.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Philosophy - Bukuri

Kjo është brenda që ka rëndësi?

Ju shpesh dëgjoni se ajo është brenda që ka rëndësi. Por a është me të vërtetë kështu? Në shoqërinë e sotme do të gjykohet nga pamja e tyre. Nëse dikush është i pasur apo i varfër, i bukur apo i shëmtuar, i suksesshëm apo njerëz të pasuksesshme mendojnë se e dinë se si të jetë në brendësi. Nuk do të jetë gjithmonë një paragjykim dhe kjo është ndoshta nuk do të bëjë asgjë në lidhje.

Ideal i bukurisë tani dhe pastaj

Nëse e marrim për shembull pamjen, para se ju keni filluar duke folur me dikë është e vetmja gjë që ju dini për personin se si ajo duket. Por çfarë është që të përcaktojë idealin e sotëm të bukurisë? Sot ideal për femrat që të jenë të hollë, zemrat e të mëdha, buzët e mëdha, cheekbones të lartë të qarta, bronzed, etj Një duhet të jenë të trajnuar mirë, të gjatë, flokët e vetëquajtur, nofullës rëndë. Por kjo nuk ishte për shembull, 200 vjet më parë. Kur ishte ideal për të qenë yndyrë, sepse në qoftë se ju të ngushtë kështu që kjo ishte një shenjë se ata nuk kishin asgjë për të ngrënë dhe për këtë arsye ishte e varfër. Ajo gjithashtu do të jetë shumë i zbehtë sepse në qoftë se ajo ishte kafe ishte gjithashtu një shenjë se ata kishin qenë jashtë në diell dhe ka punuar. Në vitet 1920, kështu që gratë nuk do të duken si femra por më shumë si tomboys. Ata do të jenë të pakta, shkurtohet me zemrat e vogla. Ajo është vetëm kohët e fundit se ky ideal të panatyrshme është bërë popullore. Për shkak se ajo gjithashtu ka kirurgji plastike rritur ndjeshëm. Në ditët e sotme, ajo vetëm bëhet më i zakonshëm që gratë të vënë disa silikoni këtu dhe atje. Sot, atje ndoshta nuk është një revistë pa ndonjë artikull në lidhje dieting, kirurgji kozmetike, këshilla kozmetike, trajnimit dhe kështu me radhë. Kur ju jeni një vajzë e vogël që luan shpesh me kukulla Barbie. Vetëm shikoni në ato, ata janë të bukur dhe të hollë dhe kështu me radhë. Kjo gjithashtu vazhdon gjatë gjithë jetës, pasi Barbie, programe të ndryshme në televizion që nga ajo vazhdon vetëm. Por unë nuk them se kjo është vetëm vajzat që kanë qenë nën presion për të duken mirë. Shumë njerëz në filma dhe në TV janë jashtëzakonisht të trajnuar mirë dhe të duket e mirë dhe janë të vështira. Por nuk është vetëm media ju jeni nën presion, të dyja vajzat dhe djemtë janë nën presion nga të marrë së bashku me të. Kjo gjithashtu dërgon një pasqyrë të gabuar të asaj se si "duhet" të duken si. Ka shumë të rinj që marrin çrregullime të hahet dhe madje mund të vdesin nga të gjithë presionin e ata duhet të jetë "e drejtë".

Pushtet, para dhe sukses

Tashmë kur duke filluar në shkollë të fillojnë për të matur deri në njohuritë e shokëve të tyre. Ju merrni shpejt një pullë. Nëse ju jeni i mirë në shkollë vuloset shpejt "pluggis" të klasës të cilët nuk janë aq të talentuar. Pasi të keni marrë vulën ndjekin atë me një të gjithë shkollën, edhe në qoftë se ata e meritojnë atë apo jo. Por kjo ishte dritë klasë gjatë kohës së shkollës ndoshta do të merrni një punë të mirë më vonë në jetë dhe kështu punë e mirë, paga të larta dhe shumë për të thënë. Ndërsa ata që nuk sillen si i mirë ndoshta nuk do të ketë sa më të mirë një punë etj Por suksesi dhe pamja përkasin së bashku. Nëse ju keni një zë të madh edhe pse nuk duken aq të mirë, është e vështirë që të jetë i suksesshëm në të tilla si vocals industrisë se nëse një duket e mirë, por nuk kanë një zë po aq të veçantë.

based on 9 ratings Filozofi - bukuri, 3,4 nga 5 në bazë të 9 ratings
Rate Filozofi - Bukuri


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Filozofi - bukurinë apo në ndonjë mënyrë në lidhje me Filozofisë - bukuri.

Koment Filozofi - Bukuri

« | »