.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Finlandisht Lufta Winter

Mainila: Mainila është një fshat i vendosur në Rusi. Por një ditë ndodhi një konfliktoch pak pastaj u bë katër ushtarë sovjetikë u vranë. Bashkimi Sovjetik donte të dinte kush ishte pas kësaj vrasje dhe ata të hetohen por përfundimisht vënë ata fajësojnë në Gjirin e Finlandës, por autoritetet mohuar sovjetikët tha. Kjo ndodhi 26 nëntor 1939.

Bashkimi Sovjetik sulmoi tyre më 30 nëntor dhe lufta përfundoi pas katër muajsh dhe ishte më 14 mars në 1940.

Luftë: një mëngjes i vështirë finlandezët kanë përjetuar 30 nëntor kur ushtria sovjetike u quajt edhe Ushtria e Kuqe sulmoi Finlandën me tanke e tyre, aeroplanët. Ushtria finlandez nuk ishte aq i fortë sa Ushtria e Kuqe, ata kishin jo si shumë pajisje dhe ushtarë.
Red Ushtria: 460 000 burra, 1500 tanke dhe gati një avion 1000.
Ushtria finlandez: 200 000 burra, 32 tanke dhe rreth 119 aeroplanë.
Por Finland nuk duan të heqin dorë dhe zgjodhi për të luftuar por ata zgjodhën një tjetër qasje dhe se ishte se ata do të mbrojnë sesa për të sulmuar kundërshtarët që ata e dinin se nuk kishin mundësi. Finlandezët çfarë aftë në qëllim. në Evropë dhe ata mund të fshehin në këtë fushë shumë të tilla si pyjet dhe liqenet e mëdha. Pra, kjo ishte një dicey pak për Ushtrinë e Kuqe. Finlandezët kërkuar për të mbrojtur atë luftë do të jetë një kohë, dhe ata mund të përballojë motit të ftohtë më shumë se ushtarët sovjetikë. Trupat sovjetike sulmuan LADOGA parë dhe Petsamo por më vonë sulmuan ato me kapital avion Helsinkit dhe qytetit të Vyborg. Njerëz finlandeze ishin të frikësuar dhe nuk pranuan të jetojnë në Helsinki kështu rreth 100 000 njerëz u larguan nga kryeqyteti. Bomba që bëra njerëz u bë i frikësuar dhe ajo ka rënë disa 100 000 bomba dhe rreth 1000 bomba ishin të drejtuara kundër civilëve. Rreth 1000 njerëz vdiqën dhe 2000 u plagosën. Bashkimi Sovjetik kishte një marrëveshje me Estoninë dhe ajo ishte e mirë për Rusinë, sepse atëherë ata mund të sulmojnë Finlandën nga jugu. Pra, në të njëjtën ditë kapur Ushtria e Kuqe në një qytet të Finlandës dhe të qytetit u quajt Terijoki. Finlandezët ishin të befasuar kur sovjetikët sulmuan ata nga lindja nga ushtria si finlandez kishte për të luftuar nga lindja me por ato presim që Ushtria e Kuqe do të arrijë në

ödmarksvägarna kështu që ata mund të jetë fikse dhe ushtria Finlandisht arritën të vrasin 4.000 ushtarë dhe burgosur 600 ushtarë nga kundërshtarët.

Më 7 dhjetor, ka pasur një betejë të re, por ajo nuk ishte aq e vështirë për ushtarët sovjetikë. Ushtria Finlandisht dogjën fshatin ku ajo ishte në kundërshtim me Ushtrinë e Kuqe nuk do të jetë në gjendje për të fshehur diku dhe ushtria finlandez për të pjekur mbi dy ishuj të quajtur Niskanselkä dhe Haukiperä. Ditën tjetër, ajo ishte një betejë shumë e vështirë për të dyja palët. Ushtria Finlandisht marrë një sulm të madh nga një grup i madh Sovjetik ushtar që kishte rreth 45 000 burra dhe një tjetër kishte vetëm 11.000 por ushtria finlandez bëri kundërshtarët mirë dhe grimcuar. Përafërsisht 900 i cili vdiq nga ana finlandez dhe 27.000 nga ana tjeter por ushtria Finlandisht kapur edhe 85 tanke, 537 kamionë, 1620 kuaj, 138 armë dhe 6.000 pushkë kështu që ju mund të them se ajo i grimcuar ushtarët sovjetikë atë ditë.

