.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Finlandisht Lufta e Dimrit

Mainila: Mainila është një fshat ndodhet në Rusi. Por një ditë ndodhi një konflikt të vogël

dhe pastaj u bë katër ushtarë sovjetikë u vranë. Bashkimi Sovjetik donte të dinte kush ishte pas kësaj vrasje dhe ato të hetuara, por përfundimisht ata vënë fajin mbi Finlandën, por autoritetet finlandeze mohuar sovjetikët thanë. Kjo ndodhi 26 nëntor 1939.

Bashkimi Sovjetik sulmoi tyre më 30 nëntor dhe lufta përfundoi pas katër muajsh dhe ajo ishte 14 mars 1940.

Luftës: një mëngjes i vështirë finlandezët kanë përjetuar 30 nëntor kur ushtria sovjetike u quajt edhe Ushtria e Kuqe e sulmoi Finlandën me tanket e tyre, aeroplanët. Ushtria finlandez nuk ishte aq i fortë sa Ushtria e Kuqe, ata nuk kishin sa më shumë pajisje dhe ushtarë.

Ushtria e Kuqe: 460,000 burra, 1500 tanke dhe rreth një avion 1000.

Ushtria Finlandisht e 200 000 njerëz, 32 tanke dhe disa 119 avionë.

Por Finlandë nuk u dorëzuan dhe zgjodhi për të luftuar, por ata zgjodhën një qasje të ndryshme, dhe kjo ishte për ta për të mbrojtur sesa për të sulmuar kundërshtarët për ata e dinin se nuk kishte asnjë shans. Finlandezët si të aftë në qëllim. në Evropë dhe ata mund të fshehin në zonë shumë, të tilla si pyjet dhe liqenet e mëdha. Pra, kjo ishte një dicey pak për Ushtrinë e Kuqe. Finlandezët të kërkuar për të mbrojtur se lufta do të jetë një kohë, dhe ata mund të përballojë moti i ftohtë më shumë se ushtarët sovjetikë. Trupat sovjetike sulmuan LADOGA parë dhe Pechenga por më vonë sulmuan ato me kapital avionëve Helsinkit dhe qytetin e Vyborg. Njerëzit finlandeze ishin të frikësuar dhe nuk pranoi për të qëndruar në Helsinki se rreth 100 000 persona u largua nga kryeqyteti. Bomba që bënë njerëzit u frikësua dhe ra rreth 100 000 bomba dhe rreth 1.000 bomba ishin të drejtuara kundër civilëve. Përafërsisht 1000 njerëz vdiqën dhe 2000 u plagosën. Bashkimi Sovjetik kishte një marrëveshje me Estoninë dhe kjo ishte e mirë për Rusinë, sepse atëherë mund të sulmuar ata Finlandën nga jugu. Pra, në të njëjtën ditë kapur Ushtria e Kuqe në një qytet të Finlandës dhe të qytetit u quajt Terijoki. Finlandezët ishin të habitur kur sovjetikët sulmuan ata nga lindja nga ushtria si finlandez kishte për të luftuar nga Lindja me të, por ata presin që Ushtria e Kuqe do të vijë në

ödmarksvägarna kështu që ata mund të jetë fikse dhe ushtria finlandez pati sukses në vrasjen e 4000 ushtarë dhe u burgos 600 ushtarë nga kundërshtarët.

Më 7 dhjetor, u zhvillua një betejë e re, por kjo nuk ishte aq e vështirë për ushtarët sovjetikë. Ushtria Finlandisht dogjën fshatin ku u zhvillua një betejë për të Ushtrisë së Kuqe nuk do të jetë në gjendje për të fshehur diku dhe ushtria finlandeze të pjekur mbi dy ishuj të quajtur Niskanselkä dhe Haukiperä. Ditën tjetër ajo ishte një betejë shumë e vështirë për të dyja palët. Ushtria finlandez mori një sulm i madh nga një grup i madh ushtar sovjetik kishte rreth 45 000 burra dhe një tjetër kishte vetëm 11.000 por ushtria finlandez bëri kundërshtarët mirë dhe grimcuar. Rreth 900 vdiqën nga ana finlandez dhe 27.000 nga ana tjetër, por ushtria finlandez kapur edhe 85 tanke, 537 kamionë, 1620 kuaj, 138 armë dhe 6.000 pushkë kështu që ju mund të them se ajo grimcuar ushtarët sovjetikë atë ditë.

