. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Rishikimi Movie

Subjekti: English , Reviews

Movie Review - Billy Elliot

Drejtori: Stephen Daldry
Genre: Drama
Viti i publikimit: 2000

Hedh

Jamie Bell AKA Billy Elliot
Gary Lewis AKA Jackie Elliot
Julie Walters AKA Znj Wilkinson

Përmbledhje

Filmi është në lidhje me djalin e vogël njëmbëdhjetë-vjeçar Billy Elliot. Nëna në familjen e tij kaloi larg diku më parë. Jackie Babai i tij ka në sorrow've e tij bëhen të thotë dhe të hidhur.
Në vitin 1984 grevës minatorët në Durham. Billy babai dhe vëllai janë të përfshirë në të. Ato që ende shkojnë në minierë janë të urryer dhe e quajti puçrrat me qelb nga grevistët.
Që nga gjyshi dhe babai i Billy bëri boks Jackie pret atë për kuti too. Por, Billy nuk i pëlqen boksi dhe ai nuk është që në të mirë ose.
Pastaj një ditë ai zbulon se disa vajza ishin Ushtrimin baletin e drejta e ardhshme në sallën e boksit. Billy dashuron atë që ai e sheh dhe vendos për t'u bashkuar klasën e baletit në vend të boksit. Por kjo është një sekret për familjen e tij, siç thonë ata, "djemtë nuk e bëjnë balet." Mësuesi i tij i baletit Znj Wilkinson shpejt kupton se Billy mund të merrni shumë të mirë në balet dhe fillon të japë atij mësime private. Ajo propozon që ai duhet të zbatohet për të studiuar në Shkollën e Baletit Mbretërore në Londër. Por për këtë, ai do të duhet vullnetin e mirë e të atit.
Dy herë Jackie kapur vallëzimi Billy, ai ishte shumë i zemëruar hera e parë dhe ia ndaluam për të kërcyer më shumë. Billy herë të dytë qëndron ngrit kundër babait të tij dhe vallet për të. Kur Jackie pa Billy valle ai e dinte se ai nuk mund të mbajë atë prej saj. Ai mbiçmuara gjeti ai ka gëzuar atë dhe ai u bë shumë i prekur. Ai realizon djali i tij është shumë i talentuar. Billy tregon Jackie lidhje me shkollën e baletit Mbretërore dhe se ai ka nevojë për të holla për të arritur atje. Pastaj Jackie Vendos që ai dhe vëllai i Tony Billy do të ndihmojë për të marrë paratë. Ata të dy shkojnë në minierë edhe në qoftë se ata nuk duan të, pasi ato janë në grevë. Në këto Billy Times ka disa up downs dhe me ndjenjat e tij në lidhje me atë që ai do të bëjë.
Së fundi ai në fakt shkon në audicion. Vallëzimi ishte e gjitha e drejtë, por ai ndjeu trazuar atje dhe pothuajse nuk mund të merrni nga një fjalë Kur juria i dha atij disa pyetje. Por, kur ai u pyet pyetjen "Si ndiheni kur ju jeni vallëzimi?" Ai thotë se disa fjalë që me të vërtetë bërë një ndikim në të jurisë.
Pastaj një kohë e pasigurisë fillon. Kur letra arrin gjithë familja është e tensionuar. Hapja e letrës është shumë outdrawn Billy Dhe kur e sheh që ai mori në, ai fillon të qajë. Filmi përfundon me Jackie dhe Tony udhëtojnë pesë vjet më vonë për në Londër për të parë Billy starring në një shfaqje të baletit. Që do të thotë se të gjithë shkuan shumë mirë.

Përshkrimi i personazheve

Një aktor i mirë luan Billy Elliot. Personalitet e tij është e sjellshme, e dashur dhe spontan. Jeta e tij nuk është një e lehtë në fillim të filmit. Ai mungon nënën e tij dhe ai nuk do të ketë një kontakt të mirë me babain e tij. Unë mendoj se ai ka ndjenja të përziera në lidhje me babain e tij.
Njerëzit përreth tij kanë të gjithë ata pritjet e tij. Ai e ndjen se ai nuk përshtatet në kudo. Ai është goxha e mjerueshme, derisa ai gjen baletit.
Sigurisht unë doja atë, ai është si një engjëll.

Jackie është shumë i rëndë dhe jo i dashur apo i lumtur. Unë mendoj se kjo është për shkak se ai vajton humbjen e gruas së tij. Si një baba të vetme me dy djem ai duhet të jetë më e hapur me ta, flisni, shaka dhe të kujdeset për to. Ai nuk dëshiron djalin e tij për t'i dhënë fund deri në minierë si ai e bëri. Ai punon shumë e vështirë t'i japë familjes së tij një të ardhme më të mirë.
Unë ndjehem i trishtuar për atë sepse ai lloj i humbur zemrën e tij, kur gruaja e tij vdiq.

Znj Wilkinson është një shembull i mirë i një personi i cili jep "dashuri të vështirë," Që do të thotë se ajo është shumë e bukur, por mbiçmuara të sakta dhe të rënda. Ajo dëshiron të dal më të mirë të baletit dhe Billy Kjo do të thotë që ajo ka për të shtyjë atë të vështirë. Por në fund ajo është dashuria e pastër. Më pëlqen saj, sepse ajo nuk është trembur aspak dhe thotë atë që ajo e dëshiron. Por mbi të gjitha unë doja që ajo është një e ve e pavarur.

Mendimi im i filmit

Ky film nuk ka kapur vëmendjen time në fillim. Unë nuk e di pse, por kam pasur një kohë të vështirë për t'u përqëndruar mbi të. Ajo thjesht ndjehet i çuditshëm dhe i mërzitshëm. Historia është shumë e zbehtë dhe e thjeshtë. Unë mendoj se është menduar të jenë të bukur, por unë nuk jam në filmat cute. Unë dua që të bëhet to've goditur prej saj. Mjedisi në film është shumë i mërzitshëm dhe "gri". Unë mendoj se kjo është arsyeja pse ajo nuk e bëri të ndjehen mirë për mua. Ajo ndihet qesharake nganjëherë, ajo në mënyrë të rreme. Unë do të duhet të them Se fundi është shumë e papritur dhe e çuditshme dhe se ajo më bëri të zhgënjyer.
Është e vështirë për mua për të gjetur ndonjë gjë pozitive në lidhje me këtë film: kjo është aq e ndryshme nga ajo që unë doja. Ndoshta një fëmijë i ri do të jetë më i kënaqur prej saj. Unë nuk mund të besoj se është kështu festohet. Unë do të merrni filmin me ide dhe ajo është e madhe ndonëse ndoshta jo se e daljes.

Mesazh në film

Nuk janë një shumë e mesazheve në këtë film, por ata nuk më prek. Unë mendoj se ata janë të gjithë të zbehtë.
Unë të ndodhë që të dini mesazhin e vërtetë në të. Ajo është se të gjithë e ka marrë një talent, por mashtrim është për të gjetur atë. Fjalë kyçe për mua për të përshkruar atë që ajo sjell deri është, miqësia varfëria, nënë, ndiqni ëndrrat tuaja, kurrë nuk heqë dorë dhe pak e homoseksualitetit, edhe në qoftë se unë nuk e merrni atë pjesë.

Isabella Selin Norén

based on 3 ratings Shqyrtim Movie, 2.3 nga 5 në bazë të 3 ratings
Vlerësoni këtë shqyrtim film


Schoolwork Related
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë shqyrtim film ose në ndonjë mënyrë lidhur me shqyrtimin e Filmit.

Koment mbi shqyrtimin Movie

« | »