Finlandezët nuk mund të festuar vitin e ri për shkak të asaj që po ndodh dhe muaji i parë i vitit të ri, ajo ishte e qetë nga të dyja palët. Bashkimi Sovjetik ndryshuar komandantin e tij ushtarak Yakovlev kundër Timoshenko. Të dy vendet filluan të ushtrojnë më shumë, sepse ju nuk e di kur ata do të marrin një sulm të ri. 1 shkurt 1940 sulmuan finlandezët Ushtrisë së Kuqe përsëri por ato ushtri Finlandisht mund të luftuar por pas 10 ditësh të betejës do të mund të fitojë Ushtria e Kuqe kundër tyre dhe ndër linjë të ndërtuar nga të dy luftimeve, ajo ishte lloj një linjë që e ndarë në mes tyre dhe njëri u quajt Mannerheim Line. Suedia kërkuar për të ndihmuar Finlandën në çdo mënyrë që ata u kujdes për fëmijët finlandeze por 27 shkurt erdhën disa burra nga Suedi, Norvegji dhe Danimarkë për të dalë në anën finlandez dhe Suedia kishte dhënë në Finlandë 84 000 pushkë, 104 armë anti-ajrore dhe 32 aeroplanë .

Ushtarët sovjetikë nuk do të mund të vijnë në Finlandë me U-anije tyre arrin deri në Detin Baltik ishte ngrirë por Suedia mund të dhurojë gjëra Finlandë nga një rrugë që quhej trafikut Quark por në Finlandë quajtur atyre rrugën e Rrugës së Qumështit.

Pastaj filloi finlandezët kanë kontakt me Francën dhe Britaninë, dhe të dy vendet ofroi Finlandën për diçka nëse ata kanë nevojë për ndihmë, Finlanda Pranuar 22 000 ushtarë dhe armë zjarri nga Mbretëria e Bashkuar dhe Franca. Por Suedia nuk do të dërgojë trupa në Finlandë në luftë për ata mendonin se ajo nuk ishte një vend i mirë për të dërguar trupa në to mend vendin e tij. Por Finlanda luftuan anyway, kështu isthmus, ajo ishte ndarjet 08:08 finlandeze kundër 22 sovjetik që ishte një dhimbje për Finlandën, por në LADOGA zhdukur kështu ushtrinë finlandez mbi 18 dhe ndarjes 34 Sovjetik. Por ushtria finlandez kishte frikë se ata do të vazhdojnë të sulmojnë ndarjet e tjera për shkak të armëve të zjarrit që ishin në perëndim e cila bëri ushtria sovjetike ishte duke shkuar për të pushtuar vendin. Finlanda nuk do të mund të menaxhuar më shumë luftë kundër Bashkimit Sovjetik shkoi Finlandën, ministrin e Qytetit të Moskës dhe të përpiqen për të biseduar me anën Sovjetik, Filand kishte për të lënë disa qytete si Vyborg, Kexholm dhe të tjerë si Bashkimi Sovjetik dhe pastaj shkroi atyre një marrëveshje që ata do të ndalet Lufta dhe marrëveshja ishte 12 mars dhe dita pas saj u bë një ndalesë për të gjitha betejat.

Që atëherë, Finlanda filluar të bashkëpunojnë me Gjermani sunduar nga Hitleri. Ata bashkëpunuan me ta për ta do të merrni të ndihmojë nëse diçka duhet të ndodhë.
Fëmijët: disa mijëra fëmijë në Finlandë humbur prindërit e tyre si ata u dërguan në Suedi për dikë që të kujdeset për ta dhe ajo ishte rreth 70 000 fëmijë dhe rreth 10 000 prej tyre u miratuan në familje suedeze. Një nga ata fëmijë që kanë humbur prindërit e tyre është një nga më të mira skiatorë vendit kryq dhe emri i tij ishte Toini Gustafsson
Vend
Qen
I plagosur
Që mungon

Finlandë
23.576
43.557
3273

Sovjetik
132.747
158.863
-

Ky kapital Dine e Finlandës

e cila u bombardua nga ushtria sovjetike.

Ishte 30 nëntor kur Sovjetik

Ushtria sulmoi fygpland Helsinkit.

Në ditën e 91 njerëz vdiqën dhe rreth

236 por shumica e tyre kishin të butë

dëme.

Ky është një avion që u qëllua

fund i Gjirin e ushtarëve. Dhe gjatë

katër muaj e luftës kështu që goditi Gjirin

Ushtria 600 flygpalner.
foto ishte rrethuar

Ushtarët finlandezë dy sovjestiska

ndarjet dhe asgjësuar ato.