Finlandezët nuk mund të festuar Vitin e Ri për shkak të asaj që po ndodh dhe muaji i parë i vitit të ri ishte i qetë nga të dyja anët. Bashkimi Sovjetik ka ndryshuar, komandantin e ushtrisë Yakovlev kundër Timoshenko. Të dy vendet filluan të praktikojnë më shumë, sepse ju nuk e dini kur do të marrë një sulm të ri. 1 shkurt 1940 sulmuan finlandezët Ushtrisë së Kuqe përsëri, por ata që ushtria finlandeze mund të luftuar, por pas 10 ditësh e luftimeve mund Ushtria e Kuqe për të fituar kundër tyre, dhe kalimit të vijë ndërtuar nga dy luftimeve, ajo ishte lloj një linjë që e ndarë në mes tyre dhe i bëri thirrje Mannerheim Line. Suedi kërkuar për të ndihmuar Finlandën në çdo mënyrë që ata u kujdes për fëmijët finlandezë por 27 shkurt erdhi një numër të vogël nga Suedia, Norvegjia dhe Danimarka për të dalë nga ana finlandez dhe Suedia kishte dhënë në Finlandë 84 000 armë, 104 armë anti-ajrore dhe 32 aeroplanë .

Trupat sovjetike nuk mund të vijnë në Finlandë me U-anije e tyre në Detin Baltik ishte ngrirë, por Suedia mund të dhurojë artikujt në Finlandë nëpërmjet një rruge që u quajt trafikun Quark, por në Finlandë, i thirri rrugën e Rrugës së Qumështit.

Pastaj filloi finlandezët kanë kontakt me Francën dhe Britaninë, dhe të dy vendet ofruan Finlandën për diçka nëse ata kanë nevojë për të ndihmuar Finlandën në 22 000 ushtarë dhe armë zjarri nga Mbretëria e Bashkuar dhe Franca. Por Suedia nuk do të dërgojë trupa në Finlandë për të luftuar për ata mendonin se ajo nuk ishte një pozitë të mirë për të dërguar trupa për ta mbajtur mend vendin e tij. Por Finlandë luftuan gjithsesi, kështu që isthmus ishte ndarjet 08:08 paradite finlandeze kundër 22 sovjetik që ishte e vështirë për Finlandën, por në LADOGA zhdukur kështu me ushtrinë finlandeze në 18 dhe ndarjes 34-sovjetike. Por ushtria finlandez kishte frikë se ata do të vazhdojnë të sulmojnë ndarjet e tjera për shkak të armëve të zjarrit që ishin në perëndim, që do të thoshte se ushtria sovjetike ishte duke shkuar për të pushtuar vendin. Finlanda nuk mund të menaxhojë më shumë luftë kundër Bashkimi Sovjetik shkoi Finlandën, ministri Karlstad në Moskë dhe të përpiqen për të folur në anën sovjetike, Filand kishte për të le disa qytete si Vyborg, Kexholm dhe disa të jetë për Bashkimin Sovjetik dhe më pas shkroi atyre një marrëveshje që ata do të ndalojë Lufta dhe marrëveshja e 12 marsit dhe të nesërmen, ai u bë një ndalesë për të gjitha betejat.

Që atëherë, Finlanda ka filluar të bashkëpunojnë me Gjermania sunduar nga Hitleri. Ata bashkëpunuan me ta se ata do të marrin ndihmë në qoftë se diçka duhet të ndodhë.

