat, dmth familjen dhe miqtë, ju keni të drejtë në Suedi. Nëse, për shembull bleu një DVD ose CD dhe ju keni të drejtë për të kopjuar atë për vete ose për të njohurit e tjerë, pa lejen e mbajtësit të të drejtave. Por kjo nuk zbatohet për programet kompjuterike, ose për të gjithë librin. Për të marrë këtë të drejtë, ju paguani një tarifë të kasetë mbi mediat bosh mund të shkruhet në një më vonë shpërndarë për mbajtësit e të drejtave të autorit.
Ju nuk duhet të shkarkoni materiale që dikush mund të kishte vënë jashtë në internet, pa pasur njohuri të bartësit të të drejtave e ka lejuar atë. Nëse nuk e ka lejuar atë, atëherë ajo matrealet mbrojtur dhe bie nën të drejtën e autorit.

ZA

based on 13 ratings Filesharing, 1.3 nga 5 në bazë të 13 ratings
Rate File Sharing


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë ndarjen e file ose në ndonjë mënyrë lidhur me File Sharing.

Koment mbi File Sharing

« | »