Ajo ishte Suomussalmi dhe

Stird Raate.

Armët në Luftën e Dimrit

Kjo armë është fillimisht

nga Britania e Madhe dhe

përdorur në Luftën e Dimrit. Kjo

Forca u quajtur "Boys"

Kjo është një maksinvapen si

mori nxehtë 13 mm
AT-imi m / 36

ajo ishte një bombë që shpërtheu njeriun

Sniper me.

Ky është një koktej Molotov përdoret si armë

dhe terroristët janë duke e përdorur atë me ujë që është i

turbullt për shkak se ajo është e lehtë të përdorin atë.

Unë zgjodha për të shkruar për Luftën finlandez Dimrit sepse unë kam qenë i interesuar në këtë luftë dhe unë të kërkuar për të bërë kërkime dhe të mësojnë më shumë për këtë dhe unë mendoj sipas mendimit tim që kam pasur sukses dhe mori informacionin kam nevojë dhe dua dhe shpresoj se puna shkoi mirë.

BRSS: Bashkimi Sovjetik u krijua pas luftës civile në vend në mes të Ushtrisë së Kuqe dhe e bardhë, që ishte vjet 1918-1922. Ushtri e bardhë përbëhej nga disa pjesë dhe kjo ishte socialisms, nacionalistët dhe disa parti dhe mendimet e tyre ishin se ata donin Rusinë të bëhet e pavarur dhe ata patën ndihmën dhe mbështetjen e 22 vendeve. Në 1919, lufta mes Rusisë dhe Polonisë, por Rusia humbur luftën, por Ushtria e Kuqe grimcuar Ushtrinë e Bardhë gjatë Luftës Civile. Bashkimi Sovjetik ishte 22.400.000 km2, dhe ajo ka jetuar 288 600 000 banorë. Vendi ishte aq i madh se ajo ishte si në Azi dhe Evropë por Moska ishte kryeqyteti i pjesës evropiane. Vladimir Lenini u bë një udhëheqës i Partisë Bolshevike në Rusi pas revolucionit që ishte në Rusi dhe ai ishte kryetar i Këshillit të Popujve komisarët në 1917 derisa vdiq dhe që ishte në vitin 1924. Ajo ishte ai dhe republikat e tjera sovjetike që krijoi Bashkimin Sovjetik dhe gjuhën zyrtare do të jetë rus. 1918 bëri atyre paqe me Gjermaninë dhe pastaj ata kanë ndryshuar shumë gjëra si Kisha Ortodokse duhet të ndahen nga shkolla dhe shtetit. Dhe në të njëjtin vit që vrau atyre familjen e perandorit në Rusi për shkak se ai kishte bërë shkelje të popullit rus. Lenini vdiq në 1924 dhe ishte dy pasi ai konkuroi me çdo Trocki besonte në revolucionin botëror dhe tjetri ishte Stalini i cili do të mbrojë Bashkimin Sovjetik se ata do të rezistojnë socialisms ende. 1929 u emërua Stalini, një diktator i Bashkimit Sovjetik. Pastaj ai filloi të përmirësojë vendin me industritë në mënyrë që ekonomia përmirësohet më të fillojnë të lëvizin në drejtim të qyteteve industriale. Ai planifikoi gjithashtu të ketë një plan 5 vjeçar ASSA se si ekonomia e vendit do të duket si në pesë vjet. 1929 ka punuar bashkëpunuar Gjermaninë dhe Bashkimin Sovjetik në të zezë si Franca nuk e di se çfarë ata ishin duke bërë, gjermanët dhe sovjetikët kanë rënë dakord me njëri-tjetrin se do të ndajnë Poloninë dhe kjo ishte një protokoll për Bashkimin Sovjetik dhe Gjermania do të ndajnë me njëri-vendet e tjera të Evropës Lindore dhe që përsëri do të përzierje në lidhje Hitleri sulmuar Poloninë kështu ai sulmoi Poloninë, 1 shtator 1939, dhe pas rreth dy javë shkoi ushtrinë sovjetike në Poloni dhe pushtoi pjesën lindore, atëherë sulmuan ata Finldand 30 nëntor 1939 dhe përfundoi në vitin 1940. Pastaj filloi Stalini rinovon dhe për të përmirësuar ushtrinë kështu ai mori një surprizë dhe kjo ishte kur ai kishte një konfiskim nga Gjermania dhe ajo ishte 22 qershor 1941. Unë mendoj se kam shkruar mjaft tani kështu që unë mund të përfundojë këtë ese të vogël me Bashkimin Sovjetik shpërbërë 26 dhjetor 1991 .