Fëmijët: disa mijë fëmijë në Finlandë humbur prindërit e tyre pasi ata u dërguan në Suedi për dikë që të kujdeset për to dhe ka pasur rreth 70 000 fëmijë dhe rreth 10 000 prej tyre u miratuan në familje suedeze. Njëri prej atyre fëmijëve që kanë humbur prindërit e tyre është një e mirë skiatorë ndër-vendit, dhe ai u quajt Toini Gustafsson

BRSS: Bashkimi Sovjetik u krijua pas luftës civile në vend në mes të Ushtrisë së Kuqe dhe të bardhë, siç ishte në vitet 1918-1922. Ushtri e bardhë përbëhet nga disa pjesë dhe kjo ishte socialisms, nacionalistët dhe disa parti kanë edhe mendimet e tyre ishin që ajo donte Rusinë të bëhet e pavarur dhe ata patën ndihmën dhe mbështetjen e 22 vendeve. Në vitin 1919, lufta mes Rusisë dhe Polonisë, por Rusia e humbi luftën, por Ushtria e Kuqe grimcuar të Ushtrisë së Bardhë gjatë luftës civile. Bashkimi Sovjetik ishte 22.4 milion km2 dhe ka jetuar 288.6 milionë banorë. Vendi ishte aq i madh se ajo ishte si në Azi dhe Evropë, por Moska ishte kryeqyteti i pjesës evropiane. Vladimir Lenini ishte udhëheqës i Partisë Bolshevike në Rusi pas revolucionit që ishte në Rusi dhe ai ishte kryetar i Këshillit të Popujve komisarët në vitin 1917, derisa ai vdiq dhe kjo ishte në vitin 1924. Ajo ishte dhe republikat e tjera sovjetike që krijoi Bashkimin Sovjetik dhe gjuhën zyrtare do të jetë rus. 1918 lidhi paqe me Gjermaninë, dhe pastaj ata kanë ndryshuar shumë gjëra në mënyrë Kisha Ortodokse duhet të ndahen nga shkolla dhe shtetit. Dhe në të njëjtin vit që i vranë familjen e perandorit në Rusi me arsyetimin se ai kishte bërë krime kundër popullit rus. 1924 Lenini vdiq dhe kjo ishte dy pasi ai konkuroi me njëri Trocki besonte në revolucionin botëror, dhe tjetri ishte Stalini i cili do të mbrojë Bashkimin Sovjetik se ata do të rezistojnë socialisms ende. 1929 u emërua Stalini një diktator i Bashkimit Sovjetik. Pastaj ai filloi të përmirësojë vendin me industrinë në mënyrë që ekonomia përmirësohet pjesa më e madhe të fillojnë të lëvizin në drejtim të qyteteve industriale. Ai gjithashtu planifikuar një plan 5 vjeçar ASSA se ekonomia do të duket si në pesë vjet. 1929 ka punuar bashkëpunuar Gjermanisë dhe Bashkimit Sovjetik në të zezë si Franca nuk e di se çfarë ata ishin duke bërë, gjermanët dhe sovjetikët kanë rënë dakord me njëri-tjetrin se do të ndajnë në Poloni dhe kjo ishte një protokoll në Bashkimin Sovjetik dhe Gjermania do të ndajnë me njëri-tjetrin Evropë, Lindore dhe se përsëri do të përzierje për Hitleri sulmuar Poloninë kështu që ai sulmoi Poloninë më 1 shtator, 1939, dhe pas rreth dy javë shkoi nga ushtria sovjetike në Poloni dhe pushtoi pjesën lindore, atëherë sulmuan ato Finldand 30 nëntor 1939 dhe përfundoi në vitin 1940. Pastaj filloi Stalini rinovon dhe përmirësimi i ushtrisë kështu që ai mori një surprizë dhe kjo ishte kur ai kishte një sulm të Gjermanisë dhe ishte 22 qershor 1941. Unë mendoj se kam shkruar mjaft tani kështu që unë mund të përfundojë këtë ese të vogël nga Bashkimi Sovjetik u shpërbë në 26 dhjetor, 1991 .

Stalini: Joseph Stalin ka lindur më 18 decemer në vitin 1878 në Gjeorgji. Ai ishte një politikan i Bashkimit Sovjetik, atëherë ai ishte një sekretar atje dhe kur Lenini vdiq, ai mori të jetë një lider i Bashkimit Sovjetik, ishte 1924. Stalini tanke me ujë që Rusia apo Bashkimi Sovjetik do të bëhet një vend i njohur industrial. Stalini, gjithashtu luftoi kundër Hitlerit kur ai sulmoi atë dhe Stalini kurrë nuk menduan se Hitleri do ta sulmojnë atë dhe Gjermania e humbi luftën, pas ditëve të përgjakshme të vështira. Stalini kishte një fëmijëri të vështirë, babai i tij ishte alkoolizmi dhe këpucarë. Ai humbi të atin kur ai ishte njëmbëdhjetë. Stalini ka studiuar në shkollat ​​kishtare që buzëqeshte në vendlindjen e tij dhe ai e bëri atë mirë dhe mendimi i tij ishte se ai ishte një prift. Ai hyri në parti social dhe mori për të thënë idetë e tij, por ajo tha se ishte se ai u shkarkua nga shkolla dhe u ndoq nga ushtarët e perandorit. Edhe pse ai ishte në një situatë të keqe, dhe policia e ndoqën atë, por ai kishte planifikuar bankare grabitje, demonstrata, por më në fund mori ato kapi dhe ai përfundoi në burg, ai u internua shtatë herë dhe ai arriti të ikë pesë herë. Kur ai doli nga burgu, ai u bë anëtar i Partisë Bolshevike, ajo ishte 1912. Ai pastaj ka punuar në një gazetë të quajtur Pravda dhe pas Revolucionit të tetorit, ai u bë Komesarin Popullore për Çështje kombësive në qeveri. Lenini, i cili ishte udhëheqës i Bashkimit Sovjetik, shëndeti i tij filloi të merrni më keq dhe më keq, kështu që në fund ai vdiq, dhe siç kemi thënë më parë Stalini u bë udhëheqës i Bashkimit Sovjetik. Stalini vdiq 5 mars 1953 dhe u varros në Moskë.

Finlandë: Finlandë pasur një histori të vështirë, mund të thuhet se vendi ishte pjesë e Suedisë, dhe pastaj pushtuar nga Rusia në vitet 1800. Kështu që gjuha e tyre nuk ka qenë zyrtarisht në vend. Në një libër të quajtur (sjubröder) shkruar nga Aleksis Kivi tha atij se si finlandezët vuajnë, ata duan vendin e tyre, goditje e tyre dhe qeverisë vet dhe parlamentit si ata ishin në gjendje për të përcaktuar vetë ligjet në vend të vendeve të tjera do të vendosin se si dhe çfarë ata duhet bëjnë. Finlandë u pushtua nga rus Carit Nicolaj Bobrikov dhe ai u qëllua 16 qershor 1904 në zanash Finlandë, shteti Helsinki kryesore nga një student me emrin Eugen Schauman dhe pastaj u diplomua vetëvrasje. Që atëherë Finlanda mori të drejtat e tyre dhe Schauman u bë një hero në historinë e Finlandës. Pas të gjitha, ajo u rinis në Finlandë si ishte zgjedhja dhe gratë mori votën dhe 17 gra u zgjodhën për të punuar në ditën e rrezikut. 1917 Rusia u bë e pavarur, por për veten vazhdimisht e kështu që nuk do të vijë asnjë pariter në Finlandë bien dakord për çdo gjë kështu që ishte një luftë civile në vend. Rreth 70 000 vdiq occh pas Luftës Civile ka tri luftërat ndërmjet Finlandës, Gjermanisë dhe Bashkimit Sovjetik, dy luftëra kundër sovjetikëve dhe kundër Gjermanisë. 1982 filloi presidenti i ri i Finlandë Mauno Koivisto pune me kujdes derisa Bashkimit Sovjetik tretur dhe Finlandës Blv anëtar i BE-së në 1995 me Suedinë dhe Austrinë.

based on 18 ratings Lufta Finlandisht Winter, 2.7 out of 5 bazë të 18 ratings
Vlerësoni Luftës finlandeze Dimrit


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Luftën finlandez Dimrit, apo në asnjë mënyrë në lidhje me Luftën finlandeze Dimrit.

Koment finlandeze Luftës Dimrit

|