Stalini: Joseph Stalin u lind më 18 decemer 1878 në Gjeorgji. Ai ishte një politikan në Bashkimin Sovjetik që nga ai u bë sekretar atje dhe kur Lenini vdiq si ai ishte bërë një lider i Bashkimit Sovjetik, ishte 1924. Stalini tanke ujë që Rusia apo Bashkimi Sovjetik do të bëhet një vend i famshëm industrial. Stalini gjithashtu luftoi kundër Hitlerit kur ai sulmoi atë dhe ajo e bëri Stalini kurrë se Hitleri do ta sulmojnë atë dhe Gjermania humbur luftën pas ditëve shumë të përgjakshme të vështira. Stalini kishte një fëmijëri të vështirë, babai i tij ishte alkoolizmi dhe këpucarë. Ai humbi babain e tij kur ai ishte njëmbëdhjetë vjet. Stalini mbyllën në shkollën e kishës që buzëqeshi në qytetin e tij dhe ai e bëri atë mirë dhe mendimi i tij ishte se ai do të bëhej një prift. Ai hyri në parti social dhe mori për të të thënë idetë e tij, por ajo tha se ishte se ai u shkarkua nga shkolla dhe u ndoqën nga ushtarët e perandorit. Edhe pse ai ishte në situatë të keqe dhe policia e ndoqi por ai planifikoi bankare grabitje, demonstrata por në fund mori ata e kapën dhe ai përfundoi në burg, ai u internua shtatë herë dhe ai arriti të ikë pesë herë. Si ai doli nga burgu kështu ai u bashkua me Partinë bolshevike, ishte e 1912. Ai pastaj ka punuar në një revistë të quajtur Pravda dhe pas Revolucionit të Tetorit, ai u bë Komesarin Popullore të Punëve të kombësive në qeveri. Lenini ishte udhëheqës i Bashkimit Sovjetik, shëndeti i tij filloi të merrni më keq dhe më keq kështu që në fund ai vdiq, dhe siç kemi thënë më parë Stalini u bë udhëheqës i Bashkimit Sovjetik. Stalini vdiq 5 mars 1953 dhe u varros në Moskë.

Finlandë: Finland pasur një histori shumë të vështirë, mund të thonë se vendi ishte pjesë e Suedisë dhe pastaj ajo u pushtua nga Rusia në vitet 1800. Kështu që gjuha e tyre nuk ishte zyrtarisht në vend. Në një libër të quajtur (sjubröder) shkruar nga Aleksis Kivi tha atij se si finlandezët vuajnë, ata duan vendin e tyre, goditje e tyre dhe qeverisë vet dhe parlamentit si ata ishin në gjendje për të përcaktuar vetë ligjet në vend të vendeve të tjera do të vendosin se si dhe çfarë ata do të bëni. Finlanda u pushtua nga rus Carit NICOLAJ Bobrikov dhe ai u qëllua 16 qershor 1904 në zanash Finlandë, të shtetit Helsinki kryesore nga një student i quajtur Eugen Schauman dhe pastaj u diplomua vetëvrasje. Që atëherë Finlanda mori të drejtat e saj dhe Schauman u bë një hero në historinë e Finlandës. Pas të gjitha, ajo u rinis në Finlandë kështu që ishte zgjedhje dhe gratë do të mund të votojnë dhe 17 gra u zgjodhën për të punuar në ditët e rrezikut. Në 1917, Rusia në mënyrë të pavarur, por pas vetes vazhdimisht njësi kështu që nuk do të vijë ndonjë pariter në Finlandë pajtohen për çdo gjë kështu që ishte një luftë civile në vend. Përafërsisht 70.000 cili vdiq menaxhohet direkt pas Luftës Civile, ai u bë tri luftëra mes Finlandës, Gjermanisë dhe Bashkimit Sovjetik, dy luftëra kundër sovjetikëve dhe kundër Gjermanisë. 1982 filloi presidentin e ri të Finlandës, Mauno Koivisto të punojë butësisht deri Bashkimit Sovjetik tretur dhe Finlandë Blv anëtar të BE-së në 1995 me Suedinë dhe Austrinë.

based on 33 ratings Lufta Finlandisht Winter, 1,6 nga 5 në bazë të 33 ratings
Rate Finlandisht Lufta e Dimrit


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Luftën finlandez Dimrit apo në asnjë mënyrë në lidhje me Luftën e Finlandës Dimrit.

Lini një Luftën finlandeze Dimrit

